Vegan Challenge eetdagboek: week 1

Ik ben zeer tevreden over deze eerste week! Ik heb niet heel anders dan normaal gegeten, al moet ik toegeven dat ik wel beter lunch omdat ik weet dat ik er foto’s van maak voor mijn eetdagboek. Niet om jullie voor te liegen hoor, maar om bij elke dag een foto te plaatsen van een kopje koffie en een boterham is ook weer zo saai. Het bijhouden van dit eetdagboek motiveert mij om wat gevarieerder te eten zodat het voor jullie ook leuk blijft om te lezen. Win-win! 

vegantisch eetdagboek

Woensdag

Ik begin de dag met een soja latte terwijl ik mijn mailtjes check en beantwoord (bleg, een rotklusje vind ik dat altijd). Rond 11 uur ga ik naar de stad om met een vriendin te ontbijten bij Bagels & Beans. Ik ga voor een sesambagel met avocado en hummus. In de stad ontdekken we een toffe hotspot waar ik een flink afgeprijsde lomografie camera scoor, awesome! Eenmaal weer thuis maak ik een van-alles-dat-ik-nog-in-huis-heb-roerbak met lamsoor, bosui, komkommer en sojasaus, sesamolie en cashewnoten. Ondertussen werk ik aan mijn blog en doe ik wat aan mijn studie (maar eigenlijk zit ik vooral op Twitter en doe ik uiteindelijk niets productiefs). Als avondeten gaan we voor een superlekker recept van De Groene Meisjes: Mexicaans gevulde aardappel met avocadosaus. We sluiten de dag af met een film, kopjes thee gezoet met agavesiroop in plaats van honing, en Oreo-koekjes. Bunny von D eet, naast haar standaard brokjes en hooi, een stronkje witlof en twee rozijntjes.

vegan eetdagboek woensdag

Donderdag

Nadat ik Bunny von D haar ontbijt heb gegeven, ontbijt ik zelf met een kom sojayoghurt met muesli en extra pompoenpitten. En koffie mag uiteraard ook niet ontbreken. Ik schrijf een blogpost, bedenk onderwerpen om over te bloggen en beantwoord wat mailtjes in mijn pyjama. En bam! Ineens is het alweer 1 uur. Een grote bak met left overs van het avondeten van gisteren eet ik op als lunch. ’s Middags werk ik met Steve aan een opdracht voor Crime Science, een vak dat we beide volgen, terwijl ik kopjes thee drink en raw chocolate van Lovechock eet. Deze kreeg ik die middag van de postbode als food post, goede timing! Ik heb geen zin om tot het avondeten te wachten dus ik maak nog even snel twee vegan tosti’s. ’s Avonds eten we bulgursalade met Kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Mijn hoofd voelt heel vol en bleh dus ik hang de rest van de avond op de bank met een film, de rest van de chocolade en rode wijn. Bunny von D eet witlof en een wortel.

vegan eetdagboek

Vrijdag

Ik begin deze vroege ochtend met koffie in bed en ik ben te lui om ontbijt te maken. De hele ochtend ben ik bezig voor mijn blog: filmpje maken van Bunny von D, blogpost typen, pakketje met spullen om te reviewen in ontvangst nemen, foto’s maken.. Waarna ik uiteraard belachelijke honger krijg omdat ik niet heb ontbeten. Ik ren naar de supermarkt voor ingrediënten voor een salade maar ik wil ook iets hebben om direct te kunnen eten. Ik scan alle ingrediëntenlijsten op de koekjesafdeling af, maar overal lijkt wel iets van melkpoeder, ei of honing in te zitten. Ik word op een gegeven moment zo gefrustreerd dat ik wurgneiging krijg jegens alles en iedereen dat ademt en in mijn buurt komt. Maar dan zie ik het licht en vind ik Lu Time-out biscuitjes. De koekjes eet ik onderweg naar huis op en thuis maak ik een lekkere salade met rucola, paddestoelen, pastinaak, bramen en pompoenpitten. ’s Middags maak ik opdrachten voor Psychopathologie en ’s avonds eten we spaghetti aglio e olio met edelgist en gegrilde aubergine. En met verse spaghetti van de AH (deze) waar verrassend genoeg geen ei in zit, yes! ’s Avonds maak ik warme chocolademelk met (vegan!) marshmallows. Bunny von D eet een groenteslinger en wat blaadjes rucola.

