Vegan Challenge – Week #1

Hebben jullie deze scene van Scott Pilgrim vs. The World gezien? Met die dude die superkrachten heeft omdat hij vegan is, maar die dan van hem worden afgenomen omdat hij, na twee waarschuwingen van de vegan police, voor de normale koffie verkeerd gaat in plaats van die met sojamelk. “No vegan diet, no vegan powers!” Die superkrachten heb ik nog niet, maar ik heb al wel één waarschuwing van de vegan police binnen kunnen halen. Oeps!

Ik wilde namelijk heel netjes en ecofriendly-blabla zelf kruidenboter maken met plantaardige boter. Alleen kwam ik er tijdens het bereiden achter dat er voor 0,0001% aan ei in de kruidenmix zat. Tgg.. Maar op die kleine misstap na is de week verder heel goed verlopen. Ik leef nog, zie niet bleekjes en heb geen last van afkickverschijnselen. Mooi! Ik ben alleen wel een potentiële relatiecrisis rijker want carnivoor-vriendje vond vegetarisch eten al ingewikkeld genoeg, laat staan veganistisch. Ach ja, nog drie weken. Komt goed! (Ik verbied hem niet om vlees en zuivel enzo te eten hoor, voordat ik haatmail krijg. Maar ik kook elke avond dus dan moet hij maar even gezellig mee doen, ja toch?)

Wat de herbivoor en de carnivoor deze week aten:

vegan-week1-dag1

Dag 1: Voor het (horror) tentamen in Statistiek 1 at ik twee boterhammen met hummus, kappertjes, zongedroogde tomaatjes en basilicum. Ik had die combinatie nog nooit eerder geprobeerd maar toevallig had ik dit allemaal in huis en probeerde ik het maar gewoon. Superlekker! ’s Avonds aten we wraps gevuld met bulgur en groenten en een (mislukt) yoghurtsausje.

vegan-week1-dag2

Dag 2: Deze dag ging ik voor het eerst in mijn leven hardlopen, daarna kon ik nauwelijks lopen doordat mijn benen zoveel pijn deden dus ik deed ook maar niet zoveel moeite voor het ontbijt. Gewoon een halve bak soja-yoghurt, die ik nóóit meer koop, er zat een hele sterke soja-smaak aan, brr. ’s Avonds aten we die goddelijke avocado wraps (zijn eigenlijk meer bedoelt als lunch, maar ik at er gewoon heeeel veel, vond ik helemaal niet erg hoor).

vegan-week1-dag3

Dag 3: Ontbijten met havermoutpap! Dat leek me ontzettend goor maar ik wilde het toch maar eens proberen omdat het zo gezond zou moeten zijn. Uiteindelijk toch wel heel erg lekker, hier ga ik nog een aparte blogpost over schrijven met receptjes! En als avondeten hadden we deze pasta. (Ik dacht dat ik de fout in was gegaan doordat ik later zag dat er melkzuur in de gnocchi zat, maar melkzuur is blijkbaar helemaal niet van koemelk gemaakt en gewoon vegan friendly. Pfiew!)

vegan-week1-dag4

Dag 4: Alweer havermout, nu met hazelnoten en chocolade, ik ben fan! ’s Avonds volkorenpasta met zelfgemaakte tomatensaus met champignons en cannelini bonen, met wat edelgist er overheen gestrooid om het gemis van Parmezaanse kaas wat dragelijker te maken.

vegan-week1-dag5

Dag 5: Oeh, ik zag zo’n lekkere smoothie voorbij komen tussen de instagram foto’s van DailyLin. Amandelmelk met banaan en kiwi, en zelf deed ik er nog wat chiazaadjes doorheen. Smaakt een beetje naar milkshake, aanrader! En als avondeten een simpel tomatengroentesoepje met die zelfgemaakte kruidenboter met 0,00000001% ei. Oeps.

vegan-week1-dag6

Dag 6: Gewoon koffie, met opgeschuimde sojamelk. Omdat koffie het allerbeste ter wereld is. En een salade met avocado, tofu en dressing gemaakt met o.a. sojasaus en sesamolie. Blijkbaar vind ik koriander niet te vreten en daar had ik m’n hele salade al mee volgegooid. Tegenvaller. Maar verder wel onwijs lekker! Mijn vriend vond het overigens zo goor dat hij naar de AH ging voor een diepvriespizza, dat was voor het eerst in het jaar dat hij bij mij eet. Haha! Ik twijfel dus nog of ik het recept wel online moet zetten.

vegan-week1-dag7

Dag 7: Alweer havermout! Nu met pindakaas en amandelen, en dat is serieus onwijs lekker. ’s Avonds at ik de salade die nog over was van de dag ervoor (dus geen foto gemaakt) terwijl mijn vriend een dikke hamburger naast mij zat weg te werken ; )

Ik kan wel met enige zekerheid zeggen dat dit mijn gezondste week qua voeding in mijn leven was. Normaal ontbijt ik niet eens en neem ik genoegen met een grote kop koffie. Maar ik moet wel toegeven dat ik me overdag een stuk beter voel als ik ’s ochtends goed heb ontbeten. Dit is wel vol te houden tot nu toe!

Update: Voordat mensen zich zorgen gaan maken dat ik ondervoed raak: ik vond alleen mijn ontbijt en avondeten fotowaardig. Eigenlijk eet ik de hele dag door, dus no worries (lees: vreetzak)! Mijn lunch bestaat voornamelijk uit avondeten dat is overgebleven van de avond ervoor of gewoon saaie boterhammen met pindakaas. En verder eet ik non-stop pure chocolade, amandelen, hippietosti’s, bagels van de B&B.. En nouja, ga zo maar door.

Back to Top