Summer Resolutions: Ontbijtritueel

Ontbijten is nooit zo mijn ding. Ik begin de dag met een kop koffie en ergens tegen lunchtijd hap ik een boterham weg. ’s Avonds ga ik helemaal los met driedubbele porties avondeten en ander lekker eten. Niet zo gezond! Dus ik heb een paar ‘summer resolutions’ voor mijzelf opgesteld, met bovenaan het lijstje in grote letters ‘ontbijtritueel’ waar ik een gewoonte van wil maken. Ik voel me de laatste tijd een beetje ploffig en niet zo fit, dus ik hoop dat goed ontbijten hier tegen gaat helpen. Ook hoop ik dat het wat meer structuur (ieeeeh structuur, ik kan niet met, maar ook niet zonder) aan m’n dagen brengt.

Summer Resolutions: Ontbijten

1. Water met citroensap

De dag beginnen met een glas lauw water met citroensap is very much healthy als ik internet mag geloven. Al vraag ik mij af of mijn tanden er blij van worden, maar hé ik rook niet meer, dus wat maakt het uit. Ik drink dit nu elke ochtend, vooral in de hoop dat mijn huid er mooier van gaat worden. Op Naoki vind je een artikel met vijf redenen waarom het zo goed is om elke dag water met citroen te drinken.

Tarwegras

2. Tarwegrasshot

Na het glas water met citroensap komt iets dat minder lekker smaakt: een shot tarwegras. Tarwegras bevat veel chlorofyl (bladgroen) dat zeer gezond zou zijn. De hoeveelheid mineralen en vitaminen stelt niet veel voor, maar het bevat wel veel anti-oxidanten. Vers tarwegrassap bevat enzymen die ontstekingen kunnen remmen en stoffen die het cholesterol verlagen. Ik heb geen idee of het in praktijk er ook voor gaat zorgen dat ik me fitter ga voelen, maar het kan vast geen kwaad. Ik koop nu nog cupjes bij de groenteboer (duur!), uiteindelijk wil ik zelf tarwegras gaan zaaien en persen met mijn slowjuicer.

Overnight oats

3. Overnight oats

Mm.. Overnight oats met banaan, kaneel, kokossuiker. Ik vind het geen enkel probleem om daar mijn dag mee te beginnen! Ik vergat het alleen vaak de avond van te voren te maken, dus dat was (is) het enige lastige punt. Ik hoop dat als ik dit ontbijtritueel een tijdje volhoud, het vanzelf een gewoonte wordt om havermout met amandelmelk in de koelkast te zetten voordat ik ga slapen. Vandaag at ik overnight oats uit de oven, met plakjes banaan erop. Lekker! En ook gezond, want havermout vult goed, bevat goede stofjes en niet zoveel calorieën.

Overnight oats
Recept via Yellow Lemon Tree

30 Day Trials

Het is heel lastig om gewoontes te veranderen. Ze zitten zo in je dagelijkse leven geprogrammeerd! Dat merkte ik maar al te goed toen ik stopte met roken. Maar ook nu ik weer het hardlopen probeer op te pakken na een lange tijd niets doen. Meestal duurt het ongeveer een maand voordat je nieuwe gedrag een gewoonte wordt, daarom zie ik dit ontbijtexperiment als een soort van 30 dagen challenge. En als ik dit 30 dagen heb gedaan, en het allemaal wat meer vanzelf gaat, voeg ik weer wat nieuws toe aan mijn summer resolutions lijst. Meer over 30 day trials kan je in dit artikel van The Self Help Hipster lezen dat ze twee jaar geleden schreef.

Excuses voor de weinige blogposts trouwens, ik moet nog even door een aantal studieboeken ploeteren tot ik vakantie heb! Ik hoop dat jullie dat snappen geel_hartje geel_hartje geel_hartje

Back to Top