vegan eetdagboek

Zaterdag

De batterijen van de melkopschuimer zijn op, dus mijn koffie ziet er wat treurig uit. Als ontbijt eet ik sojayoghurt met muesli met extra cacaonibs. Ik bedenk mij dat ik vandaag de hele keuken wil schoonmaken, maar uiteindelijk maak ik letterlijk het hele huis schoon, behalve de keuken. Ik weet soms ook niet hoe ik het voor elkaar krijg. Als lunch eet ik vegan tosti’s met een zwembadje curry. ’s Avonds is Steve bij vrienden dus ik eet alleen, dat vind ik stiekem best leuk want dan kan ik alles eten dat ik lekker vind maar wat Steve niet lust. Dus ik maak risotto met rode biet en doperwtjes, jummie! Ik drink een blikje Red Bull want ik ben helemaal kapot, maar ik drink dat bijna nooit meer dus erg lekker vind ik het niet. Later die avond ga ik uit met vrienden om Rule Zero en Mandrake’s Monster te zien optreden en de waarschijnlijk-niet-veganistisch-geklaarde wijn vloeit rijkelijk. Bunny von D eet een groot stuk wortel en wat witlofblaadjes.

vegan eetdagboek zaterdag

Zondag

Mijn ontbijt bestaat uit koffie, 1 banaan, 1 paracetamol en 2 valeriaansupplementen. Pas nadat ik ze innam bedenk ik mij dat dat waarschijnlijk niet eens vegan is, maar ik besluit dat ik een uitzondering maak op (semi)medicijnen. Anders kan ik de anticonceptiepil ook niet meer slikken en dan krijg ik straks een baby en oh god ik moet er niet aan denken. Wat een ellende. Nou goed, ter compensatie van mijn saaie ontbijt eet ik als lunch bietencarpaccio met grapefruit en avocado. ’s Middags drink ik weer warme chocolademelk, het druilerige weer van vandaag is daar perfect voor. Als avondeten gaan we voor de simpele bonenburgers van De Groene Meisjes met gemarineerde aardappeltjes uit de oven (gewoon uit een pakje). Bunny von D eet rucola, een stukje banaan en een stukje komkommer.

vegan ontbijt lunch en avondeten

Maandag

Mijn ontbijt bestaat uit koffie en een broodje met plakjes avocado, komkommer, spinazie, knoflookpoeder en ketchup. Dat klinkt gek, maar dat is dus heel erg lekker. De hele ochtend ben ik bezig met honderd mailtjes te beantwoorden (eigenlijk waren het er 10, maar het voelde als 100) en het inplannen van blogposts. Nog meer koffie! Als lunch eet ik walgelijk gezond: een groene smoothie, banaan en halve avocado met sojasaus. ’s Middag moet ik eigenlijk studeren, maar dat kan morgen ook nog wel, vind ik. Nadat we boodschappen hebben gedaan, eet ik per ongeluk een halve bus Pringles leeg onderweg naar huis. Als avondeten hebben we alweer spaghetti aglio e olio, met gegrilde aubergine en rauwe spinazie. Later die avond eet ik de rest van de Pringles op. Het is een wonder dat ik geen 100 kilo weeg, niet? Bunny von D eet een cherrytomaat en een peterselietakje. En daar wordt ze heel vrolijk van.

veganistisch eten

Dinsdag

Ojee, deze blogpost wordt wel erg lang hè? Ik zal het kort houden voor vandaag. ’s Ochtends eet ik vegan tosti’s en tomaatjes en dronk ik koffie. ’s Middags maak ik hummus met zongedroogde tomaat, naar recept van Uit Pauline’s Keuken, met onze nieuwe food processor (aaaah jaaaa eindelijk, zo blij!) en ’s avonds eten we pompoensoep gemaakt met onze nieuwe staafmixer (ook al zo blij mee!) met broodjes met appel-mierikswortelspread. Als late night snack maak ik het bananenbrood uit het ontbijtboek van De Groene Meisjes en drink ik veel thee uit de zweefthee-Buddhabox. Want die is deze week in de aanbieding bij Ekoplaza, dus die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Bunny von D eet drie kleine wortels, twee cherrytomaatjes en één rozijntje.

veganistisch eetdagboek

Tadaa, dat was het! Ziet er lekker uit allemaal, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 reacties op “Vegan Challenge eetdagboek: week 1

  1. iris schreef:

   Ha chucky, wat bedoel je precies? Want in de blogpost staan de foto’s van alle gerechten al :p

   | Reageer op deze reactie
 1. Femke schreef:

  Jouw konijn lust heel veel groente hè! Heeft ze dat van jou?! Laatst waren we in een huisje op de Veluwe, waar allemaal konijnen en eekhoorntjes rond het huisje liepen. De eerste dag had ik wortels voor de konijnen en pelpinda’s voor de eekhoorntjes. Dat vonden de konijnen allebei (!) lekker. De dag erna had ik ook ijsbergsla en cherrytomaatjes neergelegd, maar dat moesten ze echt niet. De tomaatjes bleven liggen en van de sla proefden ze wel, maar dat was het dan ook. Meteen weer wortels gehaald en die waren heel snel op!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha wat leuk! Ja, Bunny von D is goed opgevoed, ze eet altijd netjes haar groente op 😉 Al zijn er ook wel dingen die ze niet lust hoor, venkel bijvoorbeeld!

