Weekoverzicht: bagels, soepballen & fietsen met een konijn

In mijn nieuwste weekoverzicht geef ik je een kijkje in mijn superspannende leven! Ik fietste als een ninja turtle door het chaotische verkeer en at vooral heel veel lekker eten. Dat, en nog meer highlights, lees je in de blogpost van vandaag.

Zondag

weekoverzicht: zondag Voor het eerst fietste ik alleen naar de stad. Ook nog met een popuptentje op mijn rug. In gedachten was ik een ninja turtle die niet bang werd van chaotische verkeerssituaties. Ondertussen fietste ik door rood, blijkbaar stond op de desbetreffende plek een stoplicht, had ik niet eens gezien. KIJK dit bedoel ik dus met een gevaar op de weg te zijn. Maar het was het allemaal waard, ik had namelijk een lunchdate bij Bagels & Beans met Michelle die mijn festivaltentje overnam. Met Michelle is het altijd gezellig, net alsof ik haar al járen ken, ook al hebben we nog maar twee keer met elkaar afgesproken. ’s Avonds bestelde ik sushi, er ging van alles mis. Wat ik in het Engels uit moest leggen aan een meneer die ik nauwelijks kon verstaan omdat zijn Engels zo slecht was. Gelukkig kreeg ik als excuses kreeg een bakje zalmsalade. Bij mijn vegetarische sushi. Ja echt. Maar daar kon ik de buurvrouw weer mee blij maken, dus mij hoor je niet klagen.

Maandag

weekoverzicht: maandag

De dag begon met Bunny von D knuffels! Buiten had ik een snel ontbijtje om daarna te gaan hardlopen. De Spotify Running functie is zó handig, het hardlopen ging nog nooit zo goed. Je krijgt dan muziek te horen dat qua ritme op je looptempo is afgestemd. Het enige nadeel is dat het wel veel data kost, zo jammer. En oeps, toen zat ik zo ineens alweer bij Bagels & Beans. Nouja, ik ga ook nooit op vakantie. Deze keer was ik mijn cadeaubonnen niet vergeten en at ik de avocadobagel met Steve. Ik ben zo blij dat hij niet meer zo veel hoeft te werken, mijn zomervakantie is nu een stuk gezelliger! ’s Avonds kwam de moeder van Steve op bezoek om logeerkonijn Jimmy weer op te halen, ahh.. Maar ergens ook wel goed, want afgelopen week kruisten ze per ongeluk hun paden en kon ik nog net mijn hand tussen ze steken terwijl ze elkaar wilden aanvallen. Bunny von D nam een hapje uit mijn vinger. Maar liever dat dan dat ze een hapje uit het logeerkonijn nam.

Dinsdag

weekoverzicht: dinsdag

Lekker extreem vroeg opstaan omdat we een afspraak hadden voor grof vuil dat opgehaald zou worden. Dat waren we natúúrlijk vergeten om de avond van te voren aan de straat te zetten. Volgens mij is mijn vergeetachtigheid besmettelijk, sorry Steve. Gelukkig willen we geen kinderen, die zouden we constant alleen achterlaten in de supermarkt. Verder bracht ik twee typemachines naar mijn kraam, ik vind ze héél mooi, maar ze staan alleen maar stof te verzamelen en dat is ook zonde. En ik verlengde de huur van mijn kraam weer voor een week. Ik ben nu al vijf weken spullen aan het verkopen en ik verzamel nog steeds nieuwe dingen om te verkopen, erg toch? Met Steve at ik een ijsje, als lunch maakte ik vanallesdatiknoginhuishad-noodles met vega gamba’s. En ik kreeg een mooi pakketje van Project Pepper dat de eigenaresse persoonlijk kwam brengen, leuk!

