Vegan Challenge eetdagboek: week 3

Yes, ik ben over de helft! Dit gaat helemaal goed komen. Voor zover ik weet ging het de hele week goed wat betreft vegan eten. Het enige dierlijke dat ik per ongeluk heb gegeten was zo nu en dan een haar van Bunny von D omdat ik haar een kusje wilde geven. Maar dat geeft alleen maar aan dat ik juist een hele goede dierenvriend ben.

vegan eetdagboek

Woensdag

Ik begin de dag heel zakelijk met koffie. In mijn colbertje. Want ik ga daarna heel volwassen naar de Kamer van Koophandel om mijn blog in te schrijven als bedrijf. Dus vanaf nu ben ik CEO van ikbenirisniet.nl, gaaf hè? Ik drink een groentesapje en maak een salade met gebakken champignons met sojasaus en rucola, komkommer, sesamzaad en lente-ui. Het klinkt heel simpel, maar het is zo onwijs lekker. Ik kan daar makkelijk een kilo van wegeten. ’s Avonds eten we courgette-spinaziesoep met kokosmelk. Daarna kijken we een film en eet ik Pringles. Bunny von D eet een paar blaadjes rucola en een stukje komkommer.

vegan eetdagboek

Donderdag

Ik drink mijn koffie en baal van de teringbende in de keuken. Tussen de rommel maak ik een nieuwe bak hummus, deze keer met bieslook en peterselie. Dit eet ik met brood als ontbijt. ’s Middags maak ik een salade met dingen die ik nog in huis heb. Tussendoor gaan we met Bunny von D naar de dierenarts om haar voetjes te laten controleren, de dierenarts is heel lief en geeft ons goed advies mee. Verder vind ik het een stomme dag, want ik snap niet hoe ik het bloggen, studeren en huishouden met elkaar kan combineren. Serieus, hoe doen mensen dat? Werken, een schoon huis, ontspannen, dat soort dingen. Ik loop met alles achter. Nou, goed. ’s Avonds maak ik mijn ultieme feel good food: risotto met venkel en citroen. Alleen dan zonder de mascarpone, en stiekem vind ik hem lekkerder mèt mascarpone dus dat vind ik ook stom. Vandaag ben ik er wel een beetje klaar mee, maar dat kan ook aan mijn huidige PMS-mood liggen. Dus ik drink rode wijn en maak vegan brownies. Bunny von D eet een healthy konijnensnoepje bij de dierenarts en eet thuis een cherrytomaatje en twee druiven.

vegan eetdagboek

Vrijdag

De koffie is op, de horror. Ik begin de dag met een groen sapje terwijl Steve zo lief is om snel naar de supermarkt te gaan voor mijn cafeïne fix. Ik eet heel veel brood met hummus, spinazie en zongedroogde tomaat want ik heb hongerrr. Ik raak een beetje in paniek omdat ik zie dat mijn deadlines en tentamens steeds dichterbij komen en ik nog niet zoveel heb gedaan, oeps. Ik ga bezig met een essay. Het gaat over driving under influence en ik krijg spontaan zin in een wijntje of drie. (Ik heb geen rijbewijs, dus dat mag ik best zeggen.) Ik houd het maar op Red Bull. Wat eigenlijk helemaal niet goed is voor mijn hyperdepieperhoofd. Ik lunch met tosti’s. ’s Avonds eten we bulgursalade, maar dan zonder fetakaas. Met fetakaas is het veel lekkerder en ik laat Steve beloven dat hij mij de volgende keer tegenhoudt als ik weer mee wil doen aan de vegan challenge want mijn humeur wordt er niet veel beter van. Bunny von D eet peterselie en een stukje komkommer.

