De tweede week van de Vegan Challenge

Forgive me Vegan Police, for I have sinned. Knoflooksaus. Ik was netjes mijn stokbroodjes met hummus aan het besmeren en aan het dippen in mijn courgettesoep, terwijl carnivoor-vriendje zijn stokbroodjes met knoflooksaus besmeerde. Ik kon het niet laten. Overigens heb ik de dag daarvoor mij wel goed in kunnen houden toen hij mozzerella in zijn pasta deed. Waar ik toen het nut niet zo van in zag want normaal kopen we één mozzerellabol en eten we die met zijn tweeën op, nu kochten we er één maar at hij alles in zijn eentje op. Maar goed, het gaat om het idee.

Beste ontdekking van de week:

De Groene Tosti’s van de Vegan Challenge! Op hun Facebookpagina zag ik dit rececpt voor groene tosti’s voorbij komen en toevallig had ik bijna alle ingrediënten in huis. Ik had geen kaasvrije pesto in huis dus ik was creatief met wat vegan mayo, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Verder deed ik er spinazie, avocado en edelgist op (qua hoeveelheid allemaal iets meer dan dat het recept zegt) en DAYUM dat was goed.

vegan tosti

Ontbijt en lunch

Was wederom niet heel spannend, dus staat ook niet op de foto. Deze week bestond mijn ontbijt/lunch meestal uit zoiets als op onderstaande foto. Een sapje uit mijn geliefde slowjuicer, een grote mok soja latte en brood met hummus.

vegan lunch

Vegan Challenge – week 2

Here we go! Soms vergat ik een foto te maken dus dat vulde ik dan maar op met wat anders.

vegan challenge dag9

Dag 9: Alweer pompoensoep, ik maakte op dag 8 heeel veel pompoensoep zodat ik voor de volgende dag nog een portie over had. Ik denk niet dat er lekkerdere soep bestaat dan pompoensoep, jummie.

vegan challenge dag10

Dag 10: Vegan sushi! Ik maak het niet zo vaak omdat ik er altijd heel lang mee bezig ben maar binnen no time op heb (plus een hoop rommel in de keuken) maar soms heb ik het er wel voor over, want sushi is zó lekker! Als vulling gebruikte ik onder andere avocado, paprika, wortel en lenteui. Ik at het samen met een zeewiersalade van de AH, sojasaus en ingelegde gember.

vegan challenge dag11

Dag 11: Op de maandagmorgen hadden we het eerste college van Statistiek 3, om te vieren dat we er als brave studenten naar toe waren gegaan, lunchten we bij Bagels & Beans. Ik nam een bagel met avocado en hummus in plaats van cream cheese. Ik bestelde er een soja latte in een soepkom bij en een tarwegras shot (bleh). ’s Avonds maakte ik een maaltijdsalade met quinoa en spinazie en dingen die ik nog over had van gisteren voor de vulling van de sushi.

vegan challenge dag12

Dag 12: Zuurkool! Liefde! Ik maak het niet op de traditionele manier maar volgens een recept uit Wat de pot schaft, een veganistisch kookboek met oer-Hollandse recepten van Lisette Kreischer (aanrader!). Het was één van de eerste recepten die ik uit het kookboek maakte toen ik hem net had gekocht en het is altijd een favoriet gebleven. Ik bak de zuurkool op met gehakte amandelen (volgens het recept moet je walnoten gebruiken), ui, gesneden zongedroogde tomaatjes, tijm en gerookt paprikapoeder. Als al het vocht eruit is meng ik het door de aardappelpuree en het is klaar! De helft van het zuurkoolmengsel houd ik apart in een bakje want dat kan ik dan de dag erna gebruiken als broodbeleg.

vegan challenge dag13

Dag 13: Als lunch het zuurkoolmengseltje (zonder de aardappelpuree) van gisteren op brood met een ketchup, terwijl ik dit typ gromt m’n maag dat ik dit nú moet hebben. Op de foto lijkt het net alsof ik heel weinig eet maar eigenlijk at ik niet twee maar zes boterhammen, no worries. Als avondeten hadden we gnocchi met tomatensaus, aubergine en rode paprika. Ik strooide er edelgist overheen als kaasvervanger, het vriendje blokjes mozzerella, meh.

