Iris hartje Slowjuicer

Mocht je het heugelijke nieuws via Twitter of Instagram gemist hebben: ik heb een slowjuicer!!1! Eindelijk werd mijn grootste droom werkelijkheid. Ik overdrijf niet eens, want ik wilde al heel-heel lang heel-heel graag een slowjuicer. En nu ben ik dus heel-heel erg blij. Ik wil het ding kusjes geven, ermee slapen en ermee trouwen als dat niet awkward zou zijn. Ik heb vandaag al meer dan tien keer springend in mijn kamer gestaan terwijl ik in mijn handen klap en juich “YAYYY SAPJES MAKEN!!!!” (geloof het of niet, maar ik heb de H van ADHD écht niet).

Versapers 2G Titanium Slowjuicer
Aanschouw de Versapers Slowjuicer in zijn volle glorie

Versapers Emotion 2G

Ik wilde altijd al een slowjuicer. En dan het liefst die van Hurom van net geen 500 euro, auw. Gelukkig ben ik slecht in sparen dus die werd het ook nooit. Het hele idee van het kopen van een slowjuicer schoof ik tijdelijk aan de kant, want ik mocht van mijzelf geen impulsieve aankopen meer doen. Verstandig met geld omgaan, enzo. En toen was het zaterdag. Zaterdag val ik vaak in een shit-ik-kan-ook-helemaal-niets gat. Dan ben ik de hele dag alleen thuis, heb ik de grootste (studie)plannen maar wordt het uiteindelijk niets. Mijn hoofd liep over van de tentamenstress dus ging ik even naar de Bijenkorf. Met een hoofd vol frustratie midden in een overvolle Bijenkorf staan op een zaterdagmiddag is niet voor herhaling vatbaar, een levensles die ik niet snel zal vergeten. Maar terwijl ik bijna op het punt stond om A) te gaan huilen B) hyperventileren C) de hele winkel leeg te kopen, zag ik in mijn ooghoek de Versapers Emotion Titanium 2G, die uit dezelfde fabriek als de peperdure Hurom juicer komt, met een 10% kortingsbordje! Ik hoorde nog net geen engelengezang terwijl ik er in slowmotion op af liep. Moet. Dit. Hebben. Ik logde in op de app van de bank om te kijken naar mijn deprimerende saldo. Ik whatsappte Steve. Hoopte dat iemand me tegen zou houden. En had toen ineens een helder moment: nee, Iris, niet doen, dit is veel te duur. Dus liep ik netjes de winkel uit. Om maandag de winkel weer in te lopen om de slowjuicer alsnog te kopen.

Versapers sinaasappelsap
Home made sinaasappelsap met een vleugje gember, zo lekker!

Levend sap

Goed, hij was dus gelukkig niet 500 euro, maar nog steeds wel een beetje duur kuch rib uit mijn lijf kuch. Totally worth it, trouwens. En wel om de volgende redenen:

  • Een slowjuicer is niet zo maar een juicer, alle vitamientjes blijven veeel beter behouden dan bij een normale sapcentrifuge. Dit omdat er nauwelijks zuurstof bij het sap komt, je behoud daardoor gezond en ‘levend’ sap. Daar kan je lekker mee detoxen.
  • En daardoor is het sap ook langer houdbaar, hoef je het niet binnen 15 minuten op te drinken en kan je een voorraad sap in hippe flessen aanmaken.
  • Het ding is onwijs sterk en kan zelfs sapjes uit winterpenen, rode bieten en tarwegras persen. Ik houd van groentesap met rode bieten dus dat is heel fijn.
  • Als je er bevroren bananen in doet kan je bananenijs maken, écht waar! Omdat er een speciale motor in zit die heel ‘slow’ is komt er nauwelijks hitte door wrijving vrij (zoals je wel bij een blender hebt) en blijft het bananenijs ook echt ijs in plaats van smurrie.
  • Shit is awesome.

Een goede investering dus. En ik rook ook al meer dan 7 maanden niet meer. En ik heb sowieso een voldoende voor dat ene tentamen. En ik doe dit jaar heel erg mijn best met álles. En ik ga nooit op vakantie. Dus het mocht ook wel.

Home made bananenijs van 100% banaan!
Home made bananenijs van 100% banaan!

Let the juicing begin!

Het is mijn nieuwste vorm van Studie Ontwijkend Gedrag: juicen! Het internet zocht ik af naar lekkere combinaties, op de markt kocht ik vitaminenbommetjes en thuis maak ik het ene sapje na het andere. Ik vind het zo leuk om te doen! Het apparaat slokt de stukjes fruit en groente op en binnen no time loopt er sap uit het ronde pijpje en komt er (heel droog!) pulp uit het andere pijpje. Op Instagram heb ik er een kort filmpje van geplaatst, mocht je je hier niets bij kunnen voorstellen.

Whoa
Vitamine galore: bleekselderij, extra sappige peren, citroen, rode bietjes, winterpeen, sinaasappelen, bananen, limoen, gember, zoete bataat, komkommer, appels.

Lekker!

O ja, en het belangrijkste natuurlijk: het sap dat uit de slowjuicer komt is zó lekker! Normaal kocht ik biologisch groentesap bij Ekoplaza dat ik al heel lekker vond, maar dat valt in het niets vergeleken met deze verse sapjes.

Versapers groen sap
Later begin ik mijn eigen sapjeswinkel, so-wie-so.

Recepten

De lekkerste combi’s die ik tot nu toe heb gemaakt:

  • Rood sap: 2 rode bieten, 1 appel, 1 peer, 2/3 komkommer, 1/2 zoete bataat, 1/4 citroen*
  • Groen sap: 1 komkommer, 1 appel, 1/2 stronk bleekselderij, 1 limoen, stukje gember*
  • Vruchtensap: 2 appels, 1 peer, 2 kiwi’s, 1 banaan en 1 limoen
  • Sinaasappelsap: 9 sinaasappels en een klein stukje gember

* Ik won ooit eens Frecious slowjuice-sap via Dailylin, dat vond ik zó lekker dat ik het liefst per direct een slowjuicer in huis wilde, daar zijn die twee sapjes op gebaseerd.

slowjuice

 Is het niet superduperleuk? Heb jij ook een slowjuicer?

Back to Top