Weekoverzicht: sushi, logeerkonijn en studiebindingsangst

Deze week voelde ik mij alweer een stuk beter en heb ik wat beter van mijn zomervakantie kunnen genieten. Ik vind het nog wel een beetje saai dat ik veel alleen thuis ben omdat Steve veel werkt voor zijn vakantiebaan nu. Over een week is hij daar klaar mee en dan kunnen we leuke dingen gaan doen! Naar het Berenbos, uiteten, lunchen in de stad, daar heb ik écht zin in. Voor nu is het allemaal nog wat minder spectaculair, maar ik moet zeggen dat ik mij prima heb vermaakt:

Zondag

weekoverzicht: vegetarische sushi

Overdag heb ik een beetje geblogd op een slakkentempo. ’s Avonds keken we Mad Max en besloot ik na lang wikken en wegen om tòch vega-sushi te bestellen. Ik had honger als een paard en bedacht me dat als de bestelling verkeerd zou gaan, ik het gewoon op zou eten, fuck it. En ja hoor: ik kreeg een bestelling met reepjes zalm en tonijn. Ik vond vis altijd heel lekker en toen ik besloot te stoppen met het eten van vis – uit principe want ik at ook al jaren geen vlees meer – ging dat met behoorlijk wat tegenzin. Maar toen ik naar de sushi keek en me probeerde voor te stellen dat ik het op zou eten, draaide mijn maag zich om. Dat vond ik best een gek moment! Gelukkig werd het uiteindelijk allemaal goed opgelost en kon ik mijn stukjes dode vis inruilen voor een extra grote bak met sushi met avocado, komkommer en andere groenten. (De foto hierboven is al best oud trouwens, ik ben zo in de weer met Snapchat dat ik steeds  vergeet normale foto’s te maken voor mijn weekoverzicht. Blogger-minpunten voor mij.)

Maandag

avocadosoep

Vorige week zei ik last had van de vakantie-blues. Maandag voelde als een frisse start en ik besloot dat ik er nu écht een leuke week van ging maken. Hoppa. Schop onder mijn kont. Ik begon met een rondje hardlopen. Al was het toen al 1 uur ’s middags, want ik weet niet wat het is hoor, ik ben altijd al mijn hardloopspullen kwijt en terwijl ik zoek naar mijn schoenen raak ik weer afgeleid door andere dingen en voor ik het weet is ineens mijn halve dag weg. Als je ergens leest dat hardlopen rustgevend is: het zijn allemaal leugens. De rest van de dag ben ik lekker in de keuken bezig geweest met het uitwerken van nieuwe recepten voor mijn blog. Dat vind ik het allerrrleukste om te doen. ’s Avonds deed ik met Steve de monster-afwas (alweer ja, ik leer het echt niet). Dat vind ik het allerrrstomste om te doen.

Dinsdag

weekoverzicht: dinsdag

Ik begon met het regelen van wat blog-dingen. Ik zette de winactie online (je kan nog tot en met vandaag meedoen!). En ging vervolgens de stad in om mijn kraampje weer aan te vullen. Ik kocht twee schattige mini-beeldjes voor in mijn letterbak, voor 35 cent per stuk. Ik had niet eens belachelijk veel gedaan deze dag, maar toch zat mijn hoofd proppievol dus kon ik verder niets nuttigs meer doen. Ik rende alleen nog snel naar de supermarkt om gekruide aardappels (uit een zakje) en vegaburgers (uit een bakje) van De Vegetarische Slager te kopen zodat ik toch nog zelf kon koken zonder al te veel moeite voor te doen. Normaal kook zo veel mogelijk from scratch, maar soms is lekker makkelijk doen ook wel eens fijn.

Woensdag

weekoverzicht: woensdag

Weer een rondje hardlopen, het was zwaar maar het ging supergoed en ik was heel trots op mijzelf. Ik maakte een witlofsalade en belde ondertussen heen en weer. Voor een aanvraag van iets had ik een bevestiging nodig dat ik een ‘functiebeperking’ heb en moest daarvoor naar de huisarts. Ik krijg dan meteen het gevoel dat ik een dwangbuis kan worden opgenomen, want het klinkt allemaal zo zwaar. Joe ik heb alleen maar een warrig hoofd en ben een beetje hyperdepieper hoor. (Ha nee je snapt ook wel dat ADHD wat ingewikkelder dan dat is hè, voordat ik kritische mailtjes krijg.) Verder klikte wat rond in de webshop van De Vegetarische Slager. Ik ben groot fan van hun producten en blog/Instagram er wel eens over, en toen mocht ik als bedankje iets uitzoeken. Hoe lief! Echt heel leuk.

