Weekoverzicht: Uiteten deel twee & Amsterdam

Een beetje sip ben ik wel, nu de zomervakantie is afgelopen. Vooral nu ik mij besef dat dit (als het goed is!) mijn allerlaatste zomervakantie ooit was. Laat het laatste jaar studeren nu ook maar beginnen. Des te eerder dat het voorbij is. Maar eerst nog even terugblikken naar de laatste week uit mijn zomervakantie:

Zondag

aardbeien

Het was een typische luie zondag. Nu kan het nog even. De laatste week van de zomervakantie is met deze dag namelijk in gegaan! We aten aardbeien, keken films en maakten de bulgursalade die nooit gaat vervelen. Deze keer met geroosterde aubergine uit de oven met pijnboompitjes, sumac en yoghurt. Mm..

Maandag

hardlopen enzo

Fijn rondje hardlopen! Ik heb er steeds meer plezier in nu mijn conditie wat minder desastreus is. Het vijf kilometer achterelkaar hardlopen (zonder looppauze!) gaat me steeds makkelijker af, maar ik merk wel dat de uitdaging daardoor wegvalt. Dus wellicht wordt het nu tijd om met een schema op te bouwen naar de tien kilometer? Whoa, het klinkt allemaal zo onmogelijk. Maar ik moet zeggen dat vijf kilometer in het begin ook net zo onmogelijk klonk. Ik kan mij nog goed herinneren dat de eerste keer dat ik ging hardlopen ik net één minuut achterelkaar kon hardlopen. Dat is nu wel anders gelukkig. ’s Middags bezocht ik de kringloopwinkel Het Goed, maar er was maar weinig leuks en de prijzen waren veel te hoog. Zo jammer!

Dinsdag

jouw marktkraam enschede

Hop hop, op naar Jouw Marktkraam. Ik had allemaal schattige bloemen-print-meuk en Flow’s verzameld en maakte mijn kraampje mooi. Dat bleek een goede zet te zijn, want deze week heb ik enorm veel verkocht! Mijn opbrengst zit inmiddels op meer dan 600 euro (!!!), dus het gaat lekker. Jup, mijn huis is nog steeds niet leeg én ik heb nog een hele doos met spullen staan die ik nog wil verkopen. Het werkt verslavend en therapeutisch tegelijk.

Woensdag

bunny speelt verstoppertje

Vandaag zouden we naar de harige koeien in het Witte Veen gaan, maar op de één of andere manier is dat plan altijd gedoemd te mislukken. De eerste keer dat we er naar toe zouden gaan, vond ik ineens babykatjes in mijn tuin. Deze keer verwachtte ik een telefoontje, maar die kwam maar niet en uiteindelijk was het te laat om nog naar de koeien te gaan. Bummer! Uiteindelijk heb ik niet veel bijzonders gedaan, ik beantwoordde wat mailtjes en ruimde wat op. Bunny von D speelde ondertussen verstoppertje. Spannend weekoverzicht is dit tot nu toe, of niet?

Donderdag

het paradijs enschede

Yes, uiteten deel twee! Vorige week waren we al uiteten geweest, maar dat was niet zo’n succes. Ik was superintens teleurgesteld dus vandaag deden we het weer over. Kan het ons wat schelen, we gaan ook niet op vakantie. (Dit excuus gebruik ik veel te vaak.) Deze keer gingen we naar mijn lievelingsrestaurant Het Paradijs en het was zó leuk. Ik houd van de hippie-sfeer van dat restaurant, je voelt je er gelijk thuis. Vooraf had ik de paddestoelen uit de oven, als hoofdgerecht de vegetarische burger van tomaat en als nagerecht brownies. Later als ik rijk minder arm ben, ga ik hier elke week uiteten.

