Weekoverzicht: blogflow, borrelbrood & een 8,5

Een nieuw weekoverzicht uit mijn superspannende leven!

Zondag

productreviews

Sinds zaterdag had ik een heftige blogflow, eindelijk! Ik heb niet zo snel last van te weinig inspiratie, alleen is mijn concentratie vaak verrr te zoeken. Dat maakt het bloggen niet zo makkelijk en daardoor had ik een behoorlijke achterstand in te halen van producten die ik nog graag wilde reviewen. Ik schrijf trouwens niet over alles dat ik krijg, alleen de producten waar ik zelf enthousiast over ben. En dat waren er inmiddels behoorlijk wat. Ik maakte veel foto’s en schreef wat artikelen vooruit. Hier was ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat mee bezig, ik word daar zó gelukkig van.

Maandag

borrelbrood

Vandaag was een vrije dag die ik eigenlijk volledig aan mijn studie wilde besteden (bijna tentamens ieeeehh), maar ik vond het bloggen veel te leuk om te doen dus ik ging verder met mijn blogflow. Ik maakte weer veel foto’s, was in de keuken in de weer en was lekker aan het schrijven. Kunnen alle dagen niet zo zijn? ’s Avonds hing ik op de bank met Steve en Bunny von D. We maakten een borrelbrood dat op geen enkele manier verantwoord was, maar wel een van de lekkerste dingen die ik ooit heb gegeten in mijn leven.

Dinsdag

mini shoplog

Ik sloeg het college van vandaag over zodat ik de hele dag kon leren voor de tentamens van volgende week. Uiteindelijk heb ik geen boek aangeraakt, wat een verrassing. ’s Ochtends ging ik op lunchdate met Steve bij Bagels & Beans. In de stad kocht ik wat dingen bij Dille & Kamille en HEMA. Zoals een mand waar ik het hooi voor Bunny in bewaar en gedroogde bloemen die niet kunnen verwelken. Eenmaal weer thuis ging ik met Steve op ziekenbezoek bij ons buurhondje die heel ziek was. Zo zielig! Daarna regelden voor de tweede keer de kwijtschelding voor de gemeentelijke belasting (ugh zucht kreun steun, zo’n hekel aan, ik had het al eerder ingediend maar toen was het kwijtgeraakt in de post. Tip: doe dit via e-mail!).

Woensdag

current mood

De buurvrouw kwam langs om te vertellen dat haar hondje die middag werd ingeslapen en dat vond ik zo sip. Ik weet als geen ander hoeveel een huisdier voor je kan betekenen dus ik leefde erg met haar mee en pinkte ook een traantje weg. Bunny von D en ik waren te lamlendig vandaag om iets productiefs te doen. Ik was sowieso een emotioneel wrak deze week, dus ik had echt zin om een jaren ’80 feel good film te kijken. Het werd Sixteen Candles. Geweldige film. Ik zit sindsdien in een jaren-80-films-fase, ik wil ze allemaal zien. Dus als jullie nog leuke tips hebben, laat het me vooral weten.

Donderdag

tentamens

’s Middag had ik mijn laatste werkcollege van Psychopathologie, yes! Over twee weken is mijn eindgesprek al. Dan kom je in een kamertje te zitten met een camera op je gericht en ontvang je een nep-patiënt die je op een psychologisch verantwoorde manier moet uitleggen wat voor een diagnose die heeft, wat dit precies is in Jip-en-Janneke-taal, wat de behandelmogelijkheden zijn, enzovoort. Ik heb nog lang niet het gevoel dat ik hier klaar voor ben, maar we zullen wel zien hoe het gaat. Ondertussen komen de tentamens steeds dichterbij en was ik nog steeeds niet begonnen met leren. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het wel goed komt. Ik kreeg deze week namelijk het cijfer van mijn eerste tentamen uit deze master terug: een 8,5! Dat was voor dat vak waar ik op het laatste moment nog drie boeken voor moest lezen, dus als dat lukte, is niets meer onmogelijk. Goed presteren onder druk is helemaal mijn ding blijkbaar.

Vrijdag

bezoekersaantallen

Als het goed is, was dit de laatste horrorterrorcolledag van dit jaar. Ik zat van ’s ochtend tot ’s middags laat op de uni voor gespreksvoering en dat is mijn minst favoriete vak ooooit. Gelukkig werd de dag dragelijker omdat studiegenootje Daniëlle jarig was en een stuk zelfgemaakte vegan taart meenam, jum! Thuis lag er nog een stapel boeken op mij te wachten. En ik weet niet hóe, maar ik heb het toch nog voor elkaar gekregen om met blubber en pudding in mijn hoofd twee hoofdstukken te lezen. Nog twintig te gaan.. Ondertussen ontploften mijn social media/bezoekersaantallen/comments omdat de blogpost die deze dag online kwam (over stoppen met de pil) énorm populair was. Ik vond het zo interessant om alle verschillende verhalen te horen van lezers. Ik wilde op iedereen persoonlijk reageren, maar dat zou een dagtaak worden. Ik heb alle vragen in ieder geval zoveel mogelijk proberen te beantwoorden! Heel erg bedankt voor alle uitgebreide reacties in ieder geval, ik denk dat veel mensen hier iets aan kunnen hebben.

Zaterdag

dutch weed burger

Met Michelle at ik bij Bagels & Beans, ik had de Dutch Weed Burger, jum! Met Michelle is het altijd leuk want ze is net zo’n droogkloot als ik. We zochten naar eerlijke spijkerbroeken bij Men at Work (daar verkopen ze o.a. mooie jeans van Kuyichi) en ik twijfelde over een kleurrijk vest bij de tweedehands winkel Appel & Ei. Maar kocht uiteindelijk alleen een mascara bij HEMA en van die gekke elastiekjes die iedereen heeft bij Douglas. En we kwamen De Groene Meisjes tegen in de boekhandel! O ja, boeken, leren voor tentamens moest ook nog gebeuren. Maar eenmaal thuis was ik best wel moe, dus ik bestelde sushi en keek een film. Want ontspannen is ook zéér belangrijk. Niet?

Lievelingsliedje van deze week:

Ik luisterde veel naar het album van London Grammar, ik denk dat dat mijn lievelingsmuziek op dit moment is. Ik kan dit de hele dag wel op repeat luisteren, zo mooi!

Ik beloof bij deze plechtig dat ik de hele dag alleen maar met mijn neus in de boeken zal zitten. Zodat ik in mijn volgende weekoverzicht kan vertellen hoe fantastisch mijn tentamens zijn gegaan. Fijne zondag!

Back to Top