Woensdag

 

weekoverzicht: foto's maken van eten

Precies om 9 uur nam ik met mijn kopje koffie achter mijn computer plaats. Even voelde het alsof ik een echte kantoorbaan had. De laatste tijd kan ik mij niet zo goed concentreren, vandaar dat er even wat minder blogposts online kwamen want het schrijven lukte gewoon niet zo goed met een hyperhoofd. Maar nu ging het weer goed! Ik zat lekker in de schrijfflow, schreef drie blogposts, maakte een broodje en maakte daar gelijk foto’s van voor mijn blog. Toen mijn hoofd ’s middags vol begon te raken ben ik gaan hardlopen. Alweer vijf kilometer zonder wandelpauzes, oeh yeah. Ik deed nog wat kleine dingetjes voor mijn blog, maakte avondeten en kon toen de hele avond bankhangen zonder me kriebelig te voelen yesss.

Donderdag

weekoverzicht: donderdag

Bunny voelde zich sinds gisterenavond niet zo lekker. Ik merk het meteen als er iets met haar aan de hand is. Ook ’s ochtends ging het nog niet goed. We konden gelukkig snel terecht bij de dierenarts, maar het viel allemaal mee. Ze at nog steeds wel een beetje en haar darmen lagen niet stil (dat is heel gevaarlijk bij nijnies!), waarschijnlijk had ze buikpijn door het verharen. We kregen pijnstillers mee en tegen het eind van de middag was Bunny von D weer helemaal de oude en zat ze weer lekker hooi te eten. Pfiew! Dit was ook de dag dat Bunny von D voor het eerst meeging op de fiets, spannend! Ik dacht dat dat een hele toestand zou worden, maar uiteindelijk was ze minder bang dan in de auto. Ze is zo badass. Bij Jouw Marktkraam kocht ik deze dag ook wat leuke dingetjes voor mini-prijsjes, afgelopen vrijdag kon je mijn shoplog hiervan zien.

Vrijdag

weekoverzicht: vrijdag

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds had ik mij opgesloten in mijn bloggershol. Ik ging aan het werk voor de HEMA blog en voor mijn eigen blog. En ik deed reuze spannende bloggersdingen, zoals mailtjes sturen en foto’s uitzoeken. Het hoogtepunt van mijn dag was de gele soep die ik maakte: LEKKER! Met als ingrediënten: ui, knoflook, gele paprika, gele courgette, (heel veel) kerrie, kukurma, kampot peper, tabasco en citroensap.

Zaterdag

weekoverzicht: zaterdag

Ik ronde mijn artikel voor HEMA af en ondertussen kreeg ik ander goed blog-nieuws. Yes yes, ik vind het zo leuk om te bloggen. En ik moet een beetje huilen dat mijn zomervakantie bijna voorbij is en straks weer hard aan de studie moet. Misschien is het handig dat ik dan een plan bedenk hoe ik dat ga combineren met bloggen. Nouja, we zien het wel. Toen Steve thuis kwam van zijn werk maakte scones en lemon curd. Ik was alleen vergeten dat ik nog steeds in een walgen-van-ei-fase zit dus toen kon ik helemaal niet van mijn zelfgemaakte lemon curd genieten, stom. ’s Avonds laat maakte ik voor het eerst soep met soepballen van vers vega-gehakt. En dat is dus superlekker! En we keken de film Enemy. Die heel vaag was, maar wel heel tof. En nu ik de film helemaal begrijp door dit filmpje (let op: heftig spoiler alert!) vind ik hem nog toffer.

En dat was weer een week uit mijn zomervakantie-leven! Ik kan hier wel aan wennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

31 reacties op “Weekoverzicht: bagels, soepballen & fietsen met een konijn

 1. Daphne schreef:

  Ik vind het ook zooo jammer dat de vakantie bijna voorbij is. Alhoewel ik gewoon gewoon gewerkt heb deze zomer, lijkt het toch alsof ik meer tijd dan ooit heb. Ik weet niet of het ooit nog lukt om terug in een ritme te komen, haha. Leuk overzicht! Gelukkig is het konijntje weer beter.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah ja ik ook hoor! En ik zie het studeren ook nog even helemaal niet zitten haha.

   | Reageer op deze reactie
 2. Godelieve schreef:

