Vegan Challenge eetdagboek: week 3

Yes, ik ben over de helft! Dit gaat helemaal goed komen. Voor zover ik weet ging het de hele week goed wat betreft vegan eten. Het enige dierlijke dat ik per ongeluk heb gegeten was zo nu en dan een haar van Bunny von D omdat ik haar een kusje wilde geven. Maar dat geeft alleen maar aan dat ik juist een hele goede dierenvriend ben.

vegan eetdagboek

Woensdag

Ik begin de dag heel zakelijk met koffie. In mijn colbertje. Want ik ga daarna heel volwassen naar de Kamer van Koophandel om mijn blog in te schrijven als bedrijf. Dus vanaf nu ben ik CEO van ikbenirisniet.nl, gaaf hè? Ik drink een groentesapje en maak een salade met gebakken champignons met sojasaus en rucola, komkommer, sesamzaad en lente-ui. Het klinkt heel simpel, maar het is zo onwijs lekker. Ik kan daar makkelijk een kilo van wegeten. ’s Avonds eten we courgette-spinaziesoep met kokosmelk. Daarna kijken we een film en eet ik Pringles. Bunny von D eet een paar blaadjes rucola en een stukje komkommer.

vegan eetdagboek

Donderdag

Ik drink mijn koffie en baal van de teringbende in de keuken. Tussen de rommel maak ik een nieuwe bak hummus, deze keer met bieslook en peterselie. Dit eet ik met brood als ontbijt. ’s Middags maak ik een salade met dingen die ik nog in huis heb. Tussendoor gaan we met Bunny von D naar de dierenarts om haar voetjes te laten controleren, de dierenarts is heel lief en geeft ons goed advies mee. Verder vind ik het een stomme dag, want ik snap niet hoe ik het bloggen, studeren en huishouden met elkaar kan combineren. Serieus, hoe doen mensen dat? Werken, een schoon huis, ontspannen, dat soort dingen. Ik loop met alles achter. Nou, goed. ’s Avonds maak ik mijn ultieme feel good food: risotto met venkel en citroen. Alleen dan zonder de mascarpone, en stiekem vind ik hem lekkerder mèt mascarpone dus dat vind ik ook stom. Vandaag ben ik er wel een beetje klaar mee, maar dat kan ook aan mijn huidige PMS-mood liggen. Dus ik drink rode wijn en maak vegan brownies. Bunny von D eet een healthy konijnensnoepje bij de dierenarts en eet thuis een cherrytomaatje en twee druiven.

vegan eetdagboek

Vrijdag

De koffie is op, de horror. Ik begin de dag met een groen sapje terwijl Steve zo lief is om snel naar de supermarkt te gaan voor mijn cafeïne fix. Ik eet heel veel brood met hummus, spinazie en zongedroogde tomaat want ik heb hongerrr. Ik raak een beetje in paniek omdat ik zie dat mijn deadlines en tentamens steeds dichterbij komen en ik nog niet zoveel heb gedaan, oeps. Ik ga bezig met een essay. Het gaat over driving under influence en ik krijg spontaan zin in een wijntje of drie. (Ik heb geen rijbewijs, dus dat mag ik best zeggen.) Ik houd het maar op Red Bull. Wat eigenlijk helemaal niet goed is voor mijn hyperdepieperhoofd. Ik lunch met tosti’s. ’s Avonds eten we bulgursalade, maar dan zonder fetakaas. Met fetakaas is het veel lekkerder en ik laat Steve beloven dat hij mij de volgende keer tegenhoudt als ik weer mee wil doen aan de vegan challenge want mijn humeur wordt er niet veel beter van. Bunny von D eet peterselie en een stukje komkommer.

vegan eetdagboek

Zaterdag

Ik ontbijt met koffie en brood met appel-mierikswortel sandwichspread van Healthy Planet, dat is súperlekker. Met mijn laatste geld (3,10 euro) koop ik een zakje voorgesneden groente, sla en twee witlofstronkjes. Daar maak ik spring rolls mee, ik gebruik dit recept alleen maak dan een veel simpelere versie. De witlof is voor het leukste konijn van de wereld. Ik was de hele dag blij en happy en hyper tot ik een stomme comment lees en mijn hele dag daardoor verpest is (ik blog al 4,5 jaar, maar op de één of andere manier kan ik nog steeds niet wennen aan negatieve reacties, zal dat ooit nog komen?) Dan komt Steve thuis van zijn werk en is alles weer goed. ’s Avonds eet een vriend van Steve mee, ze bestellen pizza. Ik wil ook pizza. Maar op pizza zit kaas. Het leven is zwaar. Vooral omdat mijn geld op is en niets lekkers te eten meer in huis is. Dus vanavond eet ik als een arme student een tosti met een simpele salade. O ja, en ik dronk veel thee die ik van de moeder van Steve had gekregen, crème brulee smaak, te lekker! Vanille en karamel, hmm.. Bunny von D eet een witlofstronkje.