   | Reageer op deze reactie
 2. Manon schreef:

  Wat leuk om te zien, ik vind het echt knap hoe je het doet, het is wel mogelijk maar ik vind het nu al moeilijk om te verzinnen wat ik ’s avonds moet eten, dus heel goed van je, als ik meer tijd heb en dus minder werk wil ik ook vaker veganistisch eten.

  | Reageer op deze reactie
 3. Maaike schreef:

  Ook leuk om te zien als je geen ‘vegan’ bent (voor een paar weken) , zoals ik! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Eva schreef:

  Well done Iris! 🙂 Als ik dit zo zie denk ik altijd gelijk “Ach, dat moet ik toch ook wel kunnen?!” maar het écht doen is altijd weer een stap te ver ofzo 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Daarom is de vegan challenge ook zo’n goede motivatie 😀 Ik zie sommige mensen ook wel elke maandag vegan eten, dat is misschien iets makkelijker om mee te beginnen. Maar het valt echt mee, hoor. Het meest vervelende vind ik om elke keer de ingredientenlijsten te checken en te bedenken wat allemaal wel en niet kan. Maar omdat dit de 3e of 4e keer is dat ik eraan mee doe, weet ik het al van veel producten. Dus het wordt steeds makkelijker eigenlijk 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. Lizet schreef:

  Goed bezig! Het klinkt allemaal heel lekker en alsof je dierlijke producten helemaal niet mist! Valt het mee?

  Wat zit er op die vegan tosti’s? 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Klopt! Al kies ik ook bewust voor gerechten waar ik de kaas niet zo in zou missen, haha. Als ik nu een kaas-loze pizza zou eten, zou ik de kaas wel heel erg missen denk ik. Maar het gaat me tot nu toe prima af, hopelijk blijft dat zo 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Lizet schreef:

    Haha, dat is wel slim ja. Ik denk dat ik een weekje vegan ga proberen mee te pakken. Maar eerst even mentaal voorbereiden, haha.

    | Reageer op deze reactie
 6. Suzanne schreef:

  Leuke blogpost! En heel grappig om te lezen wat Bunny von D eet. 😀

  | Reageer op deze reactie
 7. Bente schreef:

  Haha ik vind ook dat medicijnen (en de pil!) geoorloofd moeten zijn tijdens deze challenge! Zijn die vegan tosti’s nou echt lekker trouwens??

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik vind ze lekkerder dan normale kaas-tosti’s in ieder geval. En van de mensen die het recept hebben geprobeerd, heb ik ook alleen nog maar positieve dingen gehoord 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Marlous schreef:

  Ik ben dol op jouw eetdagboekjes omdat ik er altijd zoveel inspiratie uit haal! Daarnaast maak je ook lekkere en mooie dingen, zonder dat je een of andere miss foodblogster pretendeert te zijn haha.

  Bedankt voor deze inspiratie, en hou vol deze maand!

  | Reageer op deze reactie
 9. Nicky schreef:

  Ohhh alles ziet er zo lekker uit! Fijn dat het zo goed gaat!
  Ik ga maar even een vegan tosti maken nu want ik heb trek gekregen van al deze foto’s 😉

  | Reageer op deze reactie
 10. Celine schreef:

  Super goed dat je meedoet aan de Vegan Challenge! Ik eet sowieso vegetarisch en probeer zoveel mogelijk plantaardig te eten maar vind het altijd wel heel moeilijk 🙁
  Vraagje, waar heb je die Vegan Marshmallows gekocht? Ik heb laatst “Freemallows” gekocht maar dat was €3 voor een piepklein zakje, en deze zien er veel lekkerder uit!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ze werden tijdelijk verkocht in mijn ghettosupermarkt. Ik vond ze toevallig in de koopjeshoek, het was een merkloze zak, supergoedkoop ook nog! Maar ze zijn helaas al uitverkocht, anders had ik er 100 zakken van opgekocht.

   | Reageer op deze reactie
   1. Celine schreef:

    Aah dat is juist awesome, dan is er dus nog hoop in de supermarkt 🙂

    | Reageer op deze reactie
 11. Angelique schreef:

  Echt super knap! Respect.
  1 inimieni dingetje; zit er in oreo geen weipoeder? Dat is dierlijk toch? Of vergis ik me?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Thanks! Oreokoekjes zijn vegan, voorheen werden ze wel met melk/weipoeder bereid in Nederland. Tegenwoordig niet meer, al moet je voor de zekerheid wel de ingredientenlijst op de doos checken want het schijnt dat die met weipoeder soms nog wel worden verkocht, al ben ik die zelf nog nooit tegen gekomen.

