Weekoverzicht: Oud & Nieuw, koptelefoon & bordspelletjes

Jongens, écht, ik was gesloopt. De drukke collegeweken en dan gelijk de drukke feestdagen er achter aan. Godzijdank bestaat de kerstvakantie uit twee weken en had ik nog een week over om op adem te komen. Ik voel me eindelijk weer een beetje mezelf. Eigenlijk vind ik dat er nog wel een week bij mag. Want nu zijn de tentamens alweer bijna en daarna begin ik gelijk met afstuderen. Hallo hé, hoe houden mensen dit vol?

Lievelingsliedje van deze week

Zo dan, ik viel gelijk gestrest binnen met deze blogpost. Excuses. Hier is een zen-liedje speciaal voor jou om het goed te maken:

Zondag

quiche

Lazy sunday! Zoals je ziet houd ik van hysterische printjes. De lieve Bunny von D kreeg haar pijnstillers. Mijn konijnenkind heeft nogal een sterke eigen wil, dus het was altijd een enorm gevecht om haar medicijnen te geven. Maar tegenwoordig doen we het zoals op bovenstaande foto: ik houd haar vast en Steve geeft haar de medicijnen, en dat gaat heel goed! Het gaat trouwens al veel beter met Bunny, maar ik wil volgende week sowieso nog wel even naar de dierenarts voor een checkup. (Mocht je ooit denken: ach ik neem wel konijntjes als huisdier, lekker makkelijk. Nooope, konijnen zijn níet makkelijk.) (Wel heel lief.) Omdat de supermarkt dicht was, maakte ik ’s avonds een quiche met allerlei restjes die nog in de koelkast lagen en dat werd nog lekker ook. Was ik stiekem best trots op.

Maandag

portobelloburger

Ik moest nog steeds bijkomen van de drukke feestdagen, dus erg veel deed ik niet. Wat bloggen en huishoudelijke klusjes, en dat was het ook wel. ’s Avonds maakte ik een portobello-halloumiburger, jummm.

Dinsdag

flair interview

Mijn moeder is zo’n supermama, ze doet gewoon nog even een HBO studie, dat is toch knap? Ik hielp haar met het maken van een verslag. Ik ben dan niet een modelstudent, maar als ik èrgens goed in ben, dan zijn het wel verslagen maken. Ik vind dat serieus leuk om te doen! En ik vond het ook wel grappig dat ik haar kon helpen met iets, in plaats van andersom. Toen ik weer thuis kwam vond ik de Flair van deze week op de deurmat. Niet omdat ik er een abonnement op heb, maar omdat ik er met Steve in stond, zoals je misschien al wel voorbij hebt zien komen. Het tijdschrift ligt als het goed is nog een paar dagen in de winkel! Het is een echt collectors item, dat snap je natuurlijk wel. ’s Avonds aten we.. ik durf het haast niet te zeggen.. wraps uit een Knorr Wereldgerechtenpakje. Nouja, uiteindelijk hebben die pakjes er ooit wel voor gezorgd dat ik leerde koken.

Woensdag

bose koptelefoon

Ik moest echt even het huis uit en ging maar de stad in. Met het plan om foundation thuis te komen. Uiteindelijk gaf ik alleen een rib uit mijn lijf weg in ruil voor iets moois en vergat ik de foundation. Dat moois is trouwens de Bose QuietComfort 25 koptelefoon, whaaaaa. Ja, beste aankoop óóit. Je weet wel, die koptelefoon die ik eigenlijk wilde kopen van mijn Jouw Marktkraam opbrengst maar het uiteindelijk toch op mijn spaarrekening zette. Mocht je je ook niet goed kunnen concentreren en vaak last hebben van irritante geluiden om je heen, dan is dit DE HEMEL. Het maakt zelfs boodschappen doen een minder erge lijdensweg. Je kan namelijk ook alleen het noisecancelling-knopje aanzetten, zonder dat je muziek luistert, lekker stil dus. Het maakt me zo intens gelukkig. Ik heb zo lang getwijfeld of ik het wel moest doen, maar nu heel-heel-heel blij mee. Geen spijt dus!

Donderdag

oud en nieuw

De timing van mijn aankoop had trouwens ook niet beter kunnen zijn. Ons huis trilde van al het vuurwerk, maar ik had nergens last van want ik luisterde fijne muziek waar geen knal doorheen kwam! Ik kreeg veel bezorgde berichtjes van lezers die vroegen hoe het met Bunny ging, ze deed het supergoed met oud & nieuw. Ze waren in deze wijk een maand geleden al begonnen met vuurwerkknallen, dus ze was er al snel aan gewend. Wat een stoer konijn is het toch ook hè? We vierden heftig oud & nieuw met tomatencremesoep, kamillethee en witlofschuitjes. Party hardy. Om 1 uur lagen we in bed. Ik was blij.

Vrijdag

so asian pizza

Voor het eerst in 10 jaar ging ik het nieuwe jaar in zonder alcohol in mijn bloed en begon ik 2016 gelijk goed door fris & fruitig wakker te worden! Ik was dan ook méga productief. Zo productief dat ik helemaal geen foto’s maakte. Behalve deze lelijke foto van een lekkere pizza. Ik had er namelijk weer eens niet aan gedacht dat de supermarkt dicht was. Oeh, en de Sherlock special werd uitgezonden op BBC One, zó tof! Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen. Sherlock is een onwijs goede serie, het staat ook op Netflix (de special nog niet), mocht je nog op zoek zijn naar nieuw kijkmateriaal.

Zaterdag

mad en cluedo

Jullie geven zoveel tips tegen acne, ik probeer alles uit! Zo zit ik hele dagen aan de brandnetelthee nu. Ik ben benieuwd. Ik was vandaag fijn aan het werk voor mijn blog. En wilde ’s middags eigenlijk even een wandelingetje buiten maken met Steve (god, zo klinken we echt als een bejaard stel, maar buiten wandelen is heel belangrijk voor je mentale gezondheid!), het weer zat alleen niet zo mee. Dus haalde ik koekjes en maakte ik warme chocolademelk en speelden we voor het eerst in onze relatie heuse bordspelletjes. Cluedo en Mad, en beide keren verloor ik. Maar ik was blij want ik vind het zo fijn als Steve een goede dag heeft en we suffe, kneuterige dingen kunnen doen samen. ’s Avonds maakte ik home made ovenfrietjes en bonenburgers, lekkerrr.

Fijne zondag! Wat ga jij vandaag doen?

Back to Top