Weekoverzicht: Twente Biennale, operatie en TREK

Oef, dit was een spannende week! Bunny von D had haar echo én operatie. Ik ging naar de Twente Biennale met mijn moeder en naar het food festival TREK met Steve. En de deadline van mijn scriptie had ik natuurlijk ook constant in mijn achterhoofd. O ja, en een blog, heb ik óók nog. Dus die stond op een wat lager pitje. Kijkt u weer mee naar wederom een avontuurlijke week in het leven van yours truly en Nederlands leukste konijn?

konijn na sterilisatie

Zondag

twente biennale 2015

Met mijn moeder ging ik naar de Twente Biennale; een kunstmanifestatie met als thema Metamorf. Deze is trouwens nog tot en met vandaag te bezoeken, mocht je in de buurt van Enschede zijn. We bezochten onder andere de Twentse Welle, Rijksmuseum Twenthe en het Cremer museum. Zo veel te zien! Het mooiste vond ik alle dierschilderijen in het Rijksmuseum trouwens, maar die hadden niets met de biennale te maken. Toch leuk om op deze manier alle grote musea van Enschede bezocht te hebben.

Maandag

maandag

En weer hardlopen! Daarna weer bezig met mijn scriptie. Ik was alleen zó moe. Ik at een suikerbom aan fruit en dadels, maar het mocht allemaal niet baten. Dus ben ik maar een paar uurtjes gaan slapen met mijn feministische slaapmasker dat ooit onderdeel was van een feministisch perspakket. Ik liet Steve voor mij koken, dus ik heb helemaal geen feministische perspakketten nodig eigenlijk.

Dinsdag

dierenarts

Bunny von D had haar echo. In de twee uur van te voren mocht ze niet plassen. Dat leek een onmogelijke opgave, maar op twee kleine mini-plasjes na lukte het! Onze dierenkliniek heeft een aparte wachtkamer voor konijnen en katten, zo fijn is dat, want dan hoef je niet met een doodsbang konijn tussen de blaffende honden te zitten. Bunny von D’s buikje werd geschoren en de echo werd gedaan. De dierenarts nam er echt de tijd voor en legde alles wat ze op het scherm zag aan ons uit. De baarmoeder zag er onrustig uit, deze drukte op haar blaas waardoor ze haar plas niet goed meer op kon houden. De enige echte oplossing: de baarmoeder weghalen. Brr.. Omdat ik zo bezorgd was, maakte de dierenarts naast de echo ook een röntgenfoto om te kijken of de longen er goed uit zagen. Dit was gelukkig het geval, dus de dierenarts drukte mij op het hart dat er geen grote risico’s aan de operatie zaten.

Woensdag

woensdag

Oeh, chocolademuesli + kokos/rijstmelk is echt lekker! Ik hield mij netjes aan mijn hardloopschema en ging weer een rondje hardlopen ook al had ik écht geen zin. Ik ging eventjes met mijn blog bezig. Maar ik wilde vooral veel knuffelen met Bunny von D want de operatie van de volgende dag bleef maar door mijn hoofd spoken. Bij alles wat ze deed dacht ik dat het misschien wel de laatste keer kon zijn. Ik ben soms een tikkeltje dramatisch aangelegd. ’s Avonds keek ik de deprimerende docu Hot Girls Wanted, at ik worst en dronk ik bier *oerkreet*. (Oké oké, vegetarische worstjes en bier met kersensmaak.)

Donderdag

operatie bunny

Bunny von D ging samen met Meneer Teddy op vakantie. Eigenlijk ging ze naar de dierenarts voor haar operatie, maar dat vertelde ik haar natuurlijk niet. Toen ik haar had afgegeven, biggelden de tranen over mijn wangen, ik was zó bezorgd. Gelukkig had ik al afgesproken met leuke Leonie van Sleeping Lion om te lunchen bij Bagels & Beans. Goede afleiding! Volgens mij hadden we nog wel úren door kunnen kletsen, want de tijd vloog voorbij, maar ’s middags moest ik snel weg want ik kon mijn konijnenkind weer ophalen. Bij thuiskomst vond ik een care package gericht aan Bunny van Michelle. Er zat een beterschapskaartje en biologische wortel in en ik moest er zo om lachen. Bunny heeft meteen lekker gegeten van de wortel en sliep veel omdat ze nog suf was van de narcose. In haar pyjamaatje.

Vrijdag

blije bunny

Kijk dat blije hoofdje nou! Ik had niet verwacht dat het al meteen zo goed zou gaan met haar na zo’n zware operatie. Het ging zelfs een beetje te goed want ze was veel te actief; ze was al stiekem naar buiten gehopt, sprong op en af de bank, ojee.. Ik belde er over met de dierenartsassistente en zij zei dat ik haar maar even in haar hok moest laten met het deurtje dicht. Dan kan de wond beter genezen. Aww, zielig. Verder had ik hardgelopen, maakte ik een meloensalade, explodeerde mijn hoofd van de hoofdpijn en ging ik bezig in de tuin want ik moest nog wat planten verpotten.

Zaterdag

trek

Boe, nog steeds hoofdpijn. Ik kan echt niet goed tegen warm weer, zo vervelend is dat. Ik probeerde wat aan mijn scriptie te doen, maar het schoot allemaal niet echt op. Ik gaf het op en ’s avonds ging ik met Steve naar het food truck festival TREK dat in het Volkspark is tot en met vandaag. Zó leuk! Lekkere wijn, nog lekkerder eten, mooie mensen, in het gras zitten met blote voeten. Ik wou dat ik vandaag weer kon! Als je meer over dit festival wil lezen, verwijs ik je graag door naar het uitgebreide fotoverslag van collegablogger Ilse.

Vanavond heb ik een deadline voor de allerrrlaatste conceptversie van mijn scriptie. Volgende week heb ik mijn groenlicht-gesprek. Dan krijg ik voor de laatste keer feedback en hoor ik of ik ‘groen licht’ heb gekregen om mijn echte eindversie in te leveren voor de officiële beoordeling. Spannend! Ik moet dus nog flink wat schrijven en lezen vandaag. Ik hoop dat jullie lekker in het zonnetje kunnen zitten!

P.S. ik ben de aankomende week waarschijnlijk ook weer minder actief op mijn blog, mocht je me heel erg missen dan kan je me altijd volgen via Instagram en Twitter!

Back to Top