Weekoverzicht: Heel veel eten, Cosmania shoplog & gek ei

De vorige keer had ik zo’n grafhumeur dat het mij voor iedereen beter leek dat ik het weekoverzicht over zou slaan. Deze week voelde ik mij weer wat beter gelukkig! Maar was ik wel giga-druk. De master die ik nu doe is best intensief en het is soms even puzzelen hoe ik dat in vredesnaam met mijn blog kan combineren. Nou, goed. Kijk maar mee!

Zondag

foto door Saske

Dit was de dag dat ik te moe/bluh/doei was voor het typen van mijn weekoverzicht. Ik heb de hele dag dan ook lekker niets gedaan, yes! Ik moest echt even bijkomen van de drukke week, de pudding in mijn hoofd leek wel chronisch overprikkeld. De foto die je hierboven ziet is van de dag ervoor, gemaakt door Saske. Saske en Alwin maakten de wereldreis naar Enschede om samen met mij een kookfilmpje te maken. Misschien ken je ze nog wel van dit verrassingsfilmpje! Het was zó leuk. Bij Saske en Alwin heb ik altijd het gevoel dat ik ze al héél lang ken, ook al heb ik ze nog maar zo’n drie keer in het echt gezien. Rond kerstmis kan je de video op hun YouTubekanaal Vet Gezellig bekijken. Ik zal hem ook hier delen uiteraard!

Maandag

plaattaart

Steve ging weer naar zijn stage, helemaal in Amsterdam. Dat betekent dat hij in totaal bijna 7 uur moet reizen op een dag.. Ik deed mijn best om de ideale huisvrouw uit te hangen en maakte avondeten dat Steve suuuperlekker vindt en het was precies klaar toen hij thuis kwam. Het werd een plaattaart van bladerdeeg met mozzarella, tomaat en pesto. En een salade erbij met ‘popped beans‘ voor de vitamines. Ik had met honger boodschappen gedaan en dan neem ik altijd dingen mee die ik normaal nooit zou kopen, zoals de groentechips van de eerste foto. Maar die was dus best lekker! Of het veel gezonder dan normale chips is? Dat valt vast tegen.

Dinsdag

hema zorgverzekering

Het college van vandaag sloeg ik maar over, ik voelde me bleh. Ik ben onlangs overgestapt van zorgverzekering, ik ging voor die van HEMA, hoe kan het ook anders. Je krijgt dan namelijk een 10% kortingspas die je het hele jaar mag gebruiken in hun winkel, en die kreeg ik deze dag opgestuurd! Het eten dat ik ’s avonds maakte was een beetje gek experiment, ik flikkerde van alles in een pan en het werd nog lekker ook: gebakken gnocchi met paddestoelen, aubergine, Italiaanse kruiden en zelfgemaakte rucolapesto.

Woensdag

slapende nijnie

De dag begon met knuffelen met mijn allerliefstelievelingsdier. Ondertussen publiceerde ik de blogpost die ik in samenwerking met Yarden had geschreven. Ik ben altijd poepiezenuwachtig voor de reacties als er een gesponsord artikel online staat op mijn blog, omdat mensen daar nog wel eens, ehhh ja, kritisch op kunnen reageren. Maar ik maakte me weer zorgen om niks, want de reacties waren allemaal heel interessant en uitgebreid. En dat was voor mij weer een bevestiging dat ik de allerleukste bloglezers van de wereld heb. Ja, jullie! Ik moet daar echt vaker dankjewel voor zeggen. Dus bij deze: dankjewel! Verder had ik een afspraak op de uni om alvast te overleggen over mijn masterthese waar ik in februari mee begin. Ik wil namelijk mijn onderwerp zelf bedenken in plaats van dat ik een standaard opdracht kies. En het wordt zó interessant! Voor nu is mijn plan om het in de richting narratieve psychologie te doen met de focus op persoonlijke blogs en hoe deze kunnen helpen om vorm te geven aan de verhalen van jonge mensen die te maken hebben met chronische ziekte. Ik moet eerst nog wat meer literatuuronderzoek doen voordat ik mijn definitieve onderzoeksvoorstel kan schrijven. Maar het klinkt al boeiend, toch?

Donderdag

vegetarische gehaktbal

In de (veel te) vroege ochtend was ik al op de uni voor een practicum. Dat plaats vond in een lokaal waarin iedereen door elkaar kletste; lekker ADD-vriendelijk. Ik heb dus niet zoveel nuttigs gedaan, maar kwam wel superdupermoe thuis. Met de pech dat ik nog moest beginnen met leren voor mijn tentamen voor de volgende dag, aaahh.. Dus ik maakte een uitgebreide lunch met rijst, gestoomde boontjes, tomaat en een klodder hummus. Ik bestelde wat dingetjes bij Cosmania, want ik bevind mij momenteel in een make-upfase. Ik ontving een perspakket met allemaal healthy pasta van Ekoplaza. En deed eigenlijk alles behalve leren. En toen was het alweer tijd voor avondeten. Zuurkool! Met een gehaktbal van De Vegetarische Slager: LEKKER! ’s Avonds probeerde ik nog wat te leren, maar het werd allemaal niet wat. Jammer dan.

Vrijdag

cosmania shoplog

TENTAMEN! Ik vervloekte mezelf dat ik wederom te laat was begonnen met leren, stond om half 6 op, nam de belangrijkste dingen nog even door en fietste vijf kilometer met tegenwind naar de uni. Ik was in ieder geval goed wakker toen ik aankwam. En volgens mij ging het tentamen (over cognitieve gedragstherapie) nog redelijk goed ook. We zullen het wel zien als de cijfers bekend zijn. Snel ging ik weer naar huis want ik wachtte op mijn pakketje! Bij deze mijn Cosmania shoplog: ik had zo’n gek beauty-ei besteld, samen met spul tegen acne, doekjes om wattenschijfjes mee te vervangen en een droogshampoo. Ik heb alles gelijk uitgebreid gebruikt en niks ervan viel tegen, yes! Zelfs dat rare roze ei om foundation egaal aan te brengen, deed wat ‘ie beloofde. ’s Avonds maakte ik een simpele pasta met rodelinzenpasta die ik van Ekoplaza had gekregen. Ik vond het niet heel anders smaken dan normale pasta, dus dat is goed, denk ik?

Zaterdag

look of the day

Look of the day! Ik heb zo nu en dan ineens een obsessie met iets, momenteel is dat make-up. Elke keer als ik in de spiegel keek, werd ik een beetje sip van mijn ellendige huid (sinds ik ben gestopt met de pil) waardoor het mijn levensdoel is geworden om goed te worden in makeuppen. En ik vind het nog leuk ook! Gelukkig zat ik vroeger in een gothic-fase waarbij ik mijn gehele gezicht volkalkte met oogpotlood, dus ergens diep van binnen heb ik wel de potentie voor goede make-upskills, denk ik.

Lievelingsliedje van de week:

Ik kan haast niet kiezen! Ik denk dat ik dit het mooiste liedje vond uit mijn Spotify Discover Weekly playlist van deze week. Een perfect deuntje voor een luie zondag.

Fijne zondag!

P.S. Als het hier wat stiller is op mijn blog is dat doordat ik veel deadlines en andere studieverplichtingen heb. Dat gaat helaas voor, want hoe sneller ik ben afgestudeerd, hoe sneller ik weer meer tijd aan mijn bloggie kan besteden! Mocht je me heel erg missen, dan kan je me volgen op Snapchat (ikbenirisniet) of hoi tegen me zeggen op Twitter (@ikbenirisniet).

Back to Top