Vrijdag

amsterdam

Met mijn moeder ging ik een dagje naar Amsterdam. Als echte dagjesmensen waren we een half uur te vroeg op het station met onze goedkope treinkaartjes (inclusief waardebon voor gratis koffie bij de Kiosk) en papieren plattegrond. Vijf minuten voordat de trein vertrok kwamen we erachter dat de treinkaartjes alleen in weekenden geldig waren. Oeps. Met een kleine vertraging is het uiteindelijk wel gelukt om in Amsterdam aan te komen en het was leuk! We aten bij Instock, ontsnapten aan de drukte in Hortus Botanicus en kochten thee bij Tea Bar. Amsterdam is een mooie stad waar je je nooit hoeft te vervelen, maar eenmaal weer thuis was ik toch wel erg blij dat ik hier woon en niet daar.

Zaterdag

ijsje

Gisteren was ik compleet overprikkeld thuis gekomen, zelfs het gefluit van de vogels deed pijn in mijn hoofd. (Ik ben nu stiekem toch wel weer aan het overwegen om zo’n veel te dure noise canceling koptelefoon te kopen..) The day after deed ik dan ook niet veel, want ik was nog moe van de vorige dag. Ik ben réuze positief over mijn confetti-ADHD-hoofd, maar dit zijn wel dingen waar ik van kan balen. Ik bracht weer wat spulletjes naar mijn kraampje, haalde met Steve een ijsje en maakte een hele vieze wortelsoep. ’s Avonds zat ik ultiem burgerlijk met Steve, ons konijnenkind, hapjes en een fles rode wijn op de bank. Om het compleet te maken keken we The Longest Ride. Een film die zo vreselijk veel clichés bevat dat we er vooral om hebben gelachen.

En dat was de laatste week van de zomervakantie alweer! Ik ben benieuwd hoe mijn weekoverzichten er vanaf nu uit zullen zien. Gaan jullie ook (weer) aan de studie vanaf volgende week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

39 reacties op “Weekoverzicht: Uiteten deel twee & Amsterdam

 1. chucky1012 schreef:

  Jammer voor je dat je summer holiday er weer op zit.
  Gezellig zo een leuke dag uit met je moeder.
  Fijne afsluiting dat je met je vriend uit eten was geweest.
  Pluim voor jou dat jij zoveel kilometers kan hardlopen.

  Veel succes met de studie en voordat je het weet is er een jaar voorbij 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat dacht ik toch! Zitten wel twee dure dingen bij hoor (spiegelreflexcamera en oude ipad), maar zonder die dingen zou het rond de 300 euro zitten, nog steeds veel geld vind ik! 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Romy schreef:

  Klinkt als een rustige maar leuke laatste vakantieweek! Ik ben inmiddels al een weekje begonnen met school en ik loop nu al lichtelijk te stressen, oeps. Maar doordat ik nu best ziek ben mag ik 1 uur per dag naar school en meer niet, en mag ik in het weekend elke dag 2 vakken huiswerk maken. Doordeweeks 1 vak.. Dus ik loop nu al zenuwachtig te doen of ik dit jaar wel haal, haha. Nou ja, we zien wel. Maar wow, wat veel joh, 600 euries! Jeetje! Echt onwijs goed bezig en het geld ook nog eens zo netjes op de spaarrekening zetten.. Al zou ik toch wel iets leuke ervan kopen. Niet alles opmaken, maar ik zou me niet in kunnen houden met ook maar iets kopen.. Zo ben ik dan weer 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ojee, nog maar net begonnen en nu al aan het stressen! Wat jammer. Maar ik snap het wel, ik ben ook zenuwachtig of ik mijn laatste jaar in één jaar ga halen zonder uitloop. Maar we gaan het gewoon doen, en dan zien we vanzelf wel hoe ver we komen. Toch? 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Yayitstoday schreef:

  Leuk artikel! En wat goed dat je 5km hard kan lopen, ik wil misschien ook weer beginnen… The Longest Ride lijkt me ook heel leuk!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik vond hem eigenlijk alleen leuk omdat ‘ie zo slecht is haha. Maar op IMDB heeft de film een heel hoog cijfer, dus misschien ligt het dan toch aan mij :p

   | Reageer op deze reactie
 4. Maaike schreef:

  Leuk hoor Iris! Ziet eruit als een fijne week. Ik ben gisteren naar Amsterdam geweest met mijn moeder, zo toevallig! School is helaas al wel weer 2 weken begonnen, en ik ben zo verkouden als een giraffe (ja, ik ben reuze goed in vergelijkingen maken), dus ik zie echt alweer heerlijk op tegen morgen.. Ik probeer nog iets van dezedag te maken door zielig te doen en in mijn pyjama het hele internet rond te surfen. Ik wilde een film kijken, maar Netflix bestellen blijft maar mislukken..Jij een fijne week gewenst in ieder geval!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh nooo! Ik merk ook dat ik een beetje verkouden begin te worden. Dinsdag is mijn eerste echte collegedag, zul je net zien dat ik dan ook zo verkouden van een giraffe ben 😉 Ik drink nog snel een paar liter thee! Wat hebben jullie in Amsterdam gedaan? 🙂

   | Reageer op deze reactie
   1. Maaike schreef:

    Ik hoop voor je dat je niet verkouden wordt hihi :* Ik ging heen in mijn eentje, geluncht bij De Hummus House (aanrader!!) en vervolgens naar opnames voor College Tour met Halina Reijn, in de theaterschool. Was echt een superleuke ervaring, ik wist helemaal niet dat je daarbij kon zijn 😀 En daarna met mama naar de Lush geweest (en leeggekocht, hihi), gegeten bij SLA en vervolgens nog naar Terug naar Toen in DeLaMar! Drukke dag dus, maar wel superleuk 🙂 Liefs!!

    | Reageer op deze reactie
 5. Annelies schreef:

  Zo’n Marktkraam moesten ze in België ook nog beginnen, lijkt me leuk om zo je eigen winkeltje te hebben! Oh en ik vond The longest Ride wel leuk, but I’m a sucker for Nicholas Sparks films 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   The Notebook is ook een Nicholas Sparks film toch? Want die vond ik wel leuk! Oh en van Message in a Bottle kan ik me ook herinneren dat ik die mooi vond. Maar voor de rest heb ik er niet zo veel mee, ik vind het altijd allemaal zo op elkaar lijken haha.

   | Reageer op deze reactie
   1. Annelies schreef:

    Klopt! Ja als je er één gezien hebt, heb je ze allemaal wel een beetje gezien 🙂 The best of me is ook een mooie trouwens, moest je nog eens zin hebben in een Nicholas Sparks!

    | Reageer op deze reactie
 6. Jamie schreef:

  Zie ik nou goed dat je een grijs konijnenbeeldje wegdoet?! 😮 😛

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja erg he! Maar ik heb letterlijk echt honderden konijnen-dingen (beeldjes, lampen, posters, prenten, boekjes, zelfs een gieter, you name it) in huis dus er moet echt wat van weg haha.

   | Reageer op deze reactie
 7. Naomi schreef:

  Wat een lekker weekje! Rustig maar ook leuke dingen gedaan. Morgen begint mijn laatste jaartje toegepaste psychologie. De horror ik zie op tegen het afstuderen. En en en nog 2 tentamens. O en stage lopen. Ugh stres

  | Reageer op deze reactie
 8. Michelle schreef:

  Wauw, wat gaat je kraampje goed! En wat is Het Paradijs toch leuk, ondanks de vele prikkels haha. Mocht Steve een keer liever spareribs gaan eten, je weet me te vinden! 😛

  | Reageer op deze reactie
 9. Dionne schreef:

  Leuk zo’n overzicht! Ik wil ook een ‘Jouw marktkraam’ in de buurt. Haha! Ik heb zoveel spullen die wegkunnen

  | Reageer op deze reactie
 10. Godelieve schreef:

  Ik vind het steeds zo leuk om te lezen dat je zoveel succes hebt bij Jouw Marktkraam. Het ziet er uit als een leuke laatste vakantieweek. Wat is de vakantie snel om hè Iris. Veel succes gewenst met je nieuwe studiejaar 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Claire schreef:

  Goh, die ‘jouw marktkraam’ verdient écht goed! Jammer dat we dat hier in de buurt niet hebben..

  | Reageer op deze reactie
 12. Brechtje schreef:

  Ja ik was vandaag ook wel een beetje sip, echt de laatste zondag van de vakantie, snik! Ik heb ook nog helemaal geen zin om dingen te moeten, maar we blijven positief. 🙂 Haha, de Longest Ride heb ik ook gezien met mijn vriendje, in de bioscoop zelfs haha! Heerlijke cliché film inderdaad.

  | Reageer op deze reactie
 13. Lola schreef:

  Ah leuk! Baal stiekem dat ik die Flows zelf niet in heb kunnen slaan, knip er graag plaatjes uit voor m’n penpals maar vind het zo’n ontiegelijk duur tijdschrift (tweedehands op marktplaats ook nog, vaak). Verder ziet dit eruit als een hele fijne week, vind deze overzichten sowieso altijd tof om te lezen.

  | Reageer op deze reactie
 14. Emma schreef:

  Wat gaaf dat je kraam het zo goed doet! Ik ontdekte van de week dat er in Groningen een vergelijkbaar initiatief bestaat, hier heet het Mijn Tafel. Heb alleen het idee dat het niet drukbezocht wordt, dus ik twijfel nog even of ik een keer een tafel wil huren. Heb al heel veel troepjes weggegeven of weggegooid deze zomer, dus de blijheid van het opgeruimde gevoel deel ik al wel met je haha!
  Ik ga morgen ook met mijn master beginnen! Heb er best veel zin in (mijn vakken lijken me heel interessant), maar ben al de hele dag een beetje humeurig dus ook ergens tegenzin blijkbaar 😉 Alles nieuw en ken er nog niemand, dus ben heel benieuwd. Jij ook veel succes morgen en de komende weken! Gaat vast goedkomen, afgelopen jaar heb je ook ass gekickt! 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Volgens mij doet die winkel het juist wel goed! Michelle had er voor één week een tafel en bij haar waren haar DVD’s binnen een paar dagen allemaal al weg, geloof ik. Terwijl ik nu in zes weken tijd misschien drie of vier DVD’s heb verkocht. Maar het ligt er natuurlijk ook maar net aan wie er die week de winkel binnen stapt. Hier kan je haar ervaringen lezen: deel 1 & deel 2 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Emma schreef:

    Oh dat wist ik helemaal niet! Thanks 😀 Is het overwegen wel waard. Vraag me af of ik nog een hele kraam zou kunnen vullen, dus ga het huis weer even door haha!
    En wat een leuke blog van Michelle, kende ik nog niet dus dat is ook een leuke vondst

    | Reageer op deze reactie
 15. Madelon schreef:

  Door deze post ben ik een beetje gaan zoeken wat Jouw Marktkraam is en wat een leuk concept zeg! Voor mij ook nog eens vlak in de buurt. Ik denk dat ik eens keer de boel thuis ga opruimen en wat spulletjes een tweede leven gun (: Kan ik ook ervaren hoe het zou zijn geweest als ik een winkel had haha.

  | Reageer op deze reactie
 16. Sanne schreef:

  Haha ik moest lachen om het excuus ‘ik ga niet op vakantie, dus..’ ik heb namelijk precies hetzelfde excuus gebruikt deze hele zomervakantie :’)

  Ik begin vandaag ook weer! Eerst een weekje school met heel veel werken en dan begin ik volgende week aan mijn afstudeerstage tot februari en dan ben ik klaar. Aaah ik vind het zo spannend!

  | Reageer op deze reactie
 17. Daphne schreef:

  Oh, wat tof dat die kraam zo veel opbrengt! En ha, The Longest Ride. Pracht van een film. Mijn vriend had beloofd één keer een “waardeloze meidenfilm” mee te kijken en oh, dat heeft ‘ie geweten (maar in my defense, ik wist dat ‘ie slecht was, maar niet dat ‘ie zó slecht was). En jup, ook weer aan de studie! Ik heb eindelijk mijn scriptie gehaald, dus nu nog één vak en dan ben ik afgestudeerd, aaah.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha Steve vond het ook echt vre-se-lijk, ik heb zo gelachen. En wat goed dat je je scriptie hebt gehaald. Whoeoe! Dan moet dat laatste vak ook wel lukken 😀 Fijn vooruitzicht!

   | Reageer op deze reactie
 18. Saar schreef:

  Gewoon lekker rustig die laatste vakantieweek. Het hoeft ook niet allemaal bomvol te zitten hè 🙂 Ik hoop dat je nog van je laatste zondag hebt genoten! Hier geen studie maar hopelijk snel weer aan het werk!

  | Reageer op deze reactie
 19. Robin schreef:

  veel succes met de studie!
  Donderdag is het zover en ga ik naar Zuid-Afrika voor stage! Heb er zin in maar vind het ook eng. En ik heb nu echt inpak stress!

  | Reageer op deze reactie
 20. Lotte schreef:

  Wooow hallo zeg, 600 euro! Veel etentjes bij het Paradijs zijn dat zeg! Ik wil ook dat dit concept naar Amersfoort komt, ik heb teveel zooi en ik wil er van af. (En een beetje geld er aan over houden, hehe) Je week ziet eruit als een lekker-laatste-vakantie-weekje. Spannend zeg, het laatste jaar als student! Lijkt me een hele gekke realisatie. Soms mis ik het studeren wel..de vele vakanties en vrijheid die ik had. Nu als ‘volwassene’ moet ik in februari al vrij vragen voor de zomer, kan ik niet besluiten om een dagje thuis te blijven en dat soort ongein. Ik zal er maar van genieten Iris! Veel succes op je eerste schoolweek 🙂

  | Reageer op deze reactie
 21. Ik mag vrijdag weer in de collegebanken schuiven, maar intussen moet ik nog bezig met mijn thesis. Iedere keer dat ik van jou iets lees over Mijn Marktkraam begint het zo hard bij mij te kriebelen! Ik heb in mijn hoofd al een hele lijst van spullen die we willen verkopen, dus deze week maar eens daad bij woord voegen en gaan verzamelen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja leuk!! Het is ook echt een hele leuke gezellige winkel, en de mensen zijn zo aardig. Ik kan het alleen maar toejuichen haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 22. Marlijn schreef:

  600 euro al, gaat lekker! Ik hoop dat je nog wel spullen over houdt haha. Ik heb die films laatst ook gezien, lekker gedachteloos kijken.. af en toe zijn die films best prima. Succes met je nieuwe studiejaar!

  | Reageer op deze reactie
 23. Gwendolyn schreef:

  Hahhaa ja de longest ride. MAN, ik dacht alleen maar “arme stieren, ik weet dat dit romantisch moet zijn ofzo, maar ARME STIEREN!!” Verder was het heus mindless entertainment hehe.

  | Reageer op deze reactie
 24. Eline schreef:

  Ok mijn vakantie is na deze week ook voorbij en nu wil ik zeker weten nog naar het Paradijs voor het zover is 😀

  | Reageer op deze reactie
 25. Elisa schreef:

  Ik werk nu meer dan drie jaar en die vakanties heb ik eigenlijk nog niet gemist. Meer omdat je nu lekker weg kan buiten de drukte 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top