vegan eetdagboek

Zondag

Vandaag gaat het gelukkig weer beter met mijn humeur, pfiew. Anders wordt het ook zo’n deprimerend eetdagboek hè? Ik ontbijt met brood en hummus. ’s Middags maak ik superlekkere courgette-spaghetti. Het lijkt een beetje op dit recept van Uit Pauline’s Keuken, alleen maakte ik er avocadosaus bij in plaats van pesto. ’s Avonds eten we een gerecht dat ik al veel te lang niet meer heb gemaakt, het doet mij altijd aan Sinterklaas denken op de één of andere manier. Het is bulgur met vegetarische kip, wortel, tomaatjes en ras el hanout kruiden. Het recept vind je hier, al moet ik hem snel eens aanpassen want ik heb inmiddels een new & improved versie. Het was de meest onproductieve dag ooit en ik heb het gevoel dat ik nog honderd dingen moet doen, maar dat kan morgen ook nog wel. Ik drink rode wijn en kijk Dexter. Bunny von D eet honderd witlofblaadjes die ik door de kamer strooi als confetti. Ze is heel blij.

vegan eetdagboek

Maandag

Nadat ik had ontbeten met een simpele boterham met appel-mierikswortel spread en rucola, ga ik naar de stad om wat dingen te kopen die ik nodig heb en om een iMac uit te zoeken. Ik lunch met Steve bij La Place, want Bagels & Beans is gesloten wegens werkzaamheden, terwijl ik bedenk welke computer ik het liefst wil met welke specificaties én welke het minst mijn spaarrekening zal slopen. Ik eet een salade met gegrilde groenten en noten en drink muntthee. Nadat ik mijn bestelling officieel heb doorgegeven, ga ik naar huis en ben ik de hele middag compleet gesloopt. Niet zo handig, want deadlines en tentamens komen steeds dichterbij, shit. Steve maakt kopjes thee voor mij en ik eet de rawbite-bar op die ik die middag kocht bij Ekoplaza. ’s Avonds eten we deze vegan kaassouflées die een groot succes zijn. Bunny von D eet rucola, een paar stukjes wortel en komkommer en twee rozijntjes.

vegan eetdagboekboek

Dinsdag

Ik ontbijt met brood met vegan roomkaas van Tofutti en komkommerplakjes, smaakt net als de real deal, lekker! Ik heb allemaal leuke ideeën voor mijn blog, maar helaas heb ik geen tijd om ze uit te werken want ik moet aan de studie, boehoe. De hele middag ben ik met Steve bezig voor een essay voor Criminologie. Gaap. Als lunch maak ik een simpele couscoussalade met dingen die ik nog in huis heb. Zó makkelijk: je giet een laagje kokend water over 60 gram couscous met rozijnen, roert het na 5 minuten even door en je voegt wat groenten, kruiden, citroensap en olijfolie toe. Tada! ’s Avonds eten we spaghetti aglio e olio, dat eten we standaard eens per week, het is zo lekker! Als toetje eten we limoenyoghurt van Alpro. (Met Oreokoekjes.) Bunny von D eet peterselie, wortel, komkommer en een rozijntje. En de halve bank, want ze vindt het leuk om aan de onderkant van de bank te knagen.

vegan eetdagboek

Nog één week te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

48 reacties op “Vegan Challenge eetdagboek: week 3

 1. Femke schreef:

  Vervelend dat je zo’n last hebt van lelijke comments. Het is zo makkelijk hè, anoniem commentaar leveren.

