Recept: Gnocchi met courgette en ricotta

Even een lekker makkelijk recept voor doordeweeks. Toen het eenmaal op ons bord lag, dacht ik “De volgende keer maak ik twee keer zo veel, dit is wel érg weinig..”. Maar mijn ogen waren weer eens groter dan mijn maag. Door de ricotta is het best machtig. En lekker. Wederom excuses voor de betreurende kwaliteit van de foto. Kunnen we niet gewoon de klok zo veranderen dat het rond 6 uur ’s avonds nog licht is? En dan slapen we allemaal gewoon lekker lang uit. Dat lijkt mij wel wat.

recept gnocchi
Check ook de behind the scenes foto van dit tafereel.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram ricotta
  • 1 citroen (geraspte schil & het sap)
  • 2 takjes verse peterselie
  • Knoflookpoeder
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 500 gram gnocchi
  • Zout & peper

Bereiding:

  1. Meng in een kom de ricotta, de geraspte schil van de citroen en het sap. Voeg hier fijn gesneden peterselie aan toe en wat knoflookpoeder. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  2. Snij de courgette en tomaten in blokjes. Bak de courgette enkele minuten op middelhoog vuur en voeg op het laatst de tomatenblokjes toe en bak nog een halve minuut mee. Voeg het courgettemengsel toe aan de ricotta.
  3. Kook ondertussen de gnocchi in een pan met ruim water voor 2 minuten, of check de bereidingswijze op de verpakking. Na het afgieten kan je de gnocchi nog even bakken in een koekenpan met een beetje olie/boter zodat de buitenkant mooi goudbruin is. (Als je hier geen zin in hebt kan je het ook laten, persoonlijk vind ik het lekker als je het nog even bakt.)
  4. Serveer de gnocchi met de ricotta en courgette.

Eet smakelijk! Laat je het weten als je dit hebt gemaakt? Vind ik leuk!

Bron: geïnspireerd op de gnocchi met citroenricotta uit de Allerhande (2007).

Back to Top