vegan challenge dag14

Dag 14: Een simpele courgettesoep die een beetje lijkt op dit recept, alleen dan zonder de roomkaas en met een gele paprika.

veganchallenge dag15

Dag 15: Gisteren aten we niet thuis en ben ik vergeten om foto’s van het eten te maken, maar zo fabulous was het toch niet: patat (Oh shit! Met mayo!! Sorry). Ter opvulling twee quotes van YogiTea. De laatste tijd ben ik super opgefokt en gepikeerd en gefrustreerd (omdat ik me zo druk heb gemaakt in de tentamens en nu moet afkicken? Ik heb geen idee!) dus zit ik maar aan de zen-thee van Yogi. Ik merk er niet zo veel van, en zo heel erg lekker vind ik het niet eens, maar ik blijf er maar kopjes van drinken omdat ik elke keer benieuwd ben naar welke wijze quote ik krijg, hihihi.

Ik vond het een héle goede week wat eten betreft, ik at veel favoriete gerechten zoals sushi, zuurkool (oh my god, sushi met zuurkool-vulling, zou dat kunnen?!) en pompoensoep. Toch jammer van een aantal misstappen, zoals de knoflooksaus en de mayo van gisteren. Maar volgens mij wordt dat me wel vergeven door de Vegan Police. Je vegan superpowers worden pas na 2 waarschuwingen afgenomen, zag ik ooit eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

36 reacties op “De tweede week van de Vegan Challenge

  1. Hmmm, dat ziet er weer heerlijk uit! Die groen tosti moet ik onthouden. Ik hou ook super veel van pompoemsoep, hmmm, en ook van courgette soep. Ik ben echt een soep fan. In januari ga ik ook een vegan maand houden denk ik. Ik ben dat al zo lang van plan maar het komt er maar niet van.

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Jaaa lekker hè? Ik ben ook soep-fan, vooral met dit druilerige weer. En leuk dat je ook een vegan maand gaat doen! Ik kan het echt aanraden in ieder geval, je ontdekt zoveel lekkere nieuwe producten en recepten, heel leuk. Hoewel het soms natuurlijk ook wel eens lastig is, maar daardoor ga je juist creatiever met het eten en het koken om 😀

      | Reageer op deze reactie
  2. Veerlez schreef:

    Ik at deze week ookal courgettesoep 🙂 En nu heb ik heel erg zin in zuurkool! Ik ga voor volgende week eens even wat receptjes van je uitzoeken om te eten 🙂

    | Reageer op deze reactie
  3. Nikki schreef:

    Ik voel me heel slecht en ongezond nu haha. Ik zit patat te eten terwijl ik dit lees. Leuke recepten! Wat is edelgist alleen?

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Ah joh, ik eet ook bijna elke week wel een keer patat hoor, no worries 😉 En er staat niet bij dat ik alleen deze week al minstens 3 of 4 rollen Oreo koekjes, 2 rollen Lotus koffiekoekjes en 3 pure chocoladerepen, 1 fles wijn en chips en guacamole weg heb gewerkt, haha! Dus zo supergezond ben ik ook niet. En goed dat je het zegt, want ik wilde nog een linkje over edelgist erbij zetten, ga ik meteen even doen. Het is een poeder dat vol goede stofjes zit (eiwit enzo) en een beetje kaasachtig smaakt, ,hier kan je er meer over lezen 🙂

      | Reageer op deze reactie
      1. me schreef:

        Dat is niet echt vegan hè, al die koekjes hahahaha. Leuk idee, ik doe niet mee maar eet vaak genoeg een dag geen vlees….en merk dat vaak pas aan het einde van de dag. 😛

        | Reageer op deze reactie
        1. iris schreef:

