Vegan Challenge voorbereidingen

Een maand lang geen vlees, vis, eieren, kaas, zuivel.. Gaat mij dat lukken? Geen vlees en vis wordt natuurlijk hartstikke makkelijk. Ik ben ook al gewend om mijn koffie met sojamelk te drinken. Maar geen kaas? Oei. Volgende week begint de Vegan Challenge, deze keer doe ik ook weer mee. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om een maand lang vegan te eten, want het zorgt ervoor dat je veel creatiever wordt met koken en eten, erg leerzaam! 

vegan challenge essentials

Oktober

Ik denk niet dat ik ooit 100% plantaardig zal gaan eten, maar ik vind het wel leuk om zoveel mogelijk plantaardig te eten. Ik heb totaal geen moeite om vlees en vis te laten staan, ook melk en eieren mis ik niet. Tiramisu-toetjes worden al wat moeilijker om te laten staan. Het enige dat ik wel écht lastig vind: kaas! Het is niet dat ik per se van mijn kaasverslaving af wil, ik ben groot voorstander van genieten met mate, maar zo’n maand vegan eten zorgt er misschien wel voor dat ik lekkere alternatieven vind. We zullen wel zien hoe het gaat. Op mijn blog zal ik proberen om elke week een overzicht te plaatsen met wat ik die week ervoor heb gegeten en wat ik leuk en lastig vond. De recepten die deze maand geplaatst worden zullen uiteraard allemaal vegan zijn. En als ik een gek vegan product heb gevonden dat ik met jullie wil delen, zien jullie dat natuurlijk terug in de Hippievoer categorie. Dus voor iedereen die zich afvraagt “Wat eet je dan wel?!”, blijf mijn blog in de maand oktober goed in de gaten houden, want dan zul je het allemaal kunnen volgen!

Voorbereidingen

Ik heb alvast flink inkopen gedaan bij Ekoplaza en Gezondheidswinkel zodat oktober zonder al te veel moeite van start kan gaan. Een korte shoplog:

veganistische voorraad

Ik kocht plantaardige melk: sojamelk voor mijn sojalattes, rijst-kokosmelk voor bij de muesli en de nieuwe macadamiamelk kocht ik vooral voor de leuk. Die is onwijs lekker maar kost 3,50 euro (!) dus ik denk niet dat ik hem nog vaker koop. Misschien als ik later rijk ben. Voor het ontbijt en tussendoor kocht ik muesli, knäckebröd met spelt en een spread op basis van zonnebloempitten. Ter vervanging van mijn standaard mayo, had ik een ei-vrije mayo nodig. Al kan je dit ook makkelijk zelf maken. En omdat ik normaal altijd honing in mijn thee doe, kocht ik een fles agavesiroop als vegan vervanger. Mijn batch vegan parmezaan is inmiddels alweer op, het is hier een groot succes, ik doe het overal overheen. Dus nam ik ook de twee ingrediënten daarvoor mee: edelgistvlokken en cashewnoten. Oh! En de nieuwe sinaasappel/rozemarijn smaak van Tony Chocolonely is ook vegan-verantwoord, yes!

Als het je ook leuk lijkt om mee te doen, kan je je op VeganChallenge.nl opgeven. Hier vind je ook recepten en een agenda met evenementen. Wie van jullie doet ook mee?

Back to Top