Vegan Challenge eetdagboek: week 4

Ik ben deze week druk, druk, druk! Tentamen hier, deadline daar. Misschien had je al wel gemerkt dat het daardoor wat rustiger was op mijn blog. Stom hè? Ik vind het ook niet leuk. Maar ik ben bijna klaar gelukkig. Vandaag kunnen jullie in ieder geval zien wat ik de afgelopen week allemaal heb gegeten. De laatste week van de Vegan Challenge alweer. 1 november zal ik nog een extra blogpost incl. eetdagboek van de laatste paar dagen plaatsen, en dan is het feest alweer voorbij. 

vegan eetdagboek collage

Woensdag

Koffie! Steve en ik werken de hele dag aan een essay over de verspreiding van kinderpornografie, ik heb wel eens over leukere onderwerpen geschreven. Het is een nogal complex onderwerp en eetpauzes zijn zeer welkom. Tussendoor eten we tosti’s met vegan Wilmersburger kaas. ’s Middags eet ik brood met appel-mierikswortel spread van Healthy Planet, mijn nieuwe favoriete broodbeleg. Als we het grootste deel van het essay af hebben, maken we pizza’s. Ik doe er home made pizzasaus, champignons, tomaat, rode ui en courgette op. Hartstikke lekker (en ik mis de kaas niet eens, hoera!), maar toch lukt de pizzabodem nooit zo goed als we zelf pizza maken. Dus als iemand nog een recept voor de perfecte pizzabodem heeft of tips en tricks, laat het me weten! Eigenlijk moet ik nog een miljoen bladzijdes lezen ter voorbereiding voor mijn tentamens, maar ik ben veel te moe dus ik drink een wijntje, eet Alpro toetje, kijk Dexter, en ga héél vroeg slapen. Bunny von D eet peterselie en drie rozijntjes.

vegan eetdagboek

Donderdag

Holy shit, wat een stressdag! Ik begin de dag met koffie want morgen heb ik een deadline en een essay moet af. ’s Middags eet ik twee boterhammen met appel-mierikswortel spread. Als we eindelijk het essay af hebben ben ik zó opgelucht. Tot Steve ergens ziet staan dat het een individuele opdracht is. En ik ging er vanuit dat het in een tweetallen gemaakt mocht worden. Oeps? Dat betekent dat we nòg een essay moeten schrijven alleen dan in veel kortere tijd. Ah! Paniek! Het zal ook eens niet. Er is altijd wel wat tijdens de tentamenweken; dan vergeet ik mij in te schrijven, dan leer ik de verkeerde hoofdstukken, of ik vergis mij in de datum. Steve haalt Red Bull en Oreokoekjes en we proberen er het beste van te maken. ’s Avonds laat maak ik deze wortelburgers, heel lekker! Bunny von D eet 3 kleine wortels. En ze wil ook graag een hapje van de wortelburger geloof ik, want ze bleef maar snuffelen aan mijn bord.

vegan eetdagboek

Vrijdag

De wekker gaat vroeg want vandaag heb ik twee deadlines. Ik voel me niet zo lekker, gelukkig gaat Steve als eerste uit bed en maakt hij koffie. Dat betekent koffie op bed voor mij, joepie! Ik ben soms echt een verwende drol. Ik ben te gestrest om te ontbijten, dus mijn lunch is ook gelijk mijn ontbijt. Ik maak het extra voedzaam door een simpel linzensoepje in elkaar te flansen van gedroogde rode linzen en dingen die ik nog in huis heb (ui, wortel, komijnzaad en chilipeper). Ik heb het de hele tijd zo koud vandaag, maar van deze soep krijg ik het lekker warm. Als alle verslagen af zijn, kruip ik mijn bed weer in en Steve brengt een kopje thee (man naar mijn hart hoor, nee maar echt). ’s Avonds maak ik één van mijn favoriete gerechten: zuurkool! Bunny von D eet witlof, worteltjes en drie rozijntjes.

