De derde week van de Vegan Challenge

En de laatste week van de Vegan Challenge is alweer aangebroken! Eerst nog even een overzicht van de afgelopen week. Ook deze week ging het weer prima, maar niet perfect. Ik kan moeilijk zelfgemaakte tompoezen van mijn moeder afslaan, hallo. O ja en bonbons.

Beste ontdekking van de week:

Ik ontving een FoodWeLove box die deze maand helemaal vegan is. Er zitten wel wat recepten in waarbij je dierlijke ingrediënten nodig hebt maar die zijn heel makkelijk te veganiseren! Binnenkort lees je meer over deze box, bij dag 20 kan je een voorproefje zien met wat ik er mee maakte. Zo lekker!

foodwelove

Ontbijt en lunch

Dit was één van de beste ontbijtjes ooit: Hari Crunchy met Provamel sojayoghurt. De crunchy zit kilometers ver boven mijn budget (4 euro voor een doosje waar je maar een paar porties uithaalt) maar ik vond de verpakking er zo leuk uitzien dat ik het toch maar in mijn mandje gooide toen ik boodschappen bij Ekoplaza deed. Maar écht, als je een rich bitch bent, probeer dit eens. So good!

soja yoghurt en crunchy

Vegan Challenge – week 3

Daar zijn ze weer, de welbekende food porn. Ik vind het doodzonde dat het elke keer zo vroeg donker is, dan moet ik mijn eetfoto’s onder een bureaulampje maken en dan vind ik het resultaat meestal ietwat teleurstellend.

vegan challenge dag16

Dag 16: Hoe vaker ik vegan hachee maak, hoe lekkerder het wordt. Het smaakte nu nog meer naar echte hachee dan de vorige versies. Misschien dat ik binnenkort een verbeterd recept online zet. Kijk die linker foto nou, dat lijkt toch net echt?

vegan challenge dag17

Dag 17: Deze dag had ik er flink de balen in en weinig zin om te koken en al helemaal geen zin om boodschappen te doen. Geen avondeten dus. ’s Avonds gingen we op bezoek bij mijn moeder en die had eten genoeg in huis, dus verhongeren deden we zeker niet. Hallo bonbons (oeps), stokbrood met hummus, olijven en tompoezen (oeps). Ik nam wat sapjes uit mijn slowjuicer voor haar mee: sinaasappelsap met wortel en gember en groen sap van bleekselderij, komkommer, appel en limoen (mijn favoriet!).

vegan challenge dag18

Dag 18: Gele paprikasoep met veel knoflook, kerrie en rode peper is de bom. Het rook hier zo lekker toen ik aan het koken was. De sapjes op de foto waren minder geslaagd vond ik: komkommer met appel, ze smaakten een beetje saai.

vegan challenge dag19

Dag 19: PIZZA! De kant en klare bodems van AH eigen merk zijn vegan, net als de pesto uit de Puur & Eerlijk lijn van Appie. Yay! Op mijn pizza zat rode paprika, champignons, rode ui, cherry tomaat, artisjokken, pesto en basilicum. Was erg lekker, maar eerlijk toegegeven, ik miste de kaas enorm. Al hoor ik dat er een belachelijk goede (pizza)kaasvervanger bestaat die nauwelijks van echt te onderscheiden is, die is van Wilmersburger, ik ben hier heel benieuwd naar!

vegan challenge dag20

Dag 20: Deze dag maakte ik een recept uit de FoodWeLove box, in het oorspronkelijke recept zat kip maar deze verving ik voor “kip” van De Vegetarische Slager. O man, zó lekker. Ik kon niet stoppen met eten. Ik zal het recept binnenkort in de blogpost over de FoodWeLove box zetten.

vegan challenge dag21

Dag 21: Blijkbaar verkoopt de AH sinds kort ook een vegan vleesvervanger! Ik heb de ingrediënten drie keer gecheckt en deze reepjes zijn 100% plantaardig. Ze vallen flink tegen als je de avond ervoor de holy grail van de vleesvervangers hebt gehad maar het is niet vies en qua prijs goed te doen. De structuur is alleen een beetje gek, wellicht een kwestie van wennen. Ik maakte er vegan goulash mee.

vegan challenge dag22

Dag 22: Ik maakte een eh.. bijzonder lunchgerecht. Bleekselderijharten uit blik gestoofd in kokosmelk met kerriepoeder, cashewnoten en oosterse kruiden. Ik denk niet dat ik dit nog eens ga eten. ’s Avonds liepen we in de stad en had ik een intense craving naar een Subway broodje. Ik heb geen idee of het vegan-friendly was – waarschijnlijk niet. Ik was behoorlijk hangry dus ik vroeg er expres niet naar omdat ik anders een gevaar voor de samenleving zou worden mocht ik het niet kunnen eten.