  Een leuk weekoverzicht om te zien en te lezen weer Iris.
  Gelukkig gaat het weer beter met Bunny 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Kim schreef:

  Heel leuk om te zien. 🙂 Fijn dat Bunny Von D weer helemaal is ‘goedgekeurd’ en het waarschijnlijk kwam door het verharen. Al is dat natuurlijk nog niet fijn, maar het is ‘fijner’ dan dat er iets ergs aan de hand zou zijn.

  | Reageer op deze reactie
 4. Ruby schreef:

  Enemy is echt de raarste film ooit! Ik had het ook echt niet begrepen zonder dat begeleidende filmpje :’D raar eigenlijk, dat je een film kijkt en er helemaal niets van snapt, vervolgens iets moet kijken om het wel te begrijpen en dat het dan heel erg geweldig blijkt te zijn.
  En ik ben jaloers op je tomaten! Mijn cherrytomaten ( het enige plantje wat het overleeft heeft) worden gigantisch maar helaas nog niet rood, ziet er zo lekker uit!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja gek inderdaad! Ik begreep de grote lijnen wel maar ik raakte steeds in de war door die sleutel en die spinnen, en van het einde snapte ik al helemaal niets. Maar nu gelukkig wel, handig zulke uitlegfilmpjes! Bij mijn zijn de cherrytomaten ook maar één van de weinige planten die het goed doet trouwens hihi. En mijn courgetteplant! Maar daar zaten nu ook ineens rottende courgettes aan zag ik, boehoe.

   | Reageer op deze reactie
 5. Marion schreef:

  Nou, nou is het genoeg geweest met Bunny von D en haar lichamelijke pijntjes. Ik verklaar haar nu voor de rest van 2015 kerngezond. Here we go! Lieve hunnybunny.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nou precies! Arm ding is het ook. Gelukkig was dit maar iets kleins, uiteindelijk hadden we er helemaal niet voor naar de dierenarts hoeven te gaan omdat ze alweer zo snel opknapte. Maar ik ga toch liever een keer te vaak dan te weinig als overbezorgde bunnymama haha. Bunny von D zegt dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 6. Maartje schreef:

  Ziet er leuk uit! Ik moet inderdaad ook nog gaan bedenken hoe ik bloggen ga combineren met studie.. Ik vind het allebei zo leuk! Overigens, ik heb nu helemaal trek in lemon curd.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nou ik heb nog een hele grote schaal in de koelkast staan haha! Ik had de hoeveelheid niet helemaal goed ingeschat. Als ik het naar je kon teleporteren had ik dat gedaan 😉

   | Reageer op deze reactie
 7. Anna schreef:

  Jaaa, zomer-leven <3! Zo fijn, al die etentjes bij Bagels & Beans. Heerlijke plek om te lunchen. En pff, wat een actie van de sushi meneer bij je vegetarische bestelling. Oeps!

  | Reageer op deze reactie
 8. Brenda (kookt) schreef:

  Hi Iris, wat jammer dat je niet van de lemon curd kon genieten… het is zoo lekker! Op dit moment ben ik ook niet zo van de eieren, maar lemon curd gaat er altijd in.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa het was ook écht heel lekker! Ik heb er twee scones mee gegeten. Tot ik mij ineens weer realiseerde dat ik half-rauw ei aan het eten was haha, het zit echt tussen mijn oren. Gelukkig vindt mijn vriend het heel lekker, dus het komt sowieso op 😉 Bedankt voor je makkelijke recept, het was in één keer gelukt terwijl ik het nog nooit eerder had gemaakt!

   | Reageer op deze reactie
 9. Naomi schreef:

  Jij kan altijd zo leuk en enthousiast schrijven! Word er helemaal blij van.

  Dat Bunny Von D badass was wisten we al, maar dat ze zo mee op de fiets gaat vind ik wel echt knap hoor! Super bunny is het!

