November: Vegan Challenge

Yay, de Buy Nothing New maand is zo goed als voorbij! Stiekem ben ik daar wel blij om want ik heb echt een paar warme winterschoenen nodig. Ik heb het aardig goed vol gehouden, natuurlijk maakte ik mijzelf schuldig aan zonde #1 en zonde #2, zoals jullie al konden lezen, en daar kan ik er nu nog een derde aan toevoegen: ik had vanochtend een tentamen (dat heel goed ging!) en ik was een pen vergeten, gelukkig zit er een supermarktje op de campus dus daar kocht ik een nieuwe set pennen. Maar verder ging alles prima, ik leef nog. Tijd voor een nieuwe uitdaging! Vanaf morgen begint de Vegan Challenge, doen jullie ook mee?

veganchallenge

Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat ‘veganistische gedoe’ altijd best wat extreem vond een aantal jaren geleden. Dus ik kan me best voorstellen als je denkt ‘ja doei, dan kan ik niets meer eten!’. Maar sinds ik De Groene Meisjes volg, vind ik veganistisch eten vooral heel hip en helemaal niet zo extreem of moeilijk. In februari deed ik ook mee aan de challenge en dat ging mij toen eigenlijk heel goed af, het enige dat ik echt miste was kaas en standaard melkchocolade (kinder buenooooo!) van de normale niet-eco supermarkt. Maar ik at ook veel lekkere dingen hoor, ik ontdekte bijvoorbeeld goddelijke “kaas”-tosti’s die ik nog steeds wel eens eet en begon met het eten van havermoutontbijtjes. Terug lezen? Hier vind je mijn eetdagboekjes van week 1, week 2week 3 en week 4. Ziet er best goed uit, toch?

O ja en veganistisch eten geeft je ook automatisch +10 hipsterpunten. Dat is als bonus naast de karmapunten die je al krijgt van het redden van koetjes en kippetjes en het verbeteren van het milieu. O JA en je krijgt er een mooie huid van. En sommigen vallen er zelfs van af. Oké, die laatste twee dingen zei ik vooral om je over te halen, daar gaat het in eerste instantie natuurlijk niet om.

By Natalie Dee
By Natalie Dee

Ik denk niet dat ik er weer zo veel over ga bloggen als de vorige keer, ik ben bang dat het dan vooral als een verplichting gaat voelen. En het is ’s avonds ook al veel te snel donker om food porn foto’s te maken. Dus ik weet nog niet wat het gaat brengen, ik hoop veel lekkere recepten en hippie producten te plaatsen in ieder geval!

Als het je wat lijkt kan je je hier opgeven. En en en en? Doen jullie mee? Ik wil dit niet in mijn eentje doen, hoor.

Back to Top