Weekoverzicht: Heel veel eten, Cosmania shoplog & gek ei

De vorige keer had ik zo’n grafhumeur dat het mij voor iedereen beter leek dat ik het weekoverzicht over zou slaan. Deze week voelde ik mij weer wat beter gelukkig! Maar was ik wel giga-druk. De master die ik nu doe is best intensief en het is soms even puzzelen hoe ik dat in vredesnaam met mijn blog kan combineren. Nou, goed. Kijk maar mee!

Zondag

foto door Saske

Dit was de dag dat ik te moe/bluh/doei was voor het typen van mijn weekoverzicht. Ik heb de hele dag dan ook lekker niets gedaan, yes! Ik moest echt even bijkomen van de drukke week, de pudding in mijn hoofd leek wel chronisch overprikkeld. De foto die je hierboven ziet is van de dag ervoor, gemaakt door Saske. Saske en Alwin maakten de wereldreis naar Enschede om samen met mij een kookfilmpje te maken. Misschien ken je ze nog wel van dit verrassingsfilmpje! Het was zó leuk. Bij Saske en Alwin heb ik altijd het gevoel dat ik ze al héél lang ken, ook al heb ik ze nog maar zo’n drie keer in het echt gezien. Rond kerstmis kan je de video op hun YouTubekanaal Vet Gezellig bekijken. Ik zal hem ook hier delen uiteraard!

Maandag

plaattaart

Steve ging weer naar zijn stage, helemaal in Amsterdam. Dat betekent dat hij in totaal bijna 7 uur moet reizen op een dag.. Ik deed mijn best om de ideale huisvrouw uit te hangen en maakte avondeten dat Steve suuuperlekker vindt en het was precies klaar toen hij thuis kwam. Het werd een plaattaart van bladerdeeg met mozzarella, tomaat en pesto. En een salade erbij met ‘popped beans‘ voor de vitamines. Ik had met honger boodschappen gedaan en dan neem ik altijd dingen mee die ik normaal nooit zou kopen, zoals de groentechips van de eerste foto. Maar die was dus best lekker! Of het veel gezonder dan normale chips is? Dat valt vast tegen.

Dinsdag

hema zorgverzekering

Het college van vandaag sloeg ik maar over, ik voelde me bleh. Ik ben onlangs overgestapt van zorgverzekering, ik ging voor die van HEMA, hoe kan het ook anders. Je krijgt dan namelijk een 10% kortingspas die je het hele jaar mag gebruiken in hun winkel, en die kreeg ik deze dag opgestuurd! Het eten dat ik ’s avonds maakte was een beetje gek experiment, ik flikkerde van alles in een pan en het werd nog lekker ook: gebakken gnocchi met paddestoelen, aubergine, Italiaanse kruiden en zelfgemaakte rucolapesto.

Woensdag

slapende nijnie

De dag begon met knuffelen met mijn allerliefstelievelingsdier. Ondertussen publiceerde ik de blogpost die ik in samenwerking met Yarden had geschreven. Ik ben altijd poepiezenuwachtig voor de reacties als er een gesponsord artikel online staat op mijn blog, omdat mensen daar nog wel eens, ehhh ja, kritisch op kunnen reageren. Maar ik maakte me weer zorgen om niks, want de reacties waren allemaal heel interessant en uitgebreid. En dat was voor mij weer een bevestiging dat ik de allerleukste bloglezers van de wereld heb. Ja, jullie! Ik moet daar echt vaker dankjewel voor zeggen. Dus bij deze: dankjewel! Verder had ik een afspraak op de uni om alvast te overleggen over mijn masterthese waar ik in februari mee begin. Ik wil namelijk mijn onderwerp zelf bedenken in plaats van dat ik een standaard opdracht kies. En het wordt zó interessant! Voor nu is mijn plan om het in de richting narratieve psychologie te doen met de focus op persoonlijke blogs en hoe deze kunnen helpen om vorm te geven aan de verhalen van jonge mensen die te maken hebben met chronische ziekte. Ik moet eerst nog wat meer literatuuronderzoek doen voordat ik mijn definitieve onderzoeksvoorstel kan schrijven. Maar het klinkt al boeiend, toch?

