Weekoverzicht: Taartje, Dierenarts & Foodybox

Hoi! Ik leef nog. Ik ben blij dat ik in mijn vorige weekoverzicht vertelde dat mijn blog zo nu en dan op een wat lager pitje kan staan omdat ik zo druk ben met mijn master. En dit was zo’n week! Op zich had ik wel genoeg tijd om te kunnen bloggen, maar de energie en vooral de concentratie ontbrak. Maar ik ben er weer! Ik heb gisteren ook al wat artikelen vooruit kunnen schrijven dus de aankomende week is het hier weer wat minder stil gelukkig.

Lievelingsliedje van de week:

Michelle kwam met de geweldige tip om te beginnen, in plaats van te eindigen, met het lievelingsliedje van de week. Zodat je het liedje kan luisteren terwijl je de blogpost leest. Zo logisch ook eigenlijk, maar daar was ik zelf nog niet opgekomen. Dus hier is ‘ie hoor, mijn lievelingsliedje van deze week! Een superfijn nummer van de Belgische band Absynthe Minded:

Zondag

taartje maken

Steve en ik maakten een taartje! Of eigenlijk maakte Steve een taartje. En ik keek toe en maakte Snapchatfilmpjes zodat jullie ook konden toekijken. Het werd de lemon drizzle cake van Jamie Oliver. Er zaten honderd citroenen en kilo’s suiker in, maar oh-zo lekker! Mijn lunch was een simpele linzensalade met tomaatjes, geitenkaas en balsamico en ons avondeten was de good ol’ knoflookspaghetti. De zondag bestond dus vooral uit eten. Zoals het hoort.

Maandag

bagels & beans

Ik begon aan een verslag en met een vriendin ging ik ’s middags lunchen bij mijn favo lunchplek Bagels & Beans. We hebben ook nog wat gewinkeld want ik was klaar met mijn slonzige huisvrouw-look en ging zelfs BH’s passen. Maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik een BH-loos hippemeisje blijf want jezus dat zit toch gewoon niet lekker. Dus uiteindelijk kocht ik alleen oogschaduw en veel te duur wenkbrauwpoeder. Eenmaal thuis maakte me zorgen om Bunny omdat ik aan haar kon zien dat ze zich de laatste paar dagen niet zo lekker voelde. Ik maakte een afspraak bij de dierenarts. Wat nu een beetje een gedoe was omdat Steve geen auto meer heeft en het veel te koud was voor een zieke nijn om met de fiets te gaan. (Niet dat ze zelf zou moeten fietsen dan hoor, we hebben geen nijnie-fiets, maar je snap me wel.) Gelukkig wilde mijn moeder mij en Bunny wegbrengen, en kon ze ’s avonds gelijk met ons mee eten, gezellig! We aten pompoen-wortelsoep met groentechips en stokbrood.

Dinsdag

makeup voor en na

Uit het onderzoek van gisteren was niks geks aan het licht gekomen, dus de volgende stap was om een konijnenplasje te verzamelen zodat dit onderzocht kon worden. Terwijl ik wachtte tot Bunny een keer moest plassen (terwijl ik meditatie-watervalgeluiden afspeelde) deed ik een makeupfilmpje na en het werd suuupermooi. Voor de goede orde ook de voor-foto toegevoegd, want keeping it real enzo. Ondertussen was ik misselijk van de zenuwen omdat ik in mijn eentje naar de dierenarts moest fietsen (Steve was op stage) en ik ben nog steeds bang voor nieuwe fietsroutes. Maar ik deed het gewoon, rampscenario’s bleven uit en eenmaal thuis kon ik mijn eerste echte kerstpakket openen. Het was de foodybox met allemaal producten uitgezocht door een PR-bureau. Ik was zeer content met de XL-fles jenever waar ik ’s avonds gelijk cocktails meemaakte.

Er zat héél veel in de box, ik zal een paar leuke producten uitlichten:

foodybox unboxing

  • Ombar raw chocoladereepjes, yay! Ik heb hier al eens eerder over geschreven. Die met cocos is zo lekker! Het is o.a. te koop bij Ekoplaza en sinds kort ook bij AH.
  • Hummus! Hummus is altijd goed. Er zat een variant met hete pepers bij en een nieuw soort met een apart bakje met pretsels om in de hummus te dippen, deze komt binnenkort in de winkels te liggen.
  • Tons mayonaise. Ik koop wel vaker Tons bij Ekoplaza, dit is een leuk merk want alles is biologisch en ze maken alleen gebruik van zonneenergie bij hun productie. Ik hoop alleen heel graag dat ze ooit stoppen met het ComicSans-lettertype.
  • Speltmelk en speltgranen. Eerlijk is eerlijk, ik snap de spelt-hype nog steeds niet zo goed, maar ik blijf het leuk vinden om dit soort nieuwe producten uit te proberen. Speltmelk had ik al eens eerder gekocht omdat het goed zou werken om op te schuimen voor koffie. Dat bleek niet het geval te zijn, maar het is wel lekker bij muesli.

