Weekoverzicht: #miniviking, tentamens & fotoshoot

Whoeoe, een nieuw weekoverzicht uit mijn spannende leven! Normaal zeg ik dat met enig sarcasme, maar deze week was mijn week serieus best een beetje spannend. Tentamens, deadlines, nieuwe mensen ontmoeten en een heuse fotoshoot voor de Flair! Kijkt u maar mee:

Zondag

konijn in bed

Steve sliep suuuperlang uit terwijl ik al helemaal klaarwakker en hyperdepieper was. Bunny von D en ik probeerden hem wakker te maken en ik vond het allemaal zo grappig dat ik honderd foto’s en filmpjes van het tafereel maakte.

Maandag

miniviking

Ioni en Zélia volg ik al járen via Twitter en hun blogs, vandaag ontmoette ik ze samen met vriendin Annemiekepiek voor de eerste keer in het echt. Ze kwamen helemaal naar Enschede en we hebben lekker gegeten bij Bagels & Beans en aten later zelfgebakken koekjes bij Annemiek. Ik vond het superleuk en gezellig! Ook #miniviking (de befaamde baby van Ioni) kwam mee en die heeft lieve bolle wangen. Hij is net 1 jaar geworden dus Annemiek en ik hadden cadeautjes! Die gelijk goed in gebruik werden genomen. Ergens deze week ging overigens het gerucht rond dat ik een kindhatendmonster ben omdat zwangerschapstweets mij niet interesseren. Blijkbaar zijn er ook mensen die het wel leuk vinden om te lezen over kots en bekkeninstabiliteit, is voor mij ook nieuwe informatie. Maar gelukkig heb ik nu bovenstaande selfie met #miniviking om het tegendeel te bewijzen. ’s Avonds at ik thuis knoflookspaghetti met spinazie, dat is zo lekker, terwijl ik dit typ heb ik er weer zin in.

Dinsdag

powerlunch

Tentamendag, ieh! Deze dag had ik een tentamen Toegepaste Positieve Psychologie. Voor mijn gevoel ging het best oké, maar ik vind het lastig om in te schatten of het net wel of net níet een voldoende wordt. Ik probeer er maar niet te veel van verwachten en zie mijn cijfer vanzelf wel verschijnen. Ik was zo moe na het tentamen dus maakte ik een powerlunch met peanutbutterjelly-brood en mijn ultieme guilty pleasure Dr. Pepper. Guilty omdat: hartstikke slecht, ongezond en milieuonvriendelijk is door het blikje, ik wéét het. Pleasure omdat: ZO LEKKER. En tot mijn grote verbazing vond ik twee bietjes in mijn mini-moestuin. Ik dacht dat deze ook uiteindelijk waren gesneuveld door het naaktslakkenleger, maar ze waren nog redelijk intact. Er zaten we wat gaten in, dus ze opeten durfde ik niet (die bieten, niet de slakken). Wat trouwens wèl heel lekker is, is curry met paksoi op basis van gezeefde tomaten in plaats van kokosmelk, jum!

Woensdag

pizza

Vandaag moest ik lerenlerenlerenleren, maar ik kon mij totáál niet concentreren. Mijn hersenen voelden als een smoothie van pudding en modder dus het ging niet zo goed. Ondertussen zat Bunny met posttraumatische-stress verstopt achter de kachel door pestkop Harold (Harold is onze tuinkat en tevens de mama van de babykatjes van afgelopen zomer, weet je nog?). ’s Avonds was ik moe dus ik vond dat ik wel een pizza had verdiend. Steve maakt de allerrrlekkerste pizza’s van zelfgemaakt deeg. De pizza die je hierboven ziet is de flammkuchen met appel en rode ui uit het Uit Pauline’s Keuken kookboek.

Donderdag

vogelpindakaas

Alweer een tentamen, deze keer over Psychopathologie. Ik was al sinds 3 uur ’s nachts klaarwakker en ben toen nog maar een beetje gaan leren in de vroege ochtend. En raad eens wie alsnog net op het nippertje op tijd bij het tentamen aan kwam? Jep.. Ik stond bij het sportcentrum op de campus waar vaak tentamens worden gegeven, maar ergens had ik de memo gemist dat het tentamen in het tentamengebouw búiten de campus werd gegeven waardoor ik als een gek naar de goede locatie moest fietsen. Het tentamen dat uit maar een paar open vragen bestond, ging niet fantastisch, maar ik wacht geduldig mijn cijfer af! Oh en vandaag kwamen er voor het eerst vogeltjes op het huisje met vogel-pindakaas af. Het is mijn doel om de tuin dit najaar zo vogelvriendelijk te maken, met pindaslingers enzo. Leuk!! (Excuses voor de lelijke foto, maar als ik dichterbij kwam vlogen de vogeltjes bang weg.)

Vrijdag

deadline

Om 5 uur had ik een deadline van een verslag waar ik nog aan moest beginnen, ha. Hier was ik dus de hele ochtend en middag mee bezig. Verslagen schrijven vind ik altijd leuk om te doen, in tegenstelling tot leren bleh. Dus dit verslag heb ik sowieso wel gehaald. Bij de supermarkt kocht ik een mini-wortel voor Bunny en maakte ik voor mijzelf en Steve risotto met aubergine, paddestoelen, peer en geitenkaas.

Zaterdag

fotoshoot

Fotoshootdag! Een tijd terug zijn Steve en ik geïnterviewd over hoe wij als tegenpolen – ik de neurotische vegetarische hippie & hij de pragmatische vleesetende meneer – onze relatie goed laten werken. Dit interview komt aan het eind van dit jaar in de Flair met een giga-foto, en die werd vandaag gemaakt. We maakten een wereldreis naar Amsterdam, kregen daar visagie en styling en mochten tussen honderd ballonnen op de foto. Ik vond het superleuk omdat ik samen met Steve op de foto ging, het hele team er omheen onwijs lief was en het daardoor niet eens vervelend voelde om op de foto te gaan. De foto’s die ik heb gezien zijn heel mooi en natuurlijk geworden, met een échte lach in plaats van een ojee-ik-moet-op-de-foto-oke-blij-kijken-awkward-glimlach. Ik ben benieuwd hoe het uiteindelijk in het magazine wordt geplaatst.

Lievelingsliedje van deze week:

Mijn persoonlijke Discover Weekly playlist van Spotify was weer ouderwets goed, yes! Mijn favoriete nummer uit de lijst was Red Eyes van War on Drugs. Perfect voor een zonnige zondag, niet? De videoclip vind ik trouwens heel suf, dus let daar maar niet op.

Fijne zondag!

Back to Top