Donderdag

weekoverzicht: studielink

Whoeoe, donderdag was een goede dag, ik kreeg allemaal goed blog-nieuws binnen en dat maakte mij very happy. Vervolgens kreeg ik ook een telefoontje dat iemand mijn camera bij Jouw Marktkraam wilde kopen. Ik raak steeds meer spullen kwijt en dat is zo’n fijn gevoel. Ook schreef ik mij officieel in voor de master Positieve Psychologie & Technologie en dat vond ik stiekem best spannend omdat het nu echt officieel is dat ik toch nog een jaar ga studeren, ieh. ‘Ga ik dit ECHT doen?!’ vroeg ik aan mijzelf, met een vleugje bindingsangst. En klikte toen maar gewoon op de inschrijf-knop. Waarschijnlijk lees je over een half jaar iets op mijn blog dat ik er heel veel spijt van heb. En over een jaar dat ik zo blij ben dat ik het toch heb gedaan. En daar gaat het uiteindelijk om, toch?

Vrijdag

weekoverzicht: vrijdag

Bloggen, bloggen! Mijn moeder kwam ’s middags langs dus ik sjeesde door het huis om een beetje op te ruimen. Én haalde onkruid tussen de tegels weg terwijl ik met de buurvrouw kletste. Mijn moeder had nog wat spullen die ze niet meer hoefde en aan mij doneerde voor mijn kraampje, yes! Mijn kraam staat inmiddels helemaal volgestouwd zoals je kan zien. Toen we alles hadden afgeleverd, gingen we door naar de Gamma om een dakgootje voor mijn regenton te fixen. Een klein jongetje vroeg of wij mannen waren, want blijkbaar kunnen alleen mannen dakgootjes fixen. Onzin! Seksisme! Maar uiteindelijk stond ik achter het aanrecht een risotto te koken en deed Steve het meeste werk voor de dakgoot. Na het eten ging ik door naar de stad voor wijntjes met een vriend en wellicht was ik iets te enthousiast met de wijn.

Zaterdag

weekoverzicht: logeerkonijn

Ik deed met mijn brakke hoofd de deur open voor de bezorger, want mijn pakket van De Vegetarische Slager kwam binnen. Whoeee, vega food galore! Daarna ben ik snel mijn bed weer in gekropen. Wij mogen trouwens een weekje op Jimmy passen! Misschien ken je hem nog wel onder zijn oude naam Sir James Hopsalot? Hij is de ex van Bunny von D nadat ze keihard gingen vechten en Bunny met spoed naar de dierenarts moest voor hechtingen. Wat een drama. Gelukkig wilde de moeder van Steve Jimmy maar al te graag in huis nemen. Inmiddels gaat het supergoed met hem; hij is BFF’s met een kat en doet elke ochtend gekke sprongen. Bij ons mag hij een weekje in Bunny’s oude buitenhok verblijven. Om en om mogen ze buiten spelen, om een herhaling van bloederige taferelen te voorkomen.

Wil je live updates van wat ik nog meer doe in het dagelijks leven? Bijvoorbeeld de klusavonturen met mijn moeder in de Gamma of Bunny die mij konijnenkusjes geeft; volg mij dan op Snapchat (ikbenirisniet). Waarschuwing: blijkbaar praat ik heel schattig en vreemd en kan je vervolgens mijn blogteksten nooit meer met een normale leesstem in je hoofd lezen. Spiet mie donders! (Grapje het valt mee hoor, ik doe heel erg mijn best om in Algemeen Beschaafd Nederland te praten, maar dat vind ik wel heeeeel moeilijk.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties op “Weekoverzicht: sushi, logeerkonijn en studiebindingsangst

 1. Ester schreef:

  Leuke week! Mijn week was een beetje bluh, ondanks de grote plannen. Ik heb niet iedere dag kunnen doen wat ik wilde doen. En ik heb deze week veel pech gehad: kaartje van parkeergarage kwijt, een parkeerboete en een boete voor te hard rijden. Echt, hoe dan? Maar ik ben wel iets leuks gaan doen met mijn moeder en en andere dag met mijn zus, en ik heb how I met your mother ontdekt en ben helemaal hooked :). Oh en ik heb jouw goede voorbeeld gevolgd en ik heb spullen op marktplaats gezet (dat moest wel met al die boetes, haha, en de spullen stonden al maanden klaar om opgeruimd te worden) en ik heb al 30 euro verdiend!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat goed zeg! Gaat het allemaal nog een beetje soepel via Marktplaats? Ik kan er soms zo gefrustreerd van worden haha. Maar 30 euro gaat al lekker 😀 How I met your mother was ik ook helemaal verslaafd aan. Dacht altijd dat ik het niet leuk zou vinden, maar toen ik begon met kijken heb ik alle seizoenen in een hele korte tijd achter elkaar gekeken haha. Gelukkig zijn het heeeel veel afleveringen (toch?), dus daar ben je wel even zoet mee.

   | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik ook! Ik vind het superleuk klinken, en het vakkenpakket vind ik ook interessant. Maar vind het nog wel spannend hoe het in het echt zal gaan. Gelukkig is het maar een jaar, dus dat is nog te overzien!

   | Reageer op deze reactie
 2. Godelieve schreef:

  Als ik het zo lees heb je echt wel veel gedaan de afgelopen week!
  De vegetarische slager was een paar dagen geleden op de tv in een actualiteitenprogramma. Mensen op straat proefden geen verschil met echt vlees en dat zegt wat over de kwaliteit. Hier in de supermarkt kon ik het niet vinden maar nu weet ik dat ze ook een webshop hebben dank zij jou.
  Goed dat je een master gaat doen, ik wens je ontzettend veel succes! Maar eerst nog maar even genieten van je vakantie!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja klopt, ik ben normaal helemaal niet zo van de vleesvervangers, vaak is het zo droog of rubber-achtig. Maar die van de Vegetarische Slager vind ik echt lekker! Niet voor elke dag hoor, maar voor zo nu en dan vind ik het wel leuk om in een gerecht te verwerken. Het is in ieder geval bij Albert Heijn, Jumbo, Coop en Ekoplaza te koop. Ik weet niet of je dat in de buurt hebt? Want bij de webshop kan je pas vanaf 30 euro laten bezorgen. Of je moet natuurlijk met meerderen bestellen, dat kan ook 😀 En heel erg bedankt, lief!

   | Reageer op deze reactie
 3. Tea schreef:

  Jimmy is ook al zo een schattig konijn. Heeeel lief. Je master klinkt leuk, ben benieuwd hoe die bevalt?

  | Reageer op deze reactie
 4. Kim schreef:

  Ik vind het juist heel leuk dat je geen super netjes ABN praat, maar een leuk accent hebt, haha. 🙂
  Heel plezier met logeer-konijn. Maar als ‘ie net zo lief is als hij eruit ziet komt dat helemaal goed denk ik.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ah dat vind ik leuk om te horen. Ja het is echt een schatje! Ik vind het nog steeds jammer dat hij en Bunny het niet goed met elkaar konden vinden destijds. Het is net een knuffeltje!

   | Reageer op deze reactie
 5. Michelle schreef:

  Hihi je klinkt ook gewoon heel schattig Iris. Embrace it, het is awesome :D. Ik stem voor meer Sir James Hopsalot! Mijn ouders’ hond heet trouwens officieel Sir James Joey – ik voel een connectie.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik accepteer mijn baby-stem, yes i can!! En wow, wat toevallig dat de namen zo op elkaar lijken!

   | Reageer op deze reactie
 6. Anneke schreef:

  Ik ben je meteen gaan opzoeken op Snapchat. Het probleem is alleen dat ik nog helemaal niks van Snapchat snap haha. Gisteren had ik trouwens al je verhalen over Bunny von D en dus ook Wesseltje en James/Jimmy gelezen, dus ik dacht even dat ik een oudere blogpost aan het lezen was toen ik James weer zag.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oooh wat leuk dat je ze nog had gelezen! En toevallig dat hij dan net gisteren weer in beeld komt hihi.

   | Reageer op deze reactie
 7. Marion schreef:

  Oh jeetje ja, de Bunnyfight. Sir James toch. It’s not nice to fight with a lady. Heel nobel dat hij nog mag komen logeren.

  | Reageer op deze reactie
 8. Joy schreef:

  Oh wat leuk allemaal! Haha ik vind juist dat je heel leuk praat hoor, maar het deed me ook enigszins denken aan Luna Lovegood (van Harry Potter). Sws snapchat is liefde, ik ben gek op Bunny filmpjes!

