Weekoverzicht: rommel, nieuw haar en babykatjes

Welkom in alweer een spannende week uit het avontuurlijke leven van Iris en Bunny von D.! Wist je nog dat ik zei dat mijn weekoverzicht van vorige week eenmalig was? Ja nou, ik vond het toch eigenlijk wel heel leuk om te doen, dus ik heb er gewoon voor gezorgd dat ik extra veel dingen deed deze week zodat ik er nog één kon maken. Ik ga nu ook niet meer beloven of dit wel of niet een vaste categorie wordt, want ik houd mij toch niet aan mijn blogbeloftes zoals je merkt. Reden #76 waarom ik geen superprofessionele blogger ben, helaas pindakaas, ach jullie vermaken je wel op dit chaotische plekje op het internet, toch? Ik in ieder geval wel!

babykatje

Zaterdag

zaterdag

Scriptiedag! Ik werd alleen zó afgeleid door ALLES. En toen werd mijn nieuwe camera voor de tweede keer afgeleverd (de eerste keer moest ‘ie retour) en werd het helemaal niet meer wat. Ik neem geen medicijnen voor mijn ADD meer, door vervelende bijwerkingen en omdat ik mijn chaos met alle liefde wil omarmen, maar gelukkig heb ik nog een mini-voorraad voor noodgevallen. Dit was duidelijk een noodgeval. ’s Avonds was ik te moe om te koken en ging ik voor de nieuwe aspergepizza van Dominos, alleen zonder de beenham, en die is best lekker.

Zondag

Zondag

En alweer scriptiedag. Weekend, huh wat is dat? Maar eerst in mijn pyjama en met net-uit-bed-haar naar de supermarkt om de hoek voor ontbijt, want ik had natuurlijk weer niets eetbaars in huis. Met een blik linzen maakte ik een grote salade die ik aanvulde met restjes groenten uit de koelkast die nog op moesten. Tussendoor heb ik met Bunny von D nog even buiten gezeten en ’s avonds leverde ik de conceptversie van mijn scriptie in en maakte ik samen met Steve de beste uiensoep van de wereld.

Maandag

Method allesreiniger

Holy guacamole, wat was het huis veranderd in een vieze bende. Ik had Method eco-schoonmaakproducten opgestuurd gekregen, dus die kon ik gelijk mooi testen. Normaal maak ik veel schoon met azijn, maar nu ben ik weer verwend met een huis dat naar bloemetjes ruikt. Toen Steve terug kwam van de uni (hij is ook aan het afstuderen) hebben we lekker burgerlijk onze wekelijkse boodschappen gedaan bij de AH XL. De rest van het beetje dag dat ik nog over had, spendeerde ik aan mijn blog.

Dinsdag

Voor en Na foto

Gisteren had ik het meeste al opgeruimd, maar ik moest nog steeds flink poetsen. De hele benedenverdieping is volgens mij nog nooit zo schoon geweest. Ik deed zelfs de killer afwas (samen met Steve, die krijgt ook credits). Aan het eind van de middag ging ik naar de kapsalon om de hoek waar ik een ongemakkelijk gesprek had met een kapster die niet zoveel empathisch vermogen had. Gelukkig ga ik maar één keer per jaar naar de kapper. Wat een ellende. Vandaag was ook de laatste dag dat Bunny von D haar pijnstillers kreeg, gelukkig maar, want die vindt ze het viest. De kuur voor de antibiotica (met sinaasappelsmaak) loopt nog door tot en met zondag. Het gaat al stukken beter met haar, pfiew!

Woensdag

blogpost schrijven

Ik stond om 8 uur op want ik moest flink aan de bak. Ik had twee deadlines voor blog-opdrachten waarmee ik aan de slag wilde en ik schreef een paar artikelen vooruit voor mijn eigen bloggie. De tijd vloog voorbij want ineens was het half 7, whoa. Hallo vierkante ogen. Tijd voor enchiladas.

Donderdag

donderdag

Ik stond alweer vroeg op zodat ik nog even buiten kon zitten met Bunny von D en kofffiieee. Ik verzorgde mijn plantjes en vergat de tijd waardoor ik moest haasten. ’s Ochtends had ik namelijk het een-na-laatste gesprek met mijn scriptiebegeleider. Ik heb weer genoeg feedback om verder te kunnen en de datum voor de afstudeerpresentatie staat vast (ieh!!!). ’s Middags haalde ik onkruid uit de voortuin en daarna was ik helemaal op en heb ik alleen nog maar met het leukste konijn van de wereld op de bank gehangen, lekker gegeten en een paar uurtjes geblogd.

Vrijdag

vrijdag

We zouden vandaag eindelijk op zoek gaan naar harige koeien in een natuurgebied hier in de buurt, ik was zó enthousiast. Maar toen vond ik ineens twee fluffige babykatjes onder een dekentje in onze tuin. De mamakat (de Harold uit mijn plog! Haroldina dus..) komt wel vaker in onze tuin, dus ik wist dat het zwerfkatjes waren en belde direct de dierenambulance. Ik heb al eens eerder babykatjes in de tuin gehad maar die waren wat ouder en renden vrolijk weg, daar kon de dierenambulance destijds niet veel mee. Deze bleven lief liggen en kon je zo oppakken, aww.. Harold(ina) was er ondertussen vandoor gegaan dus de kittens werden in een vangkooi geplaatst zodat zij er uiteindelijk ook in zou kruipen. Dit was belangrijk omdat de kittens nog moedermelk nodig hadden en zodat Harold(ina) gesteriliseerd kon worden. Ik kon niet meer weg van huis, want ik moest de boel goed in de gaten houden, dus tussendoor heb ik het huis maar een beetje opgeruimd. De mamakat had er weinig zin in, tegen de avond was ze wel tevoorschijn gekomen, en liep ze onrustig rondjes om haar kittens, maar de kooi in kruipen wilde ze niet. Uiteindelijk heeft Steve haar in het reismandje van Bunny von D weten te krijgen. Whoa, het mandje ging alle kanten op, de mamakat werd compleet hysterisch. Het was maar goed dat ze uiteindelijk niet in de vangkooi was gaan zitten, want ik weet niet of de fragiele kittens dat wel hadden overleefd. Uiteindelijk werd de hele kattenfamilie meegenomen door de dierenambulance. De babykatjes krijgen een nieuw thuis als ze oud genoeg zijn en Haroldina misschien ook, maar de kans zit er dik in dat ze weer in ons zwerfkatwalhalla teruggeplaatst wordt omdat ze zo wild is. Maar dan wel gesteriliseerd zodat ze niet nog meer babykatjes kan maken. Eind goed, al goed!

Gisteren was weer een herhaling van de zaterdag uit deze week: scriptie scriptie scriptie. En vandaag waarschijnlijk ook weer! Wat zijn jullie plannen?

Deze blogpost bevat een product (de Method allesreiniger) dat ik heb gekregen van een bedrijf.
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top