Vorige eetdagboekjes gemist? Hier kan je lezen hoe de eerste en tweede week van de challenge gingen. Meer info over de Vegan Challenge kan je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties op “De derde week van de Vegan Challenge

  1. Elise schreef:

    Hihihi ik moest zo hard lachen om ‘hangry’. Ik heb dat ook wel eens, en ben blij dat er een woord voor is. Tot nu toe beschreef ik het als ‘dinosaurus’, omdat er gegrom uit mijn buik komt en ik niet meer aanspreekbaar ben.

    | Reageer op deze reactie
  2. Janine schreef:

    Heerlijk om te lezen en je foodporn foto’s zijn werkelijk om van te kwijlen. Ik heb het geloof ik al eerder gezegd maar respect! Ik wil het écht nog een keer proberen als ik het huis uit ben (thuis wonend dit doen is gewoon zóóó geen optie). En dan die slowjuicer, jalous person over here! Die sapjes maken me aan het kwijlen (oké dat ik dat zeg (queen of junkfood) is toch best wel bijzonder), heerlijk lijkt me dat, en dan zou ik eindelijk eens mijn vitamintjes via fruit en groenten binnen te krijgen.

    | Reageer op deze reactie
  3. Ina schreef:

    Wat een fijne gevarieerde gerechten en drankjes weer, heel knap!
    Maar : “Zelfgemaakte tompoezen”! 😀 Wat ongelooflijk leuk!
    Kun je je moeder niet eens lief aankijken en vragen of je haar recept op jouw blog mag plaatsen voor alle tompoes-liefhebbers onder je volgelingen? Pretty please?

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oeps, sorry voor de late reactie! Maar ze had het met behulp van een pakje gemaakt dus het was een beetje valsspelen, haha! Maar altijd nog beter dan helemaal kant-en-klaar kopen, toch? 😉

      | Reageer op deze reactie
  4. Ina schreef:

    En heb je gezien dat er in de Hari Crunchy Muesli zelfs rozeblaadjes zitten? 🙂 Dat moet ik proberen!

    | Reageer op deze reactie
  5. Maura - YLT schreef:

    Echt heeeeel stoer die challenge. Ik houd echt te veel van kaas en zuivel dat ik het niet zou kunnen. Vooral die pizza. Hij ziet er suuuuper lekker uit, maar ik zou d’r echt een hele bol mozzarella overheen doen haha. Wahaha die lunch met dat artisjokhart klinkt uhhhh funky?

    | Reageer op deze reactie
  6. Linda schreef:

    Jam jam jam… Het ziet er allemaal weer heerlijk uit!
    Trouwens, respect dat je deze challenge weer bent gaan doen, ik zou het écht niet kunnen! Nu ben ik sowieso een carnivoor dus vegetarisch gaat al niet werken bij mij, maar vegan… Steeds alle ingrediëntenlijstjes doorploegen enne.. geen kaas én geen tompoezen meer? Mooi niet! Respect dus!
    Ik word blij van jouw foto’s, echt foodporn… Jummie!

    | Reageer op deze reactie
  7. SanneWierda schreef:

    Ik zag je vegan pizza-foto inderdaad al voorbij komen op Instagram en vroeg me al af wat ik miste: kaas dus. Haha!

    | Reageer op deze reactie
  8. Karlijn schreef:

    Weet je wat ik zo leuk vind Iris, dat jij ook gewoon lekker naar de Subway gaat en er van geniet. Je bent niet zo heel streng in alleen maar vegan eten, je hebt ook niet zo’n wijzend vingertje. Dat vind ik zo leuk 🙂 En je inspireert me ook echt om gevarieerder te eten. Vandaag was ik op de biologische markt en heb ik super veel lekkere groentes gekocht. Alles zag er mooi en lekker uit en elke keer zei ik tegen de verkoper ‘oh, doe dat ook nog maar, oh en dat en dat….’ En ik kreeg nog tips om lekkere dingen te maken, ik heb nu al zin in mijn morgenavondeten (is dat een woord?)!

    | Reageer op deze reactie
  9. Suzanne schreef:

    De Food We Love box is echt heel erg gaaf! En er zitten altijd zulke fijne producten in. You goo, laatste week! Je kan het!

    | Reageer op deze reactie
  10. Amber schreef:

    Ik wist helemaal niet dat die pizzabodems e.d. vegan zijn, fijn! Die box kende ik ook nog niet, heb de site opgeslagen, wie weet probeer ik het wel. 🙂

    | Reageer op deze reactie
  11. Anne-Fleur schreef:

    Hahah hangry, helemaal perfect. Ik ga in deze laatste week van de vegan challenge je hachee maar eens proberen! Ziet er goed uit 🙂

    | Reageer op deze reactie
  12. Paulien Harmens schreef:

    hangry = heel herkenbaar 🙂 Vergat even dat je veganistisch doet deze maand dus vergeet mn zaatar tip om dit over je eitje te strooien

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Och, dat maakt niet uit! Ik sla hem op in m’n hoofd voor later 😉

      | Reageer op deze reactie
  13. Olga schreef:

    Bij Ekoplaza verkopen ze veganistische mozzarella. Ik gebruik ze op mijn pizza of als ik bruschetta maak. Mijn vleesetende man en dochters vinden die ook lekker. De meeste vleeseters vinden de kip van de vegetarische slager ook erg lekker. De vegetarische kip is ook erg lekker in pasta of bijv. Quinoasalade. Succes nog in je laatste week Veganchallenge!

    | Reageer op deze reactie
  14. Marcella schreef:

    Als wij pizza eten kopen we meestal zo’n bodem van de Appie en dan gaat alles wat we lekker vinden erop. Met een berg kaas ja, dat dan weer wel.

    | Reageer op deze reactie
Back to Top