Vegan Challenge eetdagboek: week 2

En daar gaan we weer, ook de tweede week van de Vegan Challenge is voorbij en ging dikke prima. Ik vond het deze week wel iets moeilijker worden, ik wilde namelijk heel graag een stukje Tony Chocolonely karamel-zeezout. Maar verder ging het goed. Ik maakte wel per ongeluk een misstap (en een minder-per-ongeluk-misstap), maar ik heb geen hamburger zitten wegbunkeren dus ik hoop dat de vegan police het mij vergeeft. Én ik hoop dat jullie het leuk vinden om weer mee te kijken wat ik allemaal heb gegeten de afgelopen week!

vegan eetdagboek collage

Woensdag

Koffie! Ik ontbijt met een paar plakken bananenbrood dat nog over is van gisterenavond. Ik heb een súperproductieve ochtend voor mijn doen, dus ik geef mijzelf een schouderklopje en eet als lunch de pompoensoep die nog over is van gisteren. ’s Avonds eten we burrito’s gevuld met quinoa, bonen en guacamole. Eén van mijn favoriete gerechten. Ik doe er ook geraspte Wilmersburger kaas in. Ik ben nogal sceptisch wat betreft vegan vervangers, vooral wanneer het om kaas gaat, vaak smaakt het naar plastic, brr.. Maar deze smaakt écht goed! Zelfs Steve is het daar mee eens, en die heeft het niet zo op hippievegavoedsel, dus dat zegt wel wat. ’s Avonds slurp ik rode wijn en maak ik nog een simpele quesedilla met een plakje Wilmersburger kaas en maïs. Bunny von D eet twee wortels.

vegan eetdagboek dag 9

Donderdag

Ik ontbijt met koffie en een grote bak muesli met mijn favoriete plantaardige melk, de kokos-rijstmelk van Provamel, mm.. De halve dag zijn Steve en ik bezig met puinruimen in ons rommelkeukentje. Tussendoor eet ik cherrytomaatjes. Ergens achterin een keukenkastje vind ik rijstvellen, ik krijg direct zin in springrolls en maak een simpele variant met dingen die ik nog in huis heb. Ik houd meestal dit recept aan. ’s Avonds eten we minder lekker. Bami uit een pakje. Ik word direct gestraft voor mijn luiheid, hoe kunnen mensen dit eten? Meh. Daarna kijken we Driving Miss Daisy en maak ik warme chocolademelk met kokos-rijstmelk in plaats van sojamelk, nog lekkerder dan normaal! Bunny von D eet een stukje komkommer, een cherrytomaat en twee kleine wortels.

vegan eetdagboek dag 10

Vrijdag

Ik begin de dag met koffie en brood met home made hummus en spinazie. Ik was deze week gebeld dat de tuin onkruidvrij moest worden gemaakt (één van de nadelen aan anti-kraak wonen) dus beginnen we met puinruimen in onze jungle-voortuin. Omdat we in een gezellig volksbuurtje wonen, maar noem het gerust een achterstandswijk, maken alle buren die langs komen ook direct een praatje. Buurvrouw #2 geeft ons zelfs een rondleiding door haar keuken. Uiteindelijk neemt dat meer tijd in beslag dan het onkruid wieden en ik ben blij als we klaar zijn. Ik eet een tosti met vegan Wilmersburger kaas (goed te doen!) en spendeer de rest van de dag op de bank met mijn zonnebril op en oordopjes in mijn oren, want mijn hoofd is weer eens overprikkeld. ’s Avonds als ik aan het koken ben, gaat het gelukkig weer wat beter. Op de één of andere manier word ik daar altijd heel zen van. Ik maakte de groentepaella uit Plenty, zo ontzettend lekker! Een paar uur later eet ik per ongeluk een half pak Oreo-koekjes leeg en drink ik honderd kopjes thee. Bunny von D beloof ik witlof, maar dat vergeet ik mee te nemen van de supermarkt, dus eet ze maar weer een worteltje, arm kind.

