Weekoverzicht: afgestudeerd?

Als je mij op Twitter en Instagram volgt dan heb je het goede nieuws vast al wel voorbij zien komen. Zo niet, dan val ik maar gelijk met de deur in huis: ik heb mijn bachelor binnen! Deze hele week stond in het teken van mijn eindpresentatie. Elke ochtend werd ik zenuwachtig wakker. Oh, wat zag ik er tegen op! Ik had de eindpresentatie vaak geoefend, maar voor mijn gevoel ging het totáál niet goed. Omdat ik altijd zo snel en van de hak op de tak praat. Toen de dag daar was dat ik mijn presentatie mocht houden, stond ik strak van de adrenaline en ging het waanzinnig goed. Ik heb me geen één keer versproken (dat is namelijk mijn ding, struikelen over woorden, zo riep ik een keer door de supermarkt dat ‘de kut op de schatting zat’ terwijl ik eigenlijk wilde zeggen dat er een kat op de schutting zat..). Na de tijd kreeg ik ook meteen mijn cijfer te horen voor mijn scriptie en de presentatie die 10% voor mijn cijfer meetelde. Maar daar lees je meer over in mijn weekoverzicht!

Zondag

zondag

Ik heb geen idee meer wat ik zondag heb gedaan, dus hier is een schattige foto van Bunny von D en een slapende Steve voor het ultieme lazy sunday gevoel.

Maandag

maandag

De printer werkte NIET goed mee. Alles wat er mis kon gaan, ging mis. En toen was de inkt ook nog op. Wat een drama. Uiteindelijk had ik tegen de middag aan alles geprint en ging ik met Steve mee naar de universiteit om alles in te laten binden en om het in te leveren. Steve had zijn allerlaatste herkansing, een horrortentamen van statistiek. Dus ondertussen straalde ik ook wat positieve vibes richting de sportzalen waar tentamens worden gegeven.  Op de campus deed ik alvast wat boodschappen voor brownies (het is net een klein dorpje, we hebben naast een supermarkt ook een kapsalon, zwembad, huisartsenpraktijk, you name it, op de campus, cool hè?). Eenmaal thuis begon ik met bakken en ’s avonds brachten we de brownies naar de buurvrouw. Hier zijn we even gezellig op bezoek geweest en ruilden we de brownies in voor haar tuinkussens die ze niet meer nodig had. Goede deal!

Dinsdag

dinsdag

Ik maakte de powerpoint voor mijn afstudeerpresentatie en typte in grote lijnen uit wat ik wilde zeggen. Voor deze presentatie krijg je ongeveer 15 minuten de tijd. In eerste instantie leek me dat veel te lang. Hoe ga ik dat in vredesnaam vol praten? Maar al snel bleek dat 15 minuten eigenlijk heel kort is om je hele onderzoek en bevindingen in uit te leggen. Ik vond het heel lastig om te beslissen welke dingen ik wel zou vertellen en welke niet. Want je moet de grote lijnen goed uitleggen zodat je publiek snapt waar je het over hebt, maar de diepgang moet je ook niet verliezen.

Woensdag

woensdag

Ik rondde mijn powerpoint af, oefende mijn presentatie twee keer hardop en toen was ik er echt even helemaal klaar mee. Ik was me zo zenuwachtig aan het maken, dat ik wel wat afleiding kon gebruiken. Met een vriendin ging ik even de stad in en hebben we geluncht bij The Upperside, hier zit De Broodbode in en daar kan je lekker eten. Verder zijn we nog naar Appel & Ei geweest, dit is een hele leuke tweedehandskledingwinkel. De kwaliteit van de kleding is erg goed en er hangen echt leuke dingen tussen!