  Ben nu wel benieuwd naar alle spannende en geheimzinnige dingetjes die gaan gebeuren! 😉

  | Reageer op deze reactie
 10. Michelle schreef:

  Wat trek ik weer een ongelofelijke derp-face mygod. Zo trots op je fiets-skills Iris, haha! En ja het was weer gezellig <3. OEH OEH en je tentje heeft het goed gedaan hoor! 😀
  Dat blogplan, daar moet ik ook maar eens mee aan de slag, oef!

  | Reageer op deze reactie
 11. Marlijn schreef:

  Wat is bunny vond D ook een waar fotomodel. Bagel en Beans zit hier ook in de stad, op 2 minuut loopafstand van mijn huis maar ik ben er nog nooit geweest. Misschien toch eens gaan lunchen. Hopelijk draait je kraampje deze week ook weer goed 😀

  | Reageer op deze reactie
 12. Iris schreef:

  Je herinnert me eraan dat ik ook maar eens moet gaan denken hoe ik bloggen met school moet gaan combineren, aangezien dat nooit helemaal soepel verliep. Maar ja, bloggen gaat nu eenmaal voor.

  | Reageer op deze reactie
 13. Mira schreef:

  Wat een geweldige foto’s maak je toch altijd en wat eet je heerlijke dingen!

  | Reageer op deze reactie
 14. Mascha schreef:

  aan de ene kant heb ik echt super veel zin om weer in het ritme te komen, maar tegen studeren zie ik wel een beetje op hoor. ik zit ook in een lekker blogritme en dat zou ik nog wel een paar weken willen volhouden, Hmm.. de laatste twee weken van mijn vakantie maar fulltime er aan werken. ( plus de lijst met klusjes die ik nog moet doen..) dan zit dat ritme er alvast in 😉

  Omg die soep ziet er trouwens vet lekker uit ^^ ennuh.. die film gaat .. jawel op mijn to-watch list

  | Reageer op deze reactie
 15. Goede week zo te lezen. Ik heb vorig jaar Enemy gezien in een heel klein indie-bioscoopje in New York (zo een met een tafeltje en waar je eten kan bestellen), en vond hem ook echt bizar vaag. Maar juist daarom ook wel weer gaaf ofzo.

  | Reageer op deze reactie
 16. Brechtje schreef:

  Ugh, ik begrijp je helemaal, ik zie studeren ook nog even niet zitten. Het lukte me net om een dag helemaal niks te doen. Is normaal niet mijn sterkste punt, word ik erg onrustig van. 😛 Maar goed, nog lekker twee weekjes inderdaad! Je weekoverzichten zijn echt leuk, je schrijft zo enthousiast! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Kelly schreef:

  Wat een geweldige foto’s <3 en Enemy snapte ik toen der tijd ook echt niks van. Het frustreerde mij totdat ik het filmpje tegenkwam!

  | Reageer op deze reactie
 18. Simone schreef:

  Wat een heerlijk weekoverzicht weer. Ik geniet er altijd weer van om deze te lezen. En ik lag echt strike om ‘Bunny von D is zo badass!’ 😂 Supercool! Mijn kat is sinds een grote operatie als de door voor de auto. Echt zo zielig. Maar met een kat op de fiets zie ik toch net niet goed gaan, haha.

  | Reageer op deze reactie
 19. Annelies schreef:

  Wat een fijn weekoverzicht! Gave typemachine trouwens. Do want! Waar heb je die op de kop getikt?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Marktplaats! Ik had hem in mijn kraampje gezet omdat ik er toch niets meer mee deed en dat vond ik ook zo zonde, hij werd gelijk dezelfde dag nog verkocht! Ik heb er nog één in mijn kraampje staan in een oranje/geel kleur 🙂 Die had ik bij de kringloop gevonden. Kringloopwinkels staan er vol mee, als je goed zoekt 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Annelies schreef:

    Dat blauwe kleurtje is zo fijn! Heel gaaf. Ik ga toch eens wat vaker de kringloop binnenlopen als daar zulke mooie vondsten liggen. 🙂

    | Reageer op deze reactie
Back to Top