De laatste week van de Vegan Challenge

Ik heb de laatste week niet zo goed mijn best gedaan al de voorgaande drie weken. Ik ben de hele tijd druk in mijn hoofd met andere dingen, voornamelijk omdat ik dit blok Statistiek 3 volg (burn out alert). Dus nouja, ik had weinig zin om extreem veel aandacht aan mijn eten te besteden. Dat zie je ook wel aan de patatfoto’s van deze week. Thank god voor een snelle stofwisseling, anders woog ik nu 93736 kilo.

Beste ontdekking van de week:

Dadels! In de blogpost over de FoodWeLove box kon je al lezen over mijn liefde voor deze dadels en hoe ik impulsief een hele doos bestelde. Ik nam ze mee naar colleges. Als ik al een tikkeltje trek krijg in eten is mijn concentratie binnen één klap weg en denk ik alleen nog maar aan gebakjes en pizza. Deze dadels vullen heel goed dus dat is ideaal.

yogiyousef

Ontbijt en lunch

Ik vond dit er leuk uitzien met de vijgen dus vandaar een foto, maar dit is niet mijn standaard ontbijt, hoor. Normaal doe ik daar niet zo veel moeite voor. Ik bedoel, hallo, net wakker.

ontbijt met vijgen

Vegan Challenge – week 4

Vandaag is pas de laatste dag van de challenge, dus het avondeten van vandaag staat er niet bij. Ik denk dat ik iets ga eten met komkommersalade, jum!

vegan challenge dag23

Dag 23: Deze wraps met avocado en hummus zijn al een een poos een favoriet, heel makkelijk en snel om te maken en mega lekker.

vegan challenge dag24

Dag 24: Patat! Met vast-niet-vegan groentekroketten. Een uur later had ik weer honger, dus maakte ik een simpele tomatensoep. Ik liet bouillon, een blikje tomatenblokjes en een stengel bleekselderij even pruttelen, mixen en klaar, easypeasy.

vegan challenge dag25

Dag 25: Gnocchi met tomatensaus, aubergine en rode paprika. Dat is een beetje ons makkelijke back-up gerecht als we niets anders kunnen verzinnen om te eten. Dezelfde dag had ik een ‘sushi mold’ gekocht die ik heel graag wilde uitproberen dus ik maakte sushi als midnight snack. Ik houd van eten.

vegan challenge dag26

Dag 26: De ultieme herst risotto met aubergine en peer! Zo lekker. Hoewel ik de geitenkaas toch wel een beetje miste, hoor. (Psst, daarom ben ik stiekem best blij dat de challenge is afgelopen, ik heb heftige kaas afkickverschijnselen)

vegan challenge dag27

Dag 27: Ieeewwwww. Dat op de linkerfoto is officieel het goorst dat ik ooit heb gegeten in heel mijn leven. Ik vind het altijd leuk om nieuwe, gekke dingen te proberen uit de toko, maar dit was geen succes. Ik heb het uiteindelijk maar weg gegooid, wat ik best zonde vond, maar ik denk dat ik zelfs een hongerige zwerver hier niet blij mee kon maken. Brr.. ’s Avonds weer patat. Want ik had geen zin om boodschappen te doen. Zie je, ik eet heus niet altijd zo gezond!

vegan challenge dag28

Dag 28: Donderdag was leuk! Ik ging met mijn moeder en de moeder van Steve uiteten zodat ze konden kennismaken. De keuze voor het restaurant was snel gemaakt: Het Paradijs. Mijn meest favoriete vega-restaurant van de wereld. Het is net alsof je in een vlindertuin zit, met buddhabeelden, kaarsjes en boomhutten. Als voorgerecht had ik tempura van groenten met een soja-achtig sausje. Ik nam een verrassingshoofdgerecht; een notenburger met zuurkool (!!) en champignons en iets van pompoenpuree geloof ik. Superlekker! Een tijd geleden schreef ik er hier een blogpost over. Toen we weg gingen vroeg iemand in de keuken “Hé ben jij Iris niet?”, dus ik ben vanaf nu officieel beroemd (grapje).

vegan challenge dag29

Dag 29: Mijn nieuwe lievelingssoep: uiensoep. Op een gedeelde eerste plaats met pompoensoep dan hè.

Tadaa! De challenge zit er zo goed als op en ik leef nog steeds. Ik hoop dat ik door mijn wekelijkse blogjes heb kunnen laten zien dat je nog steeds heel lekker en gevarieerd kan eten als je helemaal veganistisch gaat. Ik vond het een succes maar ik denk niet dat ik ooit een strikte veganist zal worden. Ik eet over het algemeen voor het grootste deel wel plantaardig, ik doe meestal niet aan zuivel en eieren eet ik ook niet (alleen heel sporadisch als ze van de meest biologische, blije, loslopende kipjes komen). Dus ik denk dat ik het daar maar bij houd, want ik houd veel te veel van kaas op mijn pizza en in mijn risotto. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken met wat ik de afgelopen maand zoal at!

P.S. Mocht je deze korte enquete over mijn bloggie nog niet hebben ingevuld, zou ik het het heel tof vinden als je dat zou willen doen. Dankjewel!

Back to Top