Weekoverzicht: Amsterdam, Moemoemoe & Lievelingsliedje

Een nieuw weekoverzicht! Over mijn rare brein, Amsterdam, terrorcolleges en een nieuwe toevoeging: mijn lievelingsliedje van de afgelopen week!

Zondag

zondag

Ik zorgde dat ik zaterdag mijn deadlines had gehaald en de belangrijkste dingen had gedaan, zodat ik zondag het bos in kon met Steve. Ik moest echt even opladen, de week ervoor was best druk omdat ik veel moest leren voor een tentamen (dat heel goed ging gelukkig!). Terwijl we op de fiets zaten werd ik een beetje misselijk en ik werd steeds benauwder dat we verder van huis waren. Eenmaal vlak over de Duitse grens stond ik op het randje van hyperventileren. Zo vreemd, want ik wist dat we maar op 10 kilometer fietsen van ons huis waren. Maar als ik me niet zo lekker voel en niet thuis ben, krijg ik een mega-paniekerig gevoel. Zó bizar vind ik dat. Ik had het ook toen ik op mini-vakantie in Amsterdam was. Gelukkig kent Steve mij al wel langer dan vandaag. Door zijn oase van rust voelde ik me alweer snel beter en kwam àlles goed. En godzijdank dat ik psychologie studeer en mijn weirdo-brein daardoor beter begrijp. Hier kan je over de leuke dingen lezen van deze dag, met heel veel natuurfoto’s!

Maandag

maandag

Maandag voelde ik de intense drang om het hele huis op te ruimen. Ik richtte de woonkamer anders in en ik denk dat ik er nu eindelijk echt tevreden mee ben. Ik heb alleen nog iets nodig om het hooi van Mevrouw Nijnie in te verstoppen (daar ga ik deze mand voor kopen, denk ik) en een pot voor onze XL-kamerplant. Het tuincentrum om de hoek had tot en met deze week een totale leegverkoop met 70% korting. Helaas waren alle grote plantenpotten al verkocht. Maar ik scoorde wel een schattig konijnen-mandje voor maar 3 euro. (Gelukkig was ‘ie maar 3 euro want ze heeft er tot nu toe welgeteld 5 seconden in gezeten.) Ook was deze dag het historische moment dat de verwarming voor het eerst sinds het voorjaar weer zachtjes aan ging. Ik had het ZO KOUD. Ik wilde het eigenlijk tot 1 november volhouden, maar ik was net een ijsblokje.

Dinsdag

boeklancering

Whoeoe, vandaag was een spannende dag want ik ging naar de boeklanceringslunch van De Groene Meisjes in Amsterdam! Ik word voor mijn blog voor heel veel events en dingen uitgenodigd, maar ik ga er nooit naar toe want 1) het is altijd aan de andere kant van Nederland 2) mensen 3) ZOVEEL PRIKKEEELLS. Maar halló, ik ben zo trots op Merel en Jamie, hun boeklancering wilde ik écht niet missen. Ik vertrok om 9 uur ’s ochtends en ik was ’s avonds laat weer thuis, helemaal kapot, maar wat was het leuk! Heel tof om Olga, Saske, Teske, Alwin en Sophie weer eens te zien. En om een aantal bloggers in het echt te spreken die ik alleen nog maar van het online-leven kende.

Woensdag

nijnie

Poeee, ik was superdupermoe van gisteren. Ik kan me ook niet meer herinneren wat ik deze dag deed. Ik heb niet eens foto’s gemaakt! Dus hier is een foto van een slaperige Bunny von D. Volgens mij heb ik vooral veel hersendodende spelletjes op mijn iPhone gespeeld. (Steek je hand op als je ook verslaafd ben aan Two Dots!) Een vriendin kwam ’s middags langs met zelfgebakken koekjes. We dronken thee uit een theepot en het was ultiem burgerlijk en gezellig. O ja en ik schreef een blogpost over het boek van De Groene Meisjes, die kan je hier teruglezen.

Donderdag

Weekoverzicht: amsterdam, moe & lievelingsliedje

Helse terrorcollegedag deel 1. ’s Middags had ik een werkcollege waarbij er een ‘patiënt’ (een acteur) aanwezig zou zijn om te oefenen met het voeren van adviesgesprekken. Terwijl de rest van de groep toekeek. Ik had er dus hartstikke veel zin in. Nee, niet echt. ’s Ochtend had ik een hoorcollege van hetzelfde vak. Het ging over persoonlijkheidsstoornissen, wat ik best een interessant onderwerp vind. Maar mijn hoofd zat overal en nergens dus uiteindelijk heb ik er vrij weinig van meegekregen, geloof ik. ’s Avonds maakte ik dé linzensoep, jum! En ik heb alleen nog maar op de bank gelegen met Bunny von D want mijn hoofd zat zoooo vol.

Vrijdag

college

Helse terrorcollegedag deel 2. Echt jongens, wat ben ik blij als dit kwartiel voorbij is. Ik trek de lange dagen met meer dan één college zo slecht. Dat klinkt heel verwend, maar het vraagt zo veel van mijn energie. En van mijn hoofd ook vooral. Als ik laat in de middag thuis kom, heb ik echt geen puf meer om nog iets voor mijn blog te doen en dat vind ik juist zo leuk om te doen. O ja en leren voor tentamen, dat moet ook nog ergens gebeuren. Ik heb weer veel gesprekken gevoerd deze dag. Ik word er steeds beter in, gelukkig. Want ik heb binnenkort een hulpverleningsgesprek met een nep-patiënt waar ik een cijfer voor krijg, ieeeeh spannnnend.

Zaterdag

zaterdag

Yes, ik was zo productief! Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zat ik in een blogflow en ben ik alleen maar bezig geweest met het maken van productfoto’s en het schrijven van artikelen. Hopelijk vandaag weer, want ik heb veeel leuke ideeën.

Lievelingsliedje van deze week:

Kennen jullie de Discover Weekly playlist van Spotify? Elke week krijg je dan een nieuwe persoonlijke playlist met muziek die is afgestemd op je favoriete muziek. Deze week was dit mijn lievelingsliedje uit mijn Discover Weekly playlist:

Fijne zondag!

Back to Top