Weekoverzicht: opbrengst van mijn kraampje & meer!

Welkom in een nieuw overzicht van mijn week waarin ik wederom niets noemenswaardigs deed maar waar ik tòch ruim 800 woorden over kon schrijven!

Zondag

linzensoep van de groene meisjes

Onze junglevoortuin mocht weer flink onder handen worden genomen. Ik vind onkruid wieden pure plantjes-discriminatie. Onkruid is subjectief! Dat kan zo op een tegeltje, niet? Maar omdat we anti-kraak wonen moeten we de tuin netjes houden, dit wordt ook regelmatig gecontroleerd door de woningbouw. Toen het begon te regenen vonden we het wel mooi geweest, de tuin ziet er (voor onze standaarden) weer prima uit. Verkleumd begonnen we aan de linzensoep van De Groene Meisjes. Daar had ik zoooveel zin in. Het leek net een Unox-reclame, moe maar voldaan hangen boven een stomende kom soep, jum!

Maandag

leukste konijn van de wereld

Ik was suuuuperproductief. Ik was zelfs zó productief dat ik foto’s vergat te maken van wat ik allemaal deed. Al zouden die waarschijnlijk ook niet zo boeiend zijn geweest. Ik zat namelijk opgesloten op mijn werkplek en deed studie- en blogdingen. Dus hier is een foto van mijn konijnenkind en haar überschattige aaihoofd.

Dinsdag

etentje

Ik had een college Positieve Psychologie, dat normaal mijn lievelingsvak is. Deze keer ging het echter over onderwijs en kinderen, en dat interesseert mij niet zo. Vooral de filmpjes van vingervervende en neuspeuterende kinderen kunnen mij maar weinig boeien. (En iedereen die dan awwwwww roept; ik snap er niets van.) Dus ik maakte vooral veel tekeningen in plaats van aantekeningen. ’s Avonds haalde ik met mijn moeder incl. auto de meeste dingen uit mijn kraampje zodat ik de rest de volgende dag op mijn fiets mee kon nemen.  Mijn mutti bleef mee-eten en dat was gezellig! We maakten de vegan shepherd’s pie van Food Tube en dat was een groot succes. Als nagerecht hadden we Alpro-toetjes dus zonder er bij na te denken was het een vegan-verantwoord etentje geworden.

Woensdag

post voor lisanne

Eindelijk ben ik weer eens gaan hardlopen, door een griepje en uitstelgedrag had ik dat al een paar weken niet meer gedaan. Ik was bang dat heel mijn conditie weg zou zijn, maar het ging juist heel goed! Het was deze dag ook echt het perfecte hardloopweer. En ik kwam overal paddestoelen tegen. Herfst! geel_hartje Ik liep 3,5 kilometer zonder looppauze en deed er iets meer dan 25 minuten over. Voor mijn doen best snel! Verder ging ik even naar de stad om een klein blijmaak-cadeautje te kopen voor Lisanne. En ik haalde mijn kraampje leeg, na bijna 3 maanden huren. Zijn jullie al benieuwd naar de uiteindelijke opbrengst?! *tromgeroffel* Ruim 640 euro! Katjing. Minus 175 euro voor de iPad van Steve die ook via mijn kraampje werd verkocht, maar alsnog véél geld! Dat ik netjes op mijn spaarrekening heb gezet, ik weet het, ik schrik er zelf ook van.

Donderdag

bulgursalade met yoghurt

Sweet baby jesus wat een frustrerende dag. Ik had ’s middags pas een college, maar toch krijg ik het dan altijd weer voor elkaar om intens te haasten en bijna te laat te komen. Ondertussen werkte mijn camera niet mee, liep mijn computer vast, moest ik nog snel iets printen, liep de printer vast, kwam ik er op het allerlaatste moment nog achter dat ik huiswerk had moeten voorbereiden.. Aaaaah. Uiteindelijk kwam ik op tijd aan in het werkcollege Psychopathologie en verliep alles weer oké. ’s Avonds maakte ik de befaamde bulgursalade, lekker met spinazie en yoghurt+zout!

Vrijdag

nagels knippen konijn

Zoals elke vrijdag tegenwoordig zat ik weer de hele dag op de uni. Eerst een college over gespreksvoering, deze keer met als onderwerp kortdurende therapie en daarna een werkcollege waarbij we zelf aan de slag gaan met gesprekken. Wederom kon ik voor mijzelf bevestigen dat ik no way klinisch psycholoog wil worden en ik was blij toen het ein-de-lijk half 5 was zodat ik weer naar huis kon. De leukste dingen van mijn collegedag waren dat ik bloemzaadjes van een studiegenootje kreeg (dankjewel Daniëlle!) en dat ik samen kon lunchen met Steve die op vrijdag ook colleges heeft.  ’s Avonds werden de nageltjes van Bunny von D weer geknipt, het is zo’n voorbeeldig konijn dat dan lief stil blijft zitten. Ook al vindt ze het helemaal niet leuk, zoals je op de foto misschien wel kan zien.. Gossie. En we aten PIZZA! Want mijn hoofd voelde wederom als gepureerde pudding en ik had écht geen zin om te koken.

