Vegan Challenge eetdagboek: week 1

Ik ben zeer tevreden over deze eerste week! Ik heb niet heel anders dan normaal gegeten, al moet ik toegeven dat ik wel beter lunch omdat ik weet dat ik er foto’s van maak voor mijn eetdagboek. Niet om jullie voor te liegen hoor, maar om bij elke dag een foto te plaatsen van een kopje koffie en een boterham is ook weer zo saai. Het bijhouden van dit eetdagboek motiveert mij om wat gevarieerder te eten zodat het voor jullie ook leuk blijft om te lezen. Win-win! 

vegantisch eetdagboek

Woensdag

Ik begin de dag met een soja latte terwijl ik mijn mailtjes check en beantwoord (bleg, een rotklusje vind ik dat altijd). Rond 11 uur ga ik naar de stad om met een vriendin te ontbijten bij Bagels & Beans. Ik ga voor een sesambagel met avocado en hummus. In de stad ontdekken we een toffe hotspot waar ik een flink afgeprijsde lomografie camera scoor, awesome! Eenmaal weer thuis maak ik een van-alles-dat-ik-nog-in-huis-heb-roerbak met lamsoor, bosui, komkommer en sojasaus, sesamolie en cashewnoten. Ondertussen werk ik aan mijn blog en doe ik wat aan mijn studie (maar eigenlijk zit ik vooral op Twitter en doe ik uiteindelijk niets productiefs). Als avondeten gaan we voor een superlekker recept van De Groene Meisjes: Mexicaans gevulde aardappel met avocadosaus. We sluiten de dag af met een film, kopjes thee gezoet met agavesiroop in plaats van honing, en Oreo-koekjes. Bunny von D eet, naast haar standaard brokjes en hooi, een stronkje witlof en twee rozijntjes.

vegan eetdagboek woensdag

Donderdag

Nadat ik Bunny von D haar ontbijt heb gegeven, ontbijt ik zelf met een kom sojayoghurt met muesli en extra pompoenpitten. En koffie mag uiteraard ook niet ontbreken. Ik schrijf een blogpost, bedenk onderwerpen om over te bloggen en beantwoord wat mailtjes in mijn pyjama. En bam! Ineens is het alweer 1 uur. Een grote bak met left overs van het avondeten van gisteren eet ik op als lunch. ’s Middags werk ik met Steve aan een opdracht voor Crime Science, een vak dat we beide volgen, terwijl ik kopjes thee drink en raw chocolate van Lovechock eet. Deze kreeg ik die middag van de postbode als food post, goede timing! Ik heb geen zin om tot het avondeten te wachten dus ik maak nog even snel twee vegan tosti’s. ’s Avonds eten we bulgursalade met Kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Mijn hoofd voelt heel vol en bleh dus ik hang de rest van de avond op de bank met een film, de rest van de chocolade en rode wijn. Bunny von D eet witlof en een wortel.

vegan eetdagboek

Vrijdag

Ik begin deze vroege ochtend met koffie in bed en ik ben te lui om ontbijt te maken. De hele ochtend ben ik bezig voor mijn blog: filmpje maken van Bunny von D, blogpost typen, pakketje met spullen om te reviewen in ontvangst nemen, foto’s maken.. Waarna ik uiteraard belachelijke honger krijg omdat ik niet heb ontbeten. Ik ren naar de supermarkt voor ingrediënten voor een salade maar ik wil ook iets hebben om direct te kunnen eten. Ik scan alle ingrediëntenlijsten op de koekjesafdeling af, maar overal lijkt wel iets van melkpoeder, ei of honing in te zitten. Ik word op een gegeven moment zo gefrustreerd dat ik wurgneiging krijg jegens alles en iedereen dat ademt en in mijn buurt komt. Maar dan zie ik het licht en vind ik Lu Time-out biscuitjes. De koekjes eet ik onderweg naar huis op en thuis maak ik een lekkere salade met rucola, paddestoelen, pastinaak, bramen en pompoenpitten. ’s Middags maak ik opdrachten voor Psychopathologie en ’s avonds eten we spaghetti aglio e olio met edelgist en gegrilde aubergine. En met verse spaghetti van de AH (deze) waar verrassend genoeg geen ei in zit, yes! ’s Avonds maak ik warme chocolademelk met (vegan!) marshmallows. Bunny von D eet een groenteslinger en wat blaadjes rucola.

