Vegan Challenge eetdagboek: week 2

En daar gaan we weer, ook de tweede week van de Vegan Challenge is voorbij en ging dikke prima. Ik vond het deze week wel iets moeilijker worden, ik wilde namelijk heel graag een stukje Tony Chocolonely karamel-zeezout. Maar verder ging het goed. Ik maakte wel per ongeluk een misstap (en een minder-per-ongeluk-misstap), maar ik heb geen hamburger zitten wegbunkeren dus ik hoop dat de vegan police het mij vergeeft. Én ik hoop dat jullie het leuk vinden om weer mee te kijken wat ik allemaal heb gegeten de afgelopen week!

vegan eetdagboek collage

Woensdag

Koffie! Ik ontbijt met een paar plakken bananenbrood dat nog over is van gisterenavond. Ik heb een súperproductieve ochtend voor mijn doen, dus ik geef mijzelf een schouderklopje en eet als lunch de pompoensoep die nog over is van gisteren. ’s Avonds eten we burrito’s gevuld met quinoa, bonen en guacamole. Eén van mijn favoriete gerechten. Ik doe er ook geraspte Wilmersburger kaas in. Ik ben nogal sceptisch wat betreft vegan vervangers, vooral wanneer het om kaas gaat, vaak smaakt het naar plastic, brr.. Maar deze smaakt écht goed! Zelfs Steve is het daar mee eens, en die heeft het niet zo op hippievegavoedsel, dus dat zegt wel wat. ’s Avonds slurp ik rode wijn en maak ik nog een simpele quesedilla met een plakje Wilmersburger kaas en maïs. Bunny von D eet twee wortels.

vegan eetdagboek dag 9

Donderdag

Ik ontbijt met koffie en een grote bak muesli met mijn favoriete plantaardige melk, de kokos-rijstmelk van Provamel, mm.. De halve dag zijn Steve en ik bezig met puinruimen in ons rommelkeukentje. Tussendoor eet ik cherrytomaatjes. Ergens achterin een keukenkastje vind ik rijstvellen, ik krijg direct zin in springrolls en maak een simpele variant met dingen die ik nog in huis heb. Ik houd meestal dit recept aan. ’s Avonds eten we minder lekker. Bami uit een pakje. Ik word direct gestraft voor mijn luiheid, hoe kunnen mensen dit eten? Meh. Daarna kijken we Driving Miss Daisy en maak ik warme chocolademelk met kokos-rijstmelk in plaats van sojamelk, nog lekkerder dan normaal! Bunny von D eet een stukje komkommer, een cherrytomaat en twee kleine wortels.

vegan eetdagboek dag 10

Vrijdag

Ik begin de dag met koffie en brood met home made hummus en spinazie. Ik was deze week gebeld dat de tuin onkruidvrij moest worden gemaakt (één van de nadelen aan anti-kraak wonen) dus beginnen we met puinruimen in onze jungle-voortuin. Omdat we in een gezellig volksbuurtje wonen, maar noem het gerust een achterstandswijk, maken alle buren die langs komen ook direct een praatje. Buurvrouw #2 geeft ons zelfs een rondleiding door haar keuken. Uiteindelijk neemt dat meer tijd in beslag dan het onkruid wieden en ik ben blij als we klaar zijn. Ik eet een tosti met vegan Wilmersburger kaas (goed te doen!) en spendeer de rest van de dag op de bank met mijn zonnebril op en oordopjes in mijn oren, want mijn hoofd is weer eens overprikkeld. ’s Avonds als ik aan het koken ben, gaat het gelukkig weer wat beter. Op de één of andere manier word ik daar altijd heel zen van. Ik maakte de groentepaella uit Plenty, zo ontzettend lekker! Een paar uur later eet ik per ongeluk een half pak Oreo-koekjes leeg en drink ik honderd kopjes thee. Bunny von D beloof ik witlof, maar dat vergeet ik mee te nemen van de supermarkt, dus eet ze maar weer een worteltje, arm kind.