   | Reageer op deze reactie
 12. Lian schreef:

  Die challenge gaat je tot nu toe erg goed af! Ik vind het wel grappig (en droog) dat je ons ook laat weten we je konijntje heeft gegeten deze week, hihi.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Die kon natuurlijk niet ontbreken, want Bunny von D is haar hele leven al een hardcore veganist. Nog voordat het hip werd! 😉

   | Reageer op deze reactie
 13. Michelle schreef:

  Oh wat een heldin ben je toch, met Bunny’s eten erbij. Haha <3. Je inspireert me enorm Iris, thanks daarvoor. Ik ben de laatste tijd veel bezig met vega(n) eten en vind het echt leuk om er mee bezig te zijn. Ik ga komende maanden lekker oefenen en wie weet doe ik volgend jaar wel mee!

  | Reageer op deze reactie
 14. Iris schreef:

  Boodschappen doen duurt denk ik eeuwen als je alle verpakkingen na moet lezen. Wel fijn dat er in ieder geval nog vegan-lichtpuntjes zijn (OREO!).

  | Reageer op deze reactie
 15. Lies schreef:

  Ik had niet gedacht dat je als veganist toch nog zoveel kon eten eigenlijk! Goed bezig 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. cheyenne schreef:

  het ziet er allemaal onwijs lekker uit! helemaal geïnspireerd voor mijn avondeten volgende week 😀
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 17. Michelle schreef:

  Hoi Iris,

  Hoe maak jij je chocolade melk? Wat zit er allemaal in?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hoi! Dat is sojamelk met cacaopoeder en suiker. Deze week komt er nog een recept van online 🙂

   | Reageer op deze reactie
 18. Michelle schreef:

  Oh dat is simpel! haha Ik lees namelijk dat sommige er nog van alles doorheen doen. Ik krijg ook echt zin in chocolade melk met dit weer! Morgen maar eens cacaopoeder in huis halen dan!

  | Reageer op deze reactie
 19. Anouk schreef:

  Wat een heerlijk eetdagboek! Ziet er jaloersmakend lekker uit zeg 😉 Krijg er meteen honger van hihi.

  Liefs,

  Anouk

  | Reageer op deze reactie
 20. Jamilla schreef:

  Heel interessant om te zien! Je eet altijd van die lekkere en bijzondere dingen!

  | Reageer op deze reactie
 21. Chris schreef:

  Ohhhh je laat nu echt zien aan vegetariers dat je als veganist echt niet alleen een sla blaadje hoef te eten (al denk ik dat Bunny von D daar geen moeite mee zou hebben 😉 ) maar dat je super lekker kunt eten! echt super 🙂 Ga zo door

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hihi dat klopt, Bunny von D houdt wel van een slablaadje 😉 Daarom vind ik het ook zo leuk om te laten zien wat ik allemaal eet, omdat zoveel mensen zich afvragen wat je dan nog wel mag eten, omdat het lijkt alsof er zoooveel afvalt. Dat is ook wel zo natuurlijk, maar gelukkig blijft er genoeg lekkers over 🙂

   | Reageer op deze reactie
 22. Stephanie schreef:

  Wat een heerlijke foto’s, wauw! :3 Krijg er honger van!
  En wat een mooie gerechten, zou willen dat ik zo kon koken ha ha.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah dat komt vanzelf wel joh! 😀 Ik heb het geleidelijk aan geleerd door veel uit kookboeken en recepten van internet te koken. Want in het begin was ik echt een kluns in de keuken hoor :p

   | Reageer op deze reactie
 23. Leonie schreef:

  Wat ben je toch een heerlijk mens! In de bus eet ik ‘per ongeluk’ een halve bus Pringles leeg :’) haha die was geniaal. En hallo, ik kan echt niet zo gevarieerd eten als jij, laat staan volledig vegan, dus ik vind het heel knap! *Eet verder aan brood met pindakaas* Oeps!

  | Reageer op deze reactie
 24. Daphne schreef:

  Ah, wat een verademing om een eetdagboek te lezen dat niet enkel bestaat uit groene smoothies, chiapudding, ‘de dag beginnen met citroenwater’ en andere superfoods. Uiteraard zijn die eetdagboeken óók leuk om te lezen, en inspirerend, maar hier kan ik zoveel meer mee: dit is tenminste lekker realistisch. En fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die af en toe een zak chips soldaat kan maken binnen één dag (red hot chili chips, anyone?) 😉 Keep up the good work, ik VeganChallenge met je mee deze maand. 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top