Zaterdag

bijen redden

Ik doop vanaf nu zaterdag om tot Pomodoro-dag! In mijn vorige weekoverzicht vertelde ik dat ik de methode voor het eerst gebruikte, en het werkt nog steeds zo fijn. Normaal ben ik op zaterdagen een compleet warhoofd. Ik ben dan de hele dag alleen thuis en heb dan nul verplichtingen zodat ik mij voor 100% kan richten op alle dingen die ik moet doen. Maar vaak zie ik dan door de bomen het bos niet meer en krijg ik uiteindelijk niets gedaan. Nu ga ik op zaterdag de hele dag Pomodoro-en en kan ik heel gefocust werken. Fijn! Hier kan je meer lezen over deze manier van werken. Ik doe het niet helemaal volgens die regeltjes hoor, daar kan je zelf dingen aan veranderen zodat het goed voor jou werkt. Verder probeerde ik zaterdag tevergeefs een vermoeide honingbij te redden met suikerwater, zoals je misschien wel in mijn Snapchat-verhaal hebt gezien.

Ik hoop dat jullie ook een leuke week hebben gehad. Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

31 reacties op “Weekoverzicht: opbrengst van mijn kraampje & meer!

 1. chucky1012 schreef:

  Drukke week.
  Geweldig dat het gelukt was om zo een flinke opbrengst te hebben
  als men spullen verkoopt die men niet meer gebruikt en zo ruim je nog eens iets op 😉

  Prachtige dag Xoxo

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Heel fijn inderdaad! Dankjewel, jij ook een fijne dag 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Leonie schreef:

  Ik vond je snapchat met die bij zo’n klassieke Iris als reddende engel, haha. Lief dat je dat deed. Oh en trouwens: “Ik ben dan de hele dag alleen thuis en heb dan nul verplichtingen zodat ik mij voor 100% kan richten op alle dingen die ik moet doen. Maar vaak zie ik dan door de bomen het bos niet meer en krijg ik uiteindelijk niets gedaan” Dit klinkt als mij hier sinds ik in Aus zit. Aus is geweldig, maar mensen, ik lijk wel chronische afgeleid te zijn zonder ritme. Wat een opbrengst met je kraampje, dat is het drie maanden onderhouden toch best wel waard lijkt me.

  Enne, thanks voor de eet-inspiratie. Ik heb zojuist bedacht dat ik vanavond maar een couscous-salade met spinazie moet gaan eten 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ik had zo met de bij te doen. Toen ik een mini-Iris was probeerde ik al een bij te redden uit het zwembad. Met als gevolg dat ik een dikke bijensteek in mijn vinger kreeg als dank, auw. En echt rot he, dat je dan niets gedaan krijgt. Ik begin aan van alles maar uiteindelijk doe ik alles dan maar half, heb jij dat ook? En eet smakelijk alvast voor vanavond!

   | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  Wow, dat is een heerlijk bedrag wat je hebt opgehaald met je kraampje 🙂 Fijn zeg!

  Haha de uitspraak ‘nee,, ik weet zeker dat ik geen klinisch psycholoog wil worden’ komt bij bekend voor. Al had ik dat al in het eerste jaar tijdens pathologie,, Heel interessant maar om nou de rest van je leven met mensen met problemen te moeten werken.. Niet voor mij!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Echt veel he! Had ik niet verwacht van te voren. Dus superfijn 😀 En ja helemaal met je eens, ik vind het heel boeiend, en vooral ook mooi om met hulpverlening bezig te zijn, maar ik zou er nooit mijn carrière van kunnen maken. Het kost me sowieso 150% van mijn concentratie om goed op te blijven letten wat de ‘cliënt’ vertelt en na de tijd voelt het dan alsof alle levensenergie uit me is gezogen. Ik denk dat ik er doodongelukkig van zou worden als ik dat elke dag zou moeten doen :p Oh ik ben echt blij als ik klaar ben met alle gespreksvakken en weer verder kan met onderzoek doen <3

   | Reageer op deze reactie
 4. Marion schreef:

  Wat ziet jouw eten er toch altijd heerlijk uit. Bunny von D trouwens ook. Niet om op te eten natuurlijk! Nee! Om verliefd op te worden! Die tekst is mooi! Absoluut tegeltjeswaardig.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah thanks! Nou Bunny is zo’n schatje, soms kan ik haar wel bijna opvreten van schattigheid haha :p

   | Reageer op deze reactie
 5. Elaintje schreef:

  Lief dat je Lisanne een kaartje stuurde. Gelukkig gaat zo’n Murphy’s Law dag ook weer voorbij.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja klopt, zo’n dag was het echt haha. Maar daarna kan het alleen maar beter worden gelukkig!

   | Reageer op deze reactie
 6. Iris schreef:

  Ah goed bezig geweest deze week! Ik werk nu ook af en toe volgens de pomodoro methode en vind het super fijn. En wauw, wat heb je veel geld met je kraampje opgehaald zeg!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk dat jij ook soms met die methode werkt 😀 Doe jij het een beetje volgens je eigen regeltjes of echt zoals het hoort?

