Weekoverzicht: Opperdepop

Opperdepop inclusief trillende oogleden. Ik had dit nieuwe jaar liever anders willen beginnen. Maar het is nu eenmaal zo. Soms zitten er ook minder leuke weekoverzichten tussen, want ‘such is life’, zou Steve zeggen.

Lievelingsliedje van deze week:

Zondag

opperdepop

Uitslapen met nijnie <3. Overdag een beetje bloggen en ’s avonds maakte ik risotto met bleekselderij, venkel, citroen en geroosterde pompoenpitten, jum.

Maandag

sneeuw

Wow, het sneeuwde. Ik dacht dat de winter nooit meer zou komen. En hoeraaa, alle kerstmeuk deed ik de deur uit. De kerstboom staat weer in de tuin en alle versiering is weer opgeborgen in een grote doos. En fijn bloggen. I love maandagen. En nu we het toch over maandagen hebben; deze week verscheen een interview met yours truly op Thank God It’s Monday, de blog van Melle. Sowieso een hele leuke, vrolijke blog om te volgen! ’s Avonds aten we bonenburgers, bulgursalade en gebakken spinazie.

Dinsdag

ziekenboeg

Steve zat inmiddels op het randje van een zenuwinzinking en had zo veel pijn dat hij niet meer kon lopen. Ik ging als mental support met hem mee naar de huisarts; hij blijkt gewrichtsontstekingen te hebben, auw. ’s Middags keek ik samen met mijn moeder haar verslag na. En later op de dag kon ik met Bunny mee naar haar arts, want zij voelde zich óók niet lekker zag ik. Gelukkig was de wachtkamerlectuur hier beter. We knallen er een antibioticakuur tegenaan en als het niet beter wordt, krijgt ze een röntgenfoto om te checken of ze misschien blaasstenen heeft of iets anders, meh. ’s Avonds aten we dikke vette vega-burgers met 100 liter mayonaise, augurk en van die ranzige oranje plakjes nep-cheddar voor het ultieme McDonalds-effect. (Ik zei dat Steve alles van de wereld mocht kiezen wat hij wilde eten dus werd het dat.) Blij moment van de dag: mijn Facebook-pagina behaalde de 3000 likes, yes!

Woensdag

apotheek

Deze huisvrouw ging verder met de dagelijkse dingen regelen en fietste door de $#%^&-kou naar de apotheek voor het recept dat Steve gisteren mee had gekregen. Mijn wallen hingen inmiddels tot mijn knieën en alle ziektes en andere ongemakkelijk gingen in de vorm van gevloek door mijn hoofd. Dus ik kocht ook maar gelijk nieuwe foundation. Van The Body Shop en hij is heel fijn, nog bedankt voor de tips! Terwijl iedereen meedoet aan een geen-alcohol-challenge in deze eerste maand van het nieuwe jaar, was mijn wijnconsumptie nog nooit zo hoog. Ook was ik nog nooit zo dankbaar voor het bestaan van Thuisbezorgd. (De So Asian pizza van Domino’s met champignons in plaats van kip is vet lekker.)

Donderdag

kringloop enschede

’s Ochtends volgde ik een college over hoe je kritisch naar wetenschappelijke onderzoeken kijkt. Dat vond ik wel leuk, omdat het ook met wetenschapsjournalistiek te maken heeft. Daarna ging ik met studiegenootje Daniëlle naar kringloopwinkel het Goed, was ik al een tijdje niet meer geweest, leuk! We vervolgden onze Enschedese eco-tour naar de kringloopwinkel aan de Emmastraat waar ik een schattig mini-konijnenbeeldje wilde kopen, maar gratis meekreeg omdat ik er zo blij mee was, ha. Er tegenover zit Ecocentrum Emma, daar kocht ik nieuwe theekruiden (brandnetel en kamille zijn mijn favorieten momenteel) en home made koekjes, lekker! Je kunt er ook terecht voor biologische planten, tuinadvies, vega(n) uiteten, natuurvoeding en workshops & lezingen. Een hoog hippie-hotspotgehalte dus. ’s Avonds maakte ik de zwartebonensoep van Jamie Oliver. Lekker! Maar de volgende keer maak ik hem zonder ei (blijkbaar was ik toch nog niet over mijn ei-fobie heen, brrr) en met yoghurt.

