Weekoverzicht: Gezond eten & een panda-spel

Zoals ik had beloofd zou dit weekoverzicht in het teken staan van gezond eten. Misschien kunnen jullie er ook wat inspiratie uithalen. Of kunnen jullie mij weer inspireren! Denk trouwens niet ‘och arm kind, wat eet je weinig’. Ik had weinig zin om èlke boterham, banaan en chocoladereep vast te leggen op foto, dit is slechts een selectie, dat snap je natuurlijk wel.

Lievelingsliedje van deze week:

Zondag

gezond eten

Vanaf vandaag wilde ik weer gezond eten, zoals ik in mijn vorige weekoverzicht al aangaf. Dus ik trok alles uit de kast, fruit, bietensap, smoothies, soep als lunch, lekker! Als avondeten maakte ik een curry met kikkererwten, tofu, courgette, noodles en papadums.

Maandag

gezond eten

Bij Bagels & Beans ben ik wezen ontbijten met een leuke lieve lezer, zij nam mijn studieboeken over want ze begint nu aan dezelfde master als ik. Doordat ze over de master las op mijn blog, hoe leuk! Ik at de sesambagel met mozzarella, met een allesgemengd-sapje erbij. Het was heel gezellig en de tijd vloog voorbij. Ik fietste snel door naar het ziekenhuis want daar zat ik bijna de hele middag met Steve. We gaan van de ene specialist naar de andere en er staan nog wat meer onderzoeken en ziekenhuisbezoeken op de planning, dus we zullen het wel zien. Het voelt alsof het ‘normale leven’ ergens voor de kerst is opgehouden en dat we nu het ene probleem na het andere moeten tackelen voordat we weer verder kunnen. Ik vind dat we het ondanks de omstandigheden hartstikke goed doen, maar vermoeiend is het wel. Dus ik prop ons in ieder geval goed vol met gezond eten! ’s Avonds maakte ik een goedgevulde minestronesoep met Italiaanse groenten en pasta, met stokbrood met kruidenboter. Geïnspireerd op dit recept van Jamie Oliver, maar dan een stuk eenvoudiger en zonder de ham.

Dinsdag

een week gezond eten

En weet je nog dat assessment van cognitieve gedragstherapie dat ik vorige week had? Ik kreeg deze dag mijn cijfer terug: een 8,7! Holy shit. Die had ik niet zien aankomen. Ik kon wel wat goed nieuws gebruiken, dus dat was echt fijn! Ondertussen was ik druk in de weer om mijn halve inboedel op Marktplaats te zetten, ik ben veel studieboeken aan het verkopen en nu is het net alsof ik een winkeltje heb waarbij ik steeds pakketjes op de post moet doen. De lunch bestond uit de soep van gisteren die nog over was en ’s avonds maakte ik portobelloburgers met guacamole, tuinkers en gegrilde perzik (uit blik) uit het The Green Kitchen kookboek, mm.. Daar mag je me voor wakker maken, hoor.

Woensdag

fair trade kamillethee

Ik had nog portobello’s over dus ook het ontbijt bestond uit portobelloburgers, zo fancy! De kamillethee op bovenstaande foto is trouwens een nieuwe favoriet, de inhoud van de zakjes ziet er ook supermooi uit. Er zitten echte kamillebloempjes in plaats van een zaagselachtig theegoedje. Ik kocht het gewoon bij Jumbo, dus ik denk dat de meeste supermarkten het wel hebben. Voor het avondeten zocht ik wederom een recept uit het The Green Kitchen kookboek uit, het werd een quinoa-salade met tomaat, appel, bonen en vegaworstjes (blz. 151).

Donderdag

takenoko spel

Even naar de campus voor een afspraak en daarna gelijk door naar de stad. Bij Marlou had ik een leuk spel gezien met een schattig panda-poppetje. Bij Comicasa, een winkel in Enschede met heeel veel bordspellen en comics, hadden ze het spel net weer binnengekregen, yay! En bij Broekhuis, de fijnste boekenwinkel in Enschede, kocht ik het boek Up omdat ik weer meer wil lezen. Met Steve speelde ik de hele middag het nieuwe spel, terwijl de donuts aten en kopjes thee dronken. (Ja, ook donuts horen bij gezond eten.) Het spel heet trouwens Takenoko en ik vind het echt een aanrader! Het is vrij simpel en het ziet er schattig uit met de poppetjes en gekleurde bamboescheuten. ’s Avonds maakte ik een simpele salade met willekeurige dingen waar ik zit in had: gebakken oesterzwammen, venkel, linzen, geitenkaas, tomaatjes, enzovoort.

Vrijdag

gezond eten

Een review van het kookboek Vegarabia kwam deze middag online. Ik ben er gelijk uit gaan koken en maakte de gebakken tomaten & aubergines met dragon-yoghurtcustard. Het kostte even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Lekker! Het lijkt op een soort Griekse moussaka, alleen dan is het de Midden-Oosterse variant.

Zaterdag

santokumes

Eindelijk een dag zonder regen, ik maakte de voortuin netjes, keek een verslag van mijn moeder na en zij kwam later op bezoek. Met gebakjes van de bakker. En ze had voor mij gespaard bij de Appie voor dat mooie santokumes, lief! Ons avondeten bestond uit leftovers van gisteren en een simpele salade van kropsla, komkommer, appel, tomaat en vinaigrette.

Vanaf volgende week wil ik langzaamaan beginnen met wat literatuuronderzoek voor mijn masterthesis (zo raar om dit te schrijven, ik had nooit verwacht ooit op dit punt te komen, ha). En ik hoop dat ik het gezond eten blijf vasthouden! Ik wens jullie een heeeele fijne week!

Back to Top