Theemeisje

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van koffie. Koffie is de reden dat ik ’s ochtends uit bed kom. Of eigenlijk dat ik vaak nog een half uurtje langer in bed blijf liggen, als het vriendje eerder wakker is dan ik en me een home made kop soy latte brengt (ik ben zó verwend). Maar met mijn chaotische ADD-hoofd.. Hé, een vogel! ..Kan ik niet de hele dag door koffie drinken want dan verspreid mijn concentratie zich op driehonderd verschillende dingen om mij heen en dan gaat alles mis. En daar heb ik thee voor. Want thee maakt alles net iets fijner en verdraaglijker. Vroeger kocht ik altijd saaie Pickwick-zakjes, nu koop ik alleen nog maar losse thee. Tip van Iris: serieus, koop losse thee, dat smaakt zoveel beter! Daar kan je ook nog eens allemaal leuke accessoires voor kopen zoals hier onder, ook leuk om cadeau te doen voor thee drinkende mama’s of ecofabulous hippie-vrienden.

“Where there’s tea, there’s hope.”

1. Thermometer: om de perfecte thee te zetten is het handig om te weten hoe heet het water in je kopje is, de ideale temperatuur voor zwarte thee is 95° C, voor groene en witte thee 65-75° C en voor vruchten- en kruidenthee 90° C. Als je groene thee in veel te heet water doet, krijgt het namelijk een bittere smaak, brr. 2. Blikje Jasmijn Parels: op mijn zoektocht naar schattige theespulletjes kwam ik zo’n leuke webshop tegen! Hier verkopen ze een hoop koffie- en theespullen en ook deze groene thee in een leuk blikje. 3. Bodum Glas: een dubbelwandig glas zodat je thee warm blijft en je je handen niet hoeft te verbranden, hebben! 4. Klein weckpotje: deze zijn onder andere te vinden in kringloopwinkels of bij de Xenos voor kleine prijsjes, ik vind ze ideaal om thee in te bewaren. Want losse thee ziet er veel te mooi uit om in een saai blikje of zakje te bewaren. 5. Thee-ei in de vorm van een hartje: Cute! 6: Make Tea Not War Lepeltje: dit lepeltje vind ik zó tof, in haar Etsy shop vind je nog veel meer van dit soort vintage lepeltjes met quotes erop. 7. Thee schepjes: voor één kopje thee of voor een hele pot. Het linker lepeltje heb ik zelf, ik kan niet meer zonder.

Ben je een theemeisje of koffiemeisje? (Of thee- of koffiejongen, maar volgens mij is het merendeel van mijn bloglezers vrouw, mannen waar zijn jullie?)

Back to Top