vegan eetdagboek

Zaterdag

De batterijen van de melkopschuimer zijn op, dus mijn koffie ziet er wat treurig uit. Als ontbijt eet ik sojayoghurt met muesli met extra cacaonibs. Ik bedenk mij dat ik vandaag de hele keuken wil schoonmaken, maar uiteindelijk maak ik letterlijk het hele huis schoon, behalve de keuken. Ik weet soms ook niet hoe ik het voor elkaar krijg. Als lunch eet ik vegan tosti’s met een zwembadje curry. ’s Avonds is Steve bij vrienden dus ik eet alleen, dat vind ik stiekem best leuk want dan kan ik alles eten dat ik lekker vind maar wat Steve niet lust. Dus ik maak risotto met rode biet en doperwtjes, jummie! Ik drink een blikje Red Bull want ik ben helemaal kapot, maar ik drink dat bijna nooit meer dus erg lekker vind ik het niet. Later die avond ga ik uit met vrienden om Rule Zero en Mandrake’s Monster te zien optreden en de waarschijnlijk-niet-veganistisch-geklaarde wijn vloeit rijkelijk. Bunny von D eet een groot stuk wortel en wat witlofblaadjes.

vegan eetdagboek zaterdag

Zondag

Mijn ontbijt bestaat uit koffie, 1 banaan, 1 paracetamol en 2 valeriaansupplementen. Pas nadat ik ze innam bedenk ik mij dat dat waarschijnlijk niet eens vegan is, maar ik besluit dat ik een uitzondering maak op (semi)medicijnen. Anders kan ik de anticonceptiepil ook niet meer slikken en dan krijg ik straks een baby en oh god ik moet er niet aan denken. Wat een ellende. Nou goed, ter compensatie van mijn saaie ontbijt eet ik als lunch bietencarpaccio met grapefruit en avocado. ’s Middags drink ik weer warme chocolademelk, het druilerige weer van vandaag is daar perfect voor. Als avondeten gaan we voor de simpele bonenburgers van De Groene Meisjes met gemarineerde aardappeltjes uit de oven (gewoon uit een pakje). Bunny von D eet rucola, een stukje banaan en een stukje komkommer.

vegan ontbijt lunch en avondeten

Maandag

Mijn ontbijt bestaat uit koffie en een broodje met plakjes avocado, komkommer, spinazie, knoflookpoeder en ketchup. Dat klinkt gek, maar dat is dus heel erg lekker. De hele ochtend ben ik bezig met honderd mailtjes te beantwoorden (eigenlijk waren het er 10, maar het voelde als 100) en het inplannen van blogposts. Nog meer koffie! Als lunch eet ik walgelijk gezond: een groene smoothie, banaan en halve avocado met sojasaus. ’s Middag moet ik eigenlijk studeren, maar dat kan morgen ook nog wel, vind ik. Nadat we boodschappen hebben gedaan, eet ik per ongeluk een halve bus Pringles leeg onderweg naar huis. Als avondeten hebben we alweer spaghetti aglio e olio, met gegrilde aubergine en rauwe spinazie. Later die avond eet ik de rest van de Pringles op. Het is een wonder dat ik geen 100 kilo weeg, niet? Bunny von D eet een cherrytomaat en een peterselietakje. En daar wordt ze heel vrolijk van.

veganistisch eten

Dinsdag

Ojee, deze blogpost wordt wel erg lang hè? Ik zal het kort houden voor vandaag. ’s Ochtends eet ik vegan tosti’s en tomaatjes en dronk ik koffie. ’s Middags maak ik hummus met zongedroogde tomaat, naar recept van Uit Pauline’s Keuken, met onze nieuwe food processor (aaaah jaaaa eindelijk, zo blij!) en ’s avonds eten we pompoensoep gemaakt met onze nieuwe staafmixer (ook al zo blij mee!) met broodjes met appel-mierikswortelspread. Als late night snack maak ik het bananenbrood uit het ontbijtboek van De Groene Meisjes en drink ik veel thee uit de zweefthee-Buddhabox. Want die is deze week in de aanbieding bij Ekoplaza, dus die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Bunny von D eet drie kleine wortels, twee cherrytomaatjes en één rozijntje.

veganistisch eetdagboek

Tadaa, dat was het! Ziet er lekker uit allemaal, toch?

Back to Top