Weekoverzicht: Laatste tentamenweek óóit

Deze week is eindelijk voorbij en ik ben zo blij! Het was officieel de laatste tentamenweek in heel mijn leven. En dat is een onbeschrijfelijk fijn gevoel. Nu kan het afstuderen eindelijk beginnen!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

vegan shepherds pie

Vegan shepherd’s pie is één van mijn lievelingsgerechten. Het kost even wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat. Verder deed ik het rustig aan; ik ben een beetje gaan bloggen, deed net alsof ik niet midden in mijn tentamenweek zat en keek films met Steve.

Maandag

bewegende doolhof

Spelletjes, spelletjes en nog meer spelletjes. Steve verveelt zich nog steeds de pleuris vanaf de bank dus veel meer dan bord- en kaartspelletjes kunnen we niet doen. Ik ben inmiddels een pro geworden in Backgammon en het Doolhof-bordspel. Van een vriendin heb ik nog extra spellen te leen gekregen zoals het Kolonisten van Catan kaartspel en Boggle. En op twitter heb ik heeel veel tips gekregen voor leuke spellen, dus we zullen ons nog wel even vermaken!

Dinsdag

coffee scrub

Yay, een pakketje van lieve Jeannette van de Wat Maakt Je Mooi webshop kwam binnen, het is een coffee scrub. Ik hoop er snel een review over te schrijven! Ze had er ook een kaartje bijgedaan wat heel erg van toepassing is op het moment dus ik heb hem gelijk naast mijn bureau geplakt. Deze dag kwam de blogost Positief in het leven staan online en ik was blij om te zien dat deze het zo goed deed, leuk! ’s Avonds aten we ovenfriet en een simpele caprese salade met rucola want ik had er geeeen puf meer voor. Hallo moeders die hele gezinnen runnen, ik heb gigaveel respect voor jullie, ik weet niet hoe jullie het doen zonder een zenuwinzinking te krijgen.

Woensdag

zuurkooltosti

Een lezer deelde een recept voor zuurkooltosti’s met mij, die móest ik wel maken. Oeh, heel erg lekker. Ik ging ook aan de slag met de Bowl Huggers van Babongo, de blogpost (inclusief winactie!) komt morgen online. ’s Avonds aten we knoflookspaghetti, ook al zo lekker. Ondertussen was het eigenlijk niet zo’n goede dag, enigszins tegenstrijdig met de blogpost die een dag eerder online kwam. Toen Steve te horen kreeg dat hij acute sarcoïdose heeft, waren we beide opgelucht omdat we al zaten te denken aan chronische dingen als reuma en weet-ik-het wat nog meer. Steve was er inmiddels van overtuigd dat hij longkanker had (wellicht ietwat dramatisch), dus het kon alleen maar meevallen. Ook omdat hij in een week tijd steeds weer ietsje vooruit ging en minder pijn had, dus dat op internet stond dat de acute vorm meestal “maar” een paar maanden tot 2 jaar duurt, konden wij nauwelijks geloven. Maar deze week ging het weer véél slechter. Ik denk dat we vorige week allebei iets te optimistisch waren en dat nu ineens het besef is gekomen dat dit toch wel fucked-up-teringjantje-kut is. Excuse my french.

Donderdag

donderdag

’s Ochtends had ik een tentamen dat zo slecht ging dat ik nu al weet dat ik hem niet heb gehaald. Ik ging eerlijk gezegd ook alleen om alvast te zien wat de vragen waren zodat ik mij beter zou kunnen voorbereiden op de herkansing, dus dat maakte ook niet uit. En wat was het mooi weer vandaag! Ik fietste weer naar huis, ontdeed mij van mijn meth-verslaafde-look-of-the-day, ging verder met studeren en was dankbaar voor het bestaan van energydrink. (P.S. mijn huid ziet er steeds beter uit en ik heb nog niet eens een afspraak gemaakt met een huidtherapeut omdat ik andere dingen aan mijn hoofd had, zo fijn!!) En later op de dag fietste ik wéér naar de uni om gesprekjes te oefenen. Dus ik fietste 20 kilometer deze dag, bam! Als avondeten maakte ik bulgursalade met spinazie want dat verveelt nóóóit. En toen gingen opa Steve en oma Iris om 9 uur naar bed omdat we zo moe waren. Wat een ontzettend spannend weekoverzicht is dit weer, of niet?

Vrijdag

assessment

Assessment-dag! Voor Cognitieve Gedragstherapie (CGT) moesten we in ongeveer 10 minuten een CGT-interventie uitvoeren bij een acteur, terwijl het werd gefilmd. Ik was er niet zo zenuwachtig voor (wow hoe dan), maar ik zag er wel tegenop omdat je via loting pas een kwartier van te voren zou horen welke van de drie interventies je uit zou moeten voeren bij de patiënt. Uiteindelijk kreeg ik de opdracht die mij het makkelijkste afging, pfiew! Het assessment ging uiteindelijk veeel beter dan ik had durven te hopen. Zou het lot dan toch weer aan mijn kant staan? Ik fietste snel naar huis om daarna met Steve naar het ziekenhuis te gaan, hij werd voor de vierde keer lekgeprikt voor bloedonderzoek. Volgende week gaan we naar de longarts en dan horen we hopelijk meer. Mijn lunch bestond uit de bulgursalade van gisteren en ’s avonds aten we vegaburgers. En ik beloof plechtig dat we vanaf volgende week écht gezonder gaan eten! (Nu moet ik wel, anders kunnen jullie in het volgende weekoverzicht zien dat ik heb gefaald en dat wil ik niet. Tip: een blog is echt goed voor je discipline.)

Zaterdag

paddestoelensoep

Ik begon de dag met het schrijven van dit weekoverzicht, deed de BTW-aangifte en ging met Steve op bezoek bij zijn moeder, want hij had een goede dag. Yes! Dat vierden we met appeltaart. ’s Avonds maakte ik súperlekkere paddestoelensoep. Met verschillende soorten champignons, tofu, rode peper, lenteui en limoensap. Mm..

Ik hoop dat jullie een fijne week hebben! Volgende week ben ik weer terug met een nieuw weekoverzicht dat (hopelijk) helemaal in het teken zal staan van gezond eten, yes!

Back to Top