          Die koekjes zijn wel vegan hoor, check de ingredientenlijst maar 🙂

          | Reageer op deze reactie
  4. Femke schreef:

    Ik krijg altijd ontzettend honger van jouw foodfoto’s, weet je dat? :’) Die sushi ziet er HEERLIJK uit maar ik ben echt te lui om het zelf te maken. Lijkt me zo enorm veel gedoe. (Maar ik zeg altijd dat mijn keuken er te klein voor is, sst.)

    | Reageer op deze reactie
  5. Janine schreef:

    Ohhhh en ik dacht dat ik veel kon eten :P. Ik voel me ineens een stuk minder schuldig voor wat ik af en toe in mijn mond schuif (en dan voornamelijk de hoeveelheden). Stom is dat, ik heb één keer sushi gehad en ik vond het he-le-maal niet lekker, nu durf ik het geen tweede keer te proberen. Dat zou ik prima veganistisch kunnen eten volgens mij want ik lust heel weinig vis en zeker geen zalm (bleeh). Maar ik ben veeeeels te lui het te maken en veeeeeeeels te lui (en bang dat ik het dus niet lekker vind) om een goed sushirestaurant/afhaal te zoeken.

    | Reageer op deze reactie
  6. Suzanne schreef:

    Ik vind het super knap van je! Ik zou het echt niet kunnen. En dan ziet het er ook nog eens heerlijk uit!

    | Reageer op deze reactie
  7. Suzan schreef:

    Amai, goed bezig jong! Ik zou het niet kunnen denk ik bij alles wat ik eet nadenken. Vegitarisch eten daarentegen zou ik wel kunnen!

    | Reageer op deze reactie
  8. linda schreef:

    Ik vind het knap hoor, overal zo bij na moeten denken!
    De mooie gekleurde ingrediënten en maaltijden op de foto. Dat nodigt er meteen uit om te eten! 🙂

    | Reageer op deze reactie
  9. Chantal schreef:

    ooooh die tosties zien er lekker uit, ik krijg er honger van! En nu heb ik natuurlijk niks in huis om ze ook te maken 🙁

    En pompoensoep kun je nooit genoeg eten!

    | Reageer op deze reactie
  10. Marcella schreef:

    Leuk en interessant om te zien wat je at. En die quotes van YogiTea zijn erg top, ik kijk er ook altijd naar uit, al krijg ik de laatste tijd weinig die ik nog niet gehad heb. Ik blogde er ook al eens over, haha.

    | Reageer op deze reactie
  11. fatima schreef:

    Je maakt vegan eten wel erg aantrekkelijk!
    die tosti ga ik even onthouden (even pinnen), pompoensoep staat hier binnenkort ook op het menu
    en ik heb zin in een bagel met avocado en hummus.

    Alleen de zuurkool, ik heb het 1x gehad en vond het smerig. Wellicht had ik het gewoon
    niet goed klaar gemaakt.

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Ik pink even een traantje van teleurstelling weg hoor, hoe kan je dat nou vies vinden?!?! Hihi, grapje. Mijn vriend vind het ook niet echt lekker (maar ook niet smerig gelukkig) maar hij houdt sowieso al niet zo van zuurkool.

      | Reageer op deze reactie
  12. Sahar schreef:

    Oh man, die tosti is je reinste foodporn! Ik heb gelukkig net avocado’s ingeslagen, dus ik voorzie een groene tosti in mijn nabije toekomst… Vorige week heb ik zelf pesto gemaakt met edelgistvlokken (verder basilicum, pijnboompitten, knoflook, peper/zout) en DAMN wat was dat tasty zeg! Ik heb het bakje met een lepel leeggegeten terwijl het eigenlijk voor over de pasta was haha. Vraagje over de hummus, maak jij t zelf of koop je ‘m in de winkel? Ik wissel af tussen zelf maken en die van de ap. Bedankt voor de inspiratie en succes met de laatste twee weken van de challenge! A.s. donderdag stop ik vanwege een reis naar Rome (shame on me!).