  -X-

  | Reageer op deze reactie
 9. Iris schreef:

  Wat een leuk weekoverzicht weer! En ik vind juist dat je heel leuk schrijft, lekker mee doorgaan dus. Wat tof dat je trouwens toch nog een jaar gaat studeren! Ik heb mezelf ingeschreven voor een schakeljaar om aan te kunnen sluiten bij de master Onderwijskunde. Zo spannend weer iets nieuws hè. Maar we gaan er gewoon voor!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk! Ja dat vind ik ook echt spannend, weer aan iets nieuws beginnen. Wat gaaf dat je uiteindelijk de master Onderwijskunde wil gaan doen. Lijkt me heel interessant! Ik heb ook onderwijspsychologie als basisvak gehad en dat vond ik heel interessant. Je deed eerst kunstacademie (toch? of heb ik het nu verkeerd onthouden..), dat lijkt me wel een groot contrast dan om ineens iets heel theoretisch te gaan doen. Wel leuk!

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Klopt, dat is altijd spannend! Het lijkt me ook vooral heel leuk. Ik ben hou altijd al wel van theoretische vakken, maar het is inderdaad een overgang vanaf de kunstacademie (heb je goed onthouden :D). Ik heb alleen wel de docentenopleiding daar gedaan, dus ook alle theoretische vakken moeten volgen voor docent zijn (communicatieleer, onderwijskunde, psychologie etc.). Dus opzich valt het mee, maar het gaat een stuk pittiger worden en dat vind ik wel spannend. Ik ben vooral heel bang voor statistiek, haha. Maar daar ga ik net zo hard voor vechten als jij hebt gedaan!

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Ah ja dat scheelt inderdaad, dan is de overgang al wat minder groot. Moet vast goed komen! En statistiek ook, écht waar. Ik dacht serieus dat ik het noooit zou halen, en het heeft me heel wat bloed, zweet en tranen gekost haha, maar uiteindelijk lukte het allemaal. Vooral rustig blijven en alles stapje voor stapje, per onderwerp bekijken zodat je niet overweldigd raakt en dan komt het helemaal goed! 😀 Mocht je tegen die tijd een statistiek peptalk nodig hebben dan moet je maar een gil geven 😉

     | Reageer op deze reactie
     1. Iris schreef:

      Haha, ik ga mijn best doen en ik probeer het straks gewoon stap voor stap te doen. Gelukkig is een vriend van mij wiskunde-genie en hij wil wel helpen, dus ook dacht scheelt. Aw lief, dan hoor je het!

      | Reageer op deze reactie
 10. Iris schreef:

  Misschien is het juist wel lekker dat je nu nog een jaar kunt studeren, anders had je moeten nadenken over wat je anders wilde gaan doen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja dat is waar! Al denk ik dat ik het sowieso wil proberen om gewoon verder te gaan met mijn blog. Dus dan zal er niet heeel veel veranderen. Maar het is wel handig als ik een backup-plan heb, mocht het toch niet lukken, dus daar kan ik nog even over nadenken!

   | Reageer op deze reactie
 11. kelly schreef:

  Een heel leuk overzicht!!! Dat hertenbeeldje is te leuk! Heel knap dat je je zelf heb overgehaald om nog een jaar te gaan studeren! Petje af! En ik ben ook van koken zonder de potjes en zakjes, maar als je eigenlijk altijd degene bent die elke dag kookt kan even makkelijk zo heerlijk zijn!

  | Reageer op deze reactie
 12. Lotte schreef:

  Stoer, nog een jaar verder studeren! Heel knap van je, maar je gaat het zeker halen:) Fijn ook dat je wat beter in je vel zit dan vorige week.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah thanks! Ik hoop het, ik vind het toch wel best eng haha.

   | Reageer op deze reactie
 13. Sophie schreef:

  Succes met je master, ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen. En yay een weekje met Sir James Hopsalot, lief! 😀

  | Reageer op deze reactie
 14. annouska schreef:

  Ik moet weer even bijkomen van jou grappige opmerking over snapchat. Lekker geniaal weer, zoals je altijd bent haha!

  | Reageer op deze reactie
 15. Veerlez schreef:

  Zo veel lieve Bunny foto’s. Als ik hier te lang/vaak naar kijk, dan neem ik ook echt een konijn. Ik ben echt te verliefd op konijnen, maar mijn kattenbeest kan echt niet samen!

  En wat leuk! Positieve Psychologie & Technologie, voor in hoeverre ik dat kan zeggen, het past bij je!

  Ohw en ik zag dat ze in Zeist ook zo een kraampje verhuren, het lijkt me wel echt heel leuk. Ik heb momenteel een ruil kast in mijn huis staan.. Al vult die zich steeds meer met warme dekentjes, omdat hij pal naast mijn bank staat 😉

  Oké, chaos comment 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top