Weekoverzicht: Local Sunday Market & kerstvoorbereidingen

Ben je benieuwd wat ik afgelopen week allemaal deed? Nou, dit dus:

Lievelingsliedje van deze week:

Dit liedje geel_hartje. De eerste keer dat ik hem hoorde, was het niet helemaal mijn ding. Maar hoe vaker ik hem hoor, hoe mooier ik het vind! Het liedje voelt als suikerspinnen en zeepbellen in mijn hoofd. in Ik typ dit weekoverzicht as we speak terwijl het nacht is, dus het liedje is ook nog eens toepasselijk!

Zondag

local sunday market kerst

Met Michelle ging ik naar de 6e editie van de Local Sunday Market in de voormalige Polaroid-fabriek. We aten vegan cupcakes bij Taarten van Jansen, bio friet van de Frietfiets en dronken sapjes uit de slowjuicer van Raww Lifestyle. Mijn shoplog valt voor deze keer mee, naast het eten kocht ik alleen een schattige serotonine-ketting. Michelle kocht hem ook, want Michelle doet een ingewikkelde studie over ingewikkelde stofjes. In mijn studie komen eigenlijk maar drie hersenstofjes voor (cortisol, dopamine én serotine!). Deze markt heb ik trouwens al een paar keer eerder bezocht, hier kan je er mijn artikelen over vinden. Ik weet niet wanneer de volgende editie is, maar het is zeker een aanrader om dit te bezoeken! Ik ging deze dag vroeg naar bed, want mijn keel deed ZOVEEL pijn.

Maandag

foodfoto's maken

Ik kon mijn artikel voor HEMA gisteren net niet op tijd afkrijgen voordat ik wegging dus dat moest vandaag nog gebeuren. Gelukkig is dat alleen maar leuk om mee bezig te zijn! Hierboven alvast een kleine sneak peak. Ik voelde me hartstikke grieperig, maar juist daardoor werd het een superproductieve dag uiteindelijk. Ik fietste zelfs nog naar de apotheek voor Steve, want die was de hele dag op stage. Normaal voel ik me constant gehaast en opgejaagd, alsof ik altijd achter de feiten aanloop. Negen van de tien keer ís dat ook gewoon zo. Maar als ik ziek ben, voel ik me mentaal altijd heel zen, omdat ik dan weet dat ik niets hoef te doen. Ja, en dan ga ik dus ineens allemaal dingen doen. Mijn brein hoor. Snap er ook niks van.

Dinsdag

griep

Nog steeds grieperig, bleh. Ik deed wel veel dingen die ik al een jaar uitstelde. Zoals het wijzigen van mijn rekeningnummer bij verschillende instanties (ik ben al in januari overgestapt van bank eeehhhh, dat één-jaar-uitstellen mag je dus heel letterlijk nemen).

Woensdag

soep en quiche

Yes, ik voelde me weer iets beter! Ik beantwoorde wat mailtjes en deed nog meer saaie dingen. En ik bezocht Jouw Marktkraam Enschede weer eens, daar was ik al een tijdje niet meer geweest. Er lagen veel kerstspullen en ik snap de sneeuwpopjes-windvanger mee die je al in deze blogpost kon zien. Inmiddels heb ik er kerstballen van gemaakt! Nu alleen nog de boom er daadwerkelijk mee versieren, hij staat nog steeds au naturel zonder lampjes en versiering in de kamer, tja. ’s Avonds aten we tomatensoep en vegan quiche (op basis van tofu ipv ei).

Donderdag

kerstboom uit de tuin

Voordat ik naar het college ging kon ik nog even bloggen yes. Het college ging over iets saais en ik kon alleen maar denken hoe ik mijn tijd thuis veel beter had kunnen besteden, maar oké, gelukkig bijna klaar met de colleges! Ondertussen leek het wel zomer buiten. Whut! Eenmaal thuis haalden we de kerstboom uit de tuin weer naar binnen. En was ik twee en een half uur bezig met het schrijven van kerstkaarten. Het was uiteindelijk best laat, goed excuus om een pizza te bestellen, hiha. En kijk hoe lief Bunny een bollig eendje lijkt op de foto rechtsonder. Ik vind haar altijd zo lief als ze zo ligt geel_hartje. (Deze dag kreeg ik ook een onvoldoende terug van een tentamen, maar daar hebben we het verder niet over.)

Vrijdag

cadeau van studio zinger

Mama was jarig! Ik kon alleen niet naar haar toe om het te vieren, dat doen we vandaag (zondag). Want ik zat weer de hele dag op de uni. En de Starbucks had geen sojamelk meer, meh, ik was supersip dus kreeg ik een tegoedkaartje voor een gratis koffie, yesss. Het is wel grappig, want ik volg nu mijn laatste vak waarin we gesprekken moeten voeren. Waar ik dus echt een hékel aan heb omdat het zoveel concentratie kost. Ik vind cognitieve gedragstherapie ook gewoon best wel ingewikkeld. Maar mijn gesprekken gaan de laatste tijd supergoed, huh? Misschien binnenkort maar een zelfhulpboek schrijven dan. Oh, en ik kreeg een superleuk cadeau van Kirsten van Studio Zinger! Ze zag dat er vaak een oude camera op mijn foto’s voorbij kwam. Die staat eigenlijk maar voor de sier in een rekje. Ze stuurde mij een fotorolletje voor de camera zodat ik hem ook echt eens kon gebruiken. Samen met leuke kaartjes en stickers. Hoe origineel! In haar Etsy shop vind je nog meer fotografieproducten. Misschien kan je mijn blogpost over haar konijnenprints nog wel herinneren, ik vind echt dat ze leuke dingen maakt. (Dat zeg ik niet alleen maar omdat ze mij een cadeautje stuurde, hoor.)

Zaterdag

bietjes uit de oven

Het kwam er eigenlijk op neer dat ik de hele zaterdag van ’s ochtends tot ’s avonds laat bezig was met bloggen. Nouja, ik ben dan niet constant artikelen aan het typen hoor. Maar foto’s maken, recepten uitproberen, reageren op mailtjes en berichtjes, enzovoort. Met konijnenknuffelpauze’s tussendoor uiteraard. Ik heb nu kerstvakantie en hoef even niet aan studiedingen te denken, dus ik kon me volledig op mijn blog storten. ZO FIJN! Dat had ik echt gemist. Ik maakte onder andere gepofte rode bietjes met geitenkaas en zoeteaardappelpartjes met een yoghurt-peterseliedip. JUMMIE.

Vandaag ga ik met Steve naar mijn mutti om taartjes te eten, dus dit wordt een gezellige dag! Ik hoop dat jullie ook een fijne zondag hebben.

Back to Top