Vrijdag

pasta met salade

De hele dag zat ik op de universiteit, wat ik eigenlijk niet eens zo erg vond. In de lege uren tussen de colleges zat ik met mijn noise cancelling koptelefoon (zoooo fijn) wat te werken aan mijn blog en ik vermaakte me eigenlijk wel. Voor cognitieve gedragstherapie zijn we nu bezig met gedachtenrapporten en gedachten uitdagen en dat is superinteressant! Eenmaal thuis voelde ik me gesloopt, kreeg ik het nog wel voor elkaar om knoflookspaghetti in elkaar te flansen, en ben ik volgens mij om half 10 al in mijn bed gekropen.

Zaterdag

zaterdag

Ondertussen leek het thuis alsof er een bom was ontploft. Hallo chaos. Om de chaos in mijn hoofd te temmen, ben ik heel intens de voorraadkast gaan opruimen. Uiteindelijk werd de keuken alleen nog maar rommeliger dan dat ‘ie was. Maar hey, ik heb nu wel een Pinterest-waardige voorraadkast. ’s Avonds hunkerde ik naar comfort food, ik maakte de mac ’n cheese van Uit Pauline’s Keuken. (Excuses voor de onsmakelijke flits-foto.) En ondertussen maakte ik me héél veel zorgen om Bunny, het lijkt namelijk eerder slechter te gaan dan dat ze opknapt, ondanks de medicijnen die ze heeft, dus het eerste dat ik na het weekend ga doen is weer een nieuwe afspraak bij de dierenarts maken.. To be continued! 

Ik hoop dat je een fijne zondag hebt. Het is hier in ieder geval superlekker en zonnig weer, hopelijk bij jou ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 reacties op “Weekoverzicht: Opperdepop

 1. Marion schreef:

  Wat een ziekenboeg! En nee, waarom knapt Bunny niet op? Domme vraag, dat weet jij natuurlijk ook niet. Wist je het maar. Hopelijk kan je snel bij de dierenarts terecht of wellicht knap ze vanavond toch nog even spontaan heel erg op. Dat zou natuurlijk heel fijn zijn. Geef Bunny maar een voorzichtig kusje van mij. X

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik weet het inderdaad ook niet! Ik ben het al helemaal aan het overanalyseren en kom op de meest dramatische theorieën uit, dus ik hoop heel erg dat de dierenarts me morgen gerust kan stellen. Dankjewel! <3

   | Reageer op deze reactie
 2. Sanne schreef:

  Aaaah ik hoop dat Bunny snel weer beter wordt dit is echt niet fijn :(! Ik word altijd zo blij van Bunny en nu word ik verdrietig omdat ze zich niet fijn voelt :(. BUNNY snel beter worden hoor! Veel lieve beterschapskusjes voor bunny en ook beterschap voor Steve!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja zielig he? Ik krijg er ook helemaal buikpijn van omdat ik niet in konijnentaal aan haar kan uitleggen dat het allemaal wel goed komt (of dat zij dat aan mij kan uitleggen hihi). Dankjewel, lief!

   | Reageer op deze reactie
 3. chucky1012 schreef:

  Ahhh gossie toch…..
  Wat vervelend dat je 2 zieken in huis hebt.
  Hoop dat het snel beter en goed gaat.
  Ben zo benieuwd wat er Bunny aan de hand is….

  Sterkte Xoxo

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik ook! We gingen uit van een blaasontsteking maar ik denk dat er toch wel meer aan de hand is. Want ze heeft dat wel eens eerder gehad maar dan werd ze al snel weer beter door de medicijnen en nu is dat niet zo 🙁 Dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 4. Lotte schreef:

  Lastig, twee zieken in huis… Hopelijk worden ze allebei snel beter en kan jij ook lekker uitrusten!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik hoop het ook! Het zorgt toch voor allemaal spanning omdat je er steeds maar in je hoofd mee bezig bent blehhh. Nog maar even doorzetten 🙂

   | Reageer op deze reactie
 5. Veel beterschap voor iedereen! Klinkt als een niet zo fijne week, die zijn er helaas ook wel eens. Je mag extra trots op jezelf zijn dat je zo goed voor ze zorgt. Hopelijk gaat het snel beter! En die kringloopwinkels ga ik zeker bekijken als ik een keer in de buurt bent. Tweedehands is zo fijn!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! Zo lief van jou. Het Goed is echt leuk, heel clean en georganiseerd allemaal. Al zijn ze de laatste jaren wel behoorlijk duur geworden vind ik. Die andere kringloop is rommeliger, maar dat heeft ook wel wat, dan is het bijna als schat zoeken 🙂

   | Reageer op deze reactie
 6. Emma schreef:

  Wat rot dat Steve en Bunny ziek zijn, voor allebei veel beterschap! Knap hoe je voor ze zorgt en ook nog andere dingen voor elkaar krijgt 🙂
  En wat een fijn liedje deze week, ik sla ‘m gelijk op!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Als je deze mooi vindt, vind je de rest van het album (Kiasmos – Kiasmos) ook fijn denk ik! Die ben ik nu aan het luisteren en ik word er helemaal kalm van haha. En dankjewel! <3

   | Reageer op deze reactie
 7. Ester schreef:

  Ik vind je bericht naar omstandigheden toch nog best vrolijk hoor!
  Veel beterschap voor Steve en Bunny von D! 🙁
  Ik heb nu ook colleges over het kritisch lezen van wetenschappelijk onderzoek (sociologisch onderzoek in mijn geval). Interessant (er gaat een wereld voor me open), maar het zou je werk maar zijn om de hele dag bronnen te checken enzo. Niks voor mij!

  | Reageer op deze reactie
 8. Rowan schreef:

  He wat vervelend, 2 zieken! Vraagt veel energie he, ook omdat je je zorgen maakt. 🙁 Hopelijk gaat het met beiden snel weer beter! Dikke knuffel voor jou!

  | Reageer op deze reactie
 9. Iris schreef:

  Sterkte met allebei! Toen ik de titel en het intro las, was ik even bang dat Bunny was overleden, maar dat is gelukkig niet het geval.

  | Reageer op deze reactie
 10. Catherine schreef:

  Hmm volgens mij zit iedereen wel in die januari blues. Ik hoop dat je konijntje zich snel beter voelt!

  | Reageer op deze reactie
 11. Luna schreef:

  Veel beterschap in ieder geval!
  Net als jij heb ik ook mijn kerstspullen opgeruimd vorige week. Vond het wel welletjes geweest en was blij dat ik fatsoenlijk kon stofzuigen zonder verstrikt te raken in verlengkabels van de kerstverlichting haha.

  | Reageer op deze reactie
 12. Kim schreef:

  Oh wat vervelend! Ik hoop dat t snel beter met bunny gaat en er niet iets ernstigs is! Met steve moet het ook snel beter gaan uiteraard. Mijn konijntje betekend ook ontzettend veel voor mij ik weet hoe het voelt

  | Reageer op deze reactie
 13. Inez schreef:

  Hoi Iris,
  Bij mijn telefoon krijg ik je foto’s groot te zien, maar op mijn ipad zijn het net hele kleine postzegeltjes met 4 fototjes er in. Ik weet niet of meer mensen dit hebben, maar misschien kun je er iets mee. Zou mooi zijn als de foto’s iets groter waren!
  Verder weer leuk om te zien en te lezen!

  Groetjes Inez

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh dat heb ik nog niet eerder gehoord! Dat hoort niet. Als het niet te veel moeite is, zou je dan een screenshot willen maken en naar mij mailen? Dan kan ik het doorgeven aan de webdesigner van mijn layout 🙂 (terhaariris@gmail.com)

   | Reageer op deze reactie
 14. G. schreef:

  Arme Bunny en arme Steve! Dat klinkt als een heftig weekje, hopelijk voelen ze zich beiden de komende dagen wat beter. Sterkte ermee, en rust goed uit!

  | Reageer op deze reactie
 15. Sas Sefras schreef:

  Ach wat tot dat je niet weet wat er met Bunny is, dat voelt zo rot, vooral omdat ze als een kindje voor je is. Ik heb dat ook met mijn kat, als er wat is ben ik net een overbezorgde moeder. Hopelijk krijg je morgen meer duidelijkheid. Beterschap voor je twee schatjes!

  | Reageer op deze reactie
 16. Miriam schreef:

  Beterschap voor alles en iedereen! En leuk idee trouwens: naar een kringloop winkel. Ben ik al zolang niet meer geweest…altijd leuk! 😀

  | Reageer op deze reactie
 17. Emma schreef:

  Beterschap met Bunny en Steve! Oh, je bruine bonen soep van Jamie ziet er goed uit zeg! Ik ben benieuwd naar die kringloopwinkel op de Emmastraat, wat een prachtige naam hihi
  Leuk weekje Iris!!

  | Reageer op deze reactie
 18. Merel schreef:

  Jemig, dat heeft heel wat van jouw energie gevraagd de afgelopen dagen. Complimenten voor hoe je toch nog je voorraadkast opruimt en lekker eten op tafel tovert, wat tijd voor jezelf maakt, alles regelt voor Steve en Bunny. Je bent lief. Heel veel sterkte met alles en ik duim keihard voor zowel Steve als Bunny, dat ze zich snel beter voelen! X

  | Reageer op deze reactie
 19. Michelle brouwt schreef:

  Wooo wat een heftige week, zeg. Kan me voorstellen dat je nu opperdepop bent. Al die zorgen, ook, getsie. Hopelijk gaat het beter met Steve en is er niets ernstigs met Bunny 🙁 Meh.

  | Reageer op deze reactie
 20. Linda schreef:

  Het is geen wonder dat je even totaal op bent. Steve zo ziek waar je je zorgen om maakt en dan ook nog je lieve Bunny. Wat zal dat een machteloos gevoel zijn, je ziet dat ze zich niet goed voelt en je kunt niets. Ik hoop zo heel erg dat ze zich snel beter voelt. Je hebt ondaks alles best heel veel gedaan als ik het zo lees en je voorraadkast ziet er super netjes uit. Heel veel sterkte met alles en ik hoop dat Steve en Bunny zich heel snel weer beter zullen voelen, zodat het rustiger word en je even bij kunt komen…..ik doe in ieder geval een kaarsje aan voor jullie en blaas veel,liefs jouw kant op.

  | Reageer op deze reactie
 21. Joy schreef:

  Poeh heftige week! Wat naar dat het zo slecht gaat met Bunny… Hoop dat ze snel opknapt (en Steve ook natuurlijk!)

  Liefs

  | Reageer op deze reactie
 22. Mascha schreef:

  Oei, ik hoop dat bunny heeeel snel beter is dan! Arm beestje.
  En hetzelfde geldt voor steve, snel beter worden.

  Jouw antwoorden van het interview zijn trouwens fantastisch!
  Wow, ik wou dat ik wat meer zo was. Gewoon de babystapjes accepteren, in plaats van enorme sprongen willen maken.

  Maar eens mee oefenen.
  Net als met dat ‘nou en!’

  Liefs

  | Reageer op deze reactie
 23. Lotte schreef:

  Heel veel beterschapbunnykusjes voor Bunny! Hopelijk knapt ze snel weer wat op. Vreselijk om niks te kunnen doen als je dier ziek is 🙁

  | Reageer op deze reactie
 24. Joyce schreef:

  Heel veel sterkte met Bunny! Hopelijk heeft de dierenarts een (werkende) oplossing!

  | Reageer op deze reactie
 25. Yvon schreef:

  Beterschap voor de ziekenboeg!! Hopelijk doen de medicijnen voor beiden hun werk!

  | Reageer op deze reactie
 26. Sytske schreef:

  Beterschap voor je Bunny en Steve!
  En ben jaloers op je voorraadkast! heb zo’n ruimte al niet en mijn kastjes zien er zeker niet zo mooi opgeruimd uit 😀

  | Reageer op deze reactie
 27. Nathalie schreef:

  Wat een ziekenboeg bij jullie! Ik hoop dat Steve en Bunny allebei snel beter worden. Bunny is wel een erg gevoelig diertje he.
  Fijn dat je zoveel geniet van je Bose koptelefoon. Kan me voorstellen dat je vooral in zo een stressvolle week als afgelopen week van de stilte kunt genieten.

  | Reageer op deze reactie
 28. Jantine schreef:

  Dat klinkt alsof het een zware week was …
  Weet je al wat meer over Bunny? Ik hoop dat het snel wat beter gaat met je ziekenboeg!

  | Reageer op deze reactie
 29. Charelle schreef:

  Ah veel beterschapjes aan Bunny en Steve! En inderdaad een super interessant college lijkt me over kritisch kijken naar wetenschappelijke artikelen. Ik vraag me ook altijd af waarom sommige artikelen 800 keer geciteerd worden en anderen 8. Hoop dat deze week wat rustiger voor je wordt! Succes!

  | Reageer op deze reactie
 30. Paul schreef:

  Ik hoop dat Steven en Bunny beiden toch weer opknappen. Gewrichtsontsteking klinkt me pijnlijk in de oren. Houd je ons op de hoogte?

  | Reageer op deze reactie
Back to Top