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oeh, zelfgemaakte pesto, lekker! Hummus koop ik altijd in de winkel, ik heb het een paar keer zelf proberen te maken maar mijn blender heeft er niet genoeg vermogen voor helaas, dan loopt ‘ie vast 🙁 Ooit heb ik zo’n superdeluxe keukenmachine en maak ik alles zelf! 😀 En have fun in Rome, supergaaf dat je daar naar toe gaat. Ik kan me voorstellen dat je de challenge dan stopzet hoor.

      | Reageer op deze reactie
  13. Hester schreef:

    Volgens mij krijg ik allang levenslang van de vegan police. Ik doe het niet zo goed met deze challenge. Maar ik leer m’n lesje en ga mijn leven beteren. Trouwens ik vind yogi tea met chocolade smaak echt heerlijk. Ik moet ook die tosti’s maken.

    | Reageer op deze reactie
  14. cheyenne schreef:

    wat goed gedaan alweer! die tosti ziet er inderdaad heeerlijk uit, en zuurkool! helemaal niet meer aan gedacht dat te maken, perfect wintereten 😀
    xo, cheyenne

    | Reageer op deze reactie
  15. Merel schreef:

    OMG HOE GEZOND WIL JE HET HEBBEN. Superknap zeg, ik hou het nog geen dag uit zonder kaas. Mooie foto’s ook, motiverend ook wel. Hmm. En HAHA dat laatste filmpje.

    | Reageer op deze reactie
  16. Isabel schreef:

    Pompoensoep wil ik echt nog een keer proberen! Het ziet er allemaal erg lekker uit. Inderdaad jammer van de knoflooksaus en mayo, maarja 🙂

    | Reageer op deze reactie
  17. Karlijn schreef:

    Pompoensoep met een beetje tomaat is ook erg lekker, ik vind dat zelfs nog iets beter dan alleen pompoen 🙂

    | Reageer op deze reactie
  18. Sterre schreef:

    Ha! Dat stukje uit Scott Pilgrim is altijd het eerste waar ik aan denk als iemand het woord vegan ook maar noemt.

    | Reageer op deze reactie
  19. annouska schreef:

    Oh als ik jou recepten zie dan kan ik weer een hele week voorruit, ik zie namelijk weer te veel lekkers haha. Respect dan ook hoe je dit bedenkt en hoe je het kan vol houden, ik geloof dat ik na een tijdje per ongeluk weer dingen eet die ik niet zou mogen 😛

    | Reageer op deze reactie
  20. LNNK schreef:

    Zo, ik wil best een keer bij je komen eten 😉
    Ik ben ook dol op pompoensoep. Heb toevallig eergisteren een grote pan gemaakt, zo lekker!

    | Reageer op deze reactie
  21. Anouk schreef:

    Gooooodddd girl! Wat ben je lekker bezig zeg! We vergeten en vergeven de mayo meteen! Vegan Sushi vind ik ook lekker, maar zou er niet bij stil staan dat je dat gewoon kunt eten in de vegan week, Sushi associeert met vis, aha, dus. Pompoensoep is favoriet en ik krijg bakken vol inspiratie van deze foto’s. Yes!

    | Reageer op deze reactie
  22. Anne-Fleur schreef:

    POMPOENSOEP! Dat ga ik deze week ook weer maken, goddelijk. Oe en die tosti wil ik ook echt proberen!
    Wat maak je lekkere dingen ! 🙂

    | Reageer op deze reactie
  23. t schreef:

    hahaah scott pilgrim <3 jammes van die twee, maar nog steeds goed bezig.

    in je juicer post zei je dat je de smaak van boerenkool niks vindt, maar vandaag had ik een ananas, boerenkool en gember combinatie en daar proefde je de boerenkool niet.

    | Reageer op deze reactie
  24. Marleen schreef:

    Prachtige foto’s weer en heerlijke gerechten. Maar die knoflooksaus, tss… Nu moet er nog een week extra challenge bij he? 😉

    | Reageer op deze reactie
Back to Top