Weekoverzicht: de eerste colleges, uiteten & gin-tonics

Het was een drukke maar leuke week! De highlights vind je in mijn nieuwste weekoverzicht:

Zondag

bulgursalade

Extreem uitslapen, veel konijntjeknuffelen en bloggen. Ik vond het een succesvolle zondag. ’s Avonds maakte ik voor de duizendste keer bulgursalade, nomnom. Met geroosterde aubergine, edelgistvlokken en za’atar.

Maandag

amandelen healthy people

Worden jullie ook altijd zo blij van maandagen? Voor mij voelt elke maandag als een frisse start van een nieuwe week waarin van alles weer mogelijk is. Ik heb dan nog de illusie dat ik die week productief ga zijn en begin vol goede moed aan to do lijstjes. Ik was aan het bloggen, stuurde mailtjes, zette iets op Marktplaats, ruimde mijn werkhok op, werd geïnterviewd via Skype en draaide wasjes. Whoa! Steve had ondertussen de eerste collegedag van zijn nieuwe master. Hij doet nu Human Factors & Engineering, fancy hè? Op de foto hierboven zie je de amandelen die ik tussendoor kocht: oh my, zó lekker! Het is van het merk Healthy People en ik kocht het gewoon bij de supermarkt.

Dinsdag

eerste schooldag

Oeh, eerste schooldag! Ik was best een beetje zenuwachtig want ik zat me alweer zorgen te maken dat iedereen elkaar al zou kennen. Maar dat was natuurlijk niet zo. Na een introductiecollege, volgde ik een hoorcollege van positieve psychologie en ik vind dat zo-zo leuk. Het ging onder andere over belangrijke studies die op het gebied van geluk zijn gedaan. Of je gelukkig wordt van geld (tot een bepaald punt wel, daarna niet meer), in hoeverre heftige levensgebeurtenissen je geluksniveau beïnvloeden (niet veel, mensen ‘bouncen’ weer terug naar hun oorspronkelijke niveau uiteindelijk) en welke factoren meespelen om gelukkig te leven. Mijn hoofd zat proppievol toen ik thuis kwam, ik ben een rondje gaan hardlopen en toen was ik weer fit!

Woensdag

vegan taart

De ochtend begon met bloggen en vervolgens stond de dag in het teken van dinnerparty-voorbereidingen. We gaven een mini-etentje maar hadden nog helemaal niet bedacht wat we wilden maken en het huis was nog één grote puinhoop. Steve maakte een taartje op basis van noten en ik maakte pompoenrisotto. En die vielen beide goed in de smaak gelukkig!

Donderdag

uiteten

De dag begon met een hoorcollege psychopathologie. In dat vak ligt de focus op stoornissen, behandelingen en hoe je een adviesgesprek voert. In de bachelor zat ook al veel psychopathologie, maar in de master gaan we er veel dieper op in wat het veel interessanter maakt. Deze keer ging het over depressies. Niet het vrolijkste onderwerp, maar wel enorm boeiend want ik denk dat bijna iedereen wel iemand kent die een depressie heeft of heeft gehad. ’s Avonds stond er gelukkig iets vrolijkers op de planning: uiteten! Samen met Steve’s vader en broertje aten we bij Al Capone in Zenderen en dat is echt een mega-aanrader. Ik heb er zó lekker gegeten! En we konden op een rustig plekje zitten dus ik was helemaal blij.

Vrijdag

studeren en pizza

’s Ochtends begon ik met een hoorcollege counseling & gespreksvoering. Het ging over motiverende gespreksvoering en welke technieken je kan gebruiken om verandering bij iemand uit te lokken. De colleges worden gegeven door twee psychologen die in de praktijk werkzaam zijn, heel leerzaam! Steve had tegelijk pauze met mij dus konden samen lunchen met goedkoop kantine-voer. Het voelde als eten bij Ikea dus ik vond het leuk. ’s Middags had ik een werkcollege van hetzelfde vak. Van kwart voor twee tot half vijf. Poe. Voor het eerst sinds een lange tijd moest ik weer gesprekjes voeren, dat voelt altijd zo onwennig, vooral met mensen die je niet kent. Maar het ging best goed! Steve had ook tot laat college, dus konden we samen weer naar huis fietsen. We waren beide zo gesloopt door de colleges; goed excuus voor pizza.

