Weekoverzicht: Laatste tentamenweek óóit

Deze week is eindelijk voorbij en ik ben zo blij! Het was officieel de laatste tentamenweek in heel mijn leven. En dat is een onbeschrijfelijk fijn gevoel. Nu kan het afstuderen eindelijk beginnen!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

vegan shepherds pie

Vegan shepherd’s pie is één van mijn lievelingsgerechten. Het kost even wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat. Verder deed ik het rustig aan; ik ben een beetje gaan bloggen, deed net alsof ik niet midden in mijn tentamenweek zat en keek films met Steve.

Maandag

bewegende doolhof

Spelletjes, spelletjes en nog meer spelletjes. Steve verveelt zich nog steeds de pleuris vanaf de bank dus veel meer dan bord- en kaartspelletjes kunnen we niet doen. Ik ben inmiddels een pro geworden in Backgammon en het Doolhof-bordspel. Van een vriendin heb ik nog extra spellen te leen gekregen zoals het Kolonisten van Catan kaartspel en Boggle. En op twitter heb ik heeel veel tips gekregen voor leuke spellen, dus we zullen ons nog wel even vermaken!

Dinsdag

coffee scrub

Yay, een pakketje van lieve Jeannette van de Wat Maakt Je Mooi webshop kwam binnen, het is een coffee scrub. Ik hoop er snel een review over te schrijven! Ze had er ook een kaartje bijgedaan wat heel erg van toepassing is op het moment dus ik heb hem gelijk naast mijn bureau geplakt. Deze dag kwam de blogost Positief in het leven staan online en ik was blij om te zien dat deze het zo goed deed, leuk! ’s Avonds aten we ovenfriet en een simpele caprese salade met rucola want ik had er geeeen puf meer voor. Hallo moeders die hele gezinnen runnen, ik heb gigaveel respect voor jullie, ik weet niet hoe jullie het doen zonder een zenuwinzinking te krijgen.

Woensdag

zuurkooltosti

Een lezer deelde een recept voor zuurkooltosti’s met mij, die móest ik wel maken. Oeh, heel erg lekker. Ik ging ook aan de slag met de Bowl Huggers van Babongo, de blogpost (inclusief winactie!) komt morgen online. ’s Avonds aten we knoflookspaghetti, ook al zo lekker. Ondertussen was het eigenlijk niet zo’n goede dag, enigszins tegenstrijdig met de blogpost die een dag eerder online kwam. Toen Steve te horen kreeg dat hij acute sarcoïdose heeft, waren we beide opgelucht omdat we al zaten te denken aan chronische dingen als reuma en weet-ik-het wat nog meer. Steve was er inmiddels van overtuigd dat hij longkanker had (wellicht ietwat dramatisch), dus het kon alleen maar meevallen. Ook omdat hij in een week tijd steeds weer ietsje vooruit ging en minder pijn had, dus dat op internet stond dat de acute vorm meestal “maar” een paar maanden tot 2 jaar duurt, konden wij nauwelijks geloven. Maar deze week ging het weer véél slechter. Ik denk dat we vorige week allebei iets te optimistisch waren en dat nu ineens het besef is gekomen dat dit toch wel fucked-up-teringjantje-kut is. Excuse my french.

Donderdag

donderdag

’s Ochtends had ik een tentamen dat zo slecht ging dat ik nu al weet dat ik hem niet heb gehaald. Ik ging eerlijk gezegd ook alleen om alvast te zien wat de vragen waren zodat ik mij beter zou kunnen voorbereiden op de herkansing, dus dat maakte ook niet uit. En wat was het mooi weer vandaag! Ik fietste weer naar huis, ontdeed mij van mijn meth-verslaafde-look-of-the-day, ging verder met studeren en was dankbaar voor het bestaan van energydrink. (P.S. mijn huid ziet er steeds beter uit en ik heb nog niet eens een afspraak gemaakt met een huidtherapeut omdat ik andere dingen aan mijn hoofd had, zo fijn!!) En later op de dag fietste ik wéér naar de uni om gesprekjes te oefenen. Dus ik fietste 20 kilometer deze dag, bam! Als avondeten maakte ik bulgursalade met spinazie want dat verveelt nóóóit. En toen gingen opa Steve en oma Iris om 9 uur naar bed omdat we zo moe waren. Wat een ontzettend spannend weekoverzicht is dit weer, of niet?

Vrijdag

assessment

Assessment-dag! Voor Cognitieve Gedragstherapie (CGT) moesten we in ongeveer 10 minuten een CGT-interventie uitvoeren bij een acteur, terwijl het werd gefilmd. Ik was er niet zo zenuwachtig voor (wow hoe dan), maar ik zag er wel tegenop omdat je via loting pas een kwartier van te voren zou horen welke van de drie interventies je uit zou moeten voeren bij de patiënt. Uiteindelijk kreeg ik de opdracht die mij het makkelijkste afging, pfiew! Het assessment ging uiteindelijk veeel beter dan ik had durven te hopen. Zou het lot dan toch weer aan mijn kant staan? Ik fietste snel naar huis om daarna met Steve naar het ziekenhuis te gaan, hij werd voor de vierde keer lekgeprikt voor bloedonderzoek. Volgende week gaan we naar de longarts en dan horen we hopelijk meer. Mijn lunch bestond uit de bulgursalade van gisteren en ’s avonds aten we vegaburgers. En ik beloof plechtig dat we vanaf volgende week écht gezonder gaan eten! (Nu moet ik wel, anders kunnen jullie in het volgende weekoverzicht zien dat ik heb gefaald en dat wil ik niet. Tip: een blog is echt goed voor je discipline.)

