Recept: Home made pesto

Zo lekker! Ik eet het de laatste tijd vaak als pastasaus. Ik bak eerst wat ui, champignons en vegetarische spekjes (gewoon te koop in de supermarkt), op het einde voeg ik er gehalveerde cherrytomaatjes aan toe en een flinke schep crème fraîche en pesto. Hier roer ik de pasta dan doorheen, zo simpel maar oh-zo lekker. Normaal maak ik het met kant en klare pesto uit een potje, maar nu ik een vijzel in mijn bezit heb, wilde ik het heel graag een keer zelf maken. Ik vrees dat ik nooit meer terug kan naar de pesto uit de supermarkt, want zelfgemaakt is ‘ie veel lekkerder!

Ingredienten:

25 g. verse basilicumblaadjes, gescheurd
1 klein teentje knoflook, in stukjes gesneden
15 gram pijnboompitjes
20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
0,25 dl olijfolie (van goede kwaliteit!)
Peper & zout

Ik weet niet helemaal zeker of dit de juiste hoeveelheden zijn, ik deed alles een beetje op de gok. Als je tussendoor maar blijft proeven dan komt het vast wel goed!

Bereiding:


1. Mix alle ingrediënten (behalve de olijfolie en peper en zout) in de vijzel.

2. Op het laatst langzaam de olie er aan toevoegen tot de pesto de juiste textuur heeft.

3. Naar smaak kan je nog peper en zout toevoegen. Klaar! Jep, zo makkelijk is het.

Bron:4 x fijne varianten op klassieke pesto‘ @ Culy.nl

Back to Top