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Ik doe het vooral volgens de regeltjes eigenlijk, vind het wel prima zo! Wel ga ik af en toe even een paar minuten door om even wat af te schrijven of te lezen 🙂 En jij dan?

    | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Thanks 😀 Ik vind het nog steeds grappig dat mensen het leuk vinden om mee te kijken ondanks dat ik eigenlijk niets bijzonders doe haha!

   | Reageer op deze reactie
 7. Desi schreef:

  Ik ben nog steeds zo blij dat ik door jou de pomodoro techniek ben gaan proberen. Ik ben helemaal fan!

  | Reageer op deze reactie
 8. Rowan schreef:

  Wow wat een grote opbrengst zeg! Ik zit nog steeds te twijfelen of ik een kraampje wil huren bij Jouw Marktkraam, maar ik ben (nu nog) te bang dat ik verlies zal maken in plaats van winst. Nog even nadenken dus!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hmm ja lastig om in te schatten. De laatste week heb ik een paar euro verlies gemaakt. Niet veel gelukkig. En die week ervoor had ik maar 2 euro nog-wat winst. Die weken ervoor ging het wel heel lekker. Maar het is maar net wie er die week de winkel binnenloopt en waar degene naar opzoek is natuurlijk! Al helpt het wel om gewoon een propvol kraampje te hebben, merkte ik. Elke keer als ik er weer nieuwe dingen bij had gezet ging de verkoop weer behoorlijk hard.

   Misschien hebben ze soms wel een actie? Dat het bijvoorbeeld voor de helft van de prijs is oid. Zulke acties zie ik hier wel eens. Of dat je bijvoorbeeld in plaats van een hele tafel alleen een plank kan huren voor minder geld. Dan is de drempel misschien wat lager om het te proberen 🙂

   | Reageer op deze reactie
 9. Godelieve schreef:

  Wat lief en typisch iets voor jou dat je die bij probeerde te redden 🙂
  Bunny von D is zo awesome! Ik ben en blijf fan van haar. Ik vind het echt geweldig dat ze lekker vrij rond mag huppelen bij jullie.
  Als ik een dagje alleen thuis was dan kwam er altijd mega veel uit mijn handen. Maar het is al heel lang geleden dat ik een dag alleen thuis was, sinds manlief gepensioneerd is.

  | Reageer op deze reactie
 10. Iris schreef:

  Als mijn konijn nu eens zo voorbeeldig blijft zitten bij het nagels knippen, zou dat heel veel gedoe schelen. Hij is enorm lief, maar Blacky houdt niet echt van aanrakingen.

  | Reageer op deze reactie
 11. Naomi schreef:

  Jouw master lijkt mij leuk! Maar goed haha laat ik eerst maar m’n bachelor halen.
  De opbrengst van jouw kraampje oeh la la heb je goed gedaan!

  | Reageer op deze reactie
 12. Angela schreef:

  Je konijnenkind heeft inderdaad een super schattig aaihoofd! 🙂 Leuk overzichtje van de week, weer! En wow, wat een opbrengst. Good job! ~

  | Reageer op deze reactie
 13. Kim schreef:

  Bunny is een prachtig beest. Wel lekker dat ze zo makkelijk blijft zitten. Dat hoef ik bij Herman niet te proberen hoor, zo de nagels knippen. Hij is dan wel iets onrustiger. Maar hij zou nooit ienand pijn doen. Als ik mijn hand over de voer bak leg, pakt hij met zn tanden je vingers om ze er netjes af te tillen. En als je in de vingers knipt boven zn hok gaat hij netjes het hok in! Ik ga van de week de bulgur salade maken, lijkt me heerlijk

  | Reageer op deze reactie
 14. Bianca schreef:

  Wat is je kraampje goed gegaan!
  Merk dat mijne ook beetje terugloopt (qua omzet/ verkoop) dus ik ga hem denk ik niet verlengen. Misschien over een tijdje wel weer opnieuw eentje huren. .. Maar mijn omzet is bij lange na niet zo hoog als de jouwe 😉 (wel winst dat wel)

  | Reageer op deze reactie
 15. Tessa schreef:

  Wow, wat een opbrengst van je kraam! Er wordt a.s. vrijdag in mijn woonplaats een nieuwe vestiging geopend en ik heb met een fb-actie een week gratis kraamhulp gewonnen. Superleuk! Heb de kraam nu ingericht, maar zo’n opbrengst ga ik bij lange na niet halen, haha. Maar ach, elke Euro is winst.

  | Reageer op deze reactie
 16. Kimberly schreef:

  Wat goed zeg, dat je zo veel geld met je kraampje hebt opgehaald!
  Ik denk er al een tijdje over na, maar het zijn inderdaad de spulletjes die je erop zet en de mensen die binnen komen.
  En ik had nog niet eerder van de pomodoretechniek gehoord, maar na het filmpje te hebben gezien wil ik
  het wel uitproberen 🙂
  Alvast een fijne week!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top