Weekoverzicht: de eerste colleges, uiteten & gin-tonics

Het was een drukke maar leuke week! De highlights vind je in mijn nieuwste weekoverzicht:

Zondag

bulgursalade

Extreem uitslapen, veel konijntjeknuffelen en bloggen. Ik vond het een succesvolle zondag. ’s Avonds maakte ik voor de duizendste keer bulgursalade, nomnom. Met geroosterde aubergine, edelgistvlokken en za’atar.

Maandag

amandelen healthy people

Worden jullie ook altijd zo blij van maandagen? Voor mij voelt elke maandag als een frisse start van een nieuwe week waarin van alles weer mogelijk is. Ik heb dan nog de illusie dat ik die week productief ga zijn en begin vol goede moed aan to do lijstjes. Ik was aan het bloggen, stuurde mailtjes, zette iets op Marktplaats, ruimde mijn werkhok op, werd geïnterviewd via Skype en draaide wasjes. Whoa! Steve had ondertussen de eerste collegedag van zijn nieuwe master. Hij doet nu Human Factors & Engineering, fancy hè? Op de foto hierboven zie je de amandelen die ik tussendoor kocht: oh my, zó lekker! Het is van het merk Healthy People en ik kocht het gewoon bij de supermarkt.

Dinsdag

eerste schooldag

Oeh, eerste schooldag! Ik was best een beetje zenuwachtig want ik zat me alweer zorgen te maken dat iedereen elkaar al zou kennen. Maar dat was natuurlijk niet zo. Na een introductiecollege, volgde ik een hoorcollege van positieve psychologie en ik vind dat zo-zo leuk. Het ging onder andere over belangrijke studies die op het gebied van geluk zijn gedaan. Of je gelukkig wordt van geld (tot een bepaald punt wel, daarna niet meer), in hoeverre heftige levensgebeurtenissen je geluksniveau beïnvloeden (niet veel, mensen ‘bouncen’ weer terug naar hun oorspronkelijke niveau uiteindelijk) en welke factoren meespelen om gelukkig te leven. Mijn hoofd zat proppievol toen ik thuis kwam, ik ben een rondje gaan hardlopen en toen was ik weer fit!

Woensdag

vegan taart

De ochtend begon met bloggen en vervolgens stond de dag in het teken van dinnerparty-voorbereidingen. We gaven een mini-etentje maar hadden nog helemaal niet bedacht wat we wilden maken en het huis was nog één grote puinhoop. Steve maakte een taartje op basis van noten en ik maakte pompoenrisotto. En die vielen beide goed in de smaak gelukkig!

Donderdag

uiteten

De dag begon met een hoorcollege psychopathologie. In dat vak ligt de focus op stoornissen, behandelingen en hoe je een adviesgesprek voert. In de bachelor zat ook al veel psychopathologie, maar in de master gaan we er veel dieper op in wat het veel interessanter maakt. Deze keer ging het over depressies. Niet het vrolijkste onderwerp, maar wel enorm boeiend want ik denk dat bijna iedereen wel iemand kent die een depressie heeft of heeft gehad. ’s Avonds stond er gelukkig iets vrolijkers op de planning: uiteten! Samen met Steve’s vader en broertje aten we bij Al Capone in Zenderen en dat is echt een mega-aanrader. Ik heb er zó lekker gegeten! En we konden op een rustig plekje zitten dus ik was helemaal blij.

Vrijdag

studeren en pizza

’s Ochtends begon ik met een hoorcollege counseling & gespreksvoering. Het ging over motiverende gespreksvoering en welke technieken je kan gebruiken om verandering bij iemand uit te lokken. De colleges worden gegeven door twee psychologen die in de praktijk werkzaam zijn, heel leerzaam! Steve had tegelijk pauze met mij dus konden samen lunchen met goedkoop kantine-voer. Het voelde als eten bij Ikea dus ik vond het leuk. ’s Middags had ik een werkcollege van hetzelfde vak. Van kwart voor twee tot half vijf. Poe. Voor het eerst sinds een lange tijd moest ik weer gesprekjes voeren, dat voelt altijd zo onwennig, vooral met mensen die je niet kent. Maar het ging best goed! Steve had ook tot laat college, dus konden we samen weer naar huis fietsen. We waren beide zo gesloopt door de colleges; goed excuus voor pizza.

Zaterdag

selfie

Ken je die quote dat je elke dag iets moet doen dat je eng vindt? Gelukkig ben ik een mietje dus ik doe bijna elke dag wel iets wat ik eng vind, zaterdag zelfs twee dingen: ik fietste alleen naar de stad met heel veel spullen voor mijn kraampje (alles kwam goed) en ’s avonds nog een keer in het donker (en wederom kwam alles goed). Nu moet ik volgende week alleen nog voor het eerst in mijn uppie naar de uni fietsen en ik denk dat ik dan al mijn fiets-fobieën onder ogen ben gekomen. Het wordt wel wat. ’s Avonds dronk ik te veel gin-tonics met een vriendin met alle awkward gevolgen van dien. Zoals een poging tot een selfie in het donker maken maar de camera nog de verkeerde kant op hebben staan, mèt flits in een mensenmeute.

Volgens mij wordt volgende week nog drukker qua colleges, dus ik ben benieuwd hoe het dan gaat. Ik wens jullie in ieder geval een fijne week en geniet nog even van je (hopelijk) vrije zondag!

Back to Top