veganistisch eetdagboek

Zaterdag

Ik sta op met een knallende hoofdpijn en maak vandaag maar geen koffie, ik ben zo’n verstandige volwassen vrouw. Ik heb een grote doos slowjuicesapjes ontvangen voor een blogpost, dus het wordt tijd om deze te proberen. Over de ochtend verdeeld drink ik twee slowjuice sapjes en 2 glazen water. En mijn hoofdpijn verdwijnt op magische wijze. Mijn lunch bestaat uit opgewarmde groentepaella die ik nog over had van gisteren. ’s Middags drink ik weer een sapje en maak ik nog een paar tosti’s. ’s Avonds eet een vriend van Steve mee en wil ik deze vegaburgers met zuurkool maken. Als ik de ui aan het snijden ben, gaat het topje van mijn duim per ongeluk ook mee. Auw! Het gaat zo diep dat ik het eerste kwartier niet eens durf te kijken. Ik heb te veel honger om eerst nog langs de dokter te gaan om te laten checken of het gehecht moet worden, dus geef ik Steve instructies hoe de vegaburgers moeten worden gemaakt. Soms ben ik een minder verstandige volwassen vrouw, maar uiteindelijk komt alles goed. Bunny von D eet twee kleine wortels en komt de hele dag niet uit haar hok omdat we bezoek hebben en dat vindt ze maar eng.

vegan eetdagboek

Zondag

Auw, mijn duim doet nog steeds pijn. Ik ontbijt met een sapje en een broodje met het zuurkoolmengsel dat nog van gisteren over was. Blijkbaar heb ik nu ook mijn eerste vegan-misstap gemaakt, want ik zie op de ingrediëntenlijst dat er melkpoeder in de bolletjes zit. Ik denk dat de vegan police het mij wel vergeeft. Ik drink weer een sapje. Daarna eet ik een mislukte kikkererwtensalade. En drink ik weer twee sapjes. Ik voel me zielig omdat mijn duim pijn doet dus eet ik honderd Oreo-koekjes. Normaal eet ik nóóit Oreo-koekjes, maar omdat ik niet aan de Tony Chocolonely karamel-zeezout kan (wat ethisch gezien beter scoort dan Oreo met palmolie, maar oké) eet ik maar veel Oreo-koekjes om de cravings tegen te gaan. ’s Avonds maak ik samen met Steve – aka leukste vriendje van de wereld – zuurkoolpizza want dat is súperlekker. Ik was alleen foto vergeten te maken, dus de foto die je hieronder ziet is van voordat ze de oven in gingen. ’s Avonds dronk ik veel thee. (En at ik nog meer Oreokoekjes oeps.) Bunny von D eet een paar stukjes komkommer en een cherrytomaat.

vegan eetdagboek dag 12

Maandag

Als ik wakker word, voel ik mij direct gestrest en zenuwachtig, zonder reden. Ik heb dat best vaak, en ik snap nog steeds niet waar het vandaan komt. Maar oké, ik slik twee valeriaanpillen, want dat helpt wel iets, en drink een sapje. Ik eet een boterham met de pizzasaus en zuurkool die over is van gisteren, ik vind dat goddelijk, maar ik kan het mij voorstellen als je denkt ‘iew’. Ik ben de hele ochtend druk in de weer. ’s Middags zondig ik met een Subway broodje. Ik laat er geen kaas of saus op doen, dus volgens mij is het redelijk vegan friendly. Totdat ik de ingrediënten van de Veggie Patty google, maar toen zat ‘ie al in mijn buik. Sorry, ik had honger. ’s Avonds eten we spaghetti aglio e olio met gegrilde aubergine, één van mijn favoriete gerechten. Ik deed er wat geraspte Wilmersburger (vegan) kaas op, maar ik merkte vrij weinig van de smaak. Daarom voegde ik nog extra edelgist toe. Zo lekker! Als toetje eet ik per ongeluk een hele bak Alpro sojayoghurt met kersensmaak op. Bunny von D eet een stukje komkommer en een stronkje witlof.

vegan eetdagboek

Dinsdag

’s Ochtends drink ik twee sapjes en koffie. Lekker detoxen. Nee, niet echt hoor, ik had gewoon geen zin om ontbijt te maken. Als lunch at ik tosti’s met Wilmersburger nep-kaas. Ik heb een superproductieve dag want ik schreef een blogpost voor HEMA en twee voor deze blog. Ik doe een pakketje op de post en haal wat boodschappen. Ondertussen drink ik heel wat kopjes thee. ’s Avonds maken we stamppot zuurkool. Alweer zuurkool? Yes! Ik vind zuurkool onwijs lekker, soms eet ik het zelfs rauw uit het pakje. Als toetje maar ik deze gezonde chocolademousse met banaan en avocado. Bunny von D eet een stronkje witlof.

vegan eetdagboek

Ik vond het weer een geslaagde week. Wat vinden jullie?

Back to Top