Recept: Linzensalade

Bunny von D wordt altijd blij als ik een salade maak. Dan mag ze de takjes van de peterselie, het loof van de wortels en wat sla. Dat is één groot feest voor haar. Want meestal gooi ik het als confetti door de kamer, want ik ben een vet leuke konijnenmama. Zelf word ik ook blij van salade, het is de ideale lunch. Niet zo ingewikkeld om te maken, maar wel heel lekker en gezond. Zo ook deze linzensalade!

recept linzensalade

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1/2 kleine citroen, voor het sap
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 ieniemini knoflookteentje, geperst
  • peper en zout
  • 1 blikje linzen (120 gram uitlekgewicht)
  • 1 kleine wortel
  • 1 tomaat
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1 handje rucola
  • 1 takje verse peterselie
  • geitenkaas

Bereiding:

  1. Maak de dressing door het citroensap, olijfolie, knoflook, peper en zout met elkaar te mengen.
  2. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.
  3. Snij de wortel in plakjes, de tomaat in partjes en de ui in halve dunne ringen. Doe dit in een schaal samen met de linzen.
  4. Roer de dressing door de salade en laat even een kwartiertje staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken. (Liever nog iets langer, maar dat is haast niet te doen als je honger hebt!)
  5. Meng op het laatst de rucola door de salade en serveer de hele boel in een diep bord. Snij de peterselie grof en strooi dit er overheen, samen met de verkruimelde geitenkaas.
  6. Eet smakelijk!

linzensaladelinzensalade met geitenkaas

Back to Top