vegan eetdagboek

Zaterdag

Ik ontbijt met koffie en brood met appel-mierikswortel sandwichspread van Healthy Planet, dat is súperlekker. Met mijn laatste geld (3,10 euro) koop ik een zakje voorgesneden groente, sla en twee witlofstronkjes. Daar maak ik spring rolls mee, ik gebruik dit recept alleen maak dan een veel simpelere versie. De witlof is voor het leukste konijn van de wereld. Ik was de hele dag blij en happy en hyper tot ik een stomme comment lees en mijn hele dag daardoor verpest is (ik blog al 4,5 jaar, maar op de één of andere manier kan ik nog steeds niet wennen aan negatieve reacties, zal dat ooit nog komen?) Dan komt Steve thuis van zijn werk en is alles weer goed. ’s Avonds eet een vriend van Steve mee, ze bestellen pizza. Ik wil ook pizza. Maar op pizza zit kaas. Het leven is zwaar. Vooral omdat mijn geld op is en niets lekkers te eten meer in huis is. Dus vanavond eet ik als een arme student een tosti met een simpele salade. O ja, en ik dronk veel thee die ik van de moeder van Steve had gekregen, crème brulee smaak, te lekker! Vanille en karamel, hmm.. Bunny von D eet een witlofstronkje.

vegan eetdagboek

Zondag

Vandaag gaat het gelukkig weer beter met mijn humeur, pfiew. Anders wordt het ook zo’n deprimerend eetdagboek hè? Ik ontbijt met brood en hummus. ’s Middags maak ik superlekkere courgette-spaghetti. Het lijkt een beetje op dit recept van Uit Pauline’s Keuken, alleen maakte ik er avocadosaus bij in plaats van pesto. ’s Avonds eten we een gerecht dat ik al veel te lang niet meer heb gemaakt, het doet mij altijd aan Sinterklaas denken op de één of andere manier. Het is bulgur met vegetarische kip, wortel, tomaatjes en ras el hanout kruiden. Het recept vind je hier, al moet ik hem snel eens aanpassen want ik heb inmiddels een new & improved versie. Het was de meest onproductieve dag ooit en ik heb het gevoel dat ik nog honderd dingen moet doen, maar dat kan morgen ook nog wel. Ik drink rode wijn en kijk Dexter. Bunny von D eet honderd witlofblaadjes die ik door de kamer strooi als confetti. Ze is heel blij.

vegan eetdagboek

Maandag

Nadat ik had ontbeten met een simpele boterham met appel-mierikswortel spread en rucola, ga ik naar de stad om wat dingen te kopen die ik nodig heb en om een iMac uit te zoeken. Ik lunch met Steve bij La Place, want Bagels & Beans is gesloten wegens werkzaamheden, terwijl ik bedenk welke computer ik het liefst wil met welke specificaties én welke het minst mijn spaarrekening zal slopen. Ik eet een salade met gegrilde groenten en noten en drink muntthee. Nadat ik mijn bestelling officieel heb doorgegeven, ga ik naar huis en ben ik de hele middag compleet gesloopt. Niet zo handig, want deadlines en tentamens komen steeds dichterbij, shit. Steve maakt kopjes thee voor mij en ik eet de rawbite-bar op die ik die middag kocht bij Ekoplaza. ’s Avonds eten we deze vegan kaassouflées die een groot succes zijn. Bunny von D eet rucola, een paar stukjes wortel en komkommer en twee rozijntjes.

vegan eetdagboekboek

Dinsdag

Ik ontbijt met brood met vegan roomkaas van Tofutti en komkommerplakjes, smaakt net als de real deal, lekker! Ik heb allemaal leuke ideeën voor mijn blog, maar helaas heb ik geen tijd om ze uit te werken want ik moet aan de studie, boehoe. De hele middag ben ik met Steve bezig voor een essay voor Criminologie. Gaap. Als lunch maak ik een simpele couscoussalade met dingen die ik nog in huis heb. Zó makkelijk: je giet een laagje kokend water over 60 gram couscous met rozijnen, roert het na 5 minuten even door en je voegt wat groenten, kruiden, citroensap en olijfolie toe. Tada! ’s Avonds eten we spaghetti aglio e olio, dat eten we standaard eens per week, het is zo lekker! Als toetje eten we limoenyoghurt van Alpro. (Met Oreokoekjes.) Bunny von D eet peterselie, wortel, komkommer en een rozijntje. En de halve bank, want ze vindt het leuk om aan de onderkant van de bank te knagen.

vegan eetdagboek

Nog één week te gaan!

Back to Top