foodybox unboxing

  • Tapasbakjes, schattig!
  • Biologische dadelstroop had ik nog nooit van gehoord, ik heb het nog niet geprobeerd dus ik ben benieuwd of dit lekkerder is dan andere stroopsoorten.
  • Thee! De bio kerstthee van Simon Levelt is echt een aanrader, het ruikt zo lekker en ik krijg er echt zo’n gezellig kerstgevoel van. De dirty chai tea van Celestial vind ik ook een aanrader, het zit tussen koffie en thee in (bevat veel caffeïne) en maak je met (soja)melk, deze is nu als het goed is ook te koop bij Albert Heijn.
  • Biologische jam van het merk Pur Natur, ook verkrijgbaar bij de appie.

Woensdag

zieke nijnie

Ik had een rotdag. Bunny had een rotdag. Ik heb veel met haar geknuffeld en wachtte het telefoontje van de dierenarts af. Uit het urineonderzoek kon de dierenarts concluderen dat ze blaasontsteking heeft dus heb ik antibiotica opgehaald. Ik moest eigenlijk heel veel dingen voor mijn studie doen, maar mijn hoofd stond er écht niet naar dus ik heb verder niet veel zinnigs gedaan. Tja. Soms heb je dat, toch?

Donderdag

bijensokken

De wekker ging véél te vroeg. Ik begon de dag met een practicum over online hulpverlening. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de hulpverleningsvakken van mijn master inmiddels spuugzat ben, maar dit was eigenlijk best wel leuk! De rest van de dag was ik bezig met een verslag over eMental health en tussendoor kreeg ik bijensokken (!!!), een welkome afleiding. Ik was zo enthousiast over de bijensokken dat ik bijna vergat dat er een CJP-pas bij zat, waar het hele pakketje eigenlijk om ging. Als je nu een CJP-pas aanvraagt krijg je er namelijk gratis vrolijke sokken van Many Mornings bij, die op hun beurt weer bijdragen aan VluchtelingenWerk Nederland. Hier kan je er meer over lezen. Als avondeten maakte ik een plaattaart met een simpele salade (rucola, tomaat, komkommer, avocado en citroendressing).

Vrijdag

sparkle

’s Ochtends was er een college over cognitieve gedragstherapie en ’s middags weer. We beginnen elk college van dit vak met een mindfulnessoefening. Wat ik daar van vind, weet ik nog niet. Ik had geen zin om drie uur te wachten op de uni dus ben ik maar op en neer gefietst waardoor ik twintig kilometer in totaal fietste whoeoe. Met een hoofd vol pudding kwam ik weer thuis want CGT-gesprekken voeren is best wel ingewikkeld en vermoeiend. (Mensen denken heel vaak dat psychologen alleen een beetje vragen ‘en hoe voel je je daar bij…..?’, maar dat is niet zo hoor.) Een recensie-exemplaar van het nieuwe boek De Sparkle lag op me te wachten, een zelfhulpboek om een betere versie van jezelf te worden. Ik ben altijd wat kritisch als het om dit soort boeken gaat, omdat ik zelf positieve psychologie studeer en allergisch ben voor pseudowetenschappelijk gebabbel. Maar dat betekent niet dat er niet heel veel goede zelfhulpboeken bestaan. Dus ik ben benieuwd!

Zaterdag

blije bunny

Joepie, met Bunny gaat het alweer veel beter! Ze hopt weer vrolijk rond en ziet er een stuk levediger uit, gelukkig maar! Ik zat bijna de hele dag achter mijn computer omdat ik eindelijk weer tijd en energie had om bezig te gaan met mijn blog, yesss. ’s Avonds maakte ik een gezonde ‘risotto’ van zilvervliesrijst met linzen (een nieuwe mix van Lassie, zat ook in de Foodybox), aubergine en paddestoelen. Ik wilde het recept graag online zetten, maar het was alweer te donker om mooie foto’s te kunnen maken. Blogger struggles.

Ik hoop dat ik mijn week van blogstilte weer een beetje heb goedgemaakt met dit extra lange weekoverzicht. Nu ga ik snel een taartje maken met Steve. Ik hoop dat dit een zondagse traditie wordt. Fijne zondag!

Back to Top