Weekoverzicht: etentjes, assessments & Forever Young

Joe wat een bomvolle week! Ik bezocht de fotoexpositie Forever Young, ging maar liefst twee keer uiteten, was zenuwachtig voor mijn assessments en, nou ja, kijk maar mee:

Zondag

uiteten

Het was een fijne lazy sunday waarbij ik ’s avonds chic uiteten ging bij restaurant Watermolen Singraven met de schoonfamilie ter ere van het koperen huwelijksjubileum van de moeder van Steve en haar man. Het was zo leuk want we hadden een aparte ruimte waar we aten (heel Iris-vriendelijk!) en soep werd opgediend vanuit theepotjes. Vooraf had ik een salade met watermeloen, dadels en munt. Als hoofdgerecht een mix van vegetarische gerechtjes en het nagerecht bestond uit verschillende desserts. Jum!

Maandag

maandag

In tijden van tentamens en deadlines verandert ons huis in een gore, ranzige, chaotische teringbende. Ik kan er niets anders van maken. Ik voelde de intense drang om alles om me heen netjes te hebben, want ik moest eigenlijk studeren. Kan je nagaan hoe erg ik het vind om te studeren als ik zelfs liever ga poetsen. De slaapkamer en mijn werkplek zijn weer netjes, fijn! En dat mocht ook wel, want ik was er een hele dag mee bezig. De postbode bracht mij tussendoor het boek van Deliciously Ella en ik kan niet wachten om er uit gaan koken, want ik vind Ella zóóó leuk. Een review zal uiteindelijk volgen. (Ik heb nogal veel dingen liggen die ik wil reviewen dus ik zie even door de bomen het bos niet meer qua blog-planning. Voor zover ik überhaupt een blog-planning had.)

Dinsdag

studiedag

Mijn plan was om veel te bloggen, maar daar had ik uiteindelijk helemaal geen tijd meer voor, boee, stom. Eerst ruimde ik de woonkamer op, Bunny is lekker aan het verharen dus ik moet elke dag stofzuigen anders heb ik de hele avond een kriebelneus. Als lunch maakte ik brood met pompoen-hummus, avocado en edelgist, superlekker! Met een mandarijntje erbij want als ik het zo druk heb met studeren en andere dingen verwaarloos ik mezelf altijd een beetje. Vitamientjes waren zeer welkom. Ik had een deadline voor een reflectieverslag dus die maakte ik nog even snel. De rest van de dag stond in het teken van de voorbereiding van de assessments waar ik inmiddels toch wel een béétje zenuwachtig voor aan het worden was.

Woensdag

forever young

Ik was gevraagd om de fotoexpositie Forever Young bij Concordia te bezoeken om er daarna iets over te zeggen tegen een journalist voor de Tubantia. De expositie wilde ik al een tijdje bezoeken, maar het kwam er steeds niet van, dus dat was extra leuk! ’s Middags ging ik terug naar mijn roots in de Achterhoek, want mijn moeder was zo lief om voor cliënt te spelen zodat ik nog een laatste keer kon oefenen voor mijn assessments. Op de foto hierboven zie je Elmo, de kat van mijn moeder en zusje! Ik ben mega-allergisch voor Elmo dus gelukkig had ik anti-allergiepilletjes gekocht. O ja, en raad eens wat ik vergat mee te nemen?

Donderdag

assessment

Assessment 1/2! Ik moest een (nep)patiënt uitleg geven over haar diagnose (depressie) en op welke manier cognitieve gedragstherapie daarbij zou kunnen helpen. De opdracht was om het zo interactief mogelijk te doen en volgens mij lukte dat prima. Van te voren was ik méga zenuwachtig, maar uiteindelijk viel het reuze mee. Zoals altijd. Ik ben heel benieuwd naar mijn cijfer! Door de spanning van het rollenspel zat mijn hoofd proppievol voor de rest van de dag dus ik heb niet veel nuttigs meer gedaan. Wel kocht ik natuuurlijk de krant want ik stond er in yesss. Wel zonder blognaam, maar oké, je kan niet alles hebben hè. Het is in ieder geval weer een mooie aanvulling voor mijn Wall of fame. Én ik maakte een korte wandeling met Steve om mijn hoofd wat rustiger te krijgen.