Zaterdag

selfie

Ken je die quote dat je elke dag iets moet doen dat je eng vindt? Gelukkig ben ik een mietje dus ik doe bijna elke dag wel iets wat ik eng vind, zaterdag zelfs twee dingen: ik fietste alleen naar de stad met heel veel spullen voor mijn kraampje (alles kwam goed) en ’s avonds nog een keer in het donker (en wederom kwam alles goed). Nu moet ik volgende week alleen nog voor het eerst in mijn uppie naar de uni fietsen en ik denk dat ik dan al mijn fiets-fobieën onder ogen ben gekomen. Het wordt wel wat. ’s Avonds dronk ik te veel gin-tonics met een vriendin met alle awkward gevolgen van dien. Zoals een poging tot een selfie in het donker maken maar de camera nog de verkeerde kant op hebben staan, mèt flits in een mensenmeute.

Volgens mij wordt volgende week nog drukker qua colleges, dus ik ben benieuwd hoe het dan gaat. Ik wens jullie in ieder geval een fijne week en geniet nog even van je (hopelijk) vrije zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

39 reacties op “Weekoverzicht: de eerste colleges, uiteten & gin-tonics

 1. Claire schreef:

  Wat leuk, dat positieve psychologie. Ik ben net begonnen met mijn studie Toegepaste Psychologie, dus dat soort onderwerpen interesseren mij altijd, haha. En al dat eten ziet er echt lekker uit 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk, dat heb ik ook een jaar gedaan! In een ver verleden :p

   | Reageer op deze reactie
 2. Marion schreef:

  Hahahahaha! Nooit een selfie maken na teveel gin-tonic. Hihihihi! Ik zie het voor me. Ik ben benieuwd naar die burgers van de Vega Slager.

  | Reageer op deze reactie
 3. Ester schreef:

  Ik wil net als jij zo positief denken over de maandag. Ik denk iedere zondagavond “we moeten weer” en dat denk ik niet omdat ik mijn werk zo erg vind (alles behalve), maar omdat ik me in het weekend afzonder en maandag lesgeven iets is met veel mensen. Dus dan denk ik “oh jee, straks moet ik weer iets boeiends vertellen en iedereen kijkt naar me”. Gewoon denken “we gaan weer een frisse start maken” is eigenlijk een stuk opbeurender (het rode lijntje onder dat woord zegt dat het geen woord is, ik vind van wel). En mijn roostermaker vind het altijd leuk om het liefst 50% van alle lessen die ik heb in de maandag te proppen. Vind ik heel flauw.

  | Reageer op deze reactie
 4. Iris schreef:

  Helaas ben ik niet zo dol op maandagen. Voor mij is het het begin van al het gedoe.

  | Reageer op deze reactie
 5. Elaintje schreef:

  Ah, ik mis de universiteit als ik dit weer zo lees. Heerlijk al die colleges en nieuwe kennis opdoen. En al dat eten ziet er ook heerlijk uit.

  | Reageer op deze reactie
 6. Lifesabout schreef:

  Motiverende gespreksvoering is echt heel erg interessant (heb hem voor het werk met hartpatiënten ook gebruikt). Ik krijg honger van al dat lekkere eten…die taart!

  | Reageer op deze reactie
 7. Esther Marieke schreef:

  Zo leuk dat je blij bent met je nieuwe master! Knap dat je al zoveel fiets fobieën hebt overwonnen. Fijne maandag dan morgen!

  | Reageer op deze reactie
 8. Silke Desaever schreef:

  Klinkt als een drukke, maar fijne week!

  Een vraagje over die mooie KeepCup van jou: ben je daar tevreden over? Loopt die niet uit?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   De Keepcup is niet lekdicht, als je dat bedoelt. Is vooral om mee te nemen zodat je ergens koffie/thee kan kopen en dat ze het dan in je keepcup doen ipv een kartonnen wegwerpbekertje. Ik vind hem daar heel fijn voor! Houdt m’n thee ook langer warm en drinkt fijn 🙂

   | Reageer op deze reactie
 9. HesterAnne schreef:

  Je hebt een heleboel leuke en spannende dingen gedaan deze week. Nieuwe mensen ontmoeten vind ik altijd eng maar meestal valt het wel mee 😀 En die pizza ziet er heerlijk uit!

  | Reageer op deze reactie
 10. Puck schreef:

  Ben heel benieuwd wat je op school dan over depressies te horen krijgt. Ik zou daar wel eens een college of wat over willen horen. Ik ken de andere kant van het verhaal wel, maar niet wat hulpverleners en dokters nu leren…

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Er zitten ook veel saaie dingen bij hoor, vooral over de meeste recente inzichten vanuit de wetenschap. Welke behandelingen (en combinaties van verschillende behandelingen) het meest effectief zijn en de oorzaken van depressies. Maar ook een groot deel over hoe het nu eigenlijk is om een depressie te hebben, voor iedereen die er zelf nog nooit mee te maken heeft gehad maar zich natuurlijk wel moet kunnen inleven in iemand. Helaas heb ik er zelf ook ervaring mee, en ook vanuit mijn omgeving dat ik mensen ken die ermee worstelen, maar toch blijft dat wel interessant omdat er zoveel verschillende vormen bestaan en bij iedereen uit een depressie zich natuurlijk weer anders.

   Soms zijn er wel lezingen over (oa) depressie die worden gegeven door verschillende organisaties. Misschien vind je dat wat? Zoiets als dit bijvoorbeeld: http://www.brainday2015.nl Al is dat net geweest, maar volgens mij zijn er wel vaker van dat soort events 🙂

   | Reageer op deze reactie
 11. Ik ben benieuwd hoe je het over een aantal maanden hebt met je opleiding 🙂 Gewoon nieuwsgierigheid geloof ik!
  Maar wel weer een hele leuke weekoverzicht en oh ik krijg er een beetje trek van!

  | Reageer op deze reactie
 12. Lineke schreef:

  Hey Iris.. Ik wist niet dat wij een kraampje deelden…? Dat ene plankje met die vintage potten en dito bril komt me nl heel erg bekend voor 😉 Hahaha! Ik vind het eigenlijk wel een compliment.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk! Is dat jouw kraampje? Ik heb die potten namelijk gekocht en ik ben er heel blij mee 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Lineke schreef:

    Ja dat is mijn kraampje inderdaad! Overgehaald door jouw eigen enthousiaste verhalen, haha. Dus eigenlijk heb je het aan jezelf te danken dat je ze hebt kunnen kopen. 😀 Leuk joh! Veel plezier ermee!

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Aaah wat geweldig haha! Ik had het er nog met Corine over dat ik jouw kraampje zooo leuk vond. Zulke leuke spullen! Volgens mij heb ik ook nog een bord met roze bloemetjes bij je gekocht, ik weet niet meer zeker of dat jouw kraam was of die van je buurvrouw.

     | Reageer op deze reactie
     1. Lineke schreef:

      Ah lief, dank je! Nee, dat bord was niet van mij. Maar naast me was iemand met een vergelijkbare stijl inderdaad. Leuk, want dat helpt vaak wel de aandacht te trekken. Ik zal morgen eens kijken wat er nog staat, want omdat ik vrijdag t/m zondag altijd werk ben ik er donderdag voor het laatst geweest. Ben heel benieuwd!

      | Reageer op deze reactie
 13. Mille Pagine schreef:

  Weet je wat ook een boeiende onderzoeksvraag is? Waarom vinden mensen weekoverzichten & diary’s van andere bloggers zo leuk, zoals ik die van jou? 😀 Ik denk omdat het dan een beetje voelt alsof je er zelf bij was en zelf allemaal leuke dingen deed.
  Interessant trouwens dat je dingen leert ook over postpartum depressie. Gelukkig schrijf je het goed, veel mensen zeggen postnataal, maar elke depressie postnataal [/taalfreak], haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha nou het is dus echt dat jij het nu zegt, want ik dacht eigenlijk dat postnataal ook prima kon. Maar ik zie sowieso overal postpartum staan, dus dat heb ik automatisch overgenomen. (Gelukkig dus!) Ik vind zelf dat soort dagboekjes ook altijd heel leuk inderdaad, een beetje meekijken met iemand. Eigenlijk zijn we gewoon heel nieuwsgierig 😉

   | Reageer op deze reactie
 14. Brechtje schreef:

  Fijn om te horen dat je master zo goed bevalt! Het scheelt enorm in leeswerk als je het ook écht interessant vind. Ik begon vorige week met een blok cognitieve psychologie, en lees nu een hoofdstuk over valse herinneringen. Ik vlieg er doorheen, ik vind het echt boeiend. Succes volgende week!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wauw wat interessant. Cognitieve psychologie vond ik ook een heel interessant vak, maar wel best pittig soms! Maar als je het interessant vindt, gaat het leren al een stuk makkelijker inderdaad, dat scheelt 😀

   | Reageer op deze reactie
 15. Kim schreef:

  Wat een super interessant college. Ik ben ook altijd zo benieuwd naar dat soort dingen. Vond tijdens mijn studie psychologie echt rete interessant 🙂 Oh en high- five voor konijnen knuffels. Niks is fijner dan dat!

  | Reageer op deze reactie
 16. kelly schreef:

  Je maakt me zo nieuwsgierig naar de studie!! Zou zo graag ook willen! Wel druk zo hoor! Die taart van Steve ziet er te lekker uit.

  | Reageer op deze reactie
 17. Sytse schreef:

  Druk hoor, zo met al die colleges. Oh en die taart.. wauw! Daar wil ik wel een puntje van!

  | Reageer op deze reactie
 18. Merlin schreef:

  Leuk om elke keer je blogs te volgen !

  Ik ben afgelopen zaterdag ook begonnen met een marktkraam te huren voor 2 weken in Rotterdam Noord.
  Ze zijn zaterdag open gegaan, ben benieuwd hoe dat gaat lopen.
  ze zijn 5 dagen open, en op maandag en dinsdag gesloten, helaas op mijn vrije dag door de weeks gesloten.
  morgen na mijn werk met spullen in de fietstas naar de kraam fietsen om nieuwe spullen in de kraam te zetten en in het weekend ga ik helemaal goed vullen de kraam !

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk zeg! Hoe gaat het inmiddels? Loopt het een beetje goed? Bij mij ging het de laatste week weer wat minder, misschien omdat al mijn leuke spullen opraken haha.

   | Reageer op deze reactie
   1. Merlin schreef:

    de eerste week zit erop, gelukkig heb ik de kosten van de kraam huren terug ontvangen, maar extra geld verdienen lukt niet goed. hopelijk dat de 2de week wel lukt,
    Ik vind het huren van een kraampje ook wel prijzig….
    Maar wel een leuk alternatief, en mensen komen niet aan de deur dat is ook wel fijn.
    voor het geld waar je boven de huurkosten verdient, wat ik tot nu toe verdien wil ik volgende keer toch niet doen, breng ik het liever naar de kringloop
    en de grote of prijzige spullen toch via marktplaats proberen te verkopen.
    of via de rotterdamse ruil facebookpagina.

    Het leuke is wel dat je spullen uit huis zijn en dat je daardoor meer overzicht heb.

    groetjes Merlin

    | Reageer op deze reactie
 19. Lotte schreef:

  Ik blijf je weekoverzichten leuk vinden! Ik wilde nog even zeggen dat ik het heel lief vond dat je mijn berichtje zo kon waarderen, over dat ik mijn vriend beter begrijp door jouw berichten:) je bent een topper!

  | Reageer op deze reactie
 20. Rogier schreef:

  Iris,

  Ik lees je blog nu al geruime tijd en vind je blog superleuk en bovenal inspirerend. Ik kwam er destijds op toen ik een film zocht (werd uiteindelijk Juno; wat een super film!!!!). Ik hoop dat je dit nog lang blijft doen en je jouw stijl blijft houden.

  Vandaag je bulgursalade gemaakt en die is echt superlekker (vind mijn vrouw ook).

  Kortom: dank je en keep up the good work!

  Rogier

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hey Rogier! Wat een mooie woorden, ik word helemaal blij van je reactie 😀 Dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
Back to Top