Weekoverzicht: meet and greet, cijfers & Starbucks

Het was een iets minder spannende week dan de vorige keer. Maar daar was ik ook wel even aan toe. Vorige week was zo druk voor mijn doen. Deze week moest ik daar echt even van bijkomen en dat is volgens mij goed gelukt!

Zondag

meet and greet

Ik stond vroeg op, ging aan de slag voor twee advertorials, vergat bijna de tijd en moest toen hééél snel naar de stad fietsen. Ik had namelijk een echte meet & greet met Miek en Emi, twee lezeressen. Ter ere van Emi’s verjaardag had Miek geregeld dat we een taartje gingen eten bij Bagels & Beans. Zó leuk! Ze hadden er maar liefst drie uur voor gereisd, wow! Ik vond het supergezellig om met ze te kletsen. Ik ken uit mijn eigen omgeving eigenlijk niemand die geïnteresseerd is in vegetarisch eten of milieuvriendelijk leven. Wat ik niet erg vind hoor, maar dan is het wel extra leuk om mensen te ontmoeten waarmee wat dat betreft je op dezelfde lijn zit.

Maandag

bunny von d

Een vrije maandag, daar was ik echt even aan toe. Maandagen zijn zo fijn. Bunny voelde zich alleen ’s ochtends niet zo lekker. Ik kan het gelijk zien als er iets met haar aan de hand is, konijnen krijgen een smaller neusje als ze pijn hebben, zie je het op de foto hierboven? Ik denk dat ze gas in haar bunnybuik had (daar hebben konijnen snel last van omdat ze gevoelige darmpjes hebben) (iew ‘darmpjes’ is echt een vies woord). Gelukkig was het na een paar uur weer over na een buikjesmassage. Ik hoorde haar buikje borrelen, ze keek ineens weer vrolijk uit haar oogjes, ze wilde weer eten en alles was goed. Pfiew! ’s Middags bestelde ik mijn overpriced studieboeken voor het nieuwe semester, ging ik even bezig voor mijn blog en maakte ik tomatensoep.

Dinsdag

tomatensoep

De tentamenweken waren nog maar net voorbij en het nieuwe semester ging gelijk weer van start. Mijn wekker ging al vroeg en ik was níet vooruit te branden. Ineens kwam de mededeling online dat het hoorcollege niet door zou gaan, alsof mijn gebeden waren verhoord. Mijn eerste cijfer kwam ondertussen ook binnen, het was van een puur theoretisch vak dat ik veeeel beter had moeten voorbereiden. Maar ik kreeg het voordeel van de twijfel: een 5,7, ha! Op het nippertje. Halleeeeluja. Echt heel blij mee. ’s Middags lunchte ik met de soep die nog over was en een broodje met pompoenhummus, jummm.

Woensdag

hema feestspullen

Wist je nog die assessments die ik had waar ik zo zenuwachtig voor was vorige week? Ik kreeg deze dag mijn cijfer voor het gesprek dat ik het lastigst vond. Een 7, yes! Deze master gaat me zóveel beter af dan mijn rampzalige bachelor. Het is veel intensiever, maar ik merk dat ik daardoor veel beter in de stof zit ook al heb ik mijn studieboeken niet zo goed gelezen. (Niet omdat ik een lakse student ben, maar ik kan me daar zo slecht op concentreren.) Ook ging ik even langs HEMA voor wat spulletjes ter voorbereiding van een nieuwe blogpost. Waar ik ook een focaccia voor maakte, die superlekker werd! In december lees je er meer over.

Donderdag

zuurkool

Ik had twee colleges van nieuwe vakken. Eerst cognitieve gedragstherapie, een praktisch vak waar ook weer veel gespreksvoering in zit. Echt zin in. Nope. Hopelijk leer ik mijn eigen cognities bij te stellen. En een research-vak, interessant! Eenmaal thuis ben ik alvast gaan brainstormen voor een onderwerp voor mijn masterthesis en heb gelijk gemaild met de docente. Man man, wat een goede voorbereiding weer. Ik begin in februari pas aan mijn these namelijk. Ik herken mezelf bijna niet meer terug. ’s Avonds maakte ik de lekkerste zuurkool van de wereld want daar had ik zóóóóveel zin in. (Sorry voor de lelijke foto, het lijkt onmogelijk te zijn om stamppot zuurkool smakelijk op foto vast te leggen.)

