De derde week van de Vegan Challenge

En de laatste week van de Vegan Challenge is alweer aangebroken! Eerst nog even een overzicht van de afgelopen week. Ook deze week ging het weer prima, maar niet perfect. Ik kan moeilijk zelfgemaakte tompoezen van mijn moeder afslaan, hallo. O ja en bonbons.

Beste ontdekking van de week:

Ik ontving een FoodWeLove box die deze maand helemaal vegan is. Er zitten wel wat recepten in waarbij je dierlijke ingrediënten nodig hebt maar die zijn heel makkelijk te veganiseren! Binnenkort lees je meer over deze box, bij dag 20 kan je een voorproefje zien met wat ik er mee maakte. Zo lekker!

foodwelove

Ontbijt en lunch

Dit was één van de beste ontbijtjes ooit: Hari Crunchy met Provamel sojayoghurt. De crunchy zit kilometers ver boven mijn budget (4 euro voor een doosje waar je maar een paar porties uithaalt) maar ik vond de verpakking er zo leuk uitzien dat ik het toch maar in mijn mandje gooide toen ik boodschappen bij Ekoplaza deed. Maar écht, als je een rich bitch bent, probeer dit eens. So good!

soja yoghurt en crunchy

Vegan Challenge – week 3

Daar zijn ze weer, de welbekende food porn. Ik vind het doodzonde dat het elke keer zo vroeg donker is, dan moet ik mijn eetfoto’s onder een bureaulampje maken en dan vind ik het resultaat meestal ietwat teleurstellend.

vegan challenge dag16

Dag 16: Hoe vaker ik vegan hachee maak, hoe lekkerder het wordt. Het smaakte nu nog meer naar echte hachee dan de vorige versies. Misschien dat ik binnenkort een verbeterd recept online zet. Kijk die linker foto nou, dat lijkt toch net echt?

vegan challenge dag17

Dag 17: Deze dag had ik er flink de balen in en weinig zin om te koken en al helemaal geen zin om boodschappen te doen. Geen avondeten dus. ’s Avonds gingen we op bezoek bij mijn moeder en die had eten genoeg in huis, dus verhongeren deden we zeker niet. Hallo bonbons (oeps), stokbrood met hummus, olijven en tompoezen (oeps). Ik nam wat sapjes uit mijn slowjuicer voor haar mee: sinaasappelsap met wortel en gember en groen sap van bleekselderij, komkommer, appel en limoen (mijn favoriet!).

vegan challenge dag18

Dag 18: Gele paprikasoep met veel knoflook, kerrie en rode peper is de bom. Het rook hier zo lekker toen ik aan het koken was. De sapjes op de foto waren minder geslaagd vond ik: komkommer met appel, ze smaakten een beetje saai.

vegan challenge dag19

Dag 19: PIZZA! De kant en klare bodems van AH eigen merk zijn vegan, net als de pesto uit de Puur & Eerlijk lijn van Appie. Yay! Op mijn pizza zat rode paprika, champignons, rode ui, cherry tomaat, artisjokken, pesto en basilicum. Was erg lekker, maar eerlijk toegegeven, ik miste de kaas enorm. Al hoor ik dat er een belachelijk goede (pizza)kaasvervanger bestaat die nauwelijks van echt te onderscheiden is, die is van Wilmersburger, ik ben hier heel benieuwd naar!

vegan challenge dag20

Dag 20: Deze dag maakte ik een recept uit de FoodWeLove box, in het oorspronkelijke recept zat kip maar deze verving ik voor “kip” van De Vegetarische Slager. O man, zó lekker. Ik kon niet stoppen met eten. Ik zal het recept binnenkort in de blogpost over de FoodWeLove box zetten.

vegan challenge dag21

Dag 21: Blijkbaar verkoopt de AH sinds kort ook een vegan vleesvervanger! Ik heb de ingrediënten drie keer gecheckt en deze reepjes zijn 100% plantaardig. Ze vallen flink tegen als je de avond ervoor de holy grail van de vleesvervangers hebt gehad maar het is niet vies en qua prijs goed te doen. De structuur is alleen een beetje gek, wellicht een kwestie van wennen. Ik maakte er vegan goulash mee.

vegan challenge dag22

Dag 22: Ik maakte een eh.. bijzonder lunchgerecht. Bleekselderijharten uit blik gestoofd in kokosmelk met kerriepoeder, cashewnoten en oosterse kruiden. Ik denk niet dat ik dit nog eens ga eten. ’s Avonds liepen we in de stad en had ik een intense craving naar een Subway broodje. Ik heb geen idee of het vegan-friendly was – waarschijnlijk niet. Ik was behoorlijk hangry dus ik vroeg er expres niet naar omdat ik anders een gevaar voor de samenleving zou worden mocht ik het niet kunnen eten.

Vorige eetdagboekjes gemist? Hier kan je lezen hoe de eerste en tweede week van de challenge gingen. Meer info over de Vegan Challenge kan je hier vinden.

Back to Top