Vrijdag

casa happiness shirt

Assessment 2/2! Tegen dit gesprek zag ik het meeste op. Het gesprek van gisteren had namelijk een vaste structuur, maar voor dit gesprek moest ik starten met een behandeling en was het belangrijk dat juist de cliënt zoveel mogelijk kon vertellen. Uiteindelijk viel het reuze mee en verliep het gesprek heel soepel. ’s middags kreeg ik een mooi shirt van Casa Happiness binnen, ik wil binnenkort weer eens een fair fashion outfit-blogpost doen dus dan zul je er meer over kunnen lezen. Ik wil dat sowieso graag vaker doen, verantwoorde kledingmerken op die manier in het zonnetje zetten, maar màn wat is het een gedoe om leuke outfitfoto’s te schieten. Mijn eeuwige respect voor fashionbloggers. ’s Avonds ging ik met Steve, mijn moeder en zusje uiteten bij Appeltjes van Oranje. Mijn zusje vertrekt namelijk snel voor 8 maanden (!) naar Curacao voor stage. Het was zo gezellig dat ik helemaal vergat foto’s te maken.

Zaterdag

zaterdag

Met een vriendin ging ik de stad in voor een taartje en koffie, ze was namelijk jarig! Bij Men at Work kocht ik eindelijk de zwarte broek van Kuyichi waar ik al een tijdje mijn oog op had. Vorige week was ik uit een héle oude zwarte broek gescheurd, dus nu had ik een goed excuus om hem daadwerkelijk aan te schaffen. Kuyichi is een heel tof verantwoord merk, ik heb er ook een jurkje van waar ik nog steeds blij mee ben. De broek is van gerecyled katoen + biologisch katoen gemaakt. Verder heb ik veel met Bunny von D geknuffeld, werkte ik aan mijn blog en was ik een avondje alleen thuis dus gebruikte ik dat goed voor een wijn & feel good filmavondje. Mylène raadde de film Love, Rosie aan en die is echt leuk als je zin hebt in een niet al te moeilijke film.

Lievelingsliedje van deze week:

Update: Oeps, was ik mijn lievelingsliedje helemaal vergeten toe te voegen aan deze week. Bij deze alsnog!

..En nu ga ik driehonderd jaar slapen. Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

36 reacties op “Weekoverzicht: etentjes, assessments & Forever Young

 1. Mascha schreef:

  Woow wat een leuke week. En dat shirt <3..
  Mijn week was ook proppie vol. Drie dage stage, een volle dag clientje spelen(ik studeer sph) en een feest, waar ik ziek aanwezig was

  Maar gelukkig wel de week overleefd, ondanks dat ik bijne heel de week half ziek was.

  Hopelijk si volgende week bij mij net zo leuk als jouw afgelopen week ^^
  Lets just hope so

  Liefs

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Poeh druk inderdaad! Cliënt spelen kan ook zo vermoeiend zijn he? Ik ga in ieder geval voor je duimen dat je week leuk wordt en dat je je minder ziek voelt!

   | Reageer op deze reactie
 2. Wendy schreef:

  Wow, wat een drukke week joh! Ik ben benieuwd naar dat boek van Ella, is het een vegetarisch kookboek? En ik wist helemaal niet dat Kuyichi zulke verantwoorde kleding produceert, ze hebben inderdaad vaak leuke shirtjes en mooie spijkerbroeken!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja! Veganistisch zelfs. Het is allemaal übergezond, normaal niet per se mijn ding, maar Ella brengt alles altijd zo leuk. In haar filmpjes komt ze zo leuk en lief over, dus ik ben groot fan van al haar recepten haha!

   | Reageer op deze reactie
 3. Ellis schreef:

  De reactie die het meest toevoegt vandaag is: We hebben hetzelfde bed! Alleen heb ik nog zo’n hoofdding, waar ik mijn ongelezen boeken bewaar!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha! Ikeaaa! Was het bij jou ook zo’n hel om het ding in elkaar te zetten of het lag het gewoon aan mij?