veganistisch eetdagboek

Zaterdag

Ik sta op met een knallende hoofdpijn en maak vandaag maar geen koffie, ik ben zo’n verstandige volwassen vrouw. Ik heb een grote doos slowjuicesapjes ontvangen voor een blogpost, dus het wordt tijd om deze te proberen. Over de ochtend verdeeld drink ik twee slowjuice sapjes en 2 glazen water. En mijn hoofdpijn verdwijnt op magische wijze. Mijn lunch bestaat uit opgewarmde groentepaella die ik nog over had van gisteren. ’s Middags drink ik weer een sapje en maak ik nog een paar tosti’s. ’s Avonds eet een vriend van Steve mee en wil ik deze vegaburgers met zuurkool maken. Als ik de ui aan het snijden ben, gaat het topje van mijn duim per ongeluk ook mee. Auw! Het gaat zo diep dat ik het eerste kwartier niet eens durf te kijken. Ik heb te veel honger om eerst nog langs de dokter te gaan om te laten checken of het gehecht moet worden, dus geef ik Steve instructies hoe de vegaburgers moeten worden gemaakt. Soms ben ik een minder verstandige volwassen vrouw, maar uiteindelijk komt alles goed. Bunny von D eet twee kleine wortels en komt de hele dag niet uit haar hok omdat we bezoek hebben en dat vindt ze maar eng.

vegan eetdagboek

Zondag

Auw, mijn duim doet nog steeds pijn. Ik ontbijt met een sapje en een broodje met het zuurkoolmengsel dat nog van gisteren over was. Blijkbaar heb ik nu ook mijn eerste vegan-misstap gemaakt, want ik zie op de ingrediëntenlijst dat er melkpoeder in de bolletjes zit. Ik denk dat de vegan police het mij wel vergeeft. Ik drink weer een sapje. Daarna eet ik een mislukte kikkererwtensalade. En drink ik weer twee sapjes. Ik voel me zielig omdat mijn duim pijn doet dus eet ik honderd Oreo-koekjes. Normaal eet ik nóóit Oreo-koekjes, maar omdat ik niet aan de Tony Chocolonely karamel-zeezout kan (wat ethisch gezien beter scoort dan Oreo met palmolie, maar oké) eet ik maar veel Oreo-koekjes om de cravings tegen te gaan. ’s Avonds maak ik samen met Steve – aka leukste vriendje van de wereld – zuurkoolpizza want dat is súperlekker. Ik was alleen foto vergeten te maken, dus de foto die je hieronder ziet is van voordat ze de oven in gingen. ’s Avonds dronk ik veel thee. (En at ik nog meer Oreokoekjes oeps.) Bunny von D eet een paar stukjes komkommer en een cherrytomaat.

vegan eetdagboek dag 12

Maandag

Als ik wakker word, voel ik mij direct gestrest en zenuwachtig, zonder reden. Ik heb dat best vaak, en ik snap nog steeds niet waar het vandaan komt. Maar oké, ik slik twee valeriaanpillen, want dat helpt wel iets, en drink een sapje. Ik eet een boterham met de pizzasaus en zuurkool die over is van gisteren, ik vind dat goddelijk, maar ik kan het mij voorstellen als je denkt ‘iew’. Ik ben de hele ochtend druk in de weer. ’s Middags zondig ik met een Subway broodje. Ik laat er geen kaas of saus op doen, dus volgens mij is het redelijk vegan friendly. Totdat ik de ingrediënten van de Veggie Patty google, maar toen zat ‘ie al in mijn buik. Sorry, ik had honger. ’s Avonds eten we spaghetti aglio e olio met gegrilde aubergine, één van mijn favoriete gerechten. Ik deed er wat geraspte Wilmersburger (vegan) kaas op, maar ik merkte vrij weinig van de smaak. Daarom voegde ik nog extra edelgist toe. Zo lekker! Als toetje eet ik per ongeluk een hele bak Alpro sojayoghurt met kersensmaak op. Bunny von D eet een stukje komkommer en een stronkje witlof.

vegan eetdagboek

Dinsdag

’s Ochtends drink ik twee sapjes en koffie. Lekker detoxen. Nee, niet echt hoor, ik had gewoon geen zin om ontbijt te maken. Als lunch at ik tosti’s met Wilmersburger nep-kaas. Ik heb een superproductieve dag want ik schreef een blogpost voor HEMA en twee voor deze blog. Ik doe een pakketje op de post en haal wat boodschappen. Ondertussen drink ik heel wat kopjes thee. ’s Avonds maken we stamppot zuurkool. Alweer zuurkool? Yes! Ik vind zuurkool onwijs lekker, soms eet ik het zelfs rauw uit het pakje. Als toetje maar ik deze gezonde chocolademousse met banaan en avocado. Bunny von D eet een stronkje witlof.

vegan eetdagboek

Ik vond het weer een geslaagde week. Wat vinden jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

51 reacties op “Vegan Challenge eetdagboek: week 2

 1. chucky1012 schreef:

  Het geeft helemaal niets als je eens een keer trek hebt in zo een heerlijk broodje met een hamburger.
  De gerecht die je had gegeten zien er zo lekker uit!
  Wat leuk dat je die loempia’s zelf gemaakt had!
  Dat doe ik ook soms.