Zaterdag

paddestoelensoep

Ik begon de dag met het schrijven van dit weekoverzicht, deed de BTW-aangifte en ging met Steve op bezoek bij zijn moeder, want hij had een goede dag. Yes! Dat vierden we met appeltaart. ’s Avonds maakte ik súperlekkere paddestoelensoep. Met verschillende soorten champignons, tofu, rode peper, lenteui en limoensap. Mm..

Ik hoop dat jullie een fijne week hebben! Volgende week ben ik weer terug met een nieuw weekoverzicht dat (hopelijk) helemaal in het teken zal staan van gezond eten, yes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties op “Weekoverzicht: Laatste tentamenweek óóit

  1. Iris schreef:

   Jaa! Ik heb het ook gekocht door een reactie van jou, als ik het me goed herinner! 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Lotte schreef:

    Hahaha, grappig! Dat was ik alweer vergeten :’) Blij dat ik van dienst kon zijn.

    | Reageer op deze reactie
 1. Bente schreef:

  Balen dat vandaaag qua gezondheid van Steve weer een stuk minder ging :(. Moeilijk voor te stellen voor iemand in een gezond lichaam maar het klinkt echt super naar.

  En om ook maar positief af te sluiten: wat fijn dat je assesment zo goed ging 🙂 Dat is altijd een lekker gevoel!

  | Reageer op deze reactie
 2. Iris schreef:

  De laatste tentamenweek: dat moet raar zijn! Succes alvast met afstuderen en sterkte met Steve.

  | Reageer op deze reactie
 3. Eline schreef:

  Dat doolhofspel heb ik echt uuuuren gespeeld! Sommigen hadden de 3D-versie, maar wij de bordspelvariant. En die soep zit er mega lekker uit! Recipe?<3

  | Reageer op deze reactie
 4. Brechtje schreef:

  Ah wat fijn, je laatste tentamenweek! Nu eerst een weekje uitrusten toch? Vervelend dat het deze week weer minder ging met Steve. Veel beterschap maar weer!

  | Reageer op deze reactie
 5. Margreet schreef:

  Wat zit je make-up mooi bij die foto van donderdag! En gaaf dat je nu met afstuderen gaat beginnen! Doe je ook een stage of alleen scriptie? Gewoon even benieuwd haha! Ben zelf ook met een master psychologie bezig namelijk 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. ilona schreef:

  Wat een leuke week! Ik hou erg veel van bordspelletjes! En dat eten ziet er ook allemaal heerlijk uit! Liefs ilona

  | Reageer op deze reactie
 7. Linda schreef:

  Ooooh ik wil het recept van die paddenstoelensoep NU 🙂
  Fijn dat je laatste tentamenweek ten einde is, hopelijk geen of weinig herkansingen dan!

  | Reageer op deze reactie
 8. Miriam schreef:

  Jeutje, balen dat Steve zich zo prut voelt =( Hopelijk verlichten de spelletjes en het lekkere eten dan wat. En *yay* dat je tentamen week voorbij is, dat is sowieso al een feestje waard denk ik!

  | Reageer op deze reactie
 9. Lieve Iris, ik weet ook niet hoe al die moeders het doen. Maar weetje, patat is ALTIJD een goed idee. En 1000x beterschap voor Steve! <3

  | Reageer op deze reactie
 10. Nathalie schreef:

  Wat jammer dat het weer slechter ging met Steve zijn gezondheid. Ik leef zo met jullie mee. Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe verschrikkelijk het moet zijn als je jong bent en plots hapert je lichaam. Nogmaals heel veel beterschap voor Steve.
  En je doet het echt wel goed hoor Iris! Blij dat de tentamens voorbij zijn, al bij al gingen ze toch ook best goed? En je hebt weer heerlijk gekookt de afgelopen week. 😀 Ik vind het wel een goed evenwicht tussen gezond en niet zo gezond. Soms heb je ook wel eens nood aan comfort-food.

  | Reageer op deze reactie
 11. Sonja schreef:

  Over de spelltjes, als je nog niet genoeg hebt, ik weet nog een paar voor echt 2p: blokus, patchwork, geharrewar in de sushi bar, regenwormen, kolonisten van katan snelle kartspel, saboteur heeft ook een varaint om met 2p te spelen, carcassonne, qwirkle, port royale en fluxx (ik heb zelf eco fluxx, maar je hebt echt heel beel themas).

  | Reageer op deze reactie
 12. Sas Sefras schreef:

  Er komt wel heel veel narigheid in 1 x tegelijk op jou en Steve af. Zo’n (eventueel) chronische ziekte komt heel rauw op je dak vallen. Je mag gerust verdrietig en boos zijn. Ik zou zo graag willen dat ik het beter kon maken voor jou en steve. Heel veel knuffels dan maar.

  | Reageer op deze reactie
 13. Charelle schreef:

  Wat fijn dat je assessment zo goed ging Iris! 😀 Toch nog een fijne afsluiter van de week! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Linda schreef:

  Wat vreselijk ellendig dat Steve zoveel pijn had en zich ellendig voelde. Wat zal jij blij zijn als alle tentamens erop

  zitten, fijn dat je huid zoveel is opgeknapt. Wat super dat je assessment zo goed gng en je soep,ziet er heerlijk uit.

  | Reageer op deze reactie
 15. Pingback: Weekoverzicht: Gezond eten & een panda-spel | IKBENIRISNIET
 16. Pingback: Weekoverzicht: alleen maar moois | IKBENIRISNIET
Back to Top