Donderdag

vegetarische gehaktbal

In de (veel te) vroege ochtend was ik al op de uni voor een practicum. Dat plaats vond in een lokaal waarin iedereen door elkaar kletste; lekker ADD-vriendelijk. Ik heb dus niet zoveel nuttigs gedaan, maar kwam wel superdupermoe thuis. Met de pech dat ik nog moest beginnen met leren voor mijn tentamen voor de volgende dag, aaahh.. Dus ik maakte een uitgebreide lunch met rijst, gestoomde boontjes, tomaat en een klodder hummus. Ik bestelde wat dingetjes bij Cosmania, want ik bevind mij momenteel in een make-upfase. Ik ontving een perspakket met allemaal healthy pasta van Ekoplaza. En deed eigenlijk alles behalve leren. En toen was het alweer tijd voor avondeten. Zuurkool! Met een gehaktbal van De Vegetarische Slager: LEKKER! ’s Avonds probeerde ik nog wat te leren, maar het werd allemaal niet wat. Jammer dan.

Vrijdag

cosmania shoplog

TENTAMEN! Ik vervloekte mezelf dat ik wederom te laat was begonnen met leren, stond om half 6 op, nam de belangrijkste dingen nog even door en fietste vijf kilometer met tegenwind naar de uni. Ik was in ieder geval goed wakker toen ik aankwam. En volgens mij ging het tentamen (over cognitieve gedragstherapie) nog redelijk goed ook. We zullen het wel zien als de cijfers bekend zijn. Snel ging ik weer naar huis want ik wachtte op mijn pakketje! Bij deze mijn Cosmania shoplog: ik had zo’n gek beauty-ei besteld, samen met spul tegen acne, doekjes om wattenschijfjes mee te vervangen en een droogshampoo. Ik heb alles gelijk uitgebreid gebruikt en niks ervan viel tegen, yes! Zelfs dat rare roze ei om foundation egaal aan te brengen, deed wat ‘ie beloofde. ’s Avonds maakte ik een simpele pasta met rodelinzenpasta die ik van Ekoplaza had gekregen. Ik vond het niet heel anders smaken dan normale pasta, dus dat is goed, denk ik?

Zaterdag

look of the day

Look of the day! Ik heb zo nu en dan ineens een obsessie met iets, momenteel is dat make-up. Elke keer als ik in de spiegel keek, werd ik een beetje sip van mijn ellendige huid (sinds ik ben gestopt met de pil) waardoor het mijn levensdoel is geworden om goed te worden in makeuppen. En ik vind het nog leuk ook! Gelukkig zat ik vroeger in een gothic-fase waarbij ik mijn gehele gezicht volkalkte met oogpotlood, dus ergens diep van binnen heb ik wel de potentie voor goede make-upskills, denk ik.

Lievelingsliedje van de week:

Ik kan haast niet kiezen! Ik denk dat ik dit het mooiste liedje vond uit mijn Spotify Discover Weekly playlist van deze week. Een perfect deuntje voor een luie zondag.

Fijne zondag!

