Weekoverzicht: sushi, logeerkonijn en studiebindingsangst

Deze week voelde ik mij alweer een stuk beter en heb ik wat beter van mijn zomervakantie kunnen genieten. Ik vind het nog wel een beetje saai dat ik veel alleen thuis ben omdat Steve veel werkt voor zijn vakantiebaan nu. Over een week is hij daar klaar mee en dan kunnen we leuke dingen gaan doen! Naar het Berenbos, uiteten, lunchen in de stad, daar heb ik écht zin in. Voor nu is het allemaal nog wat minder spectaculair, maar ik moet zeggen dat ik mij prima heb vermaakt:

Zondag

weekoverzicht: vegetarische sushi

Overdag heb ik een beetje geblogd op een slakkentempo. ’s Avonds keken we Mad Max en besloot ik na lang wikken en wegen om tòch vega-sushi te bestellen. Ik had honger als een paard en bedacht me dat als de bestelling verkeerd zou gaan, ik het gewoon op zou eten, fuck it. En ja hoor: ik kreeg een bestelling met reepjes zalm en tonijn. Ik vond vis altijd heel lekker en toen ik besloot te stoppen met het eten van vis – uit principe want ik at ook al jaren geen vlees meer – ging dat met behoorlijk wat tegenzin. Maar toen ik naar de sushi keek en me probeerde voor te stellen dat ik het op zou eten, draaide mijn maag zich om. Dat vond ik best een gek moment! Gelukkig werd het uiteindelijk allemaal goed opgelost en kon ik mijn stukjes dode vis inruilen voor een extra grote bak met sushi met avocado, komkommer en andere groenten. (De foto hierboven is al best oud trouwens, ik ben zo in de weer met Snapchat dat ik steeds  vergeet normale foto’s te maken voor mijn weekoverzicht. Blogger-minpunten voor mij.)

Maandag

avocadosoep

Vorige week zei ik last had van de vakantie-blues. Maandag voelde als een frisse start en ik besloot dat ik er nu écht een leuke week van ging maken. Hoppa. Schop onder mijn kont. Ik begon met een rondje hardlopen. Al was het toen al 1 uur ’s middags, want ik weet niet wat het is hoor, ik ben altijd al mijn hardloopspullen kwijt en terwijl ik zoek naar mijn schoenen raak ik weer afgeleid door andere dingen en voor ik het weet is ineens mijn halve dag weg. Als je ergens leest dat hardlopen rustgevend is: het zijn allemaal leugens. De rest van de dag ben ik lekker in de keuken bezig geweest met het uitwerken van nieuwe recepten voor mijn blog. Dat vind ik het allerrrleukste om te doen. ’s Avonds deed ik met Steve de monster-afwas (alweer ja, ik leer het echt niet). Dat vind ik het allerrrstomste om te doen.

Dinsdag

weekoverzicht: dinsdag

Ik begon met het regelen van wat blog-dingen. Ik zette de winactie online (je kan nog tot en met vandaag meedoen!). En ging vervolgens de stad in om mijn kraampje weer aan te vullen. Ik kocht twee schattige mini-beeldjes voor in mijn letterbak, voor 35 cent per stuk. Ik had niet eens belachelijk veel gedaan deze dag, maar toch zat mijn hoofd proppievol dus kon ik verder niets nuttigs meer doen. Ik rende alleen nog snel naar de supermarkt om gekruide aardappels (uit een zakje) en vegaburgers (uit een bakje) van De Vegetarische Slager te kopen zodat ik toch nog zelf kon koken zonder al te veel moeite voor te doen. Normaal kook zo veel mogelijk from scratch, maar soms is lekker makkelijk doen ook wel eens fijn.

