Weekoverzicht: opbrengst van mijn kraampje & meer!

Welkom in een nieuw overzicht van mijn week waarin ik wederom niets noemenswaardigs deed maar waar ik tòch ruim 800 woorden over kon schrijven!

Zondag

linzensoep van de groene meisjes

Onze junglevoortuin mocht weer flink onder handen worden genomen. Ik vind onkruid wieden pure plantjes-discriminatie. Onkruid is subjectief! Dat kan zo op een tegeltje, niet? Maar omdat we anti-kraak wonen moeten we de tuin netjes houden, dit wordt ook regelmatig gecontroleerd door de woningbouw. Toen het begon te regenen vonden we het wel mooi geweest, de tuin ziet er (voor onze standaarden) weer prima uit. Verkleumd begonnen we aan de linzensoep van De Groene Meisjes. Daar had ik zoooveel zin in. Het leek net een Unox-reclame, moe maar voldaan hangen boven een stomende kom soep, jum!

Maandag

leukste konijn van de wereld

Ik was suuuuperproductief. Ik was zelfs zó productief dat ik foto’s vergat te maken van wat ik allemaal deed. Al zouden die waarschijnlijk ook niet zo boeiend zijn geweest. Ik zat namelijk opgesloten op mijn werkplek en deed studie- en blogdingen. Dus hier is een foto van mijn konijnenkind en haar überschattige aaihoofd.

Dinsdag

etentje

Ik had een college Positieve Psychologie, dat normaal mijn lievelingsvak is. Deze keer ging het echter over onderwijs en kinderen, en dat interesseert mij niet zo. Vooral de filmpjes van vingervervende en neuspeuterende kinderen kunnen mij maar weinig boeien. (En iedereen die dan awwwwww roept; ik snap er niets van.) Dus ik maakte vooral veel tekeningen in plaats van aantekeningen. ’s Avonds haalde ik met mijn moeder incl. auto de meeste dingen uit mijn kraampje zodat ik de rest de volgende dag op mijn fiets mee kon nemen.  Mijn mutti bleef mee-eten en dat was gezellig! We maakten de vegan shepherd’s pie van Food Tube en dat was een groot succes. Als nagerecht hadden we Alpro-toetjes dus zonder er bij na te denken was het een vegan-verantwoord etentje geworden.

Woensdag

post voor lisanne

Eindelijk ben ik weer eens gaan hardlopen, door een griepje en uitstelgedrag had ik dat al een paar weken niet meer gedaan. Ik was bang dat heel mijn conditie weg zou zijn, maar het ging juist heel goed! Het was deze dag ook echt het perfecte hardloopweer. En ik kwam overal paddestoelen tegen. Herfst! geel_hartje Ik liep 3,5 kilometer zonder looppauze en deed er iets meer dan 25 minuten over. Voor mijn doen best snel! Verder ging ik even naar de stad om een klein blijmaak-cadeautje te kopen voor Lisanne. En ik haalde mijn kraampje leeg, na bijna 3 maanden huren. Zijn jullie al benieuwd naar de uiteindelijke opbrengst?! *tromgeroffel* Ruim 640 euro! Katjing. Minus 175 euro voor de iPad van Steve die ook via mijn kraampje werd verkocht, maar alsnog véél geld! Dat ik netjes op mijn spaarrekening heb gezet, ik weet het, ik schrik er zelf ook van.

Donderdag

bulgursalade met yoghurt

Sweet baby jesus wat een frustrerende dag. Ik had ’s middags pas een college, maar toch krijg ik het dan altijd weer voor elkaar om intens te haasten en bijna te laat te komen. Ondertussen werkte mijn camera niet mee, liep mijn computer vast, moest ik nog snel iets printen, liep de printer vast, kwam ik er op het allerlaatste moment nog achter dat ik huiswerk had moeten voorbereiden.. Aaaaah. Uiteindelijk kwam ik op tijd aan in het werkcollege Psychopathologie en verliep alles weer oké. ’s Avonds maakte ik de befaamde bulgursalade, lekker met spinazie en yoghurt+zout!

Vrijdag

nagels knippen konijn

Zoals elke vrijdag tegenwoordig zat ik weer de hele dag op de uni. Eerst een college over gespreksvoering, deze keer met als onderwerp kortdurende therapie en daarna een werkcollege waarbij we zelf aan de slag gaan met gesprekken. Wederom kon ik voor mijzelf bevestigen dat ik no way klinisch psycholoog wil worden en ik was blij toen het ein-de-lijk half 5 was zodat ik weer naar huis kon. De leukste dingen van mijn collegedag waren dat ik bloemzaadjes van een studiegenootje kreeg (dankjewel Daniëlle!) en dat ik samen kon lunchen met Steve die op vrijdag ook colleges heeft.  ’s Avonds werden de nageltjes van Bunny von D weer geknipt, het is zo’n voorbeeldig konijn dat dan lief stil blijft zitten. Ook al vindt ze het helemaal niet leuk, zoals je op de foto misschien wel kan zien.. Gossie. En we aten PIZZA! Want mijn hoofd voelde wederom als gepureerde pudding en ik had écht geen zin om te koken.

Zaterdag

bijen redden

Ik doop vanaf nu zaterdag om tot Pomodoro-dag! In mijn vorige weekoverzicht vertelde ik dat ik de methode voor het eerst gebruikte, en het werkt nog steeds zo fijn. Normaal ben ik op zaterdagen een compleet warhoofd. Ik ben dan de hele dag alleen thuis en heb dan nul verplichtingen zodat ik mij voor 100% kan richten op alle dingen die ik moet doen. Maar vaak zie ik dan door de bomen het bos niet meer en krijg ik uiteindelijk niets gedaan. Nu ga ik op zaterdag de hele dag Pomodoro-en en kan ik heel gefocust werken. Fijn! Hier kan je meer lezen over deze manier van werken. Ik doe het niet helemaal volgens die regeltjes hoor, daar kan je zelf dingen aan veranderen zodat het goed voor jou werkt. Verder probeerde ik zaterdag tevergeefs een vermoeide honingbij te redden met suikerwater, zoals je misschien wel in mijn Snapchat-verhaal hebt gezien.

Ik hoop dat jullie ook een leuke week hebben gehad. Fijne zondag!

Back to Top