   | Reageer op deze reactie
   1. Ellis schreef:

    Mijn bed was een verassing van schoonvader lief. Dus het stond al helemaal in elkaar toen ik thuis kwam. Geen hel voor mij, maar misschien voor hem wel.

    | Reageer op deze reactie
 4. Laura schreef:

  Die assessments lijken me zo eng hè! Ik vond het al zo vreselijk als ze me gingen opnemen, laat staan dat er dan nog mensen bijzitten om het te beoordelen. Maar top dat het goed ging!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa dat vind ik ook vréselijk als er mensen bij zitten! Maar dat was gelukkig bij mijn beide assessments niet zo. We zaten in een hokje (met bureau, computer en een kapstok enzo, net echt dus haha) en daar zijn camera’s opgehangen. Dus dan voelt het toch minder alsof je op de vingers wordt gekeken, al is dat in principe natuurlijk nog steeds wel zo. Maar dat vond ik al een stuk fijner dan dat er echt een docent bij zit in dezelfde ruimte.

   | Reageer op deze reactie
 5. Michelle schreef:

  Jaaaa Love, Rosie is ZO LEUK. Sam Claflin en Lily Collins. Ik bedoel, mooiste koppel denkbaar?! Nee dat is Lily Collins met haar ex Jamie Campbell Bower, maar toch: Sam Claflin <3.
  Oké wauw, ik dwaal af. Tof dat je die jeans ook hebt gekocht! Ik ben er erg blij mee, maar ga hem na twee keer dragen wel direct wassen want hij geeft onwijs af. Mijn handen waren zwart haha.

  | Reageer op deze reactie
 6. Marion schreef:

  Hihi, die laatste foto! Oh god, rollenspel! Ik moet al bijna braken van het woord. Knap dat je dat kan. Heel knap.

  | Reageer op deze reactie
 7. Itsme schreef:

  Pfoe wat een drukke week. Ik vind het overigens fascinerend om te lezen hoe je bezig bent met je studie en wat je allemaal moet doen daarvoor. Ik heb zelf een tijdje getwijfeld over een studie psychologie maar ben achteraf wel blij dat ik het (nog) niet gedaan heb want dat had ik totaal niet aangekund XD.

  | Reageer op deze reactie
 8. Sonja schreef:

  Hé jouw roots liggen ook in de Achterhoek, wat leuk! Ik kom daar ook vandaan 🙂 En het lijkt me heel tof als je aandacht gaat besteden aan verantwoorde kleding wat ik zou dat heel graag kopen maar vind het gewoon heel lastig om eraan te komen.. Dus ben benieuwd!! Jij ook een fijne zondag!

  | Reageer op deze reactie
 9. Lineke schreef:

  Slaap lekker 🙂

  Kuyichi is een heel mooi merk, alleen niet voor mijn bankrekening 😉 MAARRRRR, ik had vorig jaar het geluk dat ik er twee tegen kwam in een kringloopwinkel. Nog bijna ongedragen en precies mijn maat.. Je kunt je voorstellen hoe groot mijn euforie was 😉 hahaha..

  | Reageer op deze reactie
 10. Miriam schreef:

  ‘plan om veel te bloggen, uiteindelijk geen tijd voor’ Mennnn, hoe herkenbaar is dat?! haha. Daarom werk ik nu veel vooruit, helpt me wel! Leuke foto’s verder 😀

  | Reageer op deze reactie
 11. Ester schreef:

  Leuk blogje! Kon ik precies lezen tijdens mijn 5 minuten pomodoro break.
  Ik had ook altijd Kuyichi broeken, maar nu kan ik ze bijna nergens meer vinden!
  Oh en dat opruimen in drukke tijden… zo herkenbaar.

  | Reageer op deze reactie
 12. Paulien schreef:

  Oooh jij bent ook allergisch voor katten! Ik ook, vind ik echt naar want ik vind ze fantastisch!

