Weekoverzicht: Uiteten deel twee & Amsterdam

Een beetje sip ben ik wel, nu de zomervakantie is afgelopen. Vooral nu ik mij besef dat dit (als het goed is!) mijn allerlaatste zomervakantie ooit was. Laat het laatste jaar studeren nu ook maar beginnen. Des te eerder dat het voorbij is. Maar eerst nog even terugblikken naar de laatste week uit mijn zomervakantie:

Zondag

aardbeien

Het was een typische luie zondag. Nu kan het nog even. De laatste week van de zomervakantie is met deze dag namelijk in gegaan! We aten aardbeien, keken films en maakten de bulgursalade die nooit gaat vervelen. Deze keer met geroosterde aubergine uit de oven met pijnboompitjes, sumac en yoghurt. Mm..

Maandag

hardlopen enzo

Fijn rondje hardlopen! Ik heb er steeds meer plezier in nu mijn conditie wat minder desastreus is. Het vijf kilometer achterelkaar hardlopen (zonder looppauze!) gaat me steeds makkelijker af, maar ik merk wel dat de uitdaging daardoor wegvalt. Dus wellicht wordt het nu tijd om met een schema op te bouwen naar de tien kilometer? Whoa, het klinkt allemaal zo onmogelijk. Maar ik moet zeggen dat vijf kilometer in het begin ook net zo onmogelijk klonk. Ik kan mij nog goed herinneren dat de eerste keer dat ik ging hardlopen ik net één minuut achterelkaar kon hardlopen. Dat is nu wel anders gelukkig. ’s Middags bezocht ik de kringloopwinkel Het Goed, maar er was maar weinig leuks en de prijzen waren veel te hoog. Zo jammer!

Dinsdag

jouw marktkraam enschede

Hop hop, op naar Jouw Marktkraam. Ik had allemaal schattige bloemen-print-meuk en Flow’s verzameld en maakte mijn kraampje mooi. Dat bleek een goede zet te zijn, want deze week heb ik enorm veel verkocht! Mijn opbrengst zit inmiddels op meer dan 600 euro (!!!), dus het gaat lekker. Jup, mijn huis is nog steeds niet leeg én ik heb nog een hele doos met spullen staan die ik nog wil verkopen. Het werkt verslavend en therapeutisch tegelijk.

Woensdag

bunny speelt verstoppertje

Vandaag zouden we naar de harige koeien in het Witte Veen gaan, maar op de één of andere manier is dat plan altijd gedoemd te mislukken. De eerste keer dat we er naar toe zouden gaan, vond ik ineens babykatjes in mijn tuin. Deze keer verwachtte ik een telefoontje, maar die kwam maar niet en uiteindelijk was het te laat om nog naar de koeien te gaan. Bummer! Uiteindelijk heb ik niet veel bijzonders gedaan, ik beantwoordde wat mailtjes en ruimde wat op. Bunny von D speelde ondertussen verstoppertje. Spannend weekoverzicht is dit tot nu toe, of niet?

Donderdag

het paradijs enschede

Yes, uiteten deel twee! Vorige week waren we al uiteten geweest, maar dat was niet zo’n succes. Ik was superintens teleurgesteld dus vandaag deden we het weer over. Kan het ons wat schelen, we gaan ook niet op vakantie. (Dit excuus gebruik ik veel te vaak.) Deze keer gingen we naar mijn lievelingsrestaurant Het Paradijs en het was zó leuk. Ik houd van de hippie-sfeer van dat restaurant, je voelt je er gelijk thuis. Vooraf had ik de paddestoelen uit de oven, als hoofdgerecht de vegetarische burger van tomaat en als nagerecht brownies. Later als ik rijk minder arm ben, ga ik hier elke week uiteten.

Vrijdag

amsterdam

Met mijn moeder ging ik een dagje naar Amsterdam. Als echte dagjesmensen waren we een half uur te vroeg op het station met onze goedkope treinkaartjes (inclusief waardebon voor gratis koffie bij de Kiosk) en papieren plattegrond. Vijf minuten voordat de trein vertrok kwamen we erachter dat de treinkaartjes alleen in weekenden geldig waren. Oeps. Met een kleine vertraging is het uiteindelijk wel gelukt om in Amsterdam aan te komen en het was leuk! We aten bij Instock, ontsnapten aan de drukte in Hortus Botanicus en kochten thee bij Tea Bar. Amsterdam is een mooie stad waar je je nooit hoeft te vervelen, maar eenmaal weer thuis was ik toch wel erg blij dat ik hier woon en niet daar.

Zaterdag

ijsje

Gisteren was ik compleet overprikkeld thuis gekomen, zelfs het gefluit van de vogels deed pijn in mijn hoofd. (Ik ben nu stiekem toch wel weer aan het overwegen om zo’n veel te dure noise canceling koptelefoon te kopen..) The day after deed ik dan ook niet veel, want ik was nog moe van de vorige dag. Ik ben réuze positief over mijn confetti-ADHD-hoofd, maar dit zijn wel dingen waar ik van kan balen. Ik bracht weer wat spulletjes naar mijn kraampje, haalde met Steve een ijsje en maakte een hele vieze wortelsoep. ’s Avonds zat ik ultiem burgerlijk met Steve, ons konijnenkind, hapjes en een fles rode wijn op de bank. Om het compleet te maken keken we The Longest Ride. Een film die zo vreselijk veel clichés bevat dat we er vooral om hebben gelachen.

En dat was de laatste week van de zomervakantie alweer! Ik ben benieuwd hoe mijn weekoverzichten er vanaf nu uit zullen zien. Gaan jullie ook (weer) aan de studie vanaf volgende week?

Back to Top