P.S. Als het hier wat stiller is op mijn blog is dat doordat ik veel deadlines en andere studieverplichtingen heb. Dat gaat helaas voor, want hoe sneller ik ben afgestudeerd, hoe sneller ik weer meer tijd aan mijn bloggie kan besteden! Mocht je me heel erg missen, dan kan je me volgen op Snapchat (ikbenirisniet) of hoi tegen me zeggen op Twitter (@ikbenirisniet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

40 reacties op “Weekoverzicht: Heel veel eten, Cosmania shoplog & gek ei

 1. Anne schreef:

  Leuk! Verheug me nu al op het filmpje dat je hebt gemaakt met Alwin en Saske. Hun YouTube-kanaal is zo’n beetje de enige die ik echt volg 🙂 Ik heb trouwens ook echt al zeker tien keer met die groentechips in mijn handen gestaan maar kom ook elke keer weer tot de conclusie dat het toch echt niet gezond kan zijn, haha!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee precies, want normale chips van aardappelen is in principe toch ook gewoon groentechips? Haha! Maar ik vond het leuk om eens te proberen, het smaakte wel echt goed 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Paulien schreef:

    Het scheelt een ieniemienie ietsie beetje in calorieën geloof ik, maar de oven baked chips van Lay’s hebben er nog minder, dus ja. ’t Gaat om het idee zeker? En de afwisseling en het feit dat ik zo wel pastinaak eet terwijl ik het normaal niet te eten vind. 🙂

    | Reageer op deze reactie
 2. Michelle schreef:

  Wooow EYELINER QUEEN. Dat nummer is trouwens een cover van James Blake. Geen idee of je dat wist, maar bij deze. Misschien leuk om dan ook eens te luisteren! Fijne cover :).
  Trouwens, ik zet mijn liedje altijd boven aan m’n blogpost (als ik 10x Leuke Dingen schrijf), dan kan de lezer hem opzetten als ze de rest lezen. Tipje! Gratis ongevraagd maar geheel vrijblijvend advies van Mies. Sorry. <3

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wat SLIM! Daar had ik dus totaal niet over nagedacht haha. Ga ik de volgende keer ook doen 😀 En nee ik wist niet dat het een cover was, ik heb eigenlijk geen idee wie James Blake is haha, ik ga het meteen even opzoeken <3 Dank!

   | Reageer op deze reactie
  2. Hanneke schreef:

   Hoi! Ik reageer hier normaal nooit, maar wil toch even rechtzetten dat het andersom is, James Blake heeft dat nummer juist van Feist gecoverd 🙂 Ben zelf meer fan van Feist’s versie haha 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Michelle schreef:

    Och jaaa, ik zie het! OEPS. Ik ben er zomaar vanuit gegaan dat het van James Blake is, het is zo’n bijzonder nummer… Ik weet hoe erg dit kan zijn, want ik ben heel erg allergisch voor Skinny Love van Birdy (wat van Bon Iver is) hahaha. Excusez moi!

    | Reageer op deze reactie
    1. Hanneke schreef:

     Haha NP 😉 ojaaa kan me die allergie wel voorstellen ja.
     Ook nog even on topic: Iris, <3 voor je weekoverzichten, en al blog je minder vaak, ik vind je blog nog steeds erg tof en inspirerend 😀

     | Reageer op deze reactie
 3. Laura schreef:

  Oeh, ik krijg trek van al dat lekkere eten! Die gehacktbal heb ik zien liggen bij de AH, ben ik wel nieuwsgierig naar. Heb je trouwens hun stoofvleesch ook al gespot?
  Van de deadlines is herkenbaar: ik ben nu in de UB om te studeren, maar lees stiekem jouw blog. Ach jaa.

  | Reageer op deze reactie
 4. Kirsten schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar je beautybestelling, vooral naar de vervangers voor de wattenschijfjes. Ik zat laatst te bedenken dat ik daar toch best veel van gebruik en dat dat toch wel wat milieuvriendelijker moet kunnen. Kan je daar misschien wat meer over vertellen?
  Verder ziet je plaattaart er erg lekker uit.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja leuk he! Ben al een tijdje op zoek naar een goed alternatief. Had eerst iets van Dille & Kamille maar dat was veel te ruw voor mijn huid. Deze doekjes (cleansing cloths van Human+Kind) zijn gelukkig een stuk zachter, vind ze tot nu toe heel fijn! Als ze goed blijven bevallen wil ik er uiteindelijk een review over schrijven. Maar hier kan je ook alvast een review van hetzelfde product vinden door Zoë: http://zolea.be/review-humankind-bb-cream-cloths/

   | Reageer op deze reactie
   1. Kirsten schreef:

