Weekoverzicht: kerstmistoestanden

Net was het nog woensdag en nu is het zo ineens zondag, huh? Ik begon de week lekker rustig en uiteindelijk vloog de week in sneltreinvaart voorbij.

Lievelingsliedje van de week:

Dit is helemaal niet zo’n blij liedje, kwam ik pas achter toen ik wat beter naar de tekst luisterde, maar ik vind het ZO MOOI. Het is toch superknap als iemand emoties zo goed in een liedje kan uiten? Ik krijg er kippenvel van. In onderstaande versie van Artist Journal legt de zangeres eerst haar gedachten achter het nummer uit, vanaf 1:25 begint de muziek.

Zondag

zondag

Mama was vrijdag jarig geweest, dus daar gingen we vandaag langs om het te vieren met gebak en lekker eten. Maar eerst kreeg Bunny een mani-pedi. Braaf is ze hè? (Zo rustig zit ze bij mij nooit, Steve is stiekem een konijnenfluisteraar.) Op met de bus naar de Achterhoek! Mijn moeder had lekker gekookt; een soort van ratatouille met kikkererwten en dadels, bulgur, salade en voor Steve en ouderwets stoofvlees. Het voelde weer een beetje als vroeger toen ik nog thuis woonde! Alleen hoefde ik nu godzijdank geen stoofvlees te eten, daar kreeg ik vroeger al de rillingen van hiha.

Maandag

kerstboom versieren

Yesss, eerste echte dag van mijn kerstvakantie! Eindelijk had ik tijd om saaie ‘moet’-dingen te regelen en de kale kerstboom, die als een tijdje in de woonkamer stond, te versieren. Je hebt mensen die de lampjes na kerst netjes oprollen en opbergen en je hebt mensen die er één grote prop van maken en het in een doos pleuren. Ik hoor uiteraard bij de laatste groep dus het versieren van de kerstboom ging niet zonder gevloek. Gelukkig voelde ik weer wereldvrede in mijn lijf toen ik de schattige nijnie-kerstbal ophing, ahh zo snoezig! ’s Avonds had ik niet zoveel honger, maar maakte ik toch maar even een salade voor mezelf. Steve had een kerstdiner met vrienden dus ik had ook geen zin om moeilijk te doen. (Hebben jullie dat ook als je alleen voor jezelf kookt? Dat je dan minder gemotiveerd bent om er iets moois van te maken?) Ik maakte de Kropsla met roodlof, zongedroogde tomaatjes, radijs, etc, uit Plenty, jum. Ondertussen keek ik The Bridge to Terabithia, een feel good familiefilm (psst: staat gewoon op Youtube!). Dus ik heb me prima vermaakt op mijn eerste vakantiedag.

Dinsdag

bulgursalade

Nog meer dingen regelen, huishoudelijke klusjes en lekker bloggen! Ik begon alvast met rustig opruimen en schoonmaken in huis zodat ik dat niet tijdens de kersttoestanden hoefde te doen. Jeetje, wat volwassen van mij. ’s Avonds aten we (alweer) bulgursalade, met spinazie en edelgist. Zou dit gerecht ooit gaan vervelen? Ik geloof van niet.

Woensdag

woensdag

Het was weer een dag met saaie klusjes en huishoudelijke dingen. Niets noemenswaardigs dus. Met uitzondering van de nijnie-foto’s. Want àlles dat Bunny von D doet is noemenswaardigs, zelfs als ze melancholisch naar buiten staart. Zou ze hopen op een witte kerst? En ter bewijs dat ik heus niet altijd gezond doe en ingewikkelde recepten maak: ook ik eet diepvriespizza’s. Met supermarktwijn. Ik ben zo gewoon gebleven hè?

Donderdag

cocktail

Kerstavond – Ik vervloekte alles en iedereen om mij heen en mijn humeur zat inmiddels op -893274927398. Soms komt er zoveel op me af dat ik me net een Amerikaanse huisvrouw uit de jaren ’50 voel die zich staande moet houden met Valium en wodka. Ik heb alleen geen valium en lust geen wodka; dus ik plofte ’s avonds maar op de bank met een cocktail, fluffy konijn en Love Actually. Dat werkt blijkbaar ook heel goed. Alles kwam goed. Geen paniek.

Vrijdag

oreo cheesecake

Eerste kerstdag – Poeh, wat een drukke dag. Ik was zo in de weer met alles dat ik geen eens foto’s heb gemaakt! En tussen de kerstmistoestanden door, vond Bunny von D het een goed idee om zich niet lekker te voelen. Crisis. Dus belde ik de dierenarts op haar vrije kerstdag, zei duizendmaal sorry en kon ’s avonds op de dierenkliniek gelukkig pijnstillers ophalen waardoor het weer beter ging met Bunny. (Uiteraard is er nog meer onderzoek nodig om te kijken wat haar pijn veroorzaakt, ik denk dat het iets met haar blaas is, maar dat doen we na de feestdagen, voor nu gaat het gelukkig weer heel goed met haar door de medicijnen.) Ons kerstdiner was heel gezellig en een succes! Ik vind het wel heel jammer dat ik geen foto’s heb gemaakt van mijn kerstdiner! Maar dit was het menu uiteindelijk geworden, mocht je daar benieuwd naar zijn:

Zaterdag

kerstmis

Tweede kerstdag – Ik stond een uur voor de spiegel en maakte een selfie waar ik meer dan 400 likes op kreeg. Omdat dit weekoverzicht er is om de leuke én de stomme dingen te delen, lijkt het me niet verkeerd om erbij te vertellen dat ik een paar uur daarvoor nog huilend voor de spiegel stond omdat mijn huid op een ultiem dieptepunt terecht is gekomen waardoor ik mezelf 400 dislikes gaf. Ik ben nog nooit zo blij geweest met make-up en tutorials op YouTube. Bij de schoonfamilie hebben we kerst gevierd en heel lekker gegeten. Vooraf aten we een tomatensoepje, meloen met ham (ik kreeg basilicumblaadjes in plaats van ham, pfiew!), gevulde komkommer en een krabcocktail (met wortel in plaats van krab, zo creatief). Het hoofdgerecht bestond uit allemaal lekkers zoals gegrilde courgette, salades en een ovenschotel. ’s Avonds gingen we moe maar voldaan naar huis en keken we in onze chillpants – hoe kan het ook anders – The Holiday.

Ik heb het echt heel gezellig gehad, maar het was wel erg druk voor mijn modder-en-pudding-hoofd. De komende dagen leef ik in mijn pyjama en kom ik mijn antisociale grot niet meer uit. Ik hoop dat jullie ook een fijne kerst hebben gehad! Wat hebben jullie allemaal gedaan?

Back to Top