De eerste week van de Vegan Challenge

..ging goed! Ik heb er eigenlijk niet zo veel bij stil gestaan maar ben nergens de fout in gegaan, dus volgens mij is dat juist hartstikke goed. Het gaat allemaal wat makkelijker dan de Vegan Challenge die ik in februari deed, ik ken nu wat meer recepten en producten en eet sowieso best vaak vegan na de vorige challenge. Ik was ook redelijk goed voorbereid door op de eerste dag een hoop hippievoer bij de Ekoplaza te kopen:

Vegan Challenge week 1

Beste ontdekking van de week:

De vegan paté, links onder op de bovenste foto, viel alleen niet zo in de smaak. Hij smaakte te ‘echt’ naar paté, jakkes. Maar verder was het allemaal heel lekker, vooral de Lovechock pure/Nibs. Oeh, en de Healthy Planet wilde kruiden spread was de beste ontdekking van de week. Zó lekker! Ik had hem 300 jaar geleden ook al eens geprobeerd maar vergat het toen weer een beetje, dus ik ben blij dat ik deze spread heb herontdekt. Waar zo’n challenge toch wel niet goed voor is.

wilde kruiden spread

Ontbijt en lunch

Ik heb netjes van al m’n avondeten foto’s gemaakt, dus een eetdagboekje van de afgelopen week! Foto’s van ontbijt en lunch heb ik niet, maar dat is bij mij sowieso nooit heel spannend. Dat bestaat meestal uit brood, koffie, een sapje of wat nog over bleef van het avondeten van de vorige dag.

vegan ontbijt

Vegan Challenge – week 1

Oké, komt ‘ie dan. Alle mensen die foto’s van eten lame vinden (what is er mis met jullie?!?!?) moeten even weg kijken. Wat we (ik en carnivoorvriendje die nog steeds leeft en die ik niet dwing om mee te doen, no worries) aten deze week:

Vegan Challenge dag1

geel_hartje Dag 1: De Vegan Hachee (soort van) waar je het recept misschien al van voorbij hebt zien komen. Het was súperlekker en terwijl ik dit typ heb ik er alweer zin in, ook al heb ik het avondeten van vandaag net op.

Vegan Challenge dag2

geel_hartje Dag 2: Noodlesoep! Ook al zo lekker. Ik heb alleen altijd na de tijd nog honger, ook al eet ik er een hele pan van leeg. Mijn mag is een zwart gat, zegt Steve wel eens. Wat kan ik zeggen; ik houd van eten! Dus na het eten gingen we aan de limoen yoghurt die ik ontdekte via De Groene Meisjes. Ook een aanrader! Normaal ben ik niet zo van de toetjes na het avondeten, ik vind dat zo zonde van het lekkere eten (klinkt dat logisch?) maar deze soja-yogurt is lekker fris en er zit niet zo’n vieze soja-smaak aan.

Vegan Challenge dag3

geel_hartje Dag 3: Ik heb nooit echt zín in fast food, het is meer dat ik soms heel erg géén zin heb om boodschappen te doen en te koken en een snackbar op 1 minuut loopafstand heb.

Vegan Challenge dag4

geel_hartje Dag 4: Alles-in-één-pan-spaghetti, dit idee stond ooit eens op Last Days Of Spring en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Je mietert alle ingrediënten in een pan (pasta, tomatenblokjes, groenten, kruiden, tofu gehakt en bouillon) en laat het even koken en BAM je hebt pasta. Zo makkelijk, en het beste van alles: nauwelijks afwas.

Vegan Challenge dag5

geel_hartje Dag 5: I love deze vegan worstjes, beetje jammer dat ze 3 euro zijn, dus ik koop ze niet héél vaak. We aten ze met rozemarijn/zeezout krieltjes met schil en gebakken portobello met bosui, sojasaus en geroosterde sesamzaadjes. Jum!

Vegan Challenge dag6

geel_hartje Dag 6: Quinoa salade, mijn favoriet. Het leek een beetje op dit recept. En de Alpro toetjes kwamen gewoon uit de normale supermarkt, heel-heel lekker. Het proberen waard, mocht je ze tegenkomen.

Vegan Challenge dag7

geel_hartje Dag 7: Het ziet er op de foto misschien niet heel smakelijk uit, maar dat was het wel. Het was een simpele gnocchi met aubergine en tomatensaus. En edelgist, een goede vervanger voor geraspte kaas.

Vegan Challenge dag8

geel_hartje Dag 8: Pompoensoep met stokbrood en hummus! Ik kan dit elke dag wel eten.

Ik hoop dat ik deze week ook weer foto’s van alles maak zodat ik volgende week weer een eetdagboekje online kan zetten. Ziet er best goed uit toch? Dat veganistische eten is zo slecht nog niet.

Back to Top