    Dankjewel! Ik denk dat ik de doekjes ook maar eens ga proberen.

    | Reageer op deze reactie
 5. Veerlez schreef:

  haha ik wilde echt precies gaat antwoorden wat Anne al zei, ikben echt heel erg benieuwd naar de video die je samen met Alwin en Saske hebt gemaakt. 🙂
  & ik vind groentechips echt heel lekker, maar ik maak het wel liever zelf dan dat ik het koop. 🙂 Vooral bietenchips <3

  | Reageer op deze reactie
 6. Bianca schreef:

  Spannend dat je zoveel deadlines hebt op het moment. Heel veel succes met het studeren en het is logisch dat dat even op de voorgrond dient te staan. Heel veel succes.

  | Reageer op deze reactie
 7. Eke schreef:

  Ah de make-up obsessie, een van mijn favorieten. Ik kan ook super gelukkig worden van lipstick en een eyeliner die super goed zit. Super vet onderwerp voor je onderzoek trouwens, origineel ook. Ben benieuwd wat je tegen gaat komen 🙂 . Je leest soms hele mooie verhalen van mensen met een ziekte die zo veel steun eruit kunnen halen maar ook de lezers. Oh ja en dat liedje van Feist heb ik ook altijd grijs gedraaid. Leukere versie dan die van James Blake vind ik heel stiekem.

  | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  Ik ben zo benieuwd naar het filmpjes, super leuk zeg! En wat kan je goed eyeliner op doen, wauw. Ik heb er nu een van de Hema gekocht en haal het er elke keer maar weer af. Het lukt gewoon niet hahaha. Gewoon doorgaan met oefenen dus. Succes met al je deadlines! (ik heb trouwens statistiek gehaald!) 😀

  | Reageer op deze reactie
 9. Saskia schreef:

  Je these klinkt erg interessant! Ik promoveer in Amerikanistiek (schrijf mijn proefschrift over Mormonen, een Amerikaanse religieuze groep), en heb voor conferenties papers geschreven over hoe Mormoonse vrouwen Pinterest en ‘mommy blogs’ gebruiken om identiteit op te bouwen, online gemeenschappen te vormen, etc. Ander invalshoek natuurlijk, maar ik ben altijd blij om te zien als het digitale aandacht krijgt in de academische wereld!

  | Reageer op deze reactie
 10. Iris schreef:

  Ik ben benieuwd naar je video met Saske en Alwin. Een paar dagen terug keek ik de verrassingsvideo (want ik volg je blog nog maar veuls te kort 🙂 ), die was erg leuk.

  | Reageer op deze reactie
 11. chucky1012 schreef:

  Wat een drukke dagen!
  Doe het rustig aan met je blog.
  Dat jij snel afgestudeerd zult zijn is nu het belangrijkste…..

  Good luck Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 12. Sascha schreef:

  Knap dat je je studie met je blog combineert en dat je je studie voorrang geeft, en niet in de verleiding komt om meer voor je blog te gaan doen. Ik heb ook gestudeerd met een passie ernaast (muziek) en dat vond ik echt pittig. Het laatste jaar heb ik daarom zelfs mijn muziek helemaal aan de kant geschoven, omdat het voor te veel afleiding zorgde, dus ik heb respect voor jou (volg je trouwens nog maar net)!

  | Reageer op deze reactie
 13. Liliane schreef:

  Je mogelijk onderzoeksonderwerp klinkt super interessant! Daar wil ik wel meer over weten want het is een onderwerp waar ik het wel vaker over heb gehad: de steun van een blog voor chronische zieke mensen.
  En je winged eyeliner is fab. Je kan altijd nog beautyblogger worden, huhu.
  Succes met alle deadlines en drukte!

