Weekoverzicht: 50 km fietsen, nieuw shirt & lieve dieren

Dit deed ik deze week:

Zondag

rode pepers

Kijk, hoe mooi mijn pepers het doen! Ik ben trots.

Maandag

uiteten

Al twee maanden keek ik er naar uit om uiteten te gaan met Steve. We hadden nog VVV-bonnen van een onderzoek waar we aan mee hadden gedaan. Bij al mijn lievelingsrestaurants kan je die blijkbaar niet gebruiken als betaalmiddel, dus werd het Humphrey’s. We gingen er in de knetterharde regen naar toe en in het restaurant kletste iedereen door elkaar. Mijn hoofd raakte helemaal in de war (PRIKKELSSS) en het eten was wel-oké-maar-niet-bijzonder-goed. Dus dat was allemaal een beetje jammer. Gelukkig was er wijn. Ik hoop dat we het snel over gaan doen bij Het Paradijs, dat is een supermooi restaurant met veel rustige zithoekjes en honderd planten. Een stuk vriendelijker voor confetti-hoofden.

Dinsdag

poncho voor op de fiets

Nadat ik gisteren door de regen had gefietst en zeik- en zeiknat was, werd het mijn doel voor deze dag om een poncho te kopen. Zo één met van die elastieken aan de binnenkant voor je handen voor als je aan het fietsen bent. Om een afdakje voor je benen te maken. Het werd een afzichtelijke knàlrood ding. Maar hopelijk ben ik dankbaar voor mijn aankoop als ik eens door de regen naar een college moet. Die kocht ik trouwens bij Bever, wat een leuke winkel is dat! Ik ga nooit kamperen, maar toch wilde ik àlles kopen. Zakmessen, meeneemservies zo licht als een veertje, hippe rugtassen en kompassen. Ik zou er bijna voor gaan kamperen zodat ik een goed excuus heb om al die dingen aan te schaffen. Maar ik hield het bij een lelijke poncho. Ook vulde ik mijn kraampje weer aan en verlengde ik de huur. De spullen die er al vanaf het begin lagen, haalde ik weg. Dat waren vooral veel kleren. Die mogen naar de kringloop!

Woensdag

fietsen

Het was mijn idee om te fiets op bezoek te gaan bij mijn moeder. Mijn thuishaven ligt circa 25 kilometer hier vandaan, dus Steve en ik fietsten die dag maar liefst 50 kilometer. We kwamen onderweg honderd koeien tegen en die heb ik allemaal met veel enthousiasme op Snapchat vastgelegd. Fietsen met Iris gaat ongeveer zo: “KIJK EEN SCHAAP” “oooh pony’s!” “Koe koe koe!” “IK BEN ZO BLIJ” “KIJK nog meer koeien!” *buiten adem* “Zijn we er al bijna?”. En “Oh ik weet een binnendoor-weg!” om vervolgens behoorlijk om te fietsen. Bij mijn moeder hebben we in de tuin gezeten en aten we pasta met bloemkool, rode ui en truffelroomsaus uit de oven. Lekker!

Donderdag

spullen verkopen

Man, wat voelde ik me ellendig. Ik ben een paar maanden geleden gestopt met de pil. Hoooo nee niet voor baby’s, hell to the no, maar omdat het volstoppen van mijn lichaam met hormonen mij als wannabe-hippie steeds meer tegen ging staan. Wat allemaal leuk en aardig is, behalve in tijden van PMS. Wàt een ellende. Ik heb vooral jammerend in bed geleden terwijl ik mezelf volpropte met paracetamol. Ik kreeg mezelf nog wel zo ver om nog wat spulletjes uit te zoeken voor mijn kraam. Ik voel me altijd wat geïntimideerd door de mooie kraam naast die van mij, dus ik ben ook wat meer mijn best gaan doen. Van een oude Flow-kalender maakte ik labels voor de prijsstickers. En ik verbaas me nog steeds over de grote hoeveelheid meuk-waar-ik-niets-mee-doe in mijn huis.

Vrijdag

citroentaart

Ik voelde me nog steeds niet zo fit, bleh. Niet leuk. Ik kon nog net een korte blogpost uit mijn vingers krijgen en ben toen met Steve een blijmaak-taartje gaan bakken. Het werd de Italiaanse citroentaart van De Groene Meisjes. Makkelijk om te maken en súperlekker! We aten het taartje in één keer op, woops. ’s Avonds wilde ik groentesoep maken, maar toen de bouillon op het vuur stond, kwam ik erachter dat ik helemaal geen soepgroente in huis had. Dus toen aten we heel sneu bouillon met vermicelli. Ik voelde me net Sonja Bakker. Als ik niet die middag ervoor een halve taart had weggewerkt.

Zaterdag

nieuw shirt

Mijn nieuwe shirt van mijn allerfavorietstemerk werd bezorgd en hij is zo mooi! Ook bestelde ik mijn overpriced studieboeken voor het eerste kwartiel van mijn master. Auw. En ik begon behoorlijk te paniekeren dat ik nog maar één week zomervakantie over heb. Ik heb een beetje super-ADHD de laatste tijd, mocht dat nog niet uit de voorgaande tekst duidelijk zijn geworden, en dat lijkt me niet heel handig om het collegejaar mee te beginnen. Aaahhh. Het kost me alle moeite van de wereld om meer dan twee zinnen achterelkaar te typen. Als jullie ergens nog een beetje concentratie over hebben, willen jullie het dan aan mij doneren? Hopelijk wordt het straks beter als ik weer structuur in mijn dagen heb.

Edit: Ojee, ik zie nu pas dat deze blogpost helemaal geen foto van het leukste konijn van de wereld bevat. Dat kan natuurlijk niet. Hier is een bonus-foto. Vanochtend gemaakt toen we allebei nog slaperig waren. Lief hè?

bunny

Ik wens jullie een hele fijne week!

Back to Top