vegan eetdagboek

Zaterdag

Wow, ik sliep 12 uur achterelkaar. Ik voel me direct weer een stuk beter. Mjam, en zuurkool op brood is the best ever. Ik drink veel koffie en volg de hele dag online hoorcolleges van Psychopathologie. Ik heb dinsdag een tentamen, maar ik loop héél erg achter met leren (zoals altijd). Als lunch eet ik hetzelfde, ik heb geen zin en tijd om er wat beter mijn best voor te doen. Net als met avondeten, dus ik bestel sushi. Ik houd zoveel van sushi. Er zit onder andere asperge en komkommer in. En héél misschien at ik ook héél per ongeluk sushi met omelet, ik kon het ook moeilijk weggooien natuurlijk, best een goed excuus al zeg ik het zelf. Eigenlijk was ik een beetje klaar met de vegan challenge en dacht ik ‘fuck it, ik kap ermee’. Maar dat lag vooral aan mijn tentamenhumeur. Bunny von D doet nog steeds netjes mee aan de vegan challenge, zonder een enkele misstap, ze eet drie rozijntjes en een paar blaadjes sla.

vegan eten

Zondag

Vandaag ga ik de hele dag leren! Dat is het plan althans. Ik begin de dag met koffie en nijnieknuffels (tot ze op het dekbed plast). Daarna wil ik snel outfitfoto’s maken voor een heel leuk merk waar ik kleding van kreeg (to be continued!). En daarna doe ik ook maar meteen boodschappen voor lunch en maak ik scrambled tofu. Terwijl we dat eten kijken we Dexter op Netflix, wat súperspannend is! Voor ik het weet is het al laat in de middag en vind ik het tijd voor een middagdutje, want oma Iris moet wel fit zijn voor het studeren. Ik word veel te laat wakker, maak pompoensoep, en voor ik het weet is de dag alweer voorbij. Oeps? Gelukkig heb ik chips in de vorm van konijnen. Bunny von D eet witlof en een stukje pompoen.

vegan eetdagboek

Maandag

Mijn maag schreeuwt om eten, maar we hebben niets eetbaars in huis naast brood en ketchup, dat lijkt mij niet de ideale combinatie dus we gaan direct de wekelijkse boodschappen doen bij AH XL. Dit doen we elke maandag, dan maken we een lijstje met wat we willen eten, heel volwassen en gestructureerd allemaal. Dan moet ook wel, want ik ben één grote warboel in een supermarkt, dat wil je echt niet meemaken. Nou goed, eenmaal thuis is het alweer middag. Peanutbutter jelly time! Dat had ik lang niet meer gegeten. Daarna is het tijd om keihard te leren voor het tentamen van morgen. ’s Avonds maken we simpele burrito’s met een vulling van kidneybonen, maïs, paprika, ui en kruiden en guacamole. Als toetje aten we chocolade- en karamelvla, vooral de karamelsmaak is súperlekker. Bunny von D eet witlof en een paar stukjes komkommer.

vegan eetdagboek

Dinsdag

Het is zo vroeg! Mijn tentamen begint om kwart voor 9 en ik moet echt niet aan eten denken. Maar ik wil geen knorrende maag in een stille tentamenzaal dus eet ik met tegenzin een banaan. Het tentamen gaat beter dan verwacht, maar ik durf niet te veel te hopen op een voldoende, dus ik wacht geduldig mijn cijfer af. Ik maak een soort-van-hummus met linzen, zongedroogde tomaat en peterselie. Ik gebruik dit als vulling in wraps, samen met spinazie en komkommer, dit is mijn lunch. ’s Avonds blijft mijn moeder eten, leuk! Ik doe net alsof ik een mini-restaurantje heb en serveer de lekkerste groentepaella die goed in de smaak valt (pfiew!). Als nagerecht eten we een beetje van de chocolade- en karamelvla die ik gisteren ook at en soja ijs, die kocht ik gewoon bij de AH XL. Het smaakt erg goed. Bunny von D eet een paar takjes munt, citroenmelisse en peterselie. Haar hoofdje ruikt daardoor heel lekker.

vegan eetdagboek

Nog drie dagen te gaan, volgens mij komt het wel goed!

Back to Top