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Anne schreef:

  Zuurkool! Daar heb ik nu dus ECHT zin in gekregen 😀 Hoe dan ook, ik vind dat je het echt heel goed hebt gedaan. Lijkt me ook sowieso leuk om weer anders over je eten na te (moeten) denken, misschien ga ik het toch ook eens proberen..

  | Reageer op deze reactie
 3. Nikki schreef:

  Zuurkoolpizza! Dat zijn twee van mijn favoriete dingen in één, dus dat moet ik binnenkort eens proberen. Je gaat goed zeg, met de vegan challenge. Bunny von D ook trouwens.

  | Reageer op deze reactie
 4. Brenda (kookt) schreef:

  Wat een heerlijke eetweek zeg. Ik had niet verwacht dat oreo’s vegan zouden zijn 😉
  En apart dat je zo van zuurkool houdt, maar nu wil ik ook zuurkoolpizza proberen.
  En wat goed dat Bunny von D ook mee doet met de challenge!

  | Reageer op deze reactie
 5. Femke schreef:

  Heb je een recept van de zuurkoolpizza? Die groentenpaella is dat heel veel werk? Als ik de ingrediëntenlijst in het boek zie, heb ik er geen zin meer in. Terwijl het er wel heerlijk uit ziet. Nadeel is dat mijn vriend niet van rijst houd, dus ik zou het dan voor twee moeten maken en een deel invriezen of een dag later eten. Jij vindt het echt de moiete waard dus?

  Misschien een idee tegen de gestressdheid; vitamine B complex, extra vit B1 en algencapsules. Ik slik viscapsules en sinds ik dat doe, ben ik van mijn paniekaanvallen af. Ik heb algencapsules geprobeerd, maar dat helpt helaas niet voldoende bij mij. Het is of viscapsules of terug aan de antidespressiva, dus helaas zijn dat viscapsules geworden. Verder eet ik geen vlees en vis, dus heel goed voelt het niet, maar die paniekaanvallen zijn anders te erg.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik ga het recept van het zuurkoolmengsel dat ik op de pizza deed snel delen! Ik bak het met zongedroogde tomaat, gerookt paprikapoeder en tijm en dat is zo lekker. Ik maak altijd extra veel zodat ik het ook op brood kan eten de volgende dag 😀 Ik vind het wel meevallen met de paella trouwens, veel ingredienten heb ik vaak al wel in huis en ik vind het leuk om te koken. Maar als je even snel iets in elkaar wil flansen is het niet zo’n handig gerecht, want je bent er zeker een uur mee bezig.

   En bedankt voor de vitamine B tip, ik ga er eens even wat meer over opzoeken. Ik kan het altijd proberen, wie weet helpt het mij ook 🙂 En dat van die viscapsules zou ik me niet zo druk om maken als ik jou was hoor, als je zelf lekkerder in je vel zit kan je ook beter de wereld verbeteren, dus dat is alleen maar goed 😉

   | Reageer op deze reactie
 6. Anneleen schreef:

  Leuk om te zien! Het meeste lijkt me allemaal erg lekker! Die gezonde chocolademousse en warme chocolademelk lijkt me zalig! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Dina schreef:

  Oooh bananenbrood, daar heb ik nu dus zin in. Morgen ben ik vroeg klaar met school dus dan ga ik direct aan de slag! Goed bezig trouwens Iris. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Tamarah schreef:

  Wat ben je goed bezig Iris, beetje jammer alleen van die bami uit een pakje. Kleffe toestand.. bah.. Maar de rest ziet er heerlijk uit! En knap dat je zo gedisciplineerd foto’s maakt van alles wat je eet 🙂 .

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ieh ja, dat ga ik nooit meer maken haha. Ik had het ook wel kunnen weten van te voren natuurlijk. ‘Vroeger’ toen ik nog niet zo goed kon koken maakte ik heel vaak nasi en bami met zo’n pakje, toen vond ik dat echt een culinaire delicatesse haha. Ik ben blij dat ik tegenwoordig niet zo’n kookkluns meer ben en lekkerder kan eten :p Thanks!

   | Reageer op deze reactie
 9. Tessa schreef:

  Je bent goed bezig hoor! Erg knap dat je dit zo volhoudt en af en toe een ‘misstap’ kan de vegan police je toch niet kwalijk nemen ;)? Ik denk dat het iedere (tijdelijke) vegan wel eens een keer kan gebeuren.