  Die pasta van courgette wordt bij mij zo nat, waardoor de pesto of andere saus waterig wordt. Heb jij nog tips daarvoor?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Bij mij werd het niet zo nat, ik heb het ook maar heel kort (2 minuten denk ik) op hoog vuur gebakken, misschien dat dat helpt?

   | Reageer op deze reactie
 2. Nadia schreef:

  Jammer dat je er zo chagrijnig van wordt, ik vind al je foto’s er wel heel lekker uitzien!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Doen hoor! Je ruikt wel de komende paar dagen naar knoflook maar het is het helemaal waard, haha 😉

   | Reageer op deze reactie
 3. Marion schreef:

  Toch vind ik het knap dat je dit doet. Je gaat het gewoon flikken. Goed man. Als comments stom zijn dan is dat van een stom iemand anders zou die niet zo’n stomme comment plaatsen. Stomme mensen zijn gewoon stom. 😛

  | Reageer op deze reactie
 4. Mirne schreef:

  Je gaat super lekker! Je eten ziet er ook gewoon echt weer lekker uit. Ik ga nooit meer helemaal vegan, maar ik zou het best weer wat vaker kunnen eten.

  | Reageer op deze reactie
 5. Joyce schreef:

  Ban wat goed! Ik vind dat Bunny von D. zich ook goed houdt aan haar vegan challenge :). Jijzelf hebt heerlijke dingen gegeten waar ik nog wel wat inspiratie uit kan halen. Maar appel-mierikswortelspread? Zelfgemaakt? Of waar heb je die gekocht! Die wil ik ook haha!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Helemaal zelf gekocht! 😉 Van het merk Healthy Planet, ik kocht het bij Ekoplaza. Het smaakt wel een beetje wasabi-achtig maar dan wat milder. Heel lekker!

   | Reageer op deze reactie
   1. Marjolijn schreef:

    Die trekt altijd mijn aandacht als ik in de ekoplaza ben maar de appel schrikt me af, ik ga het toch maar eens proberen nu ik hoor dat het naar wasabi smaakt 🙂

    | Reageer op deze reactie
 6. Hannah schreef:

  Leuk eetdagboek! Ik hoop dat het veganistische eten de komende week niet zoveel invloed zal hebben op je humeur.. En heeeel veel succes met je tentamens natuurlijk!

  | Reageer op deze reactie
 7. Hesteranne schreef:

  Gefeliciteerd met het inschrijven van je blog bij de kvk! Veel succes nog met the vegan challenge. Je bent er bijna!

  | Reageer op deze reactie
 8. ik schreef:

  Yo Iris! Ik vind het fijn dat je ook de kutte kanten van veganisme laat zien en niet alleen maar heppiedepeppie blogt met dingen als ‘omg het is zo goed voor je ik voel me herboren dit is de ultieme lifestyle waarom doet niet iedereen dit alles is zo vreselijk lekker’. Soms voel ik me echt een carnivoor als ik baal van sommige saaie gerechten waar andere bloggers dan lyrisch over zijn dus nu voel ik me weer normaal haha.

  Verder kan ik ook het huishouden en mijn studie niet combineren (en dan heb ik nog niet eens werk) en ik ben psychiatrisch gezien ‘normaal’ :p dus maak je er niet druk over, ik denk dat veel meer mensen hier mee kampen maar dat het een beetje taboe is om toe te geven dat je huis permanent een rotzooi moet zijn mits je tentamens wilt halen. Doe gewoon wat je kan iedere dag.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Aaah, dit vind ik echt een hele lieve en leuke reactie haha, dankjewel!!

   | Reageer op deze reactie
  2. Michelle schreef:

   Ook al heb je het niet tegen mij, ook ik wil je even bedanken voor deze reactie haha. Zó waar! Alleen dat vergeten we soms even…

   | Reageer op deze reactie
 9. Michelle schreef:

  Zeg, even voor veganpolice spelen hoor, want dit is cruciaal: was dat konijnensnoepje van de dierenarts wel vegan?!1?1!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh my god, nu je het zegt! Maar dan zou het Bunny von D’s eerste misstap in haar leven zijn, dus dan krijgen we slechts een waarschuwing van de vegan police. Pfiew!!

   | Reageer op deze reactie
 10. Elodie schreef:

  Ik ben momenten net afgestudeerd en werkloos en ik steek zoveel tijd in het huishouden dat ik mij afvraag hoe dat in godsnaam moet gaan gebeuren als ik dan toch eindelijk werk heb. Hoe doen andere mensen dat?! En mijn blog, dat lukt al helemaal niet (maar dat ligt meer aan mezelf dan aan gebrek aan tijd).
  En ik moet altijd glimlachen bij de mededeling van wat Bunny von D gegeten heeft ^^

  | Reageer op deze reactie
 11. Marjolijn schreef:

  Nog gefeliciteerd met je CEO-schap, leuk man! Ik vind al die gerechten echt zo lekker er uit zien, ik eet zelf niet volledig vegan maar eet geen zuivel i.v.m. allerlei allergieën enzo dus ik haal hier een hoop inspiratie vandaan! Oh enne… vegan roomkaas? Waar dan? Die wil ik ook!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dankjewel! En leuk om te horen dat je er inspiratie uithaalt 😀 De vegan roomkaas kocht ik bij Ekoplaza. Echt een aanrader.

   | Reageer op deze reactie
 12. Karlijn schreef:

  Pff ik snap ook niet hoe bloggers dat vaak doen hoor. Ik bedoel één of twee artikelen per dag, werken, studeren, koken, hoe dan? Ik kan dat allemaal niet hoor! Soms word ik er ook zo hopeloos van dat ik denk ik stop gewoon met bloggen, maar op de een of andere manier lukt dat dan ook weer niet 😉
  Maar goed, wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat ik vind dat je het zo SUPERDUPER doet met die hele challenge. Wowsa echt knap hoor. En het lijkt me soms zo frustrerend om te merken dat iets met kaas lekkerder is. Des te knapper dat je het dan nog niet eet trouwens! Droom je al van smeltende mozzarella en tosti’s vol kaas? 😉 En die comments he?! Echt sommige mensen hebben geen leven. Ik kreeg laatst een comment waarin stond: ‘ik snap niet waarom je dit online zet, ik vind het maar lelijk’. Alsof ik voor haar blog ook gewoon, ik doe het voor mezelf dus ik zet lekker online wat IK leuk vind en niet wat zij leuk vindt. Maar het blijft stom dat we er alsnog chagrijnig van worden vind je niet?
  Fijne dag! X

  | Reageer op deze reactie
 13. Maura - YLT schreef:

  Wauw op de helft al! Vind het echt vet goed hoor dat jij als kaasliefhebber dit doorstaat. Zo erg ziet je dagboek er nog niet uit. Alhoewel ik die mascarpone ook wel ECHT zou missen. Succes nog!

  | Reageer op deze reactie
 14. Manon schreef:

  Gefeliciteerd met je CEO-schap. Ge-wel-dig! Leuk om ook zo eens een kijkje te nemen wat er allemaal gegeten wordt met de vegan challenge. Mij nog iets te heftig, ben sinds een jaartje vegetarier. Wie weet volgend jaar.

  Ga vooral zo door, ik lees jou blogs onwijs graag!

  Lieve groetjes Manon

  | Reageer op deze reactie
 15. Dorien schreef:

  Wat een leuke post weer Iris! Je maakt mijn hele dag echt goed 🙂 laat die domme opmerkingen trouwens gewoon voor wat ze zijn, sommige mensen weten gewoon niet beter 😉 keep up the good work! Xx

  | Reageer op deze reactie
 16. Mille Pagine schreef:

  Wat was de nare comment? Misschien een tip: let op met hoe je het leest. Op mijn LLL-stukjes komen ook regelmatig kritische vragen (is Miss Green wel echt Green? Ze liet vroeger haar kleding in China maken en vloog daar ook heen) – maar ik probeer die niet als kritiek te zien. Het is juist heel goed om je bij alle dingen die je ‘voor het milieu’ doet af te vragen: is dit nuttig? Helpt dit de mensen die dit product gemaakt hebben? Veroorzaakt dit nu juist meer of minder vervuiling?
  Dus als mensen met mij meedenken op neutrale of kritische toon, dan is dat heel welkom. Probeer het niet te zien aanvallend, maar bedoeld om jou te helpen nadenken en kiezen. Voor de toekomst. Zodat alles uiteindelijk, stukje bij beetje, mooier wordt op deze wereld.

  [/preek], hihi.

