Vegan Challenge – Week #3

Inmiddels zit ik al in de vierde week van de Vegan Challenge, hoera! Het gaat mij nog steeds heel goed af, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet blij ben dat 1 maart steeds dichterbij komt. Over het algemeen wordt het bedenken van het avondeten steeds makkelijker, maar het checken van alle ingrediëntenlijstjes komt me een beetje de keel uit.

Ook het idee dat ik sommige producten niet ‘mag’ eten terwijl ik ze eigenlijk wel wil eten ligt me niet zo. En dan heb ik het niet zozeer over zuivel of kaas, dat mis ik inmiddels niet zo erg meer. Maar ik doel dan vooral op de producten waar toevallig een paar procent kippenei-eiwit of lactose aan is toegevoegd. Ik vind bezoekjes aan de super al niet zo leuk (zoveel prikkels!1!!!) en als ik dan alles moet nalezen en vaak op zoek moet naar een ander product, word ik helemaal kriebelig.

Maar missie volbracht hoor, ook deze week ben ik doorgekomen zonder te verhongeren:

dag-15 Dag 15: Mijn ontbijt was deze dag waarschijnlijk niet zo spannend, want een foto in mijn telefoon ontbreekt. Ter opvulling de Bionina limonade die ik ooit eens bij de Ekoplaza vond, best lekker! Ik kocht het vooral omdat ik het een paar keer op Jolien’s blog voorbij zag komen en omdat het label zo snoezig is. ’s Avonds een geïmproviseerd gerecht met quinoa, het is een beetje jammer dat ik niet heb opgeschreven wat ik er nu precies in deed. In ieder geval aubergine! Jum.

dag-16 Dag 16: Hummus + Avocado = Hartje. En het gerecht ernaast is ongeveer hetzelfde als wat ik de avond ervoor at, alleen dan met kasha (geroosterde boekweit) in plaats van quinoa. En ja, dat is net zo vies als dat het klinkt. Brr.. En dat zegt wel wat, want over het algemeen ben ik een hele makkelijke eter. Oké, deze maand niet, maar qua smaak dan dan hè ; )

dag-17 Dag 17: De inmiddels beroemde kaastosti zonder kaas. ’s Avonds hele dikke tomatenpaprikasoep met heel veel basilicum, balsamicoazijn en haverroom. Dat is heul lekker.

dag-18 Dag 18: Jummie, de tonijnloze tonijnsalade die ik uit de recepten op de Vegan Challenge website viste (ha-ha). Als avondeten een hele simpele pasta met courgette en vegan mozzarella. Wist je dat die simpele tomatensaus van de Euroshopper maar 28 cent is? Daar kan je de lekkerste pastasaus meemaken, serieus! Normaal koop ik altijd tomaten uit blik, maar dit is veel makkelijker (en goedkoper).

dag-19 Dag 19: We waren op bezoek bij de moeder van mijn vriend en die had – echt waar – speciaal voor moi een veganistische appeltaart én een abrikozentaartje gebakken. Hoe lief is dat? En lekker! En als avondeten pizza, pizza is altijd goed. Pizzabodems willen hier in huis nooit zo goed lukken (ik geef de combi-oven de schuld, ligt heus niet aan mij) dus ga ik altijd voor de kant-en-klare pizzabodems van de AH. Ik durfde het ingrediëntenlijstje bijna niet te lezen. “Zit vast ei in..” mopperde ik al. Maar nee, helemaal goed gekeurd, ze zijn vegan-friendly. Yes!

dag-20 Dag 20: Ik durf het haast niet te zeggen, maar die theedoek onder het bordje met de boterham met pindakaas en banaan was 10 euro. Toen ik ze bij de Bijenkorf zag, kon ik ze echt niet laten liggen (hallo impulsaankoop, heb ik nou niets geleerd van die Buy Nothing New maand?). Maar die fluor roze streepjes komen in ieder geval mooi uit op de foto, toch? Ik vind het een goed excuus. ’s Avonds at ik alweer iets met aubergine, volgens mij zou ik dat elke dag wel kunnen eten. Over de pasta deed ik wat vegan cheddar. Een uitgebreide review over deze vegan kaas komt binnenkort trouwens online.

dag-21 Dag 21: Met mijn mammie – ah, lief – ging ik op een veel te vroege ochtend naar Bagels & Beans. Weer was ik sterk genoeg om niet voor de Paddoburger te gaan (ohhh, wedden dat die straks zo gaat tegenvallen, ik verheug me er veel te veel op!) dus nam ik een bagel met hummus. En mijn standaard soja latte. Soms weet de bediende al wat ik wil voordat ik mijn bestelling heb doorgegeven, dat vind ik superleuk, maar dat betekent stiekem ook dat ik véél te vaak bij B&B lunch. En als avondeten maakte ik die dag een simpele tomatengroentesoep.

Als ik het allemaal zo bij elkaar zie staan, verbaas ik mij er elke keer weer over hoe gezond we eten. Ik denk dat dat wel een groot voordeel is van vegetarisch en veganistisch eten. Hoewel je natuurlijk ook genoeg ongezonde vega(n) dingen kan vinden, daar niet van. Maar je stapt niet zo snel naar de snackbar of pizzeria. En omdat het assortiment aan vega diepvriespizza’s en kant-en-klaar maaltijden ook snel gaat vervelen, is zelf koken dan toch veel fijner. Zo ervaar ik het in ieder geval!

mint-hartje Zie ook: veganfoodfoto’s van week 1 & week 2

Back to Top