  | Reageer op deze reactie
 10. Marion schreef:

  Goed bezig! Ik kon tijdens mijn vegan periode soms ook echt snakken naar dingen. Ik kon op een gegeven moment ook echt onderscheid maken tussen snakken wat tussen de oren zat en waar mijn lichaam echt om vroeg. Was wel een bijzondere gewaarwording. Maar dat terzijde, jij bent supergoed bezig!

  | Reageer op deze reactie
 11. Iris schreef:

  Je houdt het echt goed vol. Die twee ‘misstappen’ maken toch ook niet uit als je het echt niet wist?

  | Reageer op deze reactie
 12. Leonie schreef:

  Aaah, ik vind dit zulke fijne posts! Je schrijft ze echt heel leuk en ik verwonder me er keer op keer over hoe je zoveel culinaire (toch?) gerechten uit je mouw tovert. Soms heb ik echt geen zin/energie/puf om nog te koken en mijn avondeten is doordeweeks echt heel veel van hetzelfde of samengeraapt voedsel. Ik krijg altijd zin om te koken na jouw blogjes! (Eigenlijk zou ik ze vlak voor het avondeten moeten lezen, haha).

  | Reageer op deze reactie
 13. Bente schreef:

  Haha omg, zuurkool rauw uit het pakje? You crazy lady 😉 Ik ben ook een groot zuurkool fan maar dat gaat me iets te ver!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik vind dat zó lekker hahaha. Mijn vriend kijkt me vol walging aan als ik het uit het pakje eet :’) Maar ik houd sowieso heel erg van zout+zuur eten. Ik gooi ook overal citroensap door, jummie 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. Hele geslaagde week! Erg leuk om te lezen. En wat heerlijk dat je er ook bij zet van Bunny von D heeft gegeten. Hilarisch. Die draait haar pootje niet om voor een vegan challenge. 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het ziet er nog niet heel ehm.. fris uit om naar te kijken hahaha. Doet ook nog steeds een klein beetje pijn. Maar het wordt steeds beter gelukkig!

   | Reageer op deze reactie
 15. Anne-Fleur schreef:

  Haha ik houd van je eetdagboeken! Per ongeluk een heel (of half) pak oreo’s opeten klinkt super bekend. Je hebt ze gewoon ook op voor je het door hebt. Mmm zuurkool pizza en hamburgers!! Als je van zuurkool houd zou je ook eens stampot zuurkool en perzik en brie uit de oven moeten proberen. Is lekker!
  Ik ga deze week ook maar eens die pizza of hamburger maken, klinkt echt goed!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Doen! Die burgers worden niet superstevig qua structuur, maar ik vond ze qua smaak wel echt heel lekker. Ze vullen ook enorm goed door de linzen en rijst enzo. Jammie!

   | Reageer op deze reactie
 16. Lian schreef:

  Ziet er weer heeeeeeeerlijk uit allemaal! Ik word ook heel erg zen van koken. Als mensen dan tegen me gaan praten, reageer ik ook altijd heel langzaam, of stop ik halverwege een verhaal opeens met praten haha. Sterkte met je duim!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja dat heb ik ook! En ik heb ook niet de behoefte om 100 keer op mijn telefoon te kijken en dat soort dingen 😀

   | Reageer op deze reactie
 17. Michelle schreef:

  Deze blogpost is voor mij iets minder inspirerend, want ik lust geen zuurkool haha. Wat fijn om te lezen dat Bunny uiteindelijk toch mocht genieten van haar welverdiende witlof :).

  | Reageer op deze reactie
 18. Vera schreef:

  Dat ziet er allemaal lekker uit, wat goed dat je dit zo weet vol te houden (ik doe het je niet na, maak al meer slippers op 1 dag met mijn suikervrije dieet dan jij met je vegan challange.. haha) . Ga zo door zou ik zeggen 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oef, maar suikervrij lijkt mij serieus nog veel moeilijker hoor! Dat zou bij mij ook vanaf dag 1 direct fout gaan 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Vera schreef:

    Het is even wennen omdat er in zó veel dingen suiker zit waar je het niet van verwacht! Maar het went.. haha 🙂

    | Reageer op deze reactie
 19. Jamilla schreef:

  Leuk om te zien! Ik zou nog bijna van zuurkool gaan houden haha. Zo leuk ook dat je erbij zegt wat Bunny von D eet haha 🙂

  | Reageer op deze reactie
 20. Daphne schreef:

  Oh, bananenbrood. En zuurkool. En Oreo’s. Jammie. Ik eet hier ook rustig meerdere pakken Oreo’s per week, als een van de weinige vegankoekjes – hoewel ik heb ontdekt dat de gewone volkorenbiscuitjes van de Lidl ook vegan zijn: fijn! – en daar hoef je je echt niet schuldig over te voelen hoor! Trouwens, 1 koekje eten vind ik zo’n onzin, minstens 2 😉
  Ben wel heel benieuwd naar het zuurkoolpizza-recept. Hopelijk in een volgende blogpost?? *kijkt lief*

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat is wel de bedoeling! Het zuurkoolmengseltje in ieder geval. Want van pizzabodems heb ik nog steeds niet zoveel verstand, ik geef mijn oven maar de schuld. En hoe mensen netjes 1 koekje kunnen eten snap ik ook niet hoor! Haha 😉

   | Reageer op deze reactie
 21. Nicky schreef:

  Ziet er allemaal goed uit! Erg leuk om te lezen wat een mede-challenger eet. Ik ben trouwens heel benieuwd hoe jij die rijstpapier-loempia’s hebt gemaakt. Afgelopen zondag heb ik ze toevallig ook proberen te maken, maar ze waren gigantisch mislukt. Ik had ze proberen te frituren in zonnebloemolie, maar dat bleek geen goed idee. Heb jij nog tips?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oei, loempia’s van rijstvellen kan je volgens mij sowieso niet frituren? Daar heb ik nog nooit van gehoord in ieder geval. Het recept dat ik meestal gebruik kan je hier vinden.

   | Reageer op deze reactie
 22. Emilia schreef:

  Dit is zooo leuk om te zien, ik zit altijd te kwijlen bij jouw food foto’s. Nouja, behalve dan bij de plaatjes van zuurkool, want dat vind ik dus écht niet lekker. (Al moet ik bekennen dat ik die zuurkoolpizza wel wil proberen, want pizza is altijd goed en misschien ga ik dan eindelijk eens zuurkool lusten.) Superschattig trouwens dat je er steeds bij zet wat Bunny eet, ahw. En hé, zo’n foutje kan gebeuren, hoe langer je vegan bent, hoe beter het zal gaan. 😀

  | Reageer op deze reactie
 23. Chris schreef:

  Oeeeh al jouw eten ziet er super lekker uit! – bhv. zuurkool; blergh-
  Heb je trouwens het idee dat je niet veel ‘mag’ als vegan? Dat idee krijg ik namelijk, weet niet of het klopt! Misschien moet je ook nog wat meer ontdekken over het lekkere eten en wat je allemaal wel mag ipv. niet. Ik denk dat het ook makkelijker is om vol te houden om vegan te zijn als het niet te perfect gaat en dat accepteerd. En fijn toch, dat je een vervanging hebt gevonden voor je normale kaas! Je moet gewoon nog wennen aan de smaak! Komt helemaal goed! De koetjes zijn je iig dankbaar 😀
  En nu wil ik gaan eten, want ik heb honger door je foto’s haha.

  Sluit me trouwens aan bij Emilia, echt schattig dat je steeds het eten van Bunny erbij zet haha 😀 maakt me echt vrolijk 😛

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat idee heb ik juist helemaal niet zo, waarschijnlijk omdat ik niet heel anders dan normaal eet. Thanks voor je reactie!

   | Reageer op deze reactie
 24. Sara schreef:

  Het ziet er zo heerlijk uit allemaal! Vind het razend knap hoe je dit volhoudt. Erg inspirerend ook 🙂 En nu heb ik trek in zuurkool, joe.

  | Reageer op deze reactie
 25. Alyssa schreef:

  Ik vind dit echt supertof om te lezen! Ik wil binnenkort voor mezelf ook een “vegan challenge” gaan doen, dus dit is hele fijne inspiratie!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat leuk! Ga je dan ook een eetdagboek bijhouden? Lijkt me leuk om te zien 😀

   | Reageer op deze reactie
 26. cheyenne schreef:

  oh oh ohh – ziet er weer heerlijk uit! nu heb ik ook behoorlijk zin in oreo’s.
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 27. Ilse schreef:

  Ik zou mezelf zo graag bij jou uit willen nodigen om te komen eten, wat ziet dit er allemaal onwijs lekker uit zeg!

  | Reageer op deze reactie
 28. Saar schreef:

  Wat een inspiratie! Waarom las ik dit blog nog niet toen ik aan de VeganChallenge begon 😛 Maar leuk dat jij ook mee doet!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top