Weekoverzicht: een productieve week

Yes, ik was zo blij dat ik niet meer grieperig was! Maar ik merkte wel dat nog een beetje oververmoeid was. Wat geeft een griep je uithoudingsvermogen ineens een flinke trap, of niet? Maar ik moet zeggen dat ik nog redelijk productief deze week was. Kijkt u maar mee:

Zondag

zondag

Ik maakte een nieuwe batch gebakken zuurkool om als broodbeleg te gebruiken, zó LEKKER. Het gaat altijd veel te snel op. Gelukkig is het zo gemaakt. Ondertussen had mijn arme konijnenkind het weer eens niet door dat het regende terwijl ze buiten aan het hupsen was. Ik ben dan altijd bang dat ze verkouden wordt, dus dan ga ik haar als een overbezorgde konijnenmama droog maken met een handdoek. ’s Avonds at ik een Mexicaanse salade met chips (!) en superongezonde saus naar recept van mijn favoriete Snapchatter Mylène: een laag roomkaas, salsa en geraspte kaas in een schaal en dat uit de oven, omigaddo. Ik heb de rest van de week maar geen kaas meer gegeten ter compensatie.

Maandag

productfotos maken

Het was mijn doel om suuuuperproductief te zijn, maar het lukte allemaal niet zo goed. Ken je dat? Honderd plannen, maar alles gaat door elkaar en uiteindelijk kom je geen steek verder. Ik werd er een béétje gefrustreerd door. Maar uiteindelijk had mijn werkkamertje wel mooi opgeruimd, veel productfoto’s gemaakt voor toekomstige reviews en alle mail weggewerkt, dus helemaal nutteloos was de dag niet.

Dinsdag

jouw marktkraam

’s Ochtends had ik een college toegepaste positieve psychologie, mijn favoriete vak. Het ging over positieve emoties. Dit was ook het onderwerp van mijn bachelorthese dus extra leuk! ’s Middags vulde ik voor de laatste keer mijn kraampje aan. Mijn leuke spullen beginnen op te raken dus de verkoop gaat niet zo goed meer. Ik heb mijn kraampje in totaal ook al twee maanden, dus een keer is het mooi geweest. Als je nog iets bij me wilde kopen: mijn kraam staat er ieder geval nog tot en met dinsdag! Daarna gaat het meeste naar de kringloop.

Woensdag

planten

Het tuincentrum bij ons in de buurt gaat sluiten en heeft een opheffingsverkoop. Bijna alles was voor de helft afgeprijsd. Buy all the plants!! Ik had ook nog een VVV-bon, dus uiteindelijk hoefde ik maar 4 euro te betalen voor een heel oerwoud aan planten, whoa. We namen alles (inclusief een XXL-kamerplant) mee op de fiets naar huis. Onze groene planten-mobiel had onderweg veel bekijks. En ’s avonds maakte ik het befaamde bananenbrood van De Groene Meisjes, mm..!

Donderdag

dees groentepotje

Ik begon de dag met een college psychopathologie, het ging onder andere over rijangst dus ik mocht gelijk mijn verhaal doen over mijn (inmiddels overwonnen) fietsangst, ha. Ik fietste dolgelukkig naar huis, ondanks de keiharde regen, want ik kon fietsen zonder zenuwen en dat voelde zo fijn. Eenmaal thuis maakte ik de lekkerste hummus. Daarna probeerde ik nog te studeren, maar dat wilde steeds maar niet lukken en toen was ik weer sip. Met Steve maakte ik een burgerlijke wandeling om mijn hoofd leeg te maken. ’s Avonds at ik een vegan groentepotje van Dees, ik zag dit bij de Jumbo voor het eerst en door de leuke verpakking moest ik het wel kopen en proberen. Ik ben zo’n zwakke consument. Ik vond het best lekker voor een kant-en-klaar-maaltijd, moet ik zeggen!

Vrijdag

foodybox

Mijn vrijdagen zijn altijd zo lang en vermoeiend tegenwoordig, poeh… Ik heb dan ’s ochtends een college gespreksvaardigheden waar je een bom aan informatie op je af krijgt gevuurd. En na de lunchpauze gaan we verder met een werkcollege waarbij je info van die ochtend praktisch in gaat zetten in gesprekken. Als ik ’s avonds thuis kom, voelen mijn hersenen als gepureerde pudding. Maar ik moet niet te veel op het negatieve focussen, ik ben tenslotte een positievepsychologiestudent. Op vrijdag is Steve namelijk ook op de uni en kunnen we samen lunchen met soep van 65 cent en dat vind ik altijd supergezellig. En toen ik thuis kwam stond er een kookboek én een goedgevulde #foodybox op mij te wachten, yay! Met uitzondering van het dode-konijnen-magazine (wáárom?!) was ik erg blij met de vega-producten in de box. De Artisan snack pot probeerde ik gelijk uit en die vond ik best lekker, al weet ik niet of ik het zo snel zelf zou kopen.

Zaterdag

pomodoro

Ik probeerde de Pomodoro-methode uit om productiever te zijn. Het werkte heel fijn! Met deze methode werk je in blokken van 25 minuten met daartussen 5 minuten pauze. Ik merkte dat ik hierdoor veel effectiever bezig ging met de punten op mijn to do list. Ik ben minder aan het uitstellen omdat ik weet dat ik maar voor 25 minuten bezig hoef, veel beter voor mijn ultrakorte concentratieboog. Hier kan je er meer over lezen. Ik wou dat ik dit al veeel eerder kende!

Hebben jullie ook een leuke week gehad?

Back to Top