Februari: Vegan Challenge

Vegan Challenge

Bron

Zoals dat de maand januari geheel in het teken stond van de Buy Nothing New challenge zal februari geheel in het teken staan van een nieuwe challenge, namelijk de Vegan Challenge waar ik me via deze website voor heb op gegeven. Leuk! Ik ben erg benieuwd of ik het de hele maand ga volhouden. In het begin ben ik namelijk altijd ontzettend gemotiveerd en enthousiast als ik aan een nieuwe challenge begin maar na een paar weken slaat dat dan toch weer om..

Het grootste voordeel van vegetarisch eten vind ik altijd dat je op veel nieuwe gerechten uitkomt die je anders misschien niet zo snel zou maken. Dit is ook wel de grootste reden wat mijn liefde voor koken heeft aangewakkerd. Even snel een magnetronmaaltijd kopen (wat ik nogal vaak deed) is er niet meer bij omdat daar vaak vlees in zit verwerkt. Maar lekker eten wilde ik wel, dus kocht ik veel vegetarische kookboeken en zocht ik heel wat recepten op het internet af. “Maar als je geen vlees eet kan je zo weinig variëren!” zei iemand eens tegen mijn moeder toen ze vertelde dat ik geen vlees en vis at. In eerste instantie lijkt dat misschien zo maar ik vind juist dat ik veel gevarieerder eet sinds ik vegetariër ben. Stoofpotjes met linzen, zuurkool met amandelen, quinoa salades, gekruide scrambled tofu, allemaal gerechten die ik normaal nooit at toen ik nog vlees at.

In eerste instantie doe ik mee aan de Vegan Challenge omdat het puur een principe kwestie is maar met een ‘koeien zijn lief!’ betoog wil ik jullie nu niet vervelen. Want ik doe dus ook mee omdat ik dan juist meer moet gaan experimenteren met eten. I like! Ik wil me eigenlijk niet te veel bezig houden met wat ik niet mag, want dit zou geheel averechts werken en zit ik bij wijze van spreken binnen no time een omelet weg te werken. Ik vind het juist superleuk om te kijken wat ik allemaal wél kan eten. Misschien nieuwe groenten ontdekken die ik nog nooit eerder heb gehad, of vervangers voor bepaalde producten uittesten. Ach ja, we zien het wel.

VIk wilde deze post eigenlijk 1 februari online zetten, maar dan hebben jullie niet meer de kans om je op te geven, mochten jullie het een leuk idee vinden. Dus wil je de uitdaging ook aan gaan? Je kan je vandaag en morgen nog hierrr opgeven.

Mocht je al veganistisch eten dan kan je je ook opgeven als ‘buddy’ om beginnende vegans te helpen.
Wie doet er mee?

Back to Top