Vegan Challenge – Week #2

Het gaat mij steeds beter af, dat veganistische eten. Als je je er eenmaal op instelt valt het eigenlijk heel erg mee met hoe moeilijk het is. Maar ondertussen hunker ik wel naar de nieuwe Paddoburger (neee mama, daar zitten geen drugs in, die noemen ze zo omdat ‘ie van paddenstoelen is gemaakt, no worries!) die nu bij Bagels & Beans op de kaart staat.

Ik stuurde ze een berichtje via Twitter met de vraag of deze burger vegan friendly is, maar helaas, er zitten melkproducten en kaas in de burger. Toen ik van de week bij B&B was, vroeg ik of de burger in maart ook nog op de kaart zou staan, en ze hebben mij verzekerd dat hij er dan nog was. Ik vertelde dat ik bezig was met een Vegan Challenge en dat ik het heel graag vol wilde houden, maar zo graag die Paddoburger wilde proberen. De eigenaar grapte dat hij er persoonlijk één voor mij achter zou houden mochten ze ineens op raken en wenste mij veel succes met de challenge. Ze zijn daar altijd zo lief, mijn favoriete plek om te lunchen!

Goed, die Paddoburger moet dus nog even wachten. Maar dat is helemaal prima, want deze week heb ik genoeg lekkers gegeten:

Vegan Challenge | IKBENIRISNIET

Dag 8: Het eerste werkcollege van Statistiek 2, great. Het was zo vroeg dat het nog donker was, dat helpt niet echt mee voor een goede gemoedstoestand als je al niet zo’n ochtendmens bent. Maar zo’n lief omakopje met een waxinelichtje erin maakt al een hoop goed. En warme havermout met pure chocolade ook! ’s Avonds at ik mijn allerliefstelievelingseten: zuurkool! Ik was een foto vergeten te maken dus die foto rechts is een oude foto, de vega-rookworst van de AH zat er deze keer niet bij want die is niet vegan (en dat vind ik heel erg stom).

Vegan Challenge | IKBENIRISNIET

Dag 9: Zuurkool. Ik hou van zuurkool. Heel veel. Vooral gebakken met een gesnipperd uitje, gehakte amandelen, zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden en gerookt paprikapoeder. Ik maak altijd een hele voorraad en zet het dan in een bakje in de koelkast. Superlekker op brood (koud) of in stamppot zoals bij dag 8 of op deze home made vegaburger. Goede zelfgemaakte vegaburgers lukken me nog steeds niet zo goed, ze vallen altijd een beetje uit elkaar (omdat ik er geen ei in doe denk ik?) maar ze smaken altijd wel heel goed, en dat is het belangrijkste.

Vegan Challenge | IKBENIRISNIET

Dag 10: Oeps, ik heb helemaal geen foto’s van deze dag. Volgens mij at ik hetzelfde als de dag ervoor, het was een luie zondag. Ter opvulling twee kooktips: kokosolie is superhip, ik gebruik nu sinds een jaar altijd dit spul om mee te koken. Ik was nooit zo’n fan van bakken in boter dus gebruikte ik meestal zonnebloem- of olijfolie, maar deze ‘cooking cream’ van Royal Green vind ik nog fijner. Lees hier wat meer over de voordelen van kokosolie. Het is o.a. te koop bij De Tuinen, Ekoplaza of online via VitamineStore. De kruidenblokjes op de rechter foto vond ik bij Ekoplaza, volgens mij hebben ze ook nog twee of drie andere smaken. Ik maakte er laatst een soort van dressing mee door een half blokje te verkruimelen en te mengen met olijfolie en citroensap. Alhoewel het meer bedoelt is om op het laatst in een soep of stoofpotje te gooien.

Vegan Challenge | IKBENIRISNIET

Dag 11: Deze kaastosti’s zonder kaas blijven zó goed. Volgens mij heb ik er de afgelopen weken al minstens twintig van gegeten. I’m hooked. En als je deze tomatensoep nog nooit hebt gemaakt, sowieso doen. Onwijs lekker! Het is een hele simpele tomatensoep maar door de rijst, kokosroom, kikkererwten en citroensap wordt het ineens súperlekker soepje.

Vegan Challenge | IKBENIRISNIET

Dag 12: De dag dat deze psychologiestudente voor het eerst naar een psycholoog ging en een 1-jarig jubileum had met het vriendje! Om het te vieren (dat jubileum, niet dat ik een intakegesprek had) gingen we naar B&B. Ik had de avocado bagel met hummus in plaats van de cream cheese, ik denk dat ik hem vanaf nu altijd zo ga bestellen. Ik was ’s avonds helemaal kapot en had niet zoveel zin om moeite te doen. Dus het werd pasta + pastasaus uit een potje + nep-kip + diepvries sperziebonen + héél veel knoflook. (Ik faalde alweer trouwens, in de nep-kip zat 0,0001% ei. Oeeeeeps.)

Vegan Challenge | IKBENIRISNIET

Dag 13: Op Instagram zag ik een appeltaart-smoothie van Merel van De Groene Meisjes voorbij komen, dus dat werd mijn ontbijt voor deze dag. Amandelmelk, banaan, appel, dadels en chiazaadjes. Ik ben er ook achter gekomen dat ik dadels onwijs ranzig vind, iew. Maar in deze smoothie was het goed te doen. ’s Avonds maakte ik een risotto met rode ui, champignons, artisjokken en rozemarijn. En dat is goddelijk. Maak maar een keer. Nee, maar echt.

Vegan Challenge | IKBENIRISNIET

Dag 14: Ik maakte een smoothie met de zelfverzonnen naam ‘tropische shit’. Amandelmelk, kokosmelk, banaan, kiwi in de blender en chiazaadjes en kokosrasp om het af te maken. Ik ga dat een keer ergens drinken in mijn bikini aan het strand, gewoon omdat het kan. Oh, en ik had een romantisch Valentijn diner: patat met ketchup! Ik voelde me niet zo lekker dus ik had weinig zin om te koken, ik stuurde mijn vriend maar naar de snackbar. “Let food be thy medicine” zei Hippocrates eens, heel leuk en aardig, maar dan moet je wel de puf hebben om te koken. Ach, en dit was de eerste keer deze maand dat ik ongezond voedsel had, dus een keer mag dat wel.

mint-hartje Food foto’s van week 1 vind je hier.

Back to Top