Weekoverzicht: beestjes, puinruimen en high tea

De allereerste week van mijn zomervakantie zou ik gebruiken om de ravage in huis weer op orde te krijgen. Steve en ik waren de laatste weken allebei druk met de laatste loodjes van onze scripties. We zijn normaal al geen helden in het huishouden, maar nu werd het wel een héle grote puinzooi. Maar eh tja, met deze temperaturen ga ik echt niet lekker opruimen, hoor. Doen jullie dat wel? Nee, toch? Dus we zitten nog steeds tussen de rommel. Maar we hebben wel een blinkend schone keuken. De hitte verpeste mijn alle-dagen-bloggen-jippie-voornemen ook. Mijn werkplek zit namelijk onder een plat dak, pfoeee. Wat ik dan wel deed (niet zo veel dus) lees je in dit allerrrnieuwste weekoverzicht!

Zondag

zondag

Ik bedacht een superlekker watermeloendrankje als recept voor op mijn blog en werkte het direct uit. In de winkel had ik gezocht naar parelgort om dit recept van Ottolenghi te maken, maar dat hadden ze niet, dus daarom gebruikte ik Vluggort. We wogen de (nog niet eerder geopende) gort af en zagen dat het gewicht niet overeenkwam met wat op het doosje stond. Omdat we dachten dat de weegschaal niet goed ingesteld stond gooiden we de gort even snel in een grote pan. Blijkbaar stond de weegschaal wel goed ingesteld. Huh? En toen zag Steve ineens dat de gort bewoog. Er zaten honderd krioelende beestjes in. Aaa!!! Mijn dankbaarheidsmoment van de dag was dat we het op tijd hadden opgemerkt en dat we het niet zonder te wegen in de pan op het vuur hadden gegooid. Mijn tweede dankbaarheidsmoment was dat we nu een goed excuus hadden om eten te laten bezorgen.

Maandag

maandag

Het viel gelukkig nog mee met de temperatuur, dus daar maakten we goed gebruik van door de keuken schoon te maken. Wat een bende. Uiteindelijk waren we er een hele dag mee bezig (en ons keukentje is mini, dus dat zegt wat), maar alles is blinkend schoon! ’s Avonds maakte ik vegetarische goulashsoep van pasta-schelpjes, seitan en restjes groenten die op moesten. En ik at honderd ijsjes.

Dinsdag

dinsdag

Dinsdag ging ik naar Zwolle en ontmoette ik de fantastische Olga en Teske voor de eerste keer, zo tof! Alwin en Saske had ik al eerder ontmoet, zij zijn zó leuk, dus het was ook gezellig om hen weer eens te zien. Ik schreef een blogpost over deze dag die afgelopen week online kwam trouwens, mocht je deze gemist hebben.

Woensdag

woensdag

Naar Lassie had ik direct een tweet gestuurd over het beestjes-fiasco van zondag. Gort is een natuurproduct en soms komt het gewoon voor dat beestjes eitjes in het graan (of wat het ook is) leggen, dus ik nam het ze niet kwalijk hoor. Maar het leek me wel handig voor ze om te weten. Ze waren superlief en begripvol en ze beloofden mij een nieuw pak Vluggort. Vandaag kwam het pakket aan, en er zaten ook nog extra goodies bij, yay! Ik kreeg zelfs een primeur, want binnenkort verkoopt Lassie ook parelgort. Ik moest er wel om lachen dat ik nu een primeur van een merk kreeg dat niet eens als perspakket voor mijn blog was. Leuk! Dus Lassie en ik zijn weer beste vrienden. Verder maakte ik spring rolls, keek ik op aanraden van Olga de docu The Secret Life of the Cat en zat ik non-stop met mijn voeten in een koud voetenbadje.

Donderdag

donderdag

Steve en ik gingen gezellig eten bij mijn moeder. Ze had gazpacho en burrito’s met vega-gehakt gemaakt. Lekker! Mijn moeder is naast haar baan weer aan de studie gegaan en binnenkort heeft ze een examen waarbij je een gesprek met een cliënt moet voeren. Met haar studiegenoten wilde ze nog even de laatste dingen doornemen en ik mocht erbij komen zitten als pas-afgestudeerde. In mijn studie ben ik doodgegooid met gespreksvaardigheden; dus kom maar op met je open vragen, gevoelsreflecties, aanmoedigende knikjes en effectieve stiltes, riep ik. Bij dit soort dingen realiseer ik me pas hoeveel ik eigenlijk al heb geleerd van mijn bachelor. Bunny von D had het ook warm en lag de hele dag voor pampus op haar icepod.

Vrijdag

vrijdag

Ik heb eigenlijk geen idee wat ik deze dag deed. Waarschijnlijk lag ik dood te gaan op de bank van de hitte. Dus hierboven zie je hoe Bunny’s dag eruit zag. Overdag lag ze weer lekker tegen haar icepod aan te chillen. En toen het ’s avonds wat afkoelde, was ze weer het actieve konijntje zoals ik haar ken en at ze alle plantjes op. Ach ja. Ze is ook zo schattig en ze wordt blij van verse kruiden, dus dan kan ik moeilijk boos op haar worden, toch?

Zaterdag

zaterdag

Nog meer leuke post! Bagels & Beans, mijn favoriete lunchroom, had meegekregen dat ik geslaagd was voor mijn bachelor, en stuurde een cadeautje op. Zo lief en leuk! Ook kreeg ik een recensie-exemplaar binnen van een waanzinnig mooi boek waar ik al een tijdje naar uitkijk om over te bloggen. Het is het Handboek voor Wildplukkertjes en het is net uit. Binnenkort kan je hier dus een review van verwachten. Verder maakte ik honderd ijskoffie’s (en kreeg ik hartkloppingen van hier tot Tokyo, oeps, iets te veel cafeïne) en maakte ik nu wel echt de risotto van parelgort (excl. beestjes). En liep ik halfnaakt met mijn zweetpens rond terwijl ik om de dertig seconden met een plantenspuit water over mezelf heen spoot. Ik hoop dat ik de Jehova-getuige die ’s middags aanbelde niet al te veel aan het schrikken heb gemaakt toen ik de deur open zwaaide.

Niet zo’n productieve week dus, maar door de hitte voelde het wel echt als een vakantieweek, dus dat is goed! Wat hebben jullie allemaal tijdens de hittegolf gedaan? Vermaken jullie je juist prima in de zon met dit weer of hadden jullie ook het gevoel dat jullie aan het wegsmelten waren?

Back to Top