Weekoverzicht: bomvol hoofd, Jouw Marktkraam & vieze ijsjes

Zit je er klaar voor om weer te lezen over een spannende week uit mijn leven? Dan moet ik je helaas teleurstellen, want zo spannend was deze week niet. Maar toch heb ik alle dagelijkse mini-avonturen weer vastgelegd voor jullie. Dit is hoe ik de tweede week van mijn zomervakantie heb besteed:

Zondag

weekoverzicht: zondag

Ik wilde nog ‘even snel’ mijn weekoverzicht online zetten, maar ik was vergeten hoeveel tijd dat in beslag nam qua bedenken wat ik allemaal had gedaan, plus het uitzoeken en bewerken van de foto’s. Het is ook makkelijker als je het tussendoor een beetje aanvult natuurlijk, dus dat probeerde ik deze week. Ik deed met Steve wat boodschappen, maakte pudding van agar agar, en daarna bulgursalade. En we stonden buiten toen het keihard ging regenen, oh dat was fijn! Eindelijk wat verkoeling. Zomerse regenbuien zijn toch wel de beste, niet?

Maandag

weekoverzicht: maandag

Opruimdag! Ik was de hele dag non-stop bezig met opruimen en poetsen. Als ik er eenmaal in zit, blijf ik er obsessief in hangen. Aan het eind van de middag was ik compleet overprikkeld en kon ik wel huilen van de ellende. Wat een rotgevoel is dat toch. Elk geluidje en kriebelig draadje van mijn kleding komt dan keihard binnen en ik wil me dan begraven onder tien dekens. Ik hoop dat ik de aankomende tijd genoeg bij elkaar kan sparen om zo’n superdeluxe noise canceling koptelefoon van Bose te kopen; even alles op stil zetten, dat lijkt me zó fijn. Boodschappen doen en koken zat er dus ook even niet in, dat werd Thuisbezorgd. Na het eten ging het gelukkig weer goed. Lekker eten maakt alles beter. En toen heb ik nog tot ’s nachts geblogd. Heel mijn burgerlijke slaapritme weer naar de mallemoer natuurlijk.

Dinsdag

weekoverzicht: dinsdag

Met tegenzin begon ik aan de monsterafwas en deed boodschappen voor de hele week bij de Appie. Daar verkopen ze sinds kort ook Professor Grunschnabel (vegan) ijs dat ik wilde proberen. Als ik iets nieuws probeer ga ik altijd voor de meest gekke smaak, omdat ik dan zo nieuwsgierig ben of het lekker is, omdat het vaak niet zo lekker klinkt. Ik ging voor Indian Winter met cocos, gember, kardemom, nootmuskaat en korianderzaad. Hm, nee. Dat pakte toch niet zo goed uit. Volgende keer ga ik toch maar gewoon voor een veilige vanille- of chocoladesmaak. Dinsdag was een ietwat teleurstellende dag. Gelukkig aten we mijn lievelingsrisotto.

Woensdag

weekoverzicht: woensdag

’s Ochtends had ik een afspraak bij Jouw Marktkraam Enschede. Deze winkel is van Corine en Janneke. Ze hadden mij uitgenodigd om drie weken van één van hun kramen gebruik te maken om over te bloggen. Superleuk natuurlijk! Ik was er nog nooit eerder geweest maar het is echt een leuk concept. Iedereen kan er voor een week (of langer) een kraam huren om oude, of zelfgemaakte spullen te verkopen en de winkel regelt verder alles voor je. Hoe dat precies in zijn werk gaat, kan je straks in mijn blogpost lezen. Tot die tijd kan je ook jouwmarktkraam.nl checken voor meer info. De rest van de dag heb ik het hele huis overhoop gehaald op zoek naar spullen om te verkopen. Ik poetste alles mooi op en gaf het prijsstickers.

Donderdag

weekoverzicht: donderdag

Bloggen bloggen bloggen <3 Na het hele scriptiegebeuren ben ik een beetje uit mijn blogflow geraakt, maar ik kom er nu steeds weer meer in. Oh echt, ik ben zo blij dat ik nu zomervakantie heb. Zo fijn! Ik was er echt aan toe. Soms log ik nog even in op Osiris (het systeem waar alle cijfers in geregistreerd staan) gewoon om te zien dat er onder het tabblad van mijn studievoortgangsoverzicht  “Voldaan: Ja.” staat. ’s Middags ging ik even de stad in om wat spulletjes te kopen. Op Snapchat deelde ik mijn mini-shoplog (en liet ik ook gelijk zien dat ik mijn nieuwe bordje direct al kapot had laten vallen, ugh). Met een bomvol hoofd maakte ik een salade met de palmkool uit mijn moestuin en schreef ik een blogpost over het boek Eten uit de volkstuin. ’s Avonds aten we (alweer) bulgursalade.

Vrijdag

weekoverzicht: vrijdag

Steve werkt nu superveel voor zijn vakantiebaan en dat is best wel saai omdat ik alleen vanuit huis werk natuurlijk (ja echt hoor, ik zit heus niet de hele dag op de bank met mijn konijn op schoot). Maar op vrijdag komt hij wat eerder naar huis yes, gezellig! Steve is mijn meest favoriete persoon op de hele wereld. We brachten aan het eind van de middag de spullen naar Jouw Marktkraam Enschede en ik richtte mijn kraampje mooi in. Ook kreeg ik mijn bol.com-pakketje binnen; het Blog Boek dat ik op aanraden van Leonie besteld. Ik ben benieuwd! Donderdag had ik ook een Zoku-ijsjesmaakding gekocht wat ik al heeeel lang (oké een week) wilde. Ik maakte er mijn eerste ijsjes mee, maar tot nu toe heb ik er meer vieze dan lekkere ijsjes mee gemaakt. Mijn volgende ijsjes worden wijn- of cocktailijsjes, heb ik besloten.

Zaterdag

weekoverzicht: zaterdag

Ik maakte een simpele pastasalade met pestodressing en vegetarische Kipstuckjes, superlekker! Zo makkelijk om te maken, moet ik echt vaker doen. Ik verveelde me een beetje deze dag, en normaal verveel ik me nóóit, dus dat was een beetje gek. Ik had wat geblogd, maakte honderd snapchat-kunstwerken en at een diepvriespizza die best lekker was, voor zover een diepvriespizza lekker kan zijn dan. En ik dronk hipsterbier. ’s Avonds logde in op de Jouw Marktkraam app en zag dat ik al voor 31 euro aan spulletjes had verkocht vandaag. Whoeoe, gaat lekker! Misschien dat de Bose koptelefoon dan deze zomervakantie toch nog binnen handbereik komt.

En dat was het weekoverzicht alweer! Heb jullie nog iets leuks gedaan?

Back to Top