  | Reageer op deze reactie
 14. Chris schreef:

  Jeetje wat een drukke week. Succes met je afstudeerproject, het gaat je vast lukken.

  | Reageer op deze reactie
 15. Evera schreef:

  Wat een mooie look had je gemaakt gisteren zeg! En ik wordt heel blij van je weekoverzichten want dan heb ik weer inspiratie voor het eten van komende week! 😀

  | Reageer op deze reactie
 16. Charelle schreef:

  Oh het onderwerp voor je thesis klinkt echt Super interessant inderdaad! Lijkt me heel leuk om eens in te duiken, typisch een moment dat ik denk ‘had ik maar psychologie gekozen’. Maar ja dat denk ik voor zoveel dingen, het liefst zou ik alle studies doen! Veel succes met de drukte! Gewoon denken aan het moment na de voorlopig laatste deadline/tentamen!

  | Reageer op deze reactie
 17. Linda schreef:

  Oh wat ziet jouw eten er toch altijd lekker uit 🙂 Wat een schitterende look heb je gemaakt, je ogen met die mooie wing zijn geweldig!

  | Reageer op deze reactie
 18. Miriam schreef:

  Wauw, die eyeliner! Staat je ook rete goed. Als ik zoiets doe bij mijn mini varkensoogjes blijft er niets van die eyeliner over haha. Leuk weekoverzicht, fijn ook dat je je weer wat beter voelt!

  | Reageer op deze reactie
 19. Kim schreef:

  Wow wat kan jij goed je eyeliner zetten! OMG dat kan ik echt niet zonder in mijn ogen te prikken haha.

  | Reageer op deze reactie
 20. Ise schreef:

  Dat onderzoek klinkt erg interessant! Ben benieuwd wat je ervan gaat maken 😉

  | Reageer op deze reactie
 21. Mijntje schreef:

  Oei herkenbaar, dat te laat beginnen met leren. En dan eerst even wat lekkers te eten maken… Maar je bent volgens mij wel goed bezig! Ik vind het al knap dat je nog zoveel blogt, ik kan het zelf wat minder goed met de studie combineren (en ik blog hooguit wekelijks). Mooie make-up !!

  | Reageer op deze reactie
 22. The Woodcricket schreef:

  Ohh dat geïntegreerde cognitieve gedragstherapie ben ik ook aan ’t studeren (basiscursus cgt). Ik vind het zo! ingewikkeld! Respect dus dat je dat tentamen waarschijnlijk redelijk goed gemaakt hebt 🙂

  | Reageer op deze reactie
 23. Harriët schreef:

  Ik vind de foto’s van deze post altijd zo leuk!

  En het onderwerp van je afstudeerproject vind ik -hoe kan het ook anders- heel interessant! #chronischziekmeteenblog

  Ik word trouwens ook altijd jaloers van foto’s van Bunny von D, vooral nu we een eigen huisje hebben, waar ook huisdieren mogen. Al wordt het hier waarschijnlijk een kat/poes/kitten. Wha.

  | Reageer op deze reactie
 24. Het onderwerp voor je masterthese klinkt superinteressant! En ik zal binnenkort weer ‘hiiiii’ tegen je zeggen op Snapchat. Dat laat ik dus liggen als ik het druk heb, terwijl ik het zo leuk vind…
  En je artikel over een groene uitvaart was ook inspirerend, evenals de comments die je erop kreeg. Heb er nog over nagepraat en verder over nagedacht 🙂

  | Reageer op deze reactie
 25. Paul schreef:

  Pfff, zeven uur reizen per dag? Ik dacht dat ik het erg had met mijn vier uur per dag (exclusief files). Sterkte toegewenst voor Steve!

  | Reageer op deze reactie
 26. Pingback: Weekoverzicht: Taartje, Dierenarts & Foodybox | IKBENIRISNIET
Back to Top