  P.S. Je foodfoto’s zien er weer heeeel jaloersmakend uit!

  | Reageer op deze reactie
 17. Inia schreef:

  Negatief commentaar? Dan is diegene vast gewoon jaloers 😉 Altijd heerlijk om te lezen dat er meer mensen bestaan die worstelen met het huishouden naast andere werkzaamheden. Ik vind zelf dat me-time hoog bovenaan een prioriteitenlijstje mag staan 🙂 Wat hou je de challenge goed vol zeg! Wij eten hier ook weleens papadums met knoflook-chilisaus en/of mangochutney. Erg leuk ook om ze zelf te bakken in kokosolie. Hou vol en wees maar lief voor jezelf!

  | Reageer op deze reactie
 18. Louise schreef:

  Ik vind het leuk dat je zo eerlijk bent! Stomme dingen mogen ook gezegd worden. Ik vind het huishouden doen, naar school gaan, huiswerk maken en werken ook niet altijd te combineren… Ik loop dan ook, net als jij, vaak met alles achter, haha. Mooie foto’s heb je trouwens gemaakt! En gefeliciteerd met je inschrijving bij de KvK 🙂

  | Reageer op deze reactie
 19. Jamilla schreef:

  Haha Bunny von D die de bank eet! Het ziet er weer lekker uit maar ik moet zeggen dat ik niet echt de neiging krijg om nu ook vegan te gaan eten haha, doordat jij het hebt over kaas missen heb ik er nu gelijk zin in!

  | Reageer op deze reactie
 20. ingrid schreef:

  Heftig hoor, dat vegan eten! Knap dat je er zo.creatief mee bent. Waar heb je een goede vegan wijn gevonden?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Gewoon bij de Appie. Alle wijnen van La Tulipe en Slurp! zijn sowieso vegan. De meeste rode wijn is wel vegan geloof ik. Het is vooral de witte wijn waarbij dierlijke producten als klaringsmiddel worden gebruikt, maar pin me er niet op vast, hoor.

   | Reageer op deze reactie
 21. Anika schreef:

  Super leuk zo’n eetdagboek! Ik vroeg me af, wat voor opleiding doe je? Ik studeer Criminologie en zie nog wel eens wat interessante dingen voorbij komen 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wat leuk! Ik studeer Psychologie, maar ik doe nu een minor Crime Science & Risk Governance dus ik heb nu ook vakken zoals Criminologie 🙂

   | Reageer op deze reactie
 22. Anoeska schreef:

  Hoi Iris,
  wat heb jij een ontzettend leuke blog! Ik was er nog niet bekend mee, tot mijn zus me de tip gaf om je blog te lezen. Voor mij was alleen al deze blog heerlijk herkenbaar, ik ben een derdejaars student die ook vaak genoeg achterloopt met deadlines, huishouden, pogingen doet om gezond te eten (iig vegetarisch) en heb een enorm eigenwijs konijn, Japie! Hij knaagt graag aan de onderkant van de bank, en zijn andere hobby is behang trekken (gelukkig hebben mijn vriend en ik hem zo afgericht dat dit ook alleen onder de bank gebeurt :P).
  Veel succes met je blog en bovenal, met je tentamens die eraan komen (voor mij nog anderhalve week :O:O!!) en ik ga zeker vaker wat van je lezen :).
  Groetjes!!

  | Reageer op deze reactie
 23. Chris schreef:

  “Het enige dierlijke dat ik per ongeluk heb gegeten was zo nu en dan een haar van Bunny von D omdat ik haar een kusje wilde geven.”
  Hahaha te hilarisch 😛

  You go girl, rocking the veganlife! 😀 Het ziet er allemaal vet lekker uit

  | Reageer op deze reactie
  1. Chris schreef:

   Oh en misschien als je naar de pizzaria belt dat ze een pizza kunnen regelen zonder kaas? Er moet toch wel iets liggen waarmee ze het kunnen vervangen (ik eet echt haast nooit pizza dus heb nog niet met dat probleem gezeten :p)

   | Reageer op deze reactie
 24. cheyenne schreef:

  wat goed! ziet er weer heerlijk, heerlijk uit allemaal 🙂 die brownies moet ik ook snel eens gaan maken.
  succes ermee!
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 25. Bonnie schreef:

  Ik vind jouw blog echt leuk! Interessant om je eetdagboekjes te bekijken (vooral de stukjes over je konijntje, superschattig <3). Ik kan me best voorstellen dat geen kaas eten het meest uitdagende is aan de vegan challenge. Daar had ik zelf ook het meest moeite mee toen ik wilde beginnen met vegan eten. Gelukkig heb je zo te zien genoeg lekkere recepten. 🙂 Sinds ik bij de vegasnackbar een vegan kaassoufflé op heb wil ik die ook eens zelf proberen te maken en dat sinterklaasgerecht (haha, doet het daaraan denken omdat de ras el hanout een beetje op speculaaskruiden lijkt?) ziet er ook heel erg lekker uit.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top