De tweede week van de Vegan Challenge

Forgive me Vegan Police, for I have sinned. Knoflooksaus. Ik was netjes mijn stokbroodjes met hummus aan het besmeren en aan het dippen in mijn courgettesoep, terwijl carnivoor-vriendje zijn stokbroodjes met knoflooksaus besmeerde. Ik kon het niet laten. Overigens heb ik de dag daarvoor mij wel goed in kunnen houden toen hij mozzerella in zijn pasta deed. Waar ik toen het nut niet zo van in zag want normaal kopen we één mozzerellabol en eten we die met zijn tweeën op, nu kochten we er één maar at hij alles in zijn eentje op. Maar goed, het gaat om het idee.

Beste ontdekking van de week:

De Groene Tosti’s van de Vegan Challenge! Op hun Facebookpagina zag ik dit rececpt voor groene tosti’s voorbij komen en toevallig had ik bijna alle ingrediënten in huis. Ik had geen kaasvrije pesto in huis dus ik was creatief met wat vegan mayo, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Verder deed ik er spinazie, avocado en edelgist op (qua hoeveelheid allemaal iets meer dan dat het recept zegt) en DAYUM dat was goed.

vegan tosti

Ontbijt en lunch

Was wederom niet heel spannend, dus staat ook niet op de foto. Deze week bestond mijn ontbijt/lunch meestal uit zoiets als op onderstaande foto. Een sapje uit mijn geliefde slowjuicer, een grote mok soja latte en brood met hummus.

vegan lunch

Vegan Challenge – week 2

Here we go! Soms vergat ik een foto te maken dus dat vulde ik dan maar op met wat anders.

vegan challenge dag9

Dag 9: Alweer pompoensoep, ik maakte op dag 8 heeel veel pompoensoep zodat ik voor de volgende dag nog een portie over had. Ik denk niet dat er lekkerdere soep bestaat dan pompoensoep, jummie.

vegan challenge dag10

Dag 10: Vegan sushi! Ik maak het niet zo vaak omdat ik er altijd heel lang mee bezig ben maar binnen no time op heb (plus een hoop rommel in de keuken) maar soms heb ik het er wel voor over, want sushi is zó lekker! Als vulling gebruikte ik onder andere avocado, paprika, wortel en lenteui. Ik at het samen met een zeewiersalade van de AH, sojasaus en ingelegde gember.

vegan challenge dag11

Dag 11: Op de maandagmorgen hadden we het eerste college van Statistiek 3, om te vieren dat we er als brave studenten naar toe waren gegaan, lunchten we bij Bagels & Beans. Ik nam een bagel met avocado en hummus in plaats van cream cheese. Ik bestelde er een soja latte in een soepkom bij en een tarwegras shot (bleh). ’s Avonds maakte ik een maaltijdsalade met quinoa en spinazie en dingen die ik nog over had van gisteren voor de vulling van de sushi.

vegan challenge dag12

Dag 12: Zuurkool! Liefde! Ik maak het niet op de traditionele manier maar volgens een recept uit Wat de pot schaft, een veganistisch kookboek met oer-Hollandse recepten van Lisette Kreischer (aanrader!). Het was één van de eerste recepten die ik uit het kookboek maakte toen ik hem net had gekocht en het is altijd een favoriet gebleven. Ik bak de zuurkool op met gehakte amandelen (volgens het recept moet je walnoten gebruiken), ui, gesneden zongedroogde tomaatjes, tijm en gerookt paprikapoeder. Als al het vocht eruit is meng ik het door de aardappelpuree en het is klaar! De helft van het zuurkoolmengsel houd ik apart in een bakje want dat kan ik dan de dag erna gebruiken als broodbeleg.

vegan challenge dag13

Dag 13: Als lunch het zuurkoolmengseltje (zonder de aardappelpuree) van gisteren op brood met een ketchup, terwijl ik dit typ gromt m’n maag dat ik dit nú moet hebben. Op de foto lijkt het net alsof ik heel weinig eet maar eigenlijk at ik niet twee maar zes boterhammen, no worries. Als avondeten hadden we gnocchi met tomatensaus, aubergine en rode paprika. Ik strooide er edelgist overheen als kaasvervanger, het vriendje blokjes mozzerella, meh.

vegan challenge dag14

Dag 14: Een simpele courgettesoep die een beetje lijkt op dit recept, alleen dan zonder de roomkaas en met een gele paprika.

veganchallenge dag15

Dag 15: Gisteren aten we niet thuis en ben ik vergeten om foto’s van het eten te maken, maar zo fabulous was het toch niet: patat (Oh shit! Met mayo!! Sorry). Ter opvulling twee quotes van YogiTea. De laatste tijd ben ik super opgefokt en gepikeerd en gefrustreerd (omdat ik me zo druk heb gemaakt in de tentamens en nu moet afkicken? Ik heb geen idee!) dus zit ik maar aan de zen-thee van Yogi. Ik merk er niet zo veel van, en zo heel erg lekker vind ik het niet eens, maar ik blijf er maar kopjes van drinken omdat ik elke keer benieuwd ben naar welke wijze quote ik krijg, hihihi.

Ik vond het een héle goede week wat eten betreft, ik at veel favoriete gerechten zoals sushi, zuurkool (oh my god, sushi met zuurkool-vulling, zou dat kunnen?!) en pompoensoep. Toch jammer van een aantal misstappen, zoals de knoflooksaus en de mayo van gisteren. Maar volgens mij wordt dat me wel vergeven door de Vegan Police. Je vegan superpowers worden pas na 2 waarschuwingen afgenomen, zag ik ooit eens.

Back to Top