Woensdag

weekoverzicht: woensdag

Weer een rondje hardlopen, het was zwaar maar het ging supergoed en ik was heel trots op mijzelf. Ik maakte een witlofsalade en belde ondertussen heen en weer. Voor een aanvraag van iets had ik een bevestiging nodig dat ik een ‘functiebeperking’ heb en moest daarvoor naar de huisarts. Ik krijg dan meteen het gevoel dat ik een dwangbuis kan worden opgenomen, want het klinkt allemaal zo zwaar. Joe ik heb alleen maar een warrig hoofd en ben een beetje hyperdepieper hoor. (Ha nee je snapt ook wel dat ADHD wat ingewikkelder dan dat is hè, voordat ik kritische mailtjes krijg.) Verder klikte wat rond in de webshop van De Vegetarische Slager. Ik ben groot fan van hun producten en blog/Instagram er wel eens over, en toen mocht ik als bedankje iets uitzoeken. Hoe lief! Echt heel leuk.

Donderdag

weekoverzicht: studielink

Whoeoe, donderdag was een goede dag, ik kreeg allemaal goed blog-nieuws binnen en dat maakte mij very happy. Vervolgens kreeg ik ook een telefoontje dat iemand mijn camera bij Jouw Marktkraam wilde kopen. Ik raak steeds meer spullen kwijt en dat is zo’n fijn gevoel. Ook schreef ik mij officieel in voor de master Positieve Psychologie & Technologie en dat vond ik stiekem best spannend omdat het nu echt officieel is dat ik toch nog een jaar ga studeren, ieh. ‘Ga ik dit ECHT doen?!’ vroeg ik aan mijzelf, met een vleugje bindingsangst. En klikte toen maar gewoon op de inschrijf-knop. Waarschijnlijk lees je over een half jaar iets op mijn blog dat ik er heel veel spijt van heb. En over een jaar dat ik zo blij ben dat ik het toch heb gedaan. En daar gaat het uiteindelijk om, toch?

Vrijdag

weekoverzicht: vrijdag

Bloggen, bloggen! Mijn moeder kwam ’s middags langs dus ik sjeesde door het huis om een beetje op te ruimen. Én haalde onkruid tussen de tegels weg terwijl ik met de buurvrouw kletste. Mijn moeder had nog wat spullen die ze niet meer hoefde en aan mij doneerde voor mijn kraampje, yes! Mijn kraam staat inmiddels helemaal volgestouwd zoals je kan zien. Toen we alles hadden afgeleverd, gingen we door naar de Gamma om een dakgootje voor mijn regenton te fixen. Een klein jongetje vroeg of wij mannen waren, want blijkbaar kunnen alleen mannen dakgootjes fixen. Onzin! Seksisme! Maar uiteindelijk stond ik achter het aanrecht een risotto te koken en deed Steve het meeste werk voor de dakgoot. Na het eten ging ik door naar de stad voor wijntjes met een vriend en wellicht was ik iets te enthousiast met de wijn.

Zaterdag

weekoverzicht: logeerkonijn

Ik deed met mijn brakke hoofd de deur open voor de bezorger, want mijn pakket van De Vegetarische Slager kwam binnen. Whoeee, vega food galore! Daarna ben ik snel mijn bed weer in gekropen. Wij mogen trouwens een weekje op Jimmy passen! Misschien ken je hem nog wel onder zijn oude naam Sir James Hopsalot? Hij is de ex van Bunny von D nadat ze keihard gingen vechten en Bunny met spoed naar de dierenarts moest voor hechtingen. Wat een drama. Gelukkig wilde de moeder van Steve Jimmy maar al te graag in huis nemen. Inmiddels gaat het supergoed met hem; hij is BFF’s met een kat en doet elke ochtend gekke sprongen. Bij ons mag hij een weekje in Bunny’s oude buitenhok verblijven. Om en om mogen ze buiten spelen, om een herhaling van bloederige taferelen te voorkomen.

Wil je live updates van wat ik nog meer doe in het dagelijks leven? Bijvoorbeeld de klusavonturen met mijn moeder in de Gamma of Bunny die mij konijnenkusjes geeft; volg mij dan op Snapchat (ikbenirisniet). Waarschuwing: blijkbaar praat ik heel schattig en vreemd en kan je vervolgens mijn blogteksten nooit meer met een normale leesstem in je hoofd lezen. Spiet mie donders! (Grapje het valt mee hoor, ik doe heel erg mijn best om in Algemeen Beschaafd Nederland te praten, maar dat vind ik wel heeeeel moeilijk.)

Back to Top