Weekoverzicht: familiefoto’s, festival en dierenarts

Mijn blog stond de afgelopen twee weken op een wat lager pitje. Want ik was ook lekker druk met andere dingen. Dat vond ik best wel jammer. Máár nu kan ik wel eindelijk ook eens een weekoverzicht plaatsen. Ik zie andere bloggers dat altijd doen en dan denk ik jaaaa, dat wil ik oook. Maar eigenlijk maak ik daar helemaal niet genoeg voor mee. “Vandaag knuffelde ik mijn konijn en toen schreef ik een blog en daarna beantwoorde ik mijn mail. Vandaag knuffelde ik alweer mijn konijn en..” ja nee dat wordt niet wat. Dus bij deze een eenmalig weekoverzicht, tot ik weer van alles meemaak. Maar voorlopig begraaf ik mij in mijn antisociale grot en kom ik er niet meer uit. 

oude fotos

Zaterdag

iris en michelle

Ik sprak af met Michelle en dat was superleuk! Ze was gelukkig geen eng mannetje van 45 jaar, want dat is natuurlijk altijd maar de vraag als je met iemand afspreekt van de interwebs, dus dat was weer een dikke meevaller. We aten bagels bij Bagels & Beans, bezochten een tweedehands winkel, een wereldwinkel en ik kocht een cadeau voor mijn mutti. Oh, en we aten ijsjes bij Van der Poel! Als je ooit in Twente bent, moet je daar écht even naar toe.

Zondag

moederdag

Het was moederdag dus ik was de hele dag terug naar mijn roots in de Achterhoek. Het cadeautje dat ik meenam was het glazen boxje (linksboven). Het vogeltje dat erin zit is nog van mijn oma geweest. Mijn zusje was er ook en we aten allemaal lekkere dingen. Mijn moeder had aspergesoep, aspergetaart en fruitwraps gemaakt. We bekeken oude familiefoto’s (zie de foto helemaal bovenaan deze blogpost) en dat was leuk en kneuterig. Er zaten veel foto’s van papa en zijn familie bij, dat vond ik mooi om te zien, ik stond daardoor even extra stil bij iedereen die op moederdag niet kon knuffelen met hun mama’s. Want als je één van je van ouders niet meer hebt, zijn dat soort dagen toch ineens een beetje gek.

Maandag

maandag

Mijn gloednieuwe camera had ineens een defect terwijl ik er niets geks mee had gedaan. Geen wereldramp natuurlijk, want ik kon hem gewoon retour sturen, maar ik baalde er wel erg van omdat ik er net zo blij mee was. Bunny von D hielp ook mee met inpakken! Verder ging ik bezig met mijn blog, maakte ik de beste enchilada’s en probeerde Bunny von D een mini-boom op te eten.

Dinsdag

dinsdag

Met de trein ging ik naar Utrecht voor een afspraak. Daarna heb ik nog even snel gewinkeld. Bij Lush leverde ik vijf lege potjes in voor een gratis gezichtsmasker en kocht ik een nieuw Fresh Farmacy zeepje (dat spul is echt A-MA-ZING). Bij Nukuhiva kocht ik een supermooi grijs jurkje/top van Kuyichi, fair trade én van biokatoen. Als leesvoer voor op de terugweg begon ik aan Opgeruimd! van Marie Kondo, het boek is inmiddels een ware hype en ik kon natuurlijk niet achterblijven. Al ben ik nog steeds sceptisch, want ik ben zo vreselijk rommelig dat ik me niet kan voorstellen dat een boek daar verandering in kan brengen, maar we zullen het zien! De rest van de avond lag ik met een migraine op de bank want ik was de hele dag veel te enthousiast geweest en zoveel PRIKKELLLSSS. Mijn warhoofd was not amused.

Woensdag

verse muntthee

Woensdag was scriptiedag, maar ik kon me totaal niet concentreren en ik heb de hele dag lopen ploeteren door mijn Word-document. Uiteindelijk ben ik niet veel opgeschoten, maar was ik wel intens gefrustreerd. Dus dat was een beetje jammer. Ik denk dat ik nog te moe was van de vorige dag. Aan het eind van de middag gaf ik het op en ben ik maar gaan luieren in het zonnetje met Bunny von D en kopjes thee met verse munt, citroenmelisse en honing. Ook heel belangrijk.

Donderdag

green vibrations

Green Vibrations is een festival dat jaarlijks tijdens Hemelvaart wordt gehouden op de UT campus. Er zijn verschillende stages (band, rave, bass, chill out) en eettentjes (bio friet!). Ik ging er naar toe met mijn lievelingsmensen S. & A. en had het súperleuk. Ik dacht dat ik het uitgaan inmiddels wel was verleerd, maar we hebben het toch nog de hele dag tot ’s nachts volgehouden, heuj! Het festival werd afgesloten met Mandrake’s Monsters en dat is een onwijs goede band, met héle mooie bandleden ook. Ik ben een heuse fangirl.

Vrijdag

konijn blaasontsteking

Wellicht had ik toch een wijntje te veel gehad en voelde ik me niet helemaal fit. Bunny von D voelde zich ook niet zo fit merkte ik, dus maakte ik snel een afspraak bij de dierenarts. Ze leek de laatste paar dagen niet meer zindelijk en ik zag dat ze zichzelf had ondergeplast (normaal zijn konijntjes heel schoon van zichzelf) en dacht aan blaasontsteking. Mijn missie van de dag was om een konijnenplasje te verzamelen zodat ik dat mee kon nemen naar de dierenarts. Dat klinkt een stuk makkelijker dan dat het in praktijk is overigens. Maar het lukte uiteindelijk en de dierenarts bevestigde dat ze inderdaad blaasontsteking heeft. We kregen medicijnen mee en het arme ding moest thuis in bad want helemaal onder de plas zitten is geen pretje. De hele dag stond in het teken van Bunny von D, want ik vond haar zó zielig, het geven van de medicijnen is een hels gevecht en ze zat duidelijk niet lekker in haar konijnenvel, dus we hebben lekker veel geknuffeld. Vond ik als konijnenmama veel belangrijker dan mijn scriptie.

Vandaag ben ik veel te vroeg opgestaan (7 uur! Op een zaterdag!!) om deze blogpost te schrijven, het is inmiddels half 10 dus ik ga zo verder met mijn scriptie in de hoop dat het vandaag wel goed gaat. Zondagavond moet ik de eerste versie van mijn conclusie insturen, dus ik mag nog flink aan de bak dit weekend. Wat zijn jullie plannen?

Back to Top