Vrijdag

starbucks

Vandaag was een beetje een gekke dag. Steve had slecht nieuws gekregen en het was allemaal wat tragisch. En toen waren de aanslagen in Parijs nog niet eens gebeurd. Vrijdag de dertiende had ineens een heel nieuw niveau van ellende. Maar er gebeurden ook juist hele leuke dingen (vandaar ‘gekke dag’). De Starbucks op de campus opende namelijk! Ik nam een Pumpkin Spice Latte. Stiekem vond ik het heel vies, volgende keer wordt het gewoon een soja latte dus. Thuis was ik druk bezig in de keuken voor een blogpost. En ik kreeg mijn laatste cijfers binnen. Ik had me al op een onvoldoende ingesteld, dus ik was blij verrast dat ik het derde vak, dat ik juist het meest somber in zag, met een 8 heb afgesloten. Dat betekent dat ik alle vakken van het eerste semester first try heb gehaald. Bam!

Zaterdag

konijn

’s Ochtends las ik over de aanslagen in Parijs en dat vond ik zo treurig. Ik heb me verder maar afwezig gehouden op social media, want het voelt (voor mij) altijd zo ongepast om er als buitenstaander iets over te roepen als er iets ergs is gebeurd. Ik ben aan het werk gegaan, deed een shitload make-up op mijn hoofd met behulp van makeupfilmpjes van Miss Lipgloss en maakte de bulgursalade. ’s Avonds werkte ik nog even door voor mijn bloggie terwijl ik Bunny takjes peterselie voerde. Tussendoor keken we filmpjes van Teske. En ik ging naar een verlaat verjaardagsfeestje van een vriendin! Waar de wijn rijkelijk vloeide.

Lievelingsliedje van deze week:

Stiekem heb ik veel te veel naar Justin Bieber geluisterd deze week. En ook naar Marilyn Manson, ter compensatie. Maar die vind ik beide niet hip genoeg om in de spotlight te staan in mijn weekoverzicht. Ik koos uiteindelijk voor onderstaand nummer dat ik zo’n mooie opbouw vind hebben. Echt mooi! Vooral door een koptelefoon of dopjes. Met je ogen dicht.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 reacties op “Weekoverzicht: meet and greet, cijfers & Starbucks

 1. Bianca Schrijft schreef:

  Grappig om te lezen dat konijnen ook zo makkelijk te lezen zijn, gezien hun gestel. Nooit geweten, dus ook nog wat geleerd deze ochtend. Vrijdag lijkt in jaren de slechtste vrijdag de 13de geweest te zijn. Ik hoor zoveel mensen met slecht nieuws over/op die dag. Heel bizar. Dan nog niet eens Parijs meegenomen.
  Fijne zondag.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh echt? Wat naar zeg, Misschien omdat het ook meer opvalt omdat het al zo’n dag/datum was. Thanks voor je reactie, hoop dat je een fijn weekend hebt gehad 🙂

   | Reageer op deze reactie
 2. Neelke schreef:

  Aah wat zielig van z’n bunny buikje, ik hoop dat-ie er niet heel snel weer last van heeft. En wat lief dat je met je lezeressen naar de Bagels en Beans bent geweest, altijd fijn daar.

  | Reageer op deze reactie
 3. Marion schreef:

  Blij te lezen van die compensatie met Marilyn Manson. Dat maakt het weer goed. Bah wat naar voor Steve. Kijk Bunny in dat mandje 😀

  | Reageer op deze reactie
 4. Lotte schreef:

  Waar heb je dat schattige mandje gekocht ? <3 Ik zoek die al heel lang voor mijn konijntjes!

  | Reageer op deze reactie
 5. Bente schreef:

  Ah wat super fijn dat je alle vakken van het eerste semester gehaald hebt! Well done 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Eline schreef:

  Ooh kun je weer eens een artikel maken met alleen maar Bunny, want ik werd mega blij van alle nijnieplaatjes 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ohhh ja dat is wel een goed idee, ik zet het op mijn lijstje 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Zo te lezen kan ik maar blij zijn dat ik mijn bon voor een Pumpkin Spice Latte niet heb ingewisseld…

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nou, inderdaad! Ik vind het niet voor herhaling vatbaar in ieder geval haha.

   | Reageer op deze reactie
 8. Sonja schreef:

  Het lijkt me eigenlijk zo gezellig, een konijntje in huis! Gezellig samen filmpjes kijken, haha! En gewoon iets om lekker mee te knuffelen enzo, heerlijk.

  | Reageer op deze reactie
 9. Charelle schreef:

  Oeeh dat zuurkool recept klinkt super, misschien eens maken deze week! En ik moet toegeven dat ik ook niet zo’n fan ben van de pumpkin spice latte, maar het klinkt gewoon zo leuk! Misschien komt het omdat we hem als soya variant drinken. En wat zielig voor Bunny dattie krampjes had! Gelukkig ging het snel over. En natuurlijk gefeliciteerd met je goede cijfers! Yaay! 😀 Fijne nieuwe week gewenst! Liefs Charelle

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja stom! Ik heb heeeel lang geleden een pumpkin spice latte gehad (ook met sojamelk, maar dan wel met normale slagroom haha) en die was superlekker. Maar nu leek het 10x zo zoet, ik werd er eerlijk gezegd een beetje misselijk van :’)

   | Reageer op deze reactie
   1. Charelle schreef:

    Haha ja gek is dat hé, als je dan anders gaat eten dat alles dan veel zoeter lijkt ineens! Ik vraag bij de Starbucks trouwens wel altijd om één pompje siroop, dan is het al minder zoet, dus misschien is dat een tip. 😉

    | Reageer op deze reactie
 10. Sascha schreef:

  Ik ben aan t werk en heb dat nummer opgezet in mijn koptelefoon. Heerlijk nummer (en lekker lang), bedankt voor t delen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Lineke schreef:

  Ik merk altijd dat als ik dan wél een keer iemand tref die dezelfde interesses heeft (duurzaam leven, geen vlees eten etc) dat ik dan altijd weer hoopvol en vol inspiratie ben. Maar.. we wonen in dezelfde stad, dus er zijn er wel degelijk wat in de buurt 😉 En dan reken ik voor mijzelf geen majesteismeervoud hoor, ik ken er meer die op 1 of meerdere terreinen ook mee bezig zijn.

  | Reageer op deze reactie
 12. Joy schreef:

  Awww zo zielig een gasbuikje! Ik probeer mijn konijnen ook steeds meer buikmassage te geven (meestal masseer ik dan de zijkant van hun buikjes, ik heb wel eens gezien dat mensen het konijn echt oppakken en met een hand helemaal onder de buik masseren maar volgens mij is dat nog net een stap te ver in de prille konijnband tussen Bibi, Bobby en ik.) Om een of andere reden moest ik ook heel erg lachen om de foto van Bunny in haar mandje op de foto van zaterdag… Ze lijkt daar echt een propje!
  Ja heel heftig allemaal vrijdag… Ik wist ook niet zo goed hoe ik er precies mee om moest gaan dus heb inderdaad maar niks erover geschreven. Anderzijds had ik ook wel veel kritische punten die ik zelf wel erg belangrijk vind maar ik denk dat dat een beetje te vroeg zou zijn. Op Knack stond een heel interessant artikel dat veel punten aanhaalde waar ik het ook mee eens ben, voornamelijk wat betreft het buitenlandse beleid van het Westen de afgelopen jaren en een meer antropologische kijk daarop. (http://m.knack.be/nieuws/wereld/terrorisme-expert-knoope-een-groot-deel-van-de-wereld-haat-ons/article-normal-624191.html)
  Ik hoop dat het goed komt met het nare nieuws dat Steve te horen heeft gekregen…

  Verder natuurlijk gefeliciteerd met je goede cijfers! Yay!

  -X-

  | Reageer op deze reactie
Back to Top