Weekoverzicht: internetvrijedag, bluh & bbq

Een nieuw weekoverzicht! Ik voelde me afgelopen week een beetje bluh. Ik heb last van de zomervakantie-blues. Zeeën van vrije tijd, driehonderdmiljoen leuke ideeën en plannen, maar daardoor zo overweldigd dat ik geen flikker uitvoer en chagrijnig word van mijzelf. Dat zijn serieuze first world problems. Ik zit inmiddels bijna op de helft van mijn geliefde zomervakantie, waar ik zó naar heb uitgekeken, en dan valt het zo tegen. Stom! Daar ga ik de aankomende week verandering in brengen. (Hoe? Geen idee! Maar ik heb nu in ieder geval een stok achter de deur om er de volgende keer een spetterend overzicht van te maken.)

Zondag

weekoverzicht

Regel nummer 1: eet nooit Iris haar voedsel op. Ik grap altijd dat ik nog liever heb dat Steve een affaire begint, dan dat hij aan mijn eten komt. Want dat is de enige manier om mij écht chagrijnig en passief-agressief te krijgen. Vrolijk als altijd sprong ik uit mijn bed en ging ik lekker bloggen. Ik werd een beetje hongerig omdat mijn ontbijt enkel uit koffie had bestaan, dus liep ik ’s middags naar beneden om de muesli te pakken die ik de dag er voor had gekocht. Want daar had ik écht zin in. Lekker met hazelnootmelk, mm.. Hoogtepuntje van mijn dag, hoor. Eenmaal aangekomen in de keuken zag ik tot mijn grote schrik dat er nog maar een laagje muesli in de zak zat. Genoeg om een klein kaboutermaagje mee te vullen. NIET OKÉ. Tot zo ver mijn zondag.

Maandag

weekoverzicht

Even naar de apotheek om een recept voor Steve op te halen. Ik had heel veel koffie gedronken, dus ik wachtte een dik uur voordat ik wegging, deze apotheek laat namelijk mensen voor de deur plassen. In Enschede kan het allemaal. Omdat ik nu toch in de stad was belde ik een vriendin en gingen we lunchen bij La Place. Bij HEMA kocht ik mannenliefde bier en bij Gall & Gall limoncello. En de vlog van Vetgezellig kwam deze dag ook online, extra leuk om te kijken omdat ik er zelf ook in zit! Te herkennen aan het meisje dat ‘KOM IK IN DE VLOG?’ roept.

Dinsdag

weekoverzicht

Ik schreef een blogpost over hoe ik rondkom met een studentenbudget. Hij werd supergoed ontvangen en op een gegeven moment had ik zelfs een record aan lezers die tegelijkertijd op mijn blog waren. Zo leuk om te zien! Naast bloggen deed ik niet veel bijzonders: ik maaide het gras en ging op slakkenjacht in mijn moestuin. Ik las ondertussen een hoop gezeur op de interwebs (soms beland je op een bepaald forum of Facebookgroep en dan is het net alsof je naar een ongeluk kijkt, je wil het niet, maar toch doe je het) en werd daar heel moe van. Toen kwam ik deze quote van Socrates tegen: “Strong minds discuss ideas, average minds discuss events, weak minds discuss people.”. En dat vond ik heel mooi en treffend.

Woensdag

weekoverzicht

Hoog nodig tijd voor een internetvrijedag! Met uitzondering van Snapchat natuurlijk. Dat bleek een goede keuze te zijn want ik was súperproductief. Ik ben wezen hardlopen, ging naar de universiteit om VVV-bonnen op te halen voor mij en Steve en vulde mijn kraampje aan bij Jouw Marktkraam. Op de foto hierboven kan je zien hoe mooi sommige mensen hun kraampje maken, echt een klein winkeltje! Daarna ben ik gaan onkruid wieden in de jungle-voortuin, maakte een vegan raw taart en kookte niet-zo-vegan risotto. Wow!

Donderdag

weekoverzicht

Bloggen bloggen bloggen. Al gebeurde het meeste achter de schermen, zoals het maken van foto’s en het beantwoorden van mail en comments. Ik zag woensdag dat mijn kraampje behoorlijk leeg was geworden dus ik verzamelde nog wat meer spullen zodat ik die later met Steve kon brengen. Mijn camera is nog steeds te koop trouwens! Ik heb al een paar berichtjes van geïnteresseerden gekregen die hem wilden kopen, maar het is dus de bedoeling dat de camera in de winkel wordt gekocht zodat ik er zelf geen gedoe mee heb. Daar kan je de camera ook uitproberen! En hey kijk, de eerste baby-paprika’s! Ook maakte ik voor het eerst écht lekkere ijsjes met het zoku-ding. Het waren de limoncello-ijsjes van Uit Pauline’s Keuken.

Vrijdag

weekoverzicht

Oh man, ik word echt niet goed van de bende hier in huis. Ik woon nu al bijna tien jaar op mijzelf, maar ik krijg het nog steeds niet voor elkaar om het huis netjes te hebben. Ik bedoel niet smetvrees-netjes, maar meer netjes op het niveau dat mensen onverwacht langs kunnen komen en dat je je niet dood hoeft te schamen voor de vuilnisbelt waar je in leeft. Nu ik zomervakantie heb, heb ik geen excuus meer om het uit te stellen dus ik blijf maar puinruimen. Al snap ik niet zo goed waarom, want na een week tref ik het weer in dezelfde staat aan als eerst. HELLUP. Is er nog hoop voor mij? Tijd voor nog een limoncello-ijsje. En ik werd blij van de zonnebloem in mijn tuin die bijna ontwaakt. Zie je de gele blaadjes? Ik heb deze bloem vanaf het zaadje grootgebracht! Ik vind het zó leuk om het hele groeiproces te zien.

Zaterdag

weekoverzicht

’s Avonds hadden we een barbecue bij de familie van Steve. Om te vieren dat we onze bachelor hadden gehaald. Mijn moeder en zusje kwamen ook. Ik vond het heel gezellig! Ik ben zo blij met mijn mini-familie. Van te voren had ik een watermeloensalade gemaakt om mee te nemen, en ik had aardappels gekruid en in aluminiumfolie verpakt zodat die direct op de barbecue konden. Ik ben niet zo van de vleesvervangers, maar door de gepofte aardappel, groentespiesen en veel salade heb ik heel goed kunnen eten. En alsof het zo nog niet leuk genoeg was, kregen Steve en ik ook nog een ge-wel-dig afstudeercadeau waarvan ik zelf niet eens wist dat ik het graag wilde. Een nieuw vloerkleed! Ons vloerkleed is namelijk voor een groot deel wit. Of nouja, was.. Tip: neem geen wit vloerkleed als je huisdieren hebt. Nu ziet onze woonkamer er gelijk driehonderd keer netter uit, yes!

Hoe verloopt jullie zomer tot nu toe? Hebben jullie al veel leuke dingen gedaan? En voor deze ene keer mogen jullie ongevraagd advies geven over hoe ik van mijn bluh-gevoel af kom!

Back to Top