Donderdag

donderdag

Steve had deze dag zijn afstudeerpresentatie. Ik vond het zo spannend! Steve studeert ook psychologie, maar hij heeft zich op een andere specialisatie (Human Factors) gericht. Dat is net wat technischer, en met veel statistiek en SPSS bij het onderzoek doen, ieh. Maar zijn presentatie ging hartstikke goed en hij kreeg een zeven. Ik ben zo trots! Na de tijd hebben we het gevierd door met zijn moeder te lunchen in bij Bagels & Beans, Ik probeerde de vega-kip bagel die nieuw op de kaart staat, wel lekker, maar de vega-tonijn was véél lekkerder en die staat nu niet meer op de kaart. bummer. Doordat ik bij Steve’s presentatie had gezeten en zag dat eigenlijk wel mee viel qua hoe eng het is, was ik zelf ook gelijk een stuk minder zenuwachtig voor morgen. Maar lekker rustig en ontspannen voelde ik mij ook niet. In plaats van mijn presentatie honderd keer te oefenen, heb ik de hele middag met Steve in de zon gezeten. We maakten watermeloensalade en ik dronk rosé met ijsblokjes. Zomer!

Vrijdag

vrijdag

Ik werd om 6 uur wakker en was direct hyperdepieper: afstudeerdag! Op de universiteit stonden mijn moeder en zusje al klaar, zij kwamen kijken naar mijn presentatie. In een halletje hebben we gewacht tot mijn scriptiebegeleider er aan kwam. Ik was echt blij dat zij en Steve met mij mee waren, anders was ik vast nog honderd keer zenuwachtiger geweest. Tijdens het presenteren voelde ik me nog wel zenuwachtig, maar ik had op internet deze tip gelezen, en daardoor ging het heel erg goed. Normaal raak ik heel vaak mijn adem kwijt, maar uitademen is dus de key. Na mijn presentatie moest ik een aantal vragen beantwoorden (en ik kon overal antwoord op geven, yes!) en ging mijn begeleider even naar buiten. Toen ze terugkwam bracht ze mij het waanzinnige nieuws dat ik mijn scriptie heb gehaald met een ACHT als eindcijfer. Op alle onderdelen van mijn scriptie scoorde ik een 8, op schriftelijke rapportage zelfs een 8,5 en voor de presentatie een 7. Met mijn moeder en zusje zijn we na de tijd nog even de stad in geweest; lunchen bij Bagels & Beans en ik kreeg een supermooi blauw-met-witte-stippen-jurkje als cadeau. Mijn scriptie komt trouwens nog online te staan op de website van de uni, als de downloadlink beschikbaar is, zal ik hem met jullie delen!

Zaterdag

zaterdag

Met Sebas ging ik naar het festival Mundial in Tilburg. Vanuit het bewolkte Enschede kwamen we aan in het zonnige Tilburg. Perfect festivalweer. Merel en Jamie van De Groene Meisjes waren er ook en we hebben het zo leuk gehad! We zagen Mr. Polska, dronken cocktails, aten allemaal lekker eten en werden meegesleurd naar een verrassingsoptreden van…. Was het Beyonce? Of dan toch Rihanna? De verwachtingen waren hoog. Ik hoop vanmiddag (of anders morgen, je weet hoe ik ben hè) een fotoverslag van het festival te plaatsen, dan zie je het vanzelf!

Wat ben ik BLIJ dat ik nu helemaal klaar ben met mijn bachelor! Als ik de twee jaar op het hbo meetel, dan heb ik er zeven jaar over gedaan om deze mijlpaal te behalen. En nu? Ik dacht dat ik zeven jaar wel lang genoeg zou vinden. Maar ik plak er gewoon nog een jaar bij aan, want ik heb mij inmiddels aangemeld voor de master Positieve Psychologie & Technologie. Dit is dezelfde specialisatie als waar mijn scriptie inviel, dus dat moet toch helemaal goed komen. Helemaal afgestudeerd ben ik dus nog niet, maar dat ik nu klaar ben met mijn bachelor voelt wel als een heel erg dik hoofdstuk dat nu is afgesloten.

Back to Top