Weekoverzicht: Opperdepop

Opperdepop inclusief trillende oogleden. Ik had dit nieuwe jaar liever anders willen beginnen. Maar het is nu eenmaal zo. Soms zitten er ook minder leuke weekoverzichten tussen, want ‘such is life’, zou Steve zeggen.

Lievelingsliedje van deze week:

Zondag

opperdepop

Uitslapen met nijnie <3. Overdag een beetje bloggen en ’s avonds maakte ik risotto met bleekselderij, venkel, citroen en geroosterde pompoenpitten, jum.

Maandag

sneeuw

Wow, het sneeuwde. Ik dacht dat de winter nooit meer zou komen. En hoeraaa, alle kerstmeuk deed ik de deur uit. De kerstboom staat weer in de tuin en alle versiering is weer opgeborgen in een grote doos. En fijn bloggen. I love maandagen. En nu we het toch over maandagen hebben; deze week verscheen een interview met yours truly op Thank God It’s Monday, de blog van Melle. Sowieso een hele leuke, vrolijke blog om te volgen! ’s Avonds aten we bonenburgers, bulgursalade en gebakken spinazie.

Dinsdag

ziekenboeg

Steve zat inmiddels op het randje van een zenuwinzinking en had zo veel pijn dat hij niet meer kon lopen. Ik ging als mental support met hem mee naar de huisarts; hij blijkt gewrichtsontstekingen te hebben, auw. ’s Middags keek ik samen met mijn moeder haar verslag na. En later op de dag kon ik met Bunny mee naar haar arts, want zij voelde zich óók niet lekker zag ik. Gelukkig was de wachtkamerlectuur hier beter. We knallen er een antibioticakuur tegenaan en als het niet beter wordt, krijgt ze een röntgenfoto om te checken of ze misschien blaasstenen heeft of iets anders, meh. ’s Avonds aten we dikke vette vega-burgers met 100 liter mayonaise, augurk en van die ranzige oranje plakjes nep-cheddar voor het ultieme McDonalds-effect. (Ik zei dat Steve alles van de wereld mocht kiezen wat hij wilde eten dus werd het dat.) Blij moment van de dag: mijn Facebook-pagina behaalde de 3000 likes, yes!

Woensdag

apotheek

Deze huisvrouw ging verder met de dagelijkse dingen regelen en fietste door de $#%^&-kou naar de apotheek voor het recept dat Steve gisteren mee had gekregen. Mijn wallen hingen inmiddels tot mijn knieën en alle ziektes en andere ongemakkelijk gingen in de vorm van gevloek door mijn hoofd. Dus ik kocht ook maar gelijk nieuwe foundation. Van The Body Shop en hij is heel fijn, nog bedankt voor de tips! Terwijl iedereen meedoet aan een geen-alcohol-challenge in deze eerste maand van het nieuwe jaar, was mijn wijnconsumptie nog nooit zo hoog. Ook was ik nog nooit zo dankbaar voor het bestaan van Thuisbezorgd. (De So Asian pizza van Domino’s met champignons in plaats van kip is vet lekker.)

Donderdag

kringloop enschede

’s Ochtends volgde ik een college over hoe je kritisch naar wetenschappelijke onderzoeken kijkt. Dat vond ik wel leuk, omdat het ook met wetenschapsjournalistiek te maken heeft. Daarna ging ik met studiegenootje Daniëlle naar kringloopwinkel het Goed, was ik al een tijdje niet meer geweest, leuk! We vervolgden onze Enschedese eco-tour naar de kringloopwinkel aan de Emmastraat waar ik een schattig mini-konijnenbeeldje wilde kopen, maar gratis meekreeg omdat ik er zo blij mee was, ha. Er tegenover zit Ecocentrum Emma, daar kocht ik nieuwe theekruiden (brandnetel en kamille zijn mijn favorieten momenteel) en home made koekjes, lekker! Je kunt er ook terecht voor biologische planten, tuinadvies, vega(n) uiteten, natuurvoeding en workshops & lezingen. Een hoog hippie-hotspotgehalte dus. ’s Avonds maakte ik de zwartebonensoep van Jamie Oliver. Lekker! Maar de volgende keer maak ik hem zonder ei (blijkbaar was ik toch nog niet over mijn ei-fobie heen, brrr) en met yoghurt.

Vrijdag

pasta met salade

De hele dag zat ik op de universiteit, wat ik eigenlijk niet eens zo erg vond. In de lege uren tussen de colleges zat ik met mijn noise cancelling koptelefoon (zoooo fijn) wat te werken aan mijn blog en ik vermaakte me eigenlijk wel. Voor cognitieve gedragstherapie zijn we nu bezig met gedachtenrapporten en gedachten uitdagen en dat is superinteressant! Eenmaal thuis voelde ik me gesloopt, kreeg ik het nog wel voor elkaar om knoflookspaghetti in elkaar te flansen, en ben ik volgens mij om half 10 al in mijn bed gekropen.

Zaterdag

zaterdag

Ondertussen leek het thuis alsof er een bom was ontploft. Hallo chaos. Om de chaos in mijn hoofd te temmen, ben ik heel intens de voorraadkast gaan opruimen. Uiteindelijk werd de keuken alleen nog maar rommeliger dan dat ‘ie was. Maar hey, ik heb nu wel een Pinterest-waardige voorraadkast. ’s Avonds hunkerde ik naar comfort food, ik maakte de mac ’n cheese van Uit Pauline’s Keuken. (Excuses voor de onsmakelijke flits-foto.) En ondertussen maakte ik me héél veel zorgen om Bunny, het lijkt namelijk eerder slechter te gaan dan dat ze opknapt, ondanks de medicijnen die ze heeft, dus het eerste dat ik na het weekend ga doen is weer een nieuwe afspraak bij de dierenarts maken.. To be continued! 

Ik hoop dat je een fijne zondag hebt. Het is hier in ieder geval superlekker en zonnig weer, hopelijk bij jou ook!

Back to Top