Weekoverzicht: meet and greet, cijfers & Starbucks

Het was een iets minder spannende week dan de vorige keer. Maar daar was ik ook wel even aan toe. Vorige week was zo druk voor mijn doen. Deze week moest ik daar echt even van bijkomen en dat is volgens mij goed gelukt!

Zondag

meet and greet

Ik stond vroeg op, ging aan de slag voor twee advertorials, vergat bijna de tijd en moest toen hééél snel naar de stad fietsen. Ik had namelijk een echte meet & greet met Miek en Emi, twee lezeressen. Ter ere van Emi’s verjaardag had Miek geregeld dat we een taartje gingen eten bij Bagels & Beans. Zó leuk! Ze hadden er maar liefst drie uur voor gereisd, wow! Ik vond het supergezellig om met ze te kletsen. Ik ken uit mijn eigen omgeving eigenlijk niemand die geïnteresseerd is in vegetarisch eten of milieuvriendelijk leven. Wat ik niet erg vind hoor, maar dan is het wel extra leuk om mensen te ontmoeten waarmee wat dat betreft je op dezelfde lijn zit.

Maandag

bunny von d

Een vrije maandag, daar was ik echt even aan toe. Maandagen zijn zo fijn. Bunny voelde zich alleen ’s ochtends niet zo lekker. Ik kan het gelijk zien als er iets met haar aan de hand is, konijnen krijgen een smaller neusje als ze pijn hebben, zie je het op de foto hierboven? Ik denk dat ze gas in haar bunnybuik had (daar hebben konijnen snel last van omdat ze gevoelige darmpjes hebben) (iew ‘darmpjes’ is echt een vies woord). Gelukkig was het na een paar uur weer over na een buikjesmassage. Ik hoorde haar buikje borrelen, ze keek ineens weer vrolijk uit haar oogjes, ze wilde weer eten en alles was goed. Pfiew! ’s Middags bestelde ik mijn overpriced studieboeken voor het nieuwe semester, ging ik even bezig voor mijn blog en maakte ik tomatensoep.

Dinsdag

tomatensoep

De tentamenweken waren nog maar net voorbij en het nieuwe semester ging gelijk weer van start. Mijn wekker ging al vroeg en ik was níet vooruit te branden. Ineens kwam de mededeling online dat het hoorcollege niet door zou gaan, alsof mijn gebeden waren verhoord. Mijn eerste cijfer kwam ondertussen ook binnen, het was van een puur theoretisch vak dat ik veeeel beter had moeten voorbereiden. Maar ik kreeg het voordeel van de twijfel: een 5,7, ha! Op het nippertje. Halleeeeluja. Echt heel blij mee. ’s Middags lunchte ik met de soep die nog over was en een broodje met pompoenhummus, jummm.

Woensdag

hema feestspullen

Wist je nog die assessments die ik had waar ik zo zenuwachtig voor was vorige week? Ik kreeg deze dag mijn cijfer voor het gesprek dat ik het lastigst vond. Een 7, yes! Deze master gaat me zóveel beter af dan mijn rampzalige bachelor. Het is veel intensiever, maar ik merk dat ik daardoor veel beter in de stof zit ook al heb ik mijn studieboeken niet zo goed gelezen. (Niet omdat ik een lakse student ben, maar ik kan me daar zo slecht op concentreren.) Ook ging ik even langs HEMA voor wat spulletjes ter voorbereiding van een nieuwe blogpost. Waar ik ook een focaccia voor maakte, die superlekker werd! In december lees je er meer over.

Donderdag

zuurkool

Ik had twee colleges van nieuwe vakken. Eerst cognitieve gedragstherapie, een praktisch vak waar ook weer veel gespreksvoering in zit. Echt zin in. Nope. Hopelijk leer ik mijn eigen cognities bij te stellen. En een research-vak, interessant! Eenmaal thuis ben ik alvast gaan brainstormen voor een onderwerp voor mijn masterthesis en heb gelijk gemaild met de docente. Man man, wat een goede voorbereiding weer. Ik begin in februari pas aan mijn these namelijk. Ik herken mezelf bijna niet meer terug. ’s Avonds maakte ik de lekkerste zuurkool van de wereld want daar had ik zóóóóveel zin in. (Sorry voor de lelijke foto, het lijkt onmogelijk te zijn om stamppot zuurkool smakelijk op foto vast te leggen.)

Vrijdag

starbucks

Vandaag was een beetje een gekke dag. Steve had slecht nieuws gekregen en het was allemaal wat tragisch. En toen waren de aanslagen in Parijs nog niet eens gebeurd. Vrijdag de dertiende had ineens een heel nieuw niveau van ellende. Maar er gebeurden ook juist hele leuke dingen (vandaar ‘gekke dag’). De Starbucks op de campus opende namelijk! Ik nam een Pumpkin Spice Latte. Stiekem vond ik het heel vies, volgende keer wordt het gewoon een soja latte dus. Thuis was ik druk bezig in de keuken voor een blogpost. En ik kreeg mijn laatste cijfers binnen. Ik had me al op een onvoldoende ingesteld, dus ik was blij verrast dat ik het derde vak, dat ik juist het meest somber in zag, met een 8 heb afgesloten. Dat betekent dat ik alle vakken van het eerste semester first try heb gehaald. Bam!

Zaterdag

konijn

’s Ochtends las ik over de aanslagen in Parijs en dat vond ik zo treurig. Ik heb me verder maar afwezig gehouden op social media, want het voelt (voor mij) altijd zo ongepast om er als buitenstaander iets over te roepen als er iets ergs is gebeurd. Ik ben aan het werk gegaan, deed een shitload make-up op mijn hoofd met behulp van makeupfilmpjes van Miss Lipgloss en maakte de bulgursalade. ’s Avonds werkte ik nog even door voor mijn bloggie terwijl ik Bunny takjes peterselie voerde. Tussendoor keken we filmpjes van Teske. En ik ging naar een verlaat verjaardagsfeestje van een vriendin! Waar de wijn rijkelijk vloeide.

Lievelingsliedje van deze week:

Stiekem heb ik veel te veel naar Justin Bieber geluisterd deze week. En ook naar Marilyn Manson, ter compensatie. Maar die vind ik beide niet hip genoeg om in de spotlight te staan in mijn weekoverzicht. Ik koos uiteindelijk voor onderstaand nummer dat ik zo’n mooie opbouw vind hebben. Echt mooi! Vooral door een koptelefoon of dopjes. Met je ogen dicht.

Fijne zondag!

Back to Top