Weekoverzicht: scriptiestress, interview en nieuwe layout

De meeste stress- en frustratieveroorzakers die ik tot nu toe van mijn scriptie heb gehad zijn: 1) Word, 2) het vinden van ecologisch printpapier en 3) het printen zelf. Wat heb ik al veel gevloekt en getierd. Toen ik eindelijk mijn hele scriptie had afgerond, was ik nog naïef en dacht ik ‘en nu snel uitprinten en dan inleveren’. Nope. Met al die printfouten, was het maar goed dat ik uiteindelijk nog ecologisch papier had gevonden. Hopelijk lukt het printen vandaag wel, zodat ik er nu écht van af ben. 

Zondag

zondag

Ik liep les 23 van Evy en dat ging echt lekker. Ik denk dat ik voor het eerst het gevoel had dat mijn hoofd tijdens het rennen wat rustiger werd. Fijn! En ik heb eigenlijk geen idee wat ik deze dag verder nog deed. Waarschijnlijk niet veel bijzonders dus.

Maandag

maandag

Maandag is burgelijke-week-boodschappen-doen-dag. Ik kocht mijn lievelingsijsjes! ’s Avonds maakte ik goddelijke knoflooksoep naar recept van Ottolenghi. Ik was nog getraumatiseerd door de knoflooksoep die ik uit het kookboek Vegan had gemaakt, tè vies. Maar gelukkig ben ik nu van dat trauma genezen.

Dinsdag

dinsdag

Les 24 van Evy was aan de beurt, maar het ging niet denderend goed deze keer, helaas. Bij de supermarkt moest ik snel wat dingetjes halen die op waren, ik stond achter een vrouw die constant negatieve dingen zei, oh man. Ik kan écht niet tegen dat soort ontevreden tis-nooit-goed mensen, het voelt alsof ze alle levensenergie uit mij slurpen en ik wil ze altijd een schop onder hun kont geven. Gelukkig had ik later op de dag een interview met een studente van de Hogeschool van Amsterdam die mij nodig had voor haar scriptie. Ik word wel vaker gevraagd voor school- en studieprojecten en ik vind dat zo leuk om te doen! Vanuit het westen des lands kwam ze helemaal naar het wereldmetropool Enschede. We spraken af bij Bagels & Beans en ze was zó leuk en gezellig, we hebben nog drie uur lang gekletst. Ik kreeg als bedankje mijn lievelingschocolade, yes! Gelukkig waren mijn positieve vibes toen weer terug. ’s Avonds at ik veggieburgers. En dat zag Bunny ook wel zitten.

Woensdag

woensdag

’s Ochtends had ik een bijeenkomst op de universiteit over een onderzoek over dagelijkse stress waar ik aan meewerk. Daarbij moet ik met een app een week lang elke dag om de twee uur (!) een vragenlijst invullen. Vrij intensief, maar de beloning is 40 euro. Steve doet ook mee aan hetzelfde onderzoek, dus dan kunnen we straks lekker uiteten voor 80 euro. Slim hè? Ik regelde nog wat laatste dingetjes op de uni, zoals het invullen van de eindevaluatie van mijn studie. ’s Middags hielp ik Steve met statistiek (wie had dat gedacht!) en kon ik nog even bloggen.

Donderdag

donderdag

Scriptiedag! Ik was tot ’s avonds bezig met het verwerken van de laatste feedback en de puntjes op de i’tjes te zetten. Verder was het ook héél belangrijk dat ik absoluut niet zou vergeten om mijn wachtwoord van de uni te veranderen, anders zou die verlopen. O ja, en raad eens wat ik vergat? Nu maar hopen dat ik niet vergeet te fixen voordat ik mijn afstudeerpresentatie geef, want dan kan ik mijn powerpoint niet eens openen. (Ik droom nog steeds over afstudeer-doemscenarios.)

Vrijdag

vrijdag

Vandaag was de dag dat ik al mijn tijd verspilde aan het *&^%$%&&^-printen van mijn scriptie dat nog steeds niet is gelukt. De dag begon met het bellen van alle kantoorwinkels in de buurt om te vragen of ze ecologisch printpapier verkochten. Uiteindelijk vond ik het bij een semi-groothandel in Oldenzaal. En nu kan ik een heel verhaal gaan typen over wat er allemaal mis ging maar ik laat het losss.. [Insert rustgevende bamboewindvanger-geluiden] Met al mijn opgekropte frustraties ben ik gaan hardlopen en – echt waar – ik heb nog nooit zo lekker hardgelopen! Ik herhaalde les 24 en hield alle loopstukken vol (1x 10 minuten en 1x 20 minuten achter elkaar hardlopen). Bam! Inmiddels heb ik Periscope ook helemaal ontdekt (mijn gebruikersnaam is ikbenirisniet daar). Iemand in Ierland tekende een konijntje voor mij!

Zaterdag

nieuwe layout

Whoeoe, de nieuwe layout kwam online! Ik werd al vroeg wakker en sprong gelijk uit bed, ik had er zoveel zin in. Ik keek al een maand achter de schermen mee naar het mooie werk dat Naomi voor mijn nieuwe layout maakte, dus ik kon niet wachten om het aan jullie allemaal te laten zien. Ik was nog wel wat zenuwachtig (‘wat nu als iedereen zegt dat ze de vorige layout veel mooier vonden?!’), maar dat was nergens voor nodig. Natuurlijk is deze layout AWESOME, want halló, een Bunny von D lookalike is onderdeel van de header.

Vandaag ga ik weer lekker printen (hopelijk met minder vloekwoorden en papierverspilling deze keer) en een beetje bijkomen van deze week. Het lijkt alsof ik niet zo veel heb gedaan, maar ik ben zó moe van alles. Ik wens jullie een fijne dag!

Back to Top