Weekoverzicht: algehele malaise

Mijn hoofd zit niet meer vol met snot, yes! Afgelopen maandag kreeg ik ineens een heftig griepje te pakken. De laatste keer dat ik mij zo voelde was na een festival in die zomer dat de Mexicaanse griep heersde. Poeee.. Alles kwam weer goed gelukkig. Maar dat betekent wel dat dit waarschijnlijk het saaiste weekoverzicht op mijn blog tot nu toe wordt.

Zondag

zondag

Elke week neem ik mij weer voor om mijn weekoverzicht tussendoor netjes aan te vullen zodat het niet zo’n pleuriswerk is (foto’s uitzoeken en bedenken ‘ojaaa wat deed ik toen ook al weer?’) om in één keer te doen. Maar daar kwam weer niks van. Na extreem lang te hebben uitgeslapen en in bed te hebben ontbeten, ging ik dus bezig voor mijn bloggie. Er is een ernstige situatie aan de gang in de keuken omdat Steve en ik elke keer zo gesloopt zijn door onze colleges en geen zin hebben om de afwas te doen.. (Ik schrijf dit nu dus een week later en het is op dit moment alleen nog maar erger.) Dus bestelde ik vega-sushi. Ik moet altijd lachen om het aantal stokjes dat ik erbij krijg. Ze zullen wel denken dat de bestelling voor vier personen is. Dit is gewoon een eenpersoonsportie voor mij, hoor.

Maandag

slaapkamer

Die situatie die we in de keuken hebben, hadden we ook in de badkamer. Hàdden! Ik was volgens mij wel twee uur aan het poetsen om alles schoon te krijgen. Maar dan heb je ook wat. Het halve plafond kwam wel mee. Ik was helemaal in een opruim-mood omdat ik eigenlijk honderden pagina’s aan studieboeken moest lezen. Dan ga ik productief uitstelgedrag vertonen door bijvoorbeeld de hele slaapkamer schoon te maken. Alles is boven in ieder geval weer netjes, en ik heb ook besloten dat ik overal leuke groene plantjes wil voor extra zen-heid.

Dinsdag

dinsdag

Ik voelde me de week ervoor ook al niet helemaal fit, maar nu kwam het bam! allemaal in één keer. Algehele malaise. En ik wilde zo graag groene plantjes kopen, helaas. Ik ontbeet met yoghurt, aardbeien, kokossuiker en cacaonibs, dat is superlekker. Het college van vandaag moest ik   overslaan en ik spendeerde de rest van de dag op de bank. Gelukkig kwam lieve Bunny von D bij mij liggen. En kreeg ik allemaal lieve berichtjes van jullie op Snapchat! Hierboven zie je de lieve hond van Maartje en het schattige konijn van Patricia (en beiden hebben ze leuke blogs, de dierenmama’s bedoel ik hè). Zó lief.

Woensdag

woensdag

Ik zei gisteren op Twitter dat ik wilde dat er een bezorgdienst voor grieperige mensen zou komen, met soep, fruitsalades en smoothies met pijnstillers erdoor gepureerd op het menu. Van Burt’s Bees kreeg ik een berichtje of een potje honing ook goed was. En vandaag kreeg ik ineens écht een potje honing als beterschapscadeautje opgestuurd. Ik dacht eigenlijk dat het een grapje was, dus daarom extra leuk! De honing is trouwens van Royal Green en het is serieus de lekkerste honing die ik ooit heb gehad, lekker fruitig en een zachte smaak. ’s Avonds at ik stamppot zuurkool met vega speckjes van de Vegetarische Slager. Nom!

Donderdag

bunny en big

Nog steeds ziek, buh. Maar wel verplichte colleges die ik écht niet zou kunnen missen. De werkcolleges die ik volg zijn vrij intensief, dus als je een keer niet zou gaan, mis je veel te veel. ’s Ochtends had ik een hoorcollege van Psychopathologie, het ging over angststoornissen. En ’s middags een werkcollege van hetzelfde vak. In groepjes gingen we oefenen met hoe je zoveel mogelijk te weten kan komen over de situatie en klachten van een cliënt door goede vragen te stellen. Oh, ik was zo blij toen ik weer thuis was. Ik heb met Bunny in de tuin gezeten. (P.S. dat is geen echt biggetje hoor) (helaas, lijkt me best leuk namelijk)

Vrijdag

xenos wax melt

Na het college over angststoornissen besloot ik dat het tijd was om bezig te gaan met mijn eigen angst. In mijn uppie fietste ik naar de universiteit en ik was zó zenuwachtig. Ik weet dat het nergens op slaat, maar toch kan ik dan alleen maar piekeren en paniekeren. Ik ben dan vooral bang voor van die mega-kruispunten waarbij het net lijkt alsof de auto’s op je af komen rijden. Dus als je vrijdag een meisje met betraande ogen zag fietsen, dan was ik dat. Alles kwam goed hoor! Ik had best wat opgestoken in het college van gisteren namelijk. Bijvoorbeeld dat als je je paniekerig voelt, je de focus moet verleggen op de omgeving in plaats van op jezelf. Ik ga vanaf nu gewoon elke keer fietsen en dan moet het toch een keer vanzelf gaan. Op terugweg kocht ik bij Xenos het bovenstaande wax-melt-ding dat ik bij Team Confetti voorbij zag komen. Olga is een goede online influencer.

Zaterdag

zaterdag

Whoeoe, ik ben weer zo goed als beter! Doordat ik niet veel heb kunnen doen de afgelopen week, heb ik een to do list van hier tot Tokyo. Waarvan ik heel veel heb kunnen afstrepen uiteindelijk, heel fijn na een week niets doen. En ik kon eindelijk het gratis boodschappenpakket ophalen waar ik zegeltjes voor had gespaard. Wat natuurlijk één grote anticlimax was, maar ik vind het kerstpakket-effect van dat soort pakketten altijd zo leuk. Gelukkig kreeg ik ook een pakket van Vita Coco dat géén anti-climax was; kokoswater yay! ’s Avonds zat ik met een puzzelboekje uit het boodschappenpakket op de bank, met mijn glaasje rode wijn en mijn Xenox-wax-ding, en toen kwam het pijnlijke besef dat ik saai ben geworden. Ik kan er ook niets aan doen.

O ja en dan nu nog een huishoudelijke mededeling: ik probeerde namelijk altijd netjes op maandag een recept te plaatsen, op zaterdag een Groene Tip, en zo een beetje structuur in het bloggen te krijgen. Maar dat lukt vaak niet en dan baal ik weer van mezelf. Omdat ik dan nog een recept ‘moet’ bedenken zondagmiddag bijvoorbeeld. Dus ik laat dat allemaal even los en hopelijk gaat het bloggen dan ook weer beter. Ik wens jullie een heeeeele fijne week!

Back to Top