Weekoverzicht: Beschuit met blauwe muisjes & een gekneusde pols

Vorige week sloeg ik het weekoverzicht even over omdat het gewoon écht een rotweek was, privé gebeurde er van alles en ik was helemaal op. Gelukkig kwam toen Ollie in ons leven! Feest! Beschuit met blauwe muisjes! En volgens mij brengt Ollie geluk, want tot nu toe zijn er alleen nog maar leuke dingen gebeurd. Op een gekneusde pols na.

Lievelingsliedje van deze week:

Zondag

method en konjac sponge

Het was zondag Valentijnsdag! rood_hartje Ik kreeg de week ervoor twee leuke duurzame pakketjes met valentijn-thema. Bovenin zie je allesreiniger van Method, deze heb ik al eens eerder gekocht want ik ben een sucker voor de mooie gekleurde verpakkingen. Ik ontving een limited edition geur (granaatappel), fancy! Deze geur is sinds vorige week bij AH te koop. En onderin zie je de Konjac Sponge in de vorm van een hartje. Het is een plantaardige spons verrijkt met roze klei. Op de verpakking staat het Vegan keurmerk en het Cruelty Free konijntje van Peta. Je gebruikt de spons om je gezicht mee te reinigen. Ik heb hem nog niet gebruikt, omdat ik er eerst foto’s van wilde maken voor een eventuele review, maar ik ben erg benieuwd! (Dat zijn de echte blogger struggles hè, dat je iets niet gelijk uit de verpakking kan trekken om het meteen te gebruiken.)

Maandag

smoothie met frambozen

Lieve Ollie lag bij ons terwijl we koffie dronken. Hij is zo liehief. Nadat ik met Ollie had gewandeld maakte ik een smoothie met frambozen (diepvries), banaan, sojamelk, havermout en dadelsiroop, jum! In de mason jar die ik kreeg van Michelle. Ik ging op mijn werkplek boven aan de slag om eindelijk weer een beetje te kunnen werken voor mijn blog en studie en Ollie keek beneden een film met Steve. ’s Avonds maakte ik de Mexicaanse quinoa van Deliciously Ella en keken we de hele avond afleveringen van House. Met alle ziekenhuisbezoeken van de laatste tijd kijk je er ineens heel anders naar. Zo was er een aflevering waarbij iemand dezelfde diagnose (sarcoïdose) als Steve kreeg en ineens bloed ging kotsen. Steve en ik waren allebei in shock. “Ah kijk, dan is het dus níet sarcoïdose” zei het team van House terwijl alles onder de bloedspetters zat. Pfiew!

Dinsdag

wandelen met ollie

Steve moest weer naar het ziekenhuis, deze keer kon ik helaas niet mee omdat Ollie (nog) niet alleen thuis kan zijn. Gelukkig hebben we alle spannende gesprekken al achter de rug, zo zaten we de week ervoor nog op de afdeling hematologie & oncologie, brr.. Maar gelukkig zijn ze er inmiddels wel zo goed als over uit dat het gewoon sarcoïdose is en geen andere enge dingen. De artsen zijn erg positief en Steve voelt zich steeds beter, zo fijn! Het was mooi weer dus we hebben lekker veel gewandeld met Ollie. Ook maakte ik mijn blogpost met de misleidende foto met beschuit met blauwe muisjes en ik kon niet wachten om hem online te zetten. Ik plande de blogpost in voor donderdag, dan zou Ollie precies één week bij ons wonen. En ik had me eerst nog wel voorgenomen om vier weken te wachten met het aankondigen, zodat we rustig aan elkaar konden wennen, ha dat was nooit gelukt.

Woensdag

olliebollie

’s Ochtends wandelen met Ollie is mijn lievelings. Eerst vond ik het nog een beetje eng om alleen met hem te wandelen (wat als ik een grote loslopende hond tegenkom?! dat soort dingen), maar het gaat heel goed. Het zorgt er gelijk voor dat mijn hoofd fris en fruitig is ’s ochtends, fijn! Ik had me wel vaker voorgenomen om ’s ochtends even naar buiten te gaan, maar ja, dat kwam er nooit van. Nu móet ik wel. Je kan alleen nog wel merken dat ik een kersverse hondenmama ben als ik met mijn poepschepje rondloop en sta te klungelen met poepzakjes. ’s Middags ben ik weer druk aan het werk gegaan, ik had een kleedje voor Ollie neergelegd maar hij wilde liever bij de deur slapen. En later is hij uit zichzelf naar beneden gelopen en viel hij in slaap op de bank. Eerst wilde hij constant bij ons zijn, maar hij voelt zich nu wat meer op zijn gemak, geloof ik. ’s Avonds maakte ik zoete aardappel quesedilla’s die onwijs lekker werden. Ik wil het recept nog online zetten, alleen baal ik er een beetje van dat de foto’s niet zo mooi zijn geworden, hmm. Ik ben nu wel weer toe aan de lente en zomer, gewoon zodat het wat langer licht is, dan kan ik weer meer mooie food foto’s maken!

Donderdag

bloemenslinger fiets

Ik ben iets later begonnen dan eigenlijk de bedoeling was, maar nu ben ik écht begonnen met afstuderen! Deze middag had ik namelijk mijn eerste gesprek op de uni met de begeleidster voor mijn masterthese. Ik ga nu veel literatuuronderzoek doen en mijn inleiding schrijven. Het wordt een behoorlijke klus omdat ik mijn eigen onderzoek heb bedacht, maar hopelijk zal dit ook zorgen voor extra motivatie omdat ik het onderwerp – chronische ziekte en bloggen – extra interessant vind. Alle vakken (op één herkansing na) zijn afgerond dus ik heb geen colleges meer zodat ik me volledig op mijn these kan storten. Ik had een boek besteld van Cesar Milan om wat meer te leren over honden dat binnen kwam. En het allerleukste: vandaag kwam de blogpost over Ollie online! Ik heb zó gelachen door iedereen die dacht dat we in blije verwachting waren. Vooral omdat ik me de laatste tijd aan het verdiepen ben in sterilisatie, dus nee, absoluut geen mensenbaby hiero. Heel erg bedankt voor alle leuke en lieve berichtjes trouwens! Ik kreeg er helemaal een warm fuzzy gevoel van dat iedereen ons het geluk van Ollie zo erg gunde, lief geel_hartje.

Vrijdag

gekneusde pols

Auw auw auw. Ik had Ollie aan de lijn, deed de deur open en hij vloog met honderd kilometer per uur op een kat af. Waardoor mijn hand, met de riem die ik vast had, keihard tegen de deur klapte. De kat en Ollie kwamen er goed van af, mijn hand en pols iets minder. Ik heb het gelijk gekoeld onder de koude kraan, en een vriendin die verpleegkundige is kwam langs om er een zwachtel om te doen. Dus het valt gelukkig mee met hoe blauw en dik het nog is. Volgens mij moet ik er nog een béétje aan wennen dat ik nu niet meer een klein konijntje van 1,7 kilo als huisdier heb.

Zaterdag

cesar milan boek

Het huis ruimde ik een beetje op, ik vind het serieus heel fijn dat alles weer lekker vies wordt doordat we weer een huisdier hebben. Ik vond het na Bunny’s overlijden intens deprimerend dat ik meer dan een week niet kon stofzuigen en dat alles netjes bleef. Ollie brengt daar met veel plezier verandering in. De rest van de dag las ik in het Cesar Milan boek dat ik had besteld. Vooral de basisinformatie over hondenpsychologie vind ik erg boeiend, ik begrijp nu veel meer van hoe Ollie’s hersenen werken. Maar er staan ook wel dingen in waar ik de kriebels van krijg. Dus als jullie nog meer leuke informatieve boeken weten over honden, let me know! ‘s Avonds at een vriend van Steve mee en maakte ik risotto. Ik bedacht in de supermarkt even snel een combinatie (oesterzwammen, rucolapesto, pijnboompitjes) en dat werd verrassend lekker!

Hebben jullie ook een fijne week gehad? Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne zondag!

Deze blogpost bevat affiliate links. Ik beloof de opbrengst te gebruiken voor speeltjes en koekjes voor Ollie. Ollie zegt dankjewel! Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top