  Slaap lekker haha 😛

  | Reageer op deze reactie
 13. Charelle schreef:

  Ah nee geen 30 jaar hoor Iris! Dan kunnen e geen blogjes meer lezen! Maar je hebt gelijk, outfit shoots zijn superveel gedoe! Moet je echt inplannen dat soort dingen volgens mij! En wat fijn dat je assessments goed gingen! Zou ook wel een beetje zenuwachtig zijn! Maar nu zitten ze erop, yay! Op naar een volgende week! Liefs Charelle

  | Reageer op deze reactie
 14. Deisy schreef:

  Wat superfijn om te horen dat je assesments goed zijn gegaan zeg en dat het uiteindelijk toch wel mee viel. Ik weet dan ook zeker dat jij een prachtige cijfer binnen gaat slepen. En twee keer uit eten: doe maar luxe hoor mevrouw 😉 Nee haha! Superleuk dat je lekker uit eten bent geweest en hebt genoten en lijkt mij wel heel gek om je zusje zolang te moeten missen. Dat t-shirt is trouwens echt heel leuk, ben benieuwd naar jouw outfitfoto’s hihi 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha! Nou echt hoor, ik vond het zelf ook heel luxe! Dankjewel 😀

   | Reageer op deze reactie
 15. Iris schreef:

  Welterusten denk ik dan maar? 🙂 Driehonderd jaar is wel een beetje saai zonder jouw blog.

  | Reageer op deze reactie
 16. Neelke schreef:

  Wat een leuke (en drukke) week! Herkenbaar van dat poetsen. Mijn huis glom vroeger ook altijd als ik tentamenweek had! Altijd schoonmaken, daarna pas studeren… Ook een vorm van studieontwijkend gedrag dus.

  | Reageer op deze reactie
 17. Sytske schreef:

  Leuk overzicht!
  Die broek van Kuyishi heb ik laatst ook gekocht, erg fijne en mooie broek!
  succes met alle tentamens.. dat is iets wat ik toch nooit gemist heb na het afronden van mijn studie.. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 18. Lotte schreef:

  Eventussendoor; ligt daar spekkoekop de eerste foto?! Zo lekker! Heerlijk laagje voor laagje opeten. Bij mijn Indische schoonfamilie ga ik altijd helemaal los haha.
  Hopelijk zijn je assessments goed gegaan! Ik was ook zó zenuwachtig voor mijn assessment Docent Vakbekwaamheid, halleluja! Was achteraf nergens voor nodig (ik had het hoogste cijfer :O ) Dus bij jou komt het helemaal goed! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaaaa zo lekker! Door jouw reactie kreeg ik er gelijk weer zin in en heb ik het zelf ook nog weer gekocht haha. Ah en wat fijn zeg, ik denk dat het met mijn cijfers uiteindelijk ook wel goed komt. Ik was van te voren zoooo zenuwachtig, net als jij, maar uiteindelijk viel het reuze mee. Ik zag dat ik volgend semester weer een assessment heb, hopelijk heb ik nu geleerd dat ik niet zo zenuwachtig hoef te zijn :p

   | Reageer op deze reactie
 19. Iris schreef:

  Wat heb je veel gedaan! Super fijn ook dat je gesprek zo soepel ging 😀 Ik word enorm blij van je weekoverzicht en wat een leuke dingen heb je gekocht. Het kookboek en een shirt van Casa Happiness staat ook al een tijdje op mijn lijstje, maar mag even niks meer van mezelf kopen, haha.

  | Reageer op deze reactie
 20. Michelle schreef:

  Wat een fijne week!!
  Assessments lijken me de hel zeg, wowie. Ik ben al dolblij met mijn volledig tentamenloze opleiding <3 Moet er niet aan denken om op zo'n manier ook nog getest te worden. Maar wel heel gaaf als je daar rustig onder kunt blijven, yay! Hier ga je vast gewoon een kickass cijfer voor halen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Michelle schreef:

   Oh, hé, de tijd op je website loopt nog een uurtje voor? ^-^ Bij mijn reactie staat 2.59 uur, maar het is 1.59 uur nu

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Oja oeps! Helemaal niet aan gedacht om de tijd aan te passen, thanks 🙂

    | Reageer op deze reactie
 21. Pingback: Weekoverzicht: meet and